Találatok a következő kifejezésre: Processzor csere nem (7 db)

Processzor csere után nem indul az XP?

Azt az üzenetet írja, hogy rosszul lett leállítva stb...

Legjobb válasz: A processzor fõhardver, és nem feltétlen fog feléledni az xp annak cseréje után. Általában fõhardver csere esetén tiszta újratelepítés kell.

A processzor fõhardver, és nem feltétlen fog feléledni az xp annak cseréje után. Általában fõhardver csere esetén tiszta újratelepítés kell.
Esetleg meg lehet próbálni, hogy a régi procit visszateszed, elindítod az xp-t, az eszközkelebõben törlöd a processzor rész alatt lévõ eszközöket, és úgy próbálod meg újraindítani...

Pentium E5400 dual core processzort, fesz. Emelés, és alap hűtő meltt milyen értékre érdemes húzni? Vagy ha nincs venti csere nem is érdemes vele foglalkozni?

türelmet és válaszokat előre is köszönöm

Legjobb válasz: Neked kell kitapasztalni meddig nem melegszik nagyon terhelés alatt. Szépen fokozatosan húzd,majd mindig nézd a hõmérsékleteket terhelés alatt. Szerint 3-400MHz-t bírhat a gyári hûtõ is. Persze ne ilyen léptékekben húzd.

Neked kell kitapasztalni meddig nem melegszik nagyon terhelés alatt. Szépen fokozatosan húzd, majd mindig nézd a hõmérsékleteket terhelés alatt. Szerint 3-400MHz-t bírhat a gyári hûtõ is. Persze ne ilyen léptékekben húzd.
A kérdező hozzászólása: láttam egy verziót, a srác 272 Mhz ra állította, a CMOS-t pedig 13, 5 rõl 12, 5 re így kapott 2, 7 helyett 3, 4 et ezzel megéri próbálkozni? mert nem néz ki rosszul :)
Emeld fokkozatosan, addig amíg stabil és prime 95 alatt 90 fok alatt marad.
A kérdező hozzászólása: a fokozatos az olyan 5 Mhz-t jelent ?
Mehet 100mhz-enként az elején, akkor még úgysem fogy ki.
Mármint ne az fsb-t emeld 100al, hanem a komplett órajelent.
A kérdező hozzászólása: a CMOS-hez kell nyúlnom, vagy sem?
A kérdező hozzászólása: Na, jelenleg a 2.7 bõl lett 3.01 magonként tovább nem engedi, korlátozza az indulását a gépnek. 200 helyett 223-on van a Mhz-ja prime95 ön terhelve adott 44 fokot a 41 alap helyett, amit én sikernek könyvelek el Hogyan tovább?

Processzor csere után nem indul, miért?

Amd processzort cseréltem amit támogat az alaplap. Csere utáni indításra még a BIOS sem mutatkozik. AM2 volt AM3 lett. Alaplap: Asrock N68C-S UCC

Legjobb válasz: Valószínû biost kell frissítened. Tedd vissza a régi procit, néz meg milyen verziójú biosod van, aztán az alaplap gyártójától töltsd le a frissebbet és frissítsd le. Az egy dolog, hogy az alaplap támogatja az új procit, de sokszor csak egy bizonyos bios verzió fölött. Ha neked régebbi van, akkor nem fog menni.

Valószínû biost kell frissítened. Tedd vissza a régi procit, néz meg milyen verziójú biosod van, aztán az alaplap gyártójától töltsd le a frissebbet és frissítsd le. Az egy dolog, hogy az alaplap támogatja az új procit, de sokszor csak egy bizonyos bios verzió fölött. Ha neked régebbi van, akkor nem fog menni.
A kérdező hozzászólása: Megoldottam a problémát. Két DDR2-es RAM volt benne és nem egyeztek a frekvenciák. DDR2-es megegyezõ frekvenciájúakkal mûködik, és DDR3-assal egyezõ ill. különbözõ frekvenciájúakkal is mûködik. Nem az enyém a gép csak javítom és még ilyen szituációval nem találkoztam. Azért köszönöm. Azért írtam vissza mert remélem ez az infó valamikor jól jön valakinek. Szerintem a processzor foglalatok miatt lehet.
A kérdező hozzászólása: Nincs benne piezo, így nem tudott hangjelzést adni a BIOS.


Van egy toshiba satellite l30 laptopom és benne van egy ati radeon xpress 200m videó kártya és azt szeretném cserélni lehetséges-e? Processzor csere volt már egy simpla 1.86-ról 2 ghz dual-ra és azota nem melegszik a gép.

Vagy egy olyan driver kéne ami 64 mb-ra szükséges játékoknál nem laggol be, amikor 256-os a videokártyám.

Legjobb válasz: Az ati radeon xpress 200m egy chipset ami integrálva van az alaplapba. Cserélni csak akkor tudod, ha van külön videokártya csatlakozásod, különben a chipsetet nem lehet az alaplapról leszedni. A játékok pedig azért laggolnak, mert a chipsetnek nincs fedélzeti memóriája, így a rendszermemóriát (RAM-ot) kell használnia, ami nem igazán jó, fõleg ha DDR2-es vagy sima DDR RAM-od van. Ha nincs külön csatlakozód nem tudod kicserélni a vidi karit, és minden játék laggolni fog, fõleg ennél a chipsetnél. Én tudom, mert nekem is ati radeon xpress 1150 (128 Mb) volt, és mielõtt raktam bele videókártyát az 1GB RAM-ból csak 896 Mb volt utána pedig mivel már nem használta a rendszer a chipsetet 1 Gb. A lényeg, hogy nem tudod kicserélni, fõleg hogy laptopnál nincs is hely a vidi karinak vagy legalábbis nem hiszem.

Az ati radeon xpress 200m egy chipset ami integrálva van az alaplapba. Cserélni csak akkor tudod, ha van külön videokártya csatlakozásod, különben a chipsetet nem lehet az alaplapról leszedni. A játékok pedig azért laggolnak, mert a chipsetnek nincs fedélzeti memóriája, így a rendszermemóriát (RAM-ot) kell használnia, ami nem igazán jó, fõleg ha DDR2-es vagy sima DDR RAM-od van. Ha nincs külön csatlakozód nem tudod kicserélni a vidi karit, és minden játék laggolni fog, fõleg ennél a chipsetnél. Én tudom, mert nekem is ati radeon xpress 1150 (128 Mb) volt, és mielõtt raktam bele videókártyát az 1GB RAM-ból csak 896 Mb volt utána pedig mivel már nem használta a rendszer a chipsetet 1 Gb. A lényeg, hogy nem tudod kicserélni, fõleg hogy laptopnál nincs is hely a vidi karinak vagy legalábbis nem hiszem.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. De ezt sajnálattal halom úgy gondolom laptop csere lesz :(

Intel P6100-as processzor csere Intel Core i3-330M-ra, de valamiért nem megy a gép?

a gép amibe a proci volt toshiba C660-180 típusú. Az a baj ha berakom az i3 procit akkor elindul a gép de csak a windows felirat kiírásáig jut el, onnan csak pörög és nem tölti be az asztalt sem. A bios is látja a procit! Ha letörlöm a grafikai illesztőprogramot akkor megy az i3-al is a gép, de nagyon rossz felbontáson elég akadozva! Valakinek valami konkrét ötlete hogy mit kellene átállítani vagy milyen illesztőprogramot kell felrakni hogy jó legyen?

Legjobb válasz: vidd szervízbe

vidd szervízbe

Miért nem engedi feltenni a gépem a Windows 7 Ultimate 64bit-et? Alaplap és processzor csere történt.

Alaplap: Asus Crosshair V Formula Z

Legjobb válasz: Így elsõ blikkre ki kéne kapcsolni a Raid funkciót alaplap Biosában a telepítés erejéig. Aztán be kell kapcsolni az AHCI-t. Utána próbáld meg.

Így elsõ blikkre ki kéne kapcsolni a Raid funkciót alaplap Biosában a telepítés erejéig. Aztán be kell kapcsolni az AHCI-t. Utána próbáld meg.
hasonló problémával küzdök én is... se ahci, se usb 2.0-án (figyeltem h ne usb 3.0-ra dugjam, drivert késõbb a win alól tudok rá feltenni). szóval nem megy a telepítés, se dvdrõl, se usbrõl, uezekkel a hibaüzikkel. win8 64bit alatt uez. hátrányom, hogy laptopom van és szétszedni a garis mivolta miatt nem tudom. hiába tettem be a hozzá kapott dvd a driverekkel, nem talált rajta megfelelõ illesztõprogit. mit javasoltok? asus x550cc
A kérdező hozzászólása: Sajna az sem segített. Elfelejtettem, hogy egy ilyen üzenet elõzi meg az elõzõt: "Egy CD/DVD meghajtó szükséges eszközillesztõje hiányzik. Ha az illesztõprogram hajlékonylemezen, CD-n vagy DVD-n, illetve USB flash meghajtón található, helyezze be a lemezt, vagy csatlakoztassa az eszközt most. Megjegyzés: Ha a Windows telepítési adathordozó a CD-DVD meghajtóban van, ennek a lépésnek az idejére eltávolíthatja." Tallózás OK Mégse Ezután ha OK-ra nyomok elõugrik ez: "Nem található eszközillesztõ. Gyõzõdjön meg arról, hogy a telepítési adathordozó tartalmazza a megfelelõ illesztõprogramokat, majd kattintson az OK gombra." Semmi ötletem nincs :S
A kérdező hozzászólása: Megoldottam, másik USB-csatlakozóba kellett dugni a DVD meghajtómat...a legfelsõbe 8-)
Kb. egy óráig kerestem én is ugyan erre a problémára a megoldást, nem gondoltam volna, hogy ilyen banális. De nekem is így mûködött. Köszi! :)
"Egy CD/DVD meghajtó szükséges eszközillesztõje hiányzik. Ha az illesztõprogram hajlékonylemezen, CD-n vagy DVD-n, illetve USB flash meghajtón található, helyezze be a lemezt, vagy csatlakoztassa az eszközt most. A fentiekhez szolva igen biztos segitenek ezek a megoldások ! Mivel én is végig probáltam :) Nekem nem segitet. De röhögni foktok (simán puha vatával áttöröltem a telepitölemezt egy kis gyogyszertári szesz segitségével! és imlás csodát a telepités továb lépet :D

Miért lehet ez? És mit csináljak hogy jobb legyen? Vagy processzor csere nélkül nem is lesz megoldás?

Elkezdtem játsznai a call of duty 4 -el! A single playert kivittem és a multit kezdtem el tolni. Na és az lenne a problémám hogy a szervereken amikor játszok nincs semmi probléma de amikor új map(vagyis pálya) kezd el tölteni a szerón akkor miután betölött kidob a játék asszem timed out-tal....nem elég gyorsan töltene nekem?Ez a processzor miatt lehet?

Legjobb válasz: ilyen nálam is van.Esetleg lehet,hogy lassú a neted.A procinak ehhez nincs semmi köze.

ilyen nálam is van.Esetleg lehet, hogy lassú a neted.A procinak ehhez nincs semmi köze.
A kérdező hozzászólása: Hát lehet...köszi a választ!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!