Találatok a következő kifejezésre: Programozott császár mikor (27 db)

Programozott császárt mikor végzik el?

A kérdésem lényege az lenne, hogy ha programozott császáros lesz valaki, akkor a kiírt (várt, számított) id?pont el?tt mennyivel végzik? Mit?l függ ez? Kinek hogy volt? Nekem sajnos els?nek császár lett a vége (köldökzsinór rátekeredett a baba nyakára), és most a második babánknál is császáros leszek.

Legjobb válasz: Nekem a 39. hétre volt kiírva a császár, de mivel egyéb okok miatt be kellett feküdnöm a kórházba, megkértem az orvosomat, hogy ha már haza nem enged a kisfiamhoz akkor legalább császározzon meg elõbb. Így a 38. héten megcsinálta a mûtétet.

Nekem a 39. hétre volt kiírva a császár, de mivel egyéb okok miatt be kellett feküdnöm a kórházba, megkértem az orvosomat, hogy ha már haza nem enged a kisfiamhoz akkor legalább császározzon meg elõbb. Így a 38. héten megcsinálta a mûtétet.
nekem azt mondta, hogy a kiírt elõtt 10 nappal fogja megcsinálni. Az elsõ császár miatt.
Nekem farfekvéses volt a babám(elsõ baba volt)és emiatt lett programozott császár. Mivel a farfekvésnél veszélyes lehet a magzatvíz elfolyása, ezért már a kiírt idõpont elõtt6 nappal befektetettek, ott pedig a doki megvizsgált és azt mondta már csak pár nap és mehet a császár mert nagyon úgy tûnt hogy megindult volna magától és úgy komplikáltabb lett volna. Így végül a kiírt elõtt 3 nappal megszületett a kisfiam. Könnyû szülést!
1.programozott császárom 4 nappal volt hamarabb, mint a mensi alapján számított szülés lett volna. 2.programozott császárom kb 1, 5 héttel lesz hamarabb, mint a mensi alapján számított. Az elsõnél vártunk, zárt volt a méhszájam, sokat pihentem, nem voltak fájásaim, volt idõ... eü ok miatt volt császár. A második majd csak májusban lesz, de az orvos mondta, hogy kicsit korábban megcsinálja a mûtétet, mert ugye 2.baba, az ember nem is tud annyit pihenni, hamarabb nyílhat a méhszáj, ilyesmi. Itt nem meri megkockáztatni az orvos, hogy az utolsó napokig vár.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Mindenképp rákérdezek a dokimnál, hogy õ mikor gondolja. Jó babavárást! :-)

Programozott császárnak mi a menete?

Arra lennék kiváncsi hogy ha nincs fogadott dokim akkor kivel tudom megbeszélni a császár időpontját?

Legjobb válasz: Azzal aki a terhesgondozást végzi.

Azzal aki a terhesgondozást végzi.
A kérdező hozzászólása: és ezért külön kell neki fizetni?
A kérdező hozzászólása: elsõ babás vagyok és úgy néz ki hogy császározni fognak.
nem kell érte fizetni

A programozott császárt mi indokolja? Vagy kérhető is? És ezen szülési módszer anyagi vonzata?

Nem szeretnék császárt, rendesen szeretném, ha megszületne, csak egyre többet hallom ezt a kifejezést! Köszönöm!

Legjobb válasz: Hiába pontoztok le így van...nézzetek utána. Tilos és kész. :)

Hiába pontoztok le így van...nézzetek utána. Tilos és kész. :)
Magyarországon jelenleg TILOS indokolatlan császárt elvégezni. Gondolom súlyos összegekért le lehet fizetni az orvost, hogy "találjon ki" egy indokot de ez illegális.
Nekem az elõzõ császár és egy méhmûtét indokolta a 2., programozott császárt. Anyagi vonzata? Ha erre gondolsz, 50000 Ft-ot kapott az orvosom.
Pl. elõzõ császár hege miatt, relatív téraránytalanság, anyai betegség (szív, gerinc, stb.), magzati fekvési-tartási rendellenesség (harántfekvés), ilyesmik. Nálam ezekbõl 2 is volt a másodiknál, ezért progis lettem volna, mégis sürgõsségi császár lett, mert nem csinálták meg idõben. Szóval ahol én szültem, ott nem kérhetõ, sõt.
A kérdező hozzászólása: Nem én pontoztalak le, mindenkinek ment a zöld kezecske! De ez egy ártatlan kérdés volt, ne ezen civakodjatok kérlek!
Ha öregszik a lepény, akkor van erre esély, de errõl szólni fog az orvosod. (Ténykérdés: kérni ilyet törvényileg nem lehet, ellenkezõ esetben az orvosnak teljes körû büntetõjogi felelõsség terheli. Más kérdés, általánosságban nem "fajul" ide egy kért császár, de adott esetben valamilyen császárból adódó komplikáció esetén ez az orvosra nézve súlyosbító tényezõ.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Eddig mindig maradt farfekvésben, remélem ha odakerül a sor megfordul! Köszönöm szépen mindenkinek!
Tudom, hogy nem egyenlõ, de az is szerepel a kérdésben, hogy kérhetõ-e. Erre válaszoltam...
A programozott császár nem egyenlõ az indokolatlan császárral.
Emiatt elõfordulhat a császár. Egyetlen elõnye van, hogy pontosan tudod mikor fog a babád világra jönni. A nagyobb összegû hálapénz meg szerintem nem indokolt ilyen esetben. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdeztem, mert 28 hetes vagyok bár még, de a méhlepényem 3 héttel öregebb, meszesedik, és a barátnõmnek is ez volt, és neki programozott császárja volt, de nem akartam megkérdezni tõle, emiatt lehetett-e!
Alapesetben olyan oka lehet, ami valószinütlenné teszi a normál szülést, pl. vagy az anyának vagy a babának életveszélyes lehetne. Ez eddig nem kerülhet többe, mint bármilyen más módon szülni. Néhány - lelkiismeretlenebb - orvos hajlandó akkor császárt csinálni, ha az anya valamiért nem AKAR máshogy szülni. (Ugyanis a császár csak akkor indokolt, ha nem TUD simán szülni). Ilyenkor valószinüleg többet kér érte, mert indokolatlanul müt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Akinek programozott császárja volt, mennyi ideig hagyták vajúdni, hány perces fájásokig, vagy ha elöbb kezdödnek a fájások, mikor kell a szülészetre bemenni?

Legjobb válasz: Szia! Én 4 hete szültem programozott császárral. Kedden kellett befeküdnöm és másnap reggel 8-ra volt tervezve a császár. Ám szerencsére a kislányom is úgy gondolta jobb itt kint és hajnal 3-kor elkezdett szivárogni a magzatvíz. 6-kor folyt el teljesen és utána kezdõdtek a fájások. Mivel nagyon lassan tágultam, ezért 8-kor elkezdtek elõkészíteni a császárra (EDA+infúzió) és 9:01-kor megszületett a kislányom. Elméletileg max. 5 órán keresztül hagytak volna vajúdni a hegszétválás miatt (az elõzõ szülésem is császár volt, mert ott 3-szor a babám nyakán volt a köldökzsinór és 11 óra vajúdás után leesett a szívhang párszor...). De ez kórházfüggõ... Sok "sikert" a szüléshez!

Szia! Én 4 hete szültem programozott császárral. Kedden kellett befeküdnöm és másnap reggel 8-ra volt tervezve a császár. Ám szerencsére a kislányom is úgy gondolta jobb itt kint és hajnal 3-kor elkezdett szivárogni a magzatvíz. 6-kor folyt el teljesen és utána kezdõdtek a fájások. Mivel nagyon lassan tágultam, ezért 8-kor elkezdtek elõkészíteni a császárra (EDA+infúzió) és 9:01-kor megszületett a kislányom. Elméletileg max. 5 órán keresztül hagytak volna vajúdni a hegszétválás miatt (az elõzõ szülésem is császár volt, mert ott 3-szor a babám nyakán volt a köldökzsinór és 11 óra vajúdás után leesett a szívhang párszor...). De ez kórházfüggõ... Sok "sikert" a szüléshez!
Programozott császárral született az elsõ lányom, egy darab fájásom nem volt, a megbeszélt idõpontban elõkészítettek a mûtétre, és vágtak! Szerintem a programozott császárnál nincs indítás egy kórházban sem, kivéve persze, mint az elsõ válaszolót, akinél elõbb indult meg a szülés! Ha nem indul meg magától, akkor egybõl vágnak, és nincs fájás, vajúdás!
Szia!9 hete volt programozott császárom, úgy ahogy a második válaszoló leírta!Nincs fájás!Nincs vajúdás!Csak mûtét!
A kérdező hozzászólása: Ha nincs fájás, hormonok, azért szoptatni fogok tudni? Mikor? Ti?
Szia!Utlosó vagyok!Én már aznap mellre tettem!És utána is óránként!Így másnap délutánra már kezdett megindulni!De 3. nap lett az igazi!
A kérdező hozzászólása: Szóval az a titka, hogy minél gyakrabban mellre tegyem? és amig kevés a tej, addig mivel etették?
Semmivel!A babának annyi tej van ami elég!Az elsõ pár napban még nem éhesek!Mellre tenni meg azért kell sokat, hogy stimulálja a melled így lesz tejed!
Szia!Lehet én is császáros leszek, és engem is foglalkoztatott ez a dolog.Hallottam rémhíreket, hogy a császárosok teje késõbb indul be, vagy be sem indul.Megkérdeztem a védõnõmet, aki megnyugtatott.Azt mondta, ma már a császáros anyukák is ugyanolyan sikeresen szoptatnak.Nincs összefüggés az õ több éves tapasztalata szerint.Persze, az pozitív, ha valamennyit hagynak vajúdni, mert tényleg stimulálja a testedet a szoptatásra.De ha nem ez van, akkor se aggódj!Azt is a védõnõ mondta, hogy egy újszülöttnek akkora a gyomra mint egy nagyobb cseresznye az elsõ nap.Bõven elég neki az a pár csepp elõtej, ami ilyenkor jön.Nálad is fog jönni!Lehet, már most is van.Még egy baba sem halt éhen.

Programozott császárnál mi a sorrend? Mivel kezdünk? Előtte egy nappal be kell feküdnöm és tuti hogy császár lesz!

Legjobb válasz: Nekem programozott császárom volt (Budapest, ÁEK), de csak aznap reggel kellett bemennünk a párommal a szülõszobára. Elõször felvették az adataimat, mûtéttel kapcsolatos kérdõívet kellett kitölteni, aztán jött egy ctg, majd beöntés (hasi mûtéteknél mindig van, legalább is ahol engem császároztak), ezután elfoglalhattam egy szülõszobát, ahol várakoztunk a párommal. Várakozás alatt kaptam infúziót és streptococcus elleni antibiotikumot (merthogy pozitív lett az elõzetes kenetvizsgálatom), majd néhány óra várakozást követõen vittek a mûtõbe. Ott megkaptam a spinális érzéstelenítést és az ezt követõ nagyjából 10 perc elteltével már ki is vették a kisfiamat. Utána még varrogattak úgy 25-30 percig, és úgy toltak ki a császáros megfigyelõbe, ahol további 8 órát kellett fekve töltenem. Ezután kerültem át a gyermekágyas osztályra, ahonnan a 4. napon mehettünk haza. Minden jót kívánok a császárhoz, és persze boldog babázást! 2 hónapos kisfiú anyukája

Nekem programozott császárom volt (Budapest, ÁEK), de csak aznap reggel kellett bemennünk a párommal a szülõszobára. Elõször felvették az adataimat, mûtéttel kapcsolatos kérdõívet kellett kitölteni, aztán jött egy ctg, majd beöntés (hasi mûtéteknél mindig van, legalább is ahol engem császároztak), ezután elfoglalhattam egy szülõszobát, ahol várakoztunk a párommal. Várakozás alatt kaptam infúziót és streptococcus elleni antibiotikumot (merthogy pozitív lett az elõzetes kenetvizsgálatom), majd néhány óra várakozást követõen vittek a mûtõbe. Ott megkaptam a spinális érzéstelenítést és az ezt követõ nagyjából 10 perc elteltével már ki is vették a kisfiamat. Utána még varrogattak úgy 25-30 percig, és úgy toltak ki a császáros megfigyelõbe, ahol további 8 órát kellett fekve töltenem. Ezután kerültem át a gyermekágyas osztályra, ahonnan a 4. napon mehettünk haza. Minden jót kívánok a császárhoz, és persze boldog babázást! 2 hónapos kisfiú anyukája
Nagyjából nekem is úgy történt, ahogy az elõõ válaszoló leírta. Annyit tennék még hozzá, hogy a mûtét elõtt katétert is felhelyeztek. Jobb helyeken már az érzéstelenítés után történik ez, de ahol én szültem, ott elõtte tették fel.

A második babám is úgy néz ki császárral fog születni, ha programozott az miben más mint a spontán császár?

Úgy értem az el?készületek,esetleg megindítják a szülést?Mert az els? szülésem úgy zajlott hogy rossz NST után a m?t?ben voltam 15 perc után,se beöntést nem kaptam!

Legjobb válasz: Nekem programozott császár volt 4 hónapja medencetartás miatt. Befektettek,elvégeztek mindenféle vizsgálatot és másnapra én voltam a második mûtét,idõpontot nem mondanak mert bármikor becsúszhat egy sürgõs(mint pl.a tiéd) és akkor csúszik a dolog. Nem indították meg a szülést,reggel kaptam egy beöntést és vártam míg hív a nõvér,akkor elsétáltam a szülészetre,ott elõkészítettek és és utána mûtõ. Minden jót!

Nekem programozott császár volt 4 hónapja medencetartás miatt. Befektettek, elvégeztek mindenféle vizsgálatot és másnapra én voltam a második mûtét, idõpontot nem mondanak mert bármikor becsúszhat egy sürgõs(mint pl.a tiéd) és akkor csúszik a dolog. Nem indították meg a szülést, reggel kaptam egy beöntést és vártam míg hív a nõvér, akkor elsétáltam a szülészetre, ott elõkészítettek és és utána mûtõ. Minden jót!
Reggel bemész mondjuk, általában nem vajúdsz. Elõkészítenek, mûtõ, varrás, és õrzõ. Kb 1 óra.
Nekem is a második volt programozott elötte nap tudtam meg velem kezdenek.Reggel beöntés utánna tusolás, szülõszoba elõkészités majd mûtõ.Szerintem annyival másabb hogy több idõ jut mindenre!!Beleértve a félszt is!!!Azért most várom a harmadikat õ is császáros lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
?
úgy tudom 37-(38 hetesen max)császároznak. Ha nem kezdesz el idõ elõtt tágulni, vajúdni, akkor programozott lesz.
Nekem a 37. hét után, de még a betöltött 38. elõtt lett volna. És igen, programozottan, elõtte pár nappal be kellett volna feküdnöm.
Nálunk ha az elsõ kettõ császár akkor a harmadik is az lesz és a 39ik hétre szokták tervezni!

Mi tortenik ha valakinel megindul a szules a programozott csaszar idopontja elott?

Legjobb válasz: Szia! Tesóm hétfõre volt kiírva császárra farfekvés miatt.Elõzõ hét csütörtök reggel elfolyt a magzatvíz.Bementek a kórházba, és 11 óra után megcsinálták a császárt.

Szia! Tesóm hétfõre volt kiírva császárra farfekvés miatt.Elõzõ hét csütörtök reggel elfolyt a magzatvíz.Bementek a kórházba, és 11 óra után megcsinálták a császárt.
mi van azon ha vkinek programozott csaszarra van szuksege? nekem is az lesz, es akkor mi tortenik?ami nem megy azt nem fogom eroltetni, ha foldnek is csapom magammat akkor se tudok rendesen megszulni, akkor meg hova eroszakoskodjak?, , sokat akar a szarka....nem leszek ha torik ha szakad minden aron-eroszakos. biztosan jo oka van mindenkinek aki igy szul, a doki mar csak erti a dolgat es tudja mit miert mond.van aki igy, van aki amugy szul es kesz, ugyanolyan ember mint barki mas.csak az a hos aki XX orakon keresztul vajudik?????-sokszor feleslegesen mert ugyis csaszar a vege.mindenki mas alkatu, csontozatu, stb, amit ad a termeszet azt kell elfogadni es kesz.
mit kell szetszedni, kerdezgetni, targyalni azt hogy miert csazar??????mindenki torodjon sajat magaval.sok no szulni szeretne, sok meg csaszarral szeretne barmi aron.es akinek egeszsegugyi problemai is vannak es szeretne szulni de nem lehet azt meg mit kell lehurrognod?talan szellemi fogytekos lesz a baba ha csaszarral jon a vilagra, vagy hianyozni fog valamije?mi? attol még nem kisbaba vagy mi?3 fule lesz neki?talan csak az a nagy meno aki megszuli?a tobbi szar?????szar aki igy gondolja.
Nekem is programozott császárom lesz, mert harántfekvéses.Tegnap viszont a vihar elõtt átfordult...még mindig nincs jó helyen, ma voltam orvosnál, azt mondta, várunk amíg lehet, hátha fordul még egyet.Ennek örülök, mert szeretnék vele legalább egy kicsit vajúdni. 37 h
hat ha te tudsz szuljel akkar szazszor is, azt kivanom neked, de aki nem tud az szet is repedhet es el is liluhat akko SEM.ha te meg ezt nem erted meg akkor elegge sajnos. mit kell lehurrogni a csaszarozast.Istenem de nagy problema, akinek nem lehet annak NEM LEHET.kapito?szerinted tepjem szet magamat az orvos elott es kezdjek el magamat foldhoz csapkodni hogy marpedig akkoris ugy akarok szulni. nem kell az orvostol okosabbnak feltuntetned magadat.az orvos a szakember es nem te. azokat akiket meg csaszarozni fognak nem kell lenezni, nem csak az a NO, aki kinyomja a gyereket edesem
Ez a legjobb ami történhet.Én sosem engedtem volna, hogy programozott császárral vegyék ki a gyerekeimet.Pedig a 3-ból sajnos 2 császáros volt.Egyiknél indították, de legalább vajúdhattam vele.Erre szüksége van élettani szempontól a babának is és a mamának is.Csak nagyon ritkán indokolt a prog császár.Ha nem nagyon muszáj én megvárnám amíg megindul a szülés. De egyáltalán biztos, hogy császárra lesz szükség?
Nálunk nem császároznak csak farfekvés miatt.Kolléganõm szülte az elsõt farral a második kp végû volt neki, azt mondta semmi különbség nem volt a kettõ között.Itt nálunk ha nincs egyéb probléma, és be van szépen fordulva farral akkor megszületik simán.Ne akarj feltétlen császárt ha el lehet kerülni, sokkal rosszabb mint a sima szülés.Nálam az elsõ császáromkor nem tudom mit csesztek el, de még egy év múlva sem épültem fel.Komolyan azon gondolkodtam utána sokáig, hogy lehet nem is élem túl annyira rosszul voltam. A második mondhatom meg sem kottyant nem volt szövõdmény, de elõre nem lehet tudni, és mindkettõtöknek a természetes szülés a legideálisabb ha van rá mód.Viszont a sima szülésem életem legszebb élménye.
Milyen hormonokra gondoltok? Ha az oxitocinra, akkor azt végig adagolják a császármetszés mûtét alatt.
nehogy már attól termelõdjenek a hormonok, hogy valaki napokat, félnapokat vajúdik. milyen hormonokra gondoltok? az anyatej, ha van a mellben, a baba sirásától beindul.. Régóta császároznak, nem új dolog. legalabb fogsz tudni ülni, ha hazakerülsz a babával. egyébként a saját egészségem miatt császárom lesz nekem is, erõs rövidlátó vagyok, az orvos már csak tudja, miért döntött igy. a babának a rendes szülés is sokk, meg a császár is, errõl ennyit. Mindenkinek egészséges kisbabát kívánok.
Szerintem ennyi farfekvéses gyerek nincs a világban, ez eléggé kamu. A legtöbb nõ meg nem tud természetes úton megszülni és kész. A vajúdás nem egyforma erõsségû, az eleje nem is vészes, nem fognak senkit agyvérzés szintjéig szenvedni hagyni a hormonok miatt. Ha messzebb laksz a kórháztól vagy a fogadott orvosod késik akkor a vajúdás akár 4-5 óra is lehet, annyi pont elég. Sok programozott császármetszést valamilyen szintû vajúdás elõzi meg, mert egyszerûen lehetetlen beérni a kórházba, ha rosszkor indul el a szülés. Komolyan néha aki szült olyanokat ír, mintha csak olvasta volna valahol, de nem élte volna át.
Én 2 napig vajúdtam, egy héttel a programozott császár elõtt indult be a szülés váratlanul. Teljesen egyedül voltam otthon, egy napba telt mire a férjem hazajött. Második nap kerestük az orvost, nem találtuk meg, csak a harmadik napon. Nem tudtam elkerülni a vajúdást, pedig ez lett volna a cél. Két éjszaka vajúdtam, nappal enyhültek a fájdalmaim. A fogadott orvos még drága is volt, nagyon-nagyon drága.
Hívsz mentõt, meg a dokit is felhívod.
Sajnos az elsõ babám császár lett, szóval tudom mit éreztél.Nekem a császár után 8 órával már fel kellett kelnem fürödni, sétálni, stb, de visítottam a fájdalomtól.Maga volt a pokol!Most megint pocakos vagyok, bízok benne, h sikerül természetes úton szülnöm! Gratulálok a lányodhoz!Sok egészséget.
A kérdező hozzászólása: Majdnem egy eve hogy feltettem ezt a kerdest, azota a lanyom jovo heten egy eves, vegul beindult a szules par nappal korabban de siman volt ido mindenre, hat mit mondjak...nem egy leany alom a csaszar, elso gyermekemet "normal"uton szultem ugyhogy ossze tudom hasonlitani, osszegezve, annyit tudok mondani hogy aki csak azert akar csaszart mert fel a fajdalomtol, az nagy butasagot kovet el, en harom napot fekudtem, annyira fajt a varrat es mindenem, pedig nem vagyok erzekeny altalaban.Szoptatni tudtam , pedig csak harom napra ra sikerult(fel evet szopizot a kicsim)Viszont elitelni senkit se szabad, mert fuggetlenul a szules modjatol mindenki lehet jo anya.
igaz késõn olvasom, de látom a kisebbség itt is megjelent és nem fogja fel, hogy nem arról van szó, hogy szüljél akkor is, ha nem megy, de császár elõtt vajúdj egy pár órát, hogy a szükséges hormonok termelõdjenek.. de mindegy. Nektek úgy sem lehet semmit megmagyarázni :)
A kérdező hozzászólása: Koszi!Es minden kismamanak sok boldogsagot, fuggetlenul attol hogy milyen modon fog szulni, a lenyeg hogy felelosseggel probaljuk majd felnevelni OKET!
kedves kerdezo valaszolva a fenti kerdesedre: ha a fajasok az idopont elott beindulnak akkor megprobaljak az orvosok kesleltetni, vissztartani a szulest ha lehetseges, a 37.ik hetig mivel addig bizonyul koraszulesnek, aztan mar utanna szerintem nem is probaljak kesleltetni, aztan ha megis szulni kellene, es tutira nincs visszaut visznek a mutobe, csak annyi tortenik hogy korabban tortenne meg a csaszar mint a kiirt idopont.ne foglalkozz semmien negativ , eroszakkal szulest radtukmalni akaro emberrel, es senkinek sem tartozol magyarazattal az ugyben hogy miert csaszar, akinek nem tetszik, tartsa meg maganak a velemenyet.kitartas!
neked nagyon van mit megszolalnod. faj az igazsag te lehuroggo, torodj a szuleseddel es telj el magadtol szallj el a buszkesegtol.nyomjal csak ha jol esik, meg otvenszer is ha te attol boldog vagy, repedj segged punid repedjen, es verd a mellkasodat, ki vagyok en?megszultem, egyetlen a foldkereksegen. fu de nagy szam, a csaszarral szulokbe meg nekoss bele.belolem kiveszik, beloled meg kihuzzak, es nem gyerek, hanem baba, ki kerem magamnak ilyen tragar megfogalmazast.kivanom vajudjal ha annyira megszallott vagy reggeltol estig 4 napon keresztul, talan akkor kielegulsz es betelesz vele hurroggo HP
Majd megszülsz, vagy kiszedik belõled a gyereket prog csaszival, pár hónap és helyre állnak a hormonjaid.Akkor nem leszel ennyire hisztis.Habár lehet, hogy alapban is ilyen vagy de, hogy ostoba az tuti!!!Értelmezni nem tudod az olvasottakat az biztos. HP
igazad van, egyetertek, csak mar nem allhattam meg szo nelkul, tolem is tovirol hegyire agyon kerdezgetik hogy MIERT? mert! es kesz! mintha en tehetnek rola, es mar folduhitett a csaszarozast lehuroggo duma, eleg volt olvasnom. nekem 3 het mulva lesz programozott, picit tartok tole, de eros vagyok, mas is megcsinalta , enis kepes vagyok. sok sikert, egeszseget es komplikaci mentes mutetet kivano, valamint gyonyoru kisbabat!szoritok! es nehari de mar folnyomta az idegjeimet.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem lettem sokkal okosabb a valaszoktol, jellemzo hogy nehanyan rogton a vitat keresik, szoval nem az erdekelt hogy melyik szules jobb vagy egyszerubb, hanem az hogy mi tortenik ha elkezdek vajudni otthon pl.ido elott es az en esetemben , mivel masodik gyermek lesz ki tudja, lehet idom se lesz sok, viszont nem fogom tudni megszulni CSAK csaszarral.Egyebkent aki azt hiszi hogy a csaszar olyan egyszeru hogy kiszedik a babat osszetakolnak es kesz, az nagyot teved, higgyetek el , utana neztem.Ez egy nagy hasi mutet es komplikaciok barmikor lehetenek ugy a normal szulesnel mint a csaszarnal.Elony is van hatrany is, es az Anya ugyanolyan anyja lesz annak a gyereknek mint egy huvelyi uton szulo no.A szoptatas ugyanugy kialakul mind a ket esetben csak akarni kell ugyebar, stb.De igy is koszi a valaszokat!!!
de el vagy telve a vajudassal? Istenem!az nelkul az elet mar nem is elet!-ha ugy hozza a sors hogy nem kell vajudnia egy nonek az mar alsobbrendu es semmit sem er az elete.hm. mit meg nem tudok.fu, azon mulik az eletem, a boldogsagom, az egeszsegem, attol forog a fold, ha az nincs megall a forgasa
A kérdező hozzászólása: Szeretnek "normalisan"szulni de sajnos nem lehet.Az elsot rendesen szultem, ez van.
A kérdező hozzászólása: A baba faros es meg van nehany apro gond ami miatt csaszar mellett dontott a doki, tehat nem "divat"miatt, csak mar eleg nehezen viselem es meg van kb.ket het.
elõzõ vagyok.. A császár ellenére is ha valaki akarja akkor lesz teje mindkét gyekõcömmel sok volt/ van/ anyatejgyûjtõbe is hordtam mindkettõnél az utóbbi esetben kerek egy éven keresztül mert amúgy olyan nagy szükség volt rá és a 16 hónapos kisfiam még mindíg napi 5-6 alkalommal + éjszaka is cicizik! Tehát bárhogy szülsz, ha nem vagy lusta és akarod hogy legyen tejed lesz is!

Volt valaki aki programozott császárral szült az Uzsokiban, mostanában? Bármilyen infónak örülök, ( hány napig kell bent maradni, nagyon rossz-e utána, mikor hozzák leghamarabb a babát, apukának odaadják-e rögtön, stb. )

Legjobb válasz: Szia! Császáros voltam, de nem programozott, 2 hónapja szültem. Hétfõn szültem, péntek reggel mentünk haza. Mikor kiveszik a babát akkor egy pillanatra megmutatják majd elviszik. Apuka a fürdetésnél és öltöztetésnél bent lehet, de maga a szülésnél nem. Szerintem ott meg is foghatja, ha szeretné. Majd utána pár percre beviszik a mûtõbe hozzád is a babát. Szülés után 6 órával kell felkelni, utána ha bírsz mehetsz a babáért vagy kihozzák neked. Onnantól kezdve, ha szeretnéd veled lehet a baba folyamatosan, ha éjszakára visszaviszed, akkor másnap reggel 6kor automatikusan egy csecsemõs hozza a babát neked. Próbáld ne elhagyni magad a szülés után és akkor nem lesz olyan vészes a következõ napok. Én nagyon gyorsan felépültem. Bármilyen kérdésed lenne még írj privátba és szívesen mesélek még neked.

Szia! Császáros voltam, de nem programozott, 2 hónapja szültem. Hétfõn szültem, péntek reggel mentünk haza. Mikor kiveszik a babát akkor egy pillanatra megmutatják majd elviszik. Apuka a fürdetésnél és öltöztetésnél bent lehet, de maga a szülésnél nem. Szerintem ott meg is foghatja, ha szeretné. Majd utána pár percre beviszik a mûtõbe hozzád is a babát. Szülés után 6 órával kell felkelni, utána ha bírsz mehetsz a babáért vagy kihozzák neked. Onnantól kezdve, ha szeretnéd veled lehet a baba folyamatosan, ha éjszakára visszaviszed, akkor másnap reggel 6kor automatikusan egy csecsemõs hozza a babát neked. Próbáld ne elhagyni magad a szülés után és akkor nem lesz olyan vészes a következõ napok. Én nagyon gyorsan felépültem. Bármilyen kérdésed lenne még írj privátba és szívesen mesélek még neked.

Cg 1000, 36 hetes, programozott császár esetén. Ez mit takar?

Félek nehogy előbb "beinduljon" a szülés.

Legjobb válasz: Zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi. Csak annyit jelent, hogy rövidült a méhszáj, ez a 36. héten normális. Ha gond lenne, már befektettek volna a kórházba. Egyébként ha megindul a szülés, akkor is tudnak császározni. (Gondolom egészségügyi oka van, ha programozott) Úgyhogy ne izgulj! Boldog babavárást!

Zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi. Csak annyit jelent, hogy rövidült a méhszáj, ez a 36. héten normális. Ha gond lenne, már befektettek volna a kórházba. Egyébként ha megindul a szülés, akkor is tudnak császározni. (Gondolom egészségügyi oka van, ha programozott) Úgyhogy ne izgulj! Boldog babavárást!
Eléggé megrövidült a méhszájad, de teljes hosszában zárt. Nem valószínû, hogy beindul hamarabb.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!