Találatok a következő kifejezésre: Probléma, ha picim (13 db)

Simson S51-nél az probléma ha a kuplung oldali dekni alján pici olaj van?

De viszont nem csöppen le, a földön egy csepp olaj sincs...

Legjobb válasz: Tömítés csere... De ha téged nem zavar, akkor nem kell csinálni vele semmit. Évente úgy is kell cserélni az olajat. Ennyi idõ alatt viszont nem tud annyi elfolyni hogy gond legyen. Max félévente küldesz neki fél deci olajat és kész.

Tömítés csere... De ha téged nem zavar, akkor nem kell csinálni vele semmit. Évente úgy is kell cserélni az olajat. Ennyi idõ alatt viszont nem tud annyi elfolyni hogy gond legyen. Max félévente küldesz neki fél deci olajat és kész.
Ilyen nekem is szokott lenni. Nagyon szar érzés, de én sem tudom miért van.
A kérdező hozzászólása: Neked milyen érzés, mit csinálsz vele, köszi a választ.
ööö nekem is szokott olyan nagyon szar érzés lenni :S mintha valami fertõzés lenne pedig ki van zárva mert évek óta fennt áll a probléma és véletlenszerûen jön, mikor hogy és pár óra alatt elmúlik Én ilyenkor annyi folyadékot iszok amennyit bírok és vizelés után "kitisztul" vagy nem tom de utána jobb...
Nekem is elmúlik egy két óra alatt.
de vajon mitõl lehet:O? EE ha tudod írd meg:P am korotok? 16/F
A kérdező hozzászólása: 16/f nekem is...
nem tudom h aktuális-e még a kérdés és nem is vagyok fiú, de a barátomnak is ilyen volt, neki a málna teától, kiderült h vmi van benne és mikor már a vesén meg mindenen keresztül ment akk a hólyagjában vhogy még felszívódott ez az anyag és attól vörösödött ki neki...testápolóval kenegette, elmúlt + nem iszik málna teát..

Miért lila/vörös a kezem ha picit hidegebb az idő? Sokszor megszóltak már. Még másnak fehér a bőre hidegben akkor nekem lila. Mit tegyek? Mi lehet a probléma?

Legjobb válasz: nem tom.. vékony a böröd? nekem csak a körmeim lilák. exemnek meg azért lila mert elfagyott a keze egyik meloja során és hidegben belilul. volt vmi elfagyásos dolog életedben? nagyon hideg vizbe nyulkálás, vagy kesztyü nem hazsnálata de zsebre dugása se,pl...

nem tom.. vékony a böröd? nekem csak a körmeim lilák. exemnek meg azért lila mert elfagyott a keze egyik meloja során és hidegben belilul. volt vmi elfagyásos dolog életedben? nagyon hideg vizbe nyulkálás, vagy kesztyü nem hazsnálata de zsebre dugása se, pl...
Nem fáj véletlenül a kezed? Nem vagy hideg allergiás?
Szerintem hideg allergiád van .
Nekem is olyan, de nem csak a kezem, hanem a lábam is. Lila, vörös és fehér színekben játszik kezem/lábam, ha hideg van, bizsereg, fáj és merev lesz. Raynaud-szindróma...

Mi lehet a probléma, ha a köldökömtől pár centivel fentebb és picit onnan jobbra érzek fájdalmat?

Már egy éve kezd?dött, akkor még ritkán fájt, de most két-három hete minden nap szúró fájdalmat érzek ezen a helyen. Eleinte csak séta közben éreztem, de most már nyugalmi helyzetben is, s?t van, amikor éjszaka erre ébredek. Szerintetek ez mit?l van, illetve mi lehet a gond?

Legjobb válasz: esetleg köldök sérv... de menj el orvoshoz!

esetleg köldök sérv... de menj el orvoshoz!

Probléma, ha a picim feje (BDP, halántékcsontok távolsága) 21-22 hetesnek felel meg, a többi mérete pedig a korának megfelelő, 20 hetesnek?

A doki szerint minden rendben, de csak itthon tudtam megnézni egy táblázatban.

Legjobb válasz: Vízfejü babáknál kb 2hónap az eltérés a méretben.. ehhez te sehol nem vagy . Babafüggõ dolog, de a feje eleinte aránytalanul nagyobb mint a teste, nem lesz baj, ne aggódj ... A te kicsid teljesen megbízhatóan fejlõdik.

Vízfejü babáknál kb 2hónap az eltérés a méretben.. ehhez te sehol nem vagy . Babafüggõ dolog, de a feje eleinte aránytalanul nagyobb mint a teste, nem lesz baj, ne aggódj ... A te kicsid teljesen megbízhatóan fejlõdik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a megnyugtató választ!

Szedett valaki Unasyn antibiotikumot terhesség alatt? Ha igen, milyen problémára? Egészséges lett a pici?

Legjobb válasz: Szia, nekem a 19. héten kellett, mert a doki uh-on a vesémet is megnézte és nem találta teljesen rendben. A vizelet vizsgálatom is kimutatott bacikat. Szóval beszedtem, mert jobban tartok attól, hogy egy fertõzés miatt nagy probléma lehet. Bízom a dokiban és tudom, hogy csak olyat adna, ami nem árthat. Vagyis a fertõzés nagyobb gondot okozhat (még koraszülést is) mit egy pár tabletta. Amúgy nem vagyok gyógyszerhívõ, inkább az alternatív megoldásokat szeretem. Most 24 hetes vagyok, a bébi jól van és remélem így is lesz. Csak pozitívan! Sok boldogságot!

Szia, nekem a 19. héten kellett, mert a doki uh-on a vesémet is megnézte és nem találta teljesen rendben. A vizelet vizsgálatom is kimutatott bacikat. Szóval beszedtem, mert jobban tartok attól, hogy egy fertõzés miatt nagy probléma lehet. Bízom a dokiban és tudom, hogy csak olyat adna, ami nem árthat. Vagyis a fertõzés nagyobb gondot okozhat (még koraszülést is) mit egy pár tabletta. Amúgy nem vagyok gyógyszerhívõ, inkább az alternatív megoldásokat szeretem. Most 24 hetes vagyok, a bébi jól van és remélem így is lesz. Csak pozitívan! Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! Nekem is a vesémre írta, 18 hetes vagyok, mert elkezdett iszonyatosan fájni a jobb oldalon! Remélem minden ok lesz Nálad és nálam is! Talán azért vagyok ilyen parás, mert mióta tudom, hogy pocaklakóm van, azóta egy szem gyógyszert nem vettem be! Sok boldogságot Neked/Nektek is! :)

Utoljára 20 hetesen vizsgált meg orvos. Nincs különösen problémám, de most 30 hetes vagyok és aggódom picit. Ha pl megrövidül a méhszáj akkor azt csak vizsgálat alapján tudják megállapítani nem? Gondolom nincs különösebb tünete.

A helyzet az h volt egy szülész-nõgyógyász-nõ az sztk-ban akinek az elején mondtam h végig hozzá szeretnék járni. Mondta h semmi gond, viszont év végén "szó nélkül" elment Németo.-ba dolgozni. Így a következõ terhesgondozáson már másik doki volt. Rendes, kedves volt, meg is vizsgált. Ez január elején volt. Utána hónapban péntek helyett csütörtökön tudtam csak menni ìgy megint más doki volt ráadásul annyi idõs mint én, még egy suliba is jártunk. A lényeg h õ már nem vizsgált meg, csak kérdezte h van-e panasz. Nem volt, így elengedett. Az utolsó alkalommal, mivel ennek a fiatal dokinak a pecsétje volt az utolsó a kiskönyvemben, így megint hozzá hívtak be, de vizsgálat megint nem volt. Igazából nem csinálok belõle gondot h kihez járok de az elején azt mondták minden hónapban megvizsgálnak (manuálisan). Ami konkrétan érdekelne, hogy ha esetleg baj van, az mindenképp tünettel jár, vagy van amit csak vizsgálat alapján lehet megtudni? Bocsánat ha túl zavaros voltam, remélem érthetõ. :)

Legjobb válasz: Örülj neki, h. nem piszkálnak feleslegesen. Engem a 41. hétig egyszer néztek meg, mikor a doki megállapította a terhességet. Ha nincs gond, ne problémázz.

Örülj neki, h. nem piszkálnak feleslegesen. Engem a 41. hétig egyszer néztek meg, mikor a doki megállapította a terhességet. Ha nincs gond, ne problémázz.
Nem mindenképp vannak tünetek. Ha aggódsz, nyugodtan kérhetsz vizsgálatot. Én is kértem, amikor a doki szerint nem is volt rá szükség :)
Nem minden orvos vizsgálja havonta a méhszájat. Az enyém igen, én ennek örültem, mert így voltam nyugodt, de õ megkérdezte, hogy nekem hogy lenne jobb, ha nem piszkálna, vagy ha ránézne. Mivel fél pillanat szinte csak, ezért én inkább ezt választottam, így voltam nyugodt. De ha te félsz, akkor kérheted legközelebb, hogy nézzék meg. Egyébként azt mondják, hogy tünet nélkül is elkezdhet rövidülni, nyílni, ezért is féltem én is. De amikor nekem elkezdett valóban egy kicsit nyílni 36 hetesen, én azt éreztem, mert fájt a derekam, minimálisan görcsölgettem, és elõtte soha nem volt ilyen.
30 hetes vagyok. Most a héten én kértem meg a dokit, hogy nézze meg, nem nyílt-e ki a méhszáj, mert még soha nem vizsgáltak kézzel. Ha nem kérem, most sem jutott volna eszébe. Nem vagy egyedül ezzel a problémával kedves kérdezõ. Legközelebb kérd meg, hogy nézzék meg a méhszájadat, rendben van-e minden!
A soha nem vizsgáltak kézzel az a mostani terhességemre vonatkozik...

Olyan problémám van hogy ma 3hete hogy elvették a babámat mert elhalt. De viszont újra érzem hogy szurkál a petefészkem és fáj picit a mellem mint az előzőnél. Attól hogy nemrég volt a műtétem lehet egészséges babám ha újra terhes lennék?

Félek nagyon hogy újra elhalt terhességem lesz ha netán terhes lennék.Hallottam hogy ilyen m?tétek után nagyobb az esély hogy újra teherbe essen valaki.Ez tényleg igaz?

Legjobb válasz: Igen, igaz, hogy könnyebben teherbe esel missed ab után (Sajnos nekem is volt), de azért minimum egy mensit megvártatok ugye? Ugyanis ha túl hamar esel teherbe a mûtét után, akkor meg azért veszélyezteted a babát, mert a méh nyálkahártyája még túl vékony, és nem nagyon tud megtapadni. Tehát türelem... minimum egy mensit várni kell. MI 3-at vártunk, ahogy a doki mondta, és utána rögtön sikerült is.

Igen, igaz, hogy könnyebben teherbe esel missed ab után (Sajnos nekem is volt), de azért minimum egy mensit megvártatok ugye? Ugyanis ha túl hamar esel teherbe a mûtét után, akkor meg azért veszélyezteted a babát, mert a méh nyálkahártyája még túl vékony, és nem nagyon tud megtapadni. Tehát türelem... minimum egy mensit várni kell. MI 3-at vártunk, ahogy a doki mondta, és utána rögtön sikerült is.
a kolleganom is pontosan igy jart, 3 het utan tesztet keszitett es pozitiv lett+ minden terhes tunet.elment a dokihoz, aki azt mondta, hogy a hormonjai nem alltak meg vissza a veteles ota, es pihenjen. pontosan 3 honap mulva ujra terhes lett, es mar meg is szulte a szep babajat.
az elozo vagyok. elnezest erthetetlenul fogalmaztam. tehat a hormonjai nem alltak vissza, es azert mutatott pozitivat a teszt, es nem volt terhes. nem tudom miert lenne ilyenkor nagyobb az eselye a teherbeesesnek. szerintem epp ellenkezoleg, de nem vagyok orvos.
Én meg az elsõ vagyok. Azért nagyobb az esélye, mert a méh és a hozzá tartozó szervek "emlékeznek" arra, hogy mit kell tennie ha bejut az ondó a petéhez.. :) Ráadásul ugye kitisztítják a méhet és a petevezetõket is. (Nekem a dokim így magyarázta anno, mint egy elsõsnek)
Nekem is volt és utána hamar teherbe estem.1éves mult a babám.Ha ujra terhes leszel, menj az orvoshoz azonnal és mond neki mitörtént az elsõ terhességeddel.Ilyenkor szoktak javasolni magzatmegtartó gyógyszert.Én is szedtem Duphastont.Szedhetsz nyugodtan magzatvédõ vitaminokat Elevitet, stb.Orvosom tanácsára szednem kellett a folsavat is, már a terhesség elött.Lehet most nem vagy ujra terhes, a tüneteket elég korainak tartom.Lehet egyszerû regenerálodásaról van szó.Szóval fel a fejjel, lehet egézséges gyereked.
A kérdező hozzászólása: Köszönök mindent!Szeretnék várni még a következõ babával pár hónapot.De ha újra kiderülne és ugyan úgy járnék vele mint ezzel a terhességgel kibuknék nagyon.Remélem 3-4hónap múlva jön össze.Nálam a mensivel az a baj hogy nem szabályos.2-3havonta jön meg sajnos!:( Fogamzásgátló miatt amit szedtem(Triregol)! Nagyon szeretnénk másik babát és remélem lesz rá lehetõségem!

Lehet-e problémám attól, hogy ha egy pici baba megrúgja a hasam?

27 hetes vagyok és néha a keresztfiammal alszom, aki 8 hónapos. Ma arra keltem, hogy egy nagyot rúgott a pocimba.

Legjobb válasz: Szia! Nem hiszem hogy baj lehetne, hiszen a babódat védi a magzatvíz és a hasfalad.Max nem igazán tetszett neki. Ha nem véreztél és nincs görcs akkor nincs baj. Nyugodj meg és jó babavárást. :) 16hetes bocakos

Szia! Nem hiszem hogy baj lehetne, hiszen a babódat védi a magzatvíz és a hasfalad.Max nem igazán tetszett neki. Ha nem véreztél és nincs görcs akkor nincs baj. Nyugodj meg és jó babavárást. :) 16hetes bocakos
Nem lett tõle semmi baja a babónak, max. himbálózott egyet a magzatvízben. :) Jó nagy védelem veszi õt körül, ne félj!

Sárgafülű ékszerteknősnek probléma az ha a szobahőmérséklet picikét hüvösebb, 21 Celsius fok körüli? A víz pedig 24 fokos?

Ma fogom hazahozni a sárgafülű ékszertekim és sok helyen olvastam hogy biztosítani kell a 25-26 fokos vizet. Viszont azt is olvastam hogy a nagy hőmérséklet különbség árthat neki, mert megfázhat. Az úgy nem nagy különbség ha a szoba így tavaszkor és ősszel 21 fok körüli a víz pedig 24?

Legjobb válasz: én az 1-2 éves teknõseimnek sem fûtöttem soha de soha a vizüket. a szobámban nekem 21-22 fok körül van télen nyáron. semmi bajuk nincs... hülyeségnem tartom ezt a vízfûtést. egy királyteknõsöm és egy sárgafülûm van.

én az 1-2 éves teknõseimnek sem fûtöttem soha de soha a vizüket. a szobámban nekem 21-22 fok körül van télen nyáron. semmi bajuk nincs... hülyeségnem tartom ezt a vízfûtést. egy királyteknõsöm és egy sárgafülûm van.
A kérdező hozzászólása: Azt lehagytam hogy 12 éves, tehát nem újszülött.
Ahonnan hozod ott mennyi volt neki a hõmérséklet? Mert ahoz van szokva és annyit kellene neki biztosítani.
A kérdező hozzászólása: Már megoldottam a problémát mert sikerült melegebb helyre tenni :) azért köszönöm a választ!
Nekem is 10 év körüli a teknõsöm, de én már nem fûtöm neki a vizét, így az is mindig szoba hõmérsékletû. Egy idõsebb ékszerteki már simán kibírja ha nem 25 fokos állandóan a vize.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!