Találatok a következő kifejezésre: Processzor csere nem indul (2 db)

Processzor csere után nem indul az XP?

Azt az üzenetet írja, hogy rosszul lett leállítva stb...

Legjobb válasz: A processzor fõhardver, és nem feltétlen fog feléledni az xp annak cseréje után. Általában fõhardver csere esetén tiszta újratelepítés kell.

A processzor fõhardver, és nem feltétlen fog feléledni az xp annak cseréje után. Általában fõhardver csere esetén tiszta újratelepítés kell.
Esetleg meg lehet próbálni, hogy a régi procit visszateszed, elindítod az xp-t, az eszközkelebõben törlöd a processzor rész alatt lévõ eszközöket, és úgy próbálod meg újraindítani...

Processzor csere után nem indul, miért?

Amd processzort cseréltem amit támogat az alaplap. Csere utáni indításra még a BIOS sem mutatkozik. AM2 volt AM3 lett. Alaplap: Asrock N68C-S UCC

Legjobb válasz: Valószínû biost kell frissítened. Tedd vissza a régi procit, néz meg milyen verziójú biosod van, aztán az alaplap gyártójától töltsd le a frissebbet és frissítsd le. Az egy dolog, hogy az alaplap támogatja az új procit, de sokszor csak egy bizonyos bios verzió fölött. Ha neked régebbi van, akkor nem fog menni.

Valószínû biost kell frissítened. Tedd vissza a régi procit, néz meg milyen verziójú biosod van, aztán az alaplap gyártójától töltsd le a frissebbet és frissítsd le. Az egy dolog, hogy az alaplap támogatja az új procit, de sokszor csak egy bizonyos bios verzió fölött. Ha neked régebbi van, akkor nem fog menni.
A kérdező hozzászólása: Megoldottam a problémát. Két DDR2-es RAM volt benne és nem egyeztek a frekvenciák. DDR2-es megegyezõ frekvenciájúakkal mûködik, és DDR3-assal egyezõ ill. különbözõ frekvenciájúakkal is mûködik. Nem az enyém a gép csak javítom és még ilyen szituációval nem találkoztam. Azért köszönöm. Azért írtam vissza mert remélem ez az infó valamikor jól jön valakinek. Szerintem a processzor foglalatok miatt lehet.
A kérdező hozzászólása: Nincs benne piezo, így nem tudott hangjelzést adni a BIOS.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!