Találatok a következő kifejezésre: Problémás az 8,5 éves kislány, aki (1 db)

Problémás az a 8, 5 éves kislány, aki a délutánt itthon szereti tölteni és nem az iskolában? (nem kötelező délután)

Nem egy befelé fordulós, vannak barátn?i, de szeret a testvéreivel és a szüleivel lenni...

Legjobb válasz: Szerintem nem, ha nem oylan tevékenységet folytat otthon, ami nagyon egyoldalú, és egyhangú. Lehet a délutános tanárral van problémája, csak nem meri mondani. Keresztlányomnál elõfordult, hogy nem akart menni suliba, pedig kitûnõ tanuló, és szeret tanulni. Kiderült, hogy az osztályban volt probléma, amit a tanárnõ nem kezelt jól. És inkább otthon akart maradni.

Szerintem nem, ha nem oylan tevékenységet folytat otthon, ami nagyon egyoldalú, és egyhangú. Lehet a délutános tanárral van problémája, csak nem meri mondani. Keresztlányomnál elõfordult, hogy nem akart menni suliba, pedig kitûnõ tanuló, és szeret tanulni. Kiderült, hogy az osztályban volt probléma, amit a tanárnõ nem kezelt jól. És inkább otthon akart maradni.
Nem baj, ha kevesen vagyunk ilyenek, de a mi gyerekeinkbõl lesznek az érzelmileg, szellemileg stabil, nyugodt, nyílt õszinte felelõs emberkék!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, szerintem igazad van, de kiegészíteném azzal: Bárcsak az "iskola" és a többi "család" is így gondolná, ahogy te és én(meg még remélem nagyon sokan). De család-e az, ahol alig várták az iskolakezdést, mert akkor már nincs "lábalatt" a gyerek...? Sajnos a környezetünkben ilyen anyukákból(és apukákból) van sokkal több, tehát itt mi vagyunk a "nem normálisak".
Bár minden család és szülõ olyan szertetteljes lenne, ahol a gyerek szeret otthon lenni!! ez nem probléma, hanem ideális , követendõ állapot!
A kérdező hozzászólása: Persze! Ami kötelezõ, az most is kötelezõ neki is. Köszönöm!
Lehet, hogy csak egyszerûen nem szereti az iskolát. :) És ez bizony sok gyereknél így van. Mindegyiknél lehet más az ok, hogy miért nem szereti, de általánosságban nem probléma. Csak vigyázni kell vele, hogy tini korában ne lógjon az iskolából.
Szerintem egy gyereknek az a természetes állapota, ha otthon játszik, és nem az iskolában tölti a délutánokat. Ilyen korban még elsõdleges a játék szerepe, hagyni kell, hogy úgy töltse el a szabadidejét, ahogy neki tetszik, mert így lehet elõsegíteni az egészséges mentális fejlõdését! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigieket! Igen, szorongós, ugyanakkor szereti a nagy felhajtással járó társasági megmozdulásokat, de csak akkor, ha én is ott vagyok(anya)Ha "buli" van, szertelen...Õ a legidõsebb, de sosem játszott olyat, hogy õ kicsi, hamar akart mindent egyedül csinálni...Nem tudom megfejteni a saját gyerekemet...Kérlek segítsetek!
Lehet, hogy "szorongós" természet. Én is ilyen voltam, kitünõ tanuló, sok barátom volt, beszédes is voltam, de soha nem szerettem távol lenni az otthontól, mert nem éreztem magam biztonságban. Érettségi után egy kicsit javult a helyzet, más városban jártam fõiskolába, de még akkor is ha lehetett hazajöttem vonattal, pedig ott is sok barátom volt. Diploma után még külföldre is elmentem tanulni, majd dolgozni, de mindig honvágyam volt... a mai napig nem szeretem a nagy társaságot, csak a szûk családi kört. A férjem teljesen más, és a legnagyobb fiam is állandóan az iskolában szeret lenni a barátai miatt (nem a tanulás végett). Úgyhogy problémának semmi esetre sem probléma, sõt, biztos egy nagyon melegszívû, szeretõ anya lesz belõle, aki képes lesz összetartani a családot, ami ebben a világban nem egy hátrány:)
A kérdező hozzászólása: Egyébként kitûnõ tanuló, de mióta iskolás "fejfájós", a tanítónéni pedig állítólag kifejezetten kedveli.A lányom sem tud konkrét kritikát megfogalmazni az iskolával szemben(pedig nagy dumás), mégsem szeret ott lenni, ha nem muszáj...
Egyáltalán nem problémás, sõt, kifejezetten jó, hogy ennyire családcentrikus! Az lenne a baj, ha nem szeretne otthon lenni... Szociálisan teljesen érett, hiszen írtad, hogy vannak barátnõi is, tehát a társas kapcsolataival minden rendben van, nincs semmi ok az aggodalomra. Éppen elég idõt tölt el az iskolában, és ha az otthonlét nem megy a tanulás rovására, akkor nincs semmi gond. Egy 8, 5 éves kislány tényleg kislány még, szüksége van a nagyvilág (ennyi idõsen az iskola) "zaja" után az otthon melegére, megértõ, szeretõ családra! Örülj, hogy minden rendben van vele, és élvezzétek ki, amíg otthon van, hiszen nagyon gyorsan felnõnek a gyerekek! =o)
Én 19 éves vagyok, normálisnak tartom magamat, de 8, 5 évesen nem is voltam napközis. A délutánt a családdal, játékkal, olvasással töltöttem. Néha vádolom a szüleimet, hogy miért nem jártam többet ovodába, vagy napközibe, mert talán ezért lettem zárkózottabb. De ha megadjátok a lehetõséget neki, akkor ez így teljesen korrekt. (akkortájt igazi barátaim sem voltak, csak padtárs:D)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit tegyek 6 éves ki "rosszasággal"?

Kislányom születése óta egyedül nevelem. Mostanában nagyon eleven. Lehülyéz aztán bocsánatot kér ezt csinálja egész nap. Ha rászólok annál jobban mondja. Volt már csoki mese megvonás de nem érdeklisemmi akkor is mondja. Mások előtt is. Próbáltam beszéli vele hogy ez fáj nekem akkor megígér fűt fát aztán 10 perc mulva újra hajtogatja hogy anya hülye. Szájára még nem vágtam de bevallom néha nem sok hiányzik hozzá. Sajnos nincs apai szigor előtte. Páromat szereti de nem tart tőle. Mit tegyek? Pszichológus?

8

Mit csináljak ha gyermekem bün rossz?

Arra értem hogy egyszerüen gondol egyet s bárhol bármikor van akkor összerogyik s leül lefekszik a földre s tele torokbol ordit s ha felveszem kézbe akkor lök el magátol ha leteszem akkor meg lefekszik. Ez minden apro dolog miatt van ha nem adok oda neeki valamit amit nem szabad , vagy ha nem ugy van ahogy ö szeretné, megbeszélni nem lehet mert tulorditja a hangom ha meghalja akkor mindenre az a válasz hogy nem.Mit tehetnék ha keveset jár közöségbe emberek közé s nem tud várakozni sem ,fél az idegen emberektöl is. Mit tegyek ha annyi idöt nem tölt el mellettem egyhelyben mig leparkol a busz s felszálnak az emberek? 2és fél éves a kisfiam problémás gyermek ö vagy másé is ilyen...? Hogyan neveljem szotfogadóvá?

15

Használ valaki olyan készítményt, amit az Eskimo Kids helyett ad gyermekének?

Mi most kezdtük, meg is issza a drágám, de baromi drága és ha van olyan, ami olcsóbb,de a hatása ugyanolyan, akkor inkább azt venném neki! Köszönöm!

3

Figyelemzavaros, nagyon mozgékony gyermek esetében az anya vagy ne dolgozzon, vagy csakis részmunkaidőben, hogy délben haza tudja hozni a gyermeket az oviból?

Az óvónénik panaszkodnak,hogy nekik ez sok,mert a többi gyerekkel nem tudnak foglakozni rendesen,a nagycsoportos kisfiam állandóan ugrál,szaladgál,nevetgél meghiúsítva ezzel a csoportfoglalkozások megtartását.

Amennyiben beállítják a sarokba akkor pedig nagyon hangosan sírni kezd,hogy mikor jöhet már ki.

Itthon is nagyon nehezen lehet kezelni néha,de ami nehézséget okoz neki igazán az az ,hogy gyermekközösségben nagyon -nagyon felpörög,ilyenkor szinte megközelíthetetlen,hiába állítom meg és kérem,hogy nézzen rám,zavartan nevet és menne tovább,a többiekkel kergetőzni akar,nem veszi észre,hogy mások nem partnerek a játékban és ettől csalódott lesz és méginkább nyugtalanul rohangál.

4

4 éves gyerekem évek óta üvöltve kel az alvásból éjjel és nappal is. Amíg nem tér magához, csak üvölt, sír, vígasztalhatatlan. Volt hasonló valakinél?

Hogyha igen sikerült rájönni a miértjére? Nálnuk nem mond semmit, egyszerűen nem ttudjuk megfejteni miért csinálja.

16

5, 5 éves a kisfiam, és alig eszik meg néhány féle ételt. Mit tegyek?

Konkrétan alig 5-6 féle ételt eszik meg. Semmi zöldség, semmi gyümölcs. Még a hideg ételek nem is akkora katasztrófa, de azokból is csak a lekváros zsemle, párizsis zsemle, téliszalámis zsemle, esetleg vajas pirítós, semmi más. A legnagyobb gond, hogy főtt ételt csak a spenótot eszi meg, azt is csak üresen, se krumpli, se tojás, meg a húslevesnek a levét, és a sült krumplit. Ezen kívül még almát nagy ritkán. Ráadásul semmi édességet nem szeret, se csoki, se puding, semmi, inni is csak vizet hajlandó. Teljesen el vagyok keseredve. Ráadásul ez régen nem így volt, mindent megevett, amit elé raktam, kb másfél éve kezdődött ez a kálvária. Voltunk kivizsgáltatni, semmi szervi baja nincs. Mit tegyek? Már a kétségbeesés végső határán vagyok! :(

7

Mi a határ a következő meghatározások között: hiperaktív, mozgékony, szertelen, figyelemzavaros vagy simán csak éretlen?

Mint szülő, honnan tudhatom, hiperaktív-e az óvodáskorú gyermekem? Ezt csak szakvizsgálat döntheti el egyértelműen?

6

Hiperaktív gyermeked előbb vagy később tanult meg kétkerekűn biciklizni?

Hány éves volt ekkor?

2

Létezik olyan pszichológus, aki egyszerre kezeli a gyereket is és az anyját is?

Nevelési problémáim vannak a 4 éves fiammal,amiről úgy érzem nem a gyerek tehet,ő csak reagál a dolgokra a maga módján.Viszont az alaptermészete is elég lobbanékony,erre még rájön az agresszió,a hisztériás roham,és már nem tudom megfékezni.
1 éve született kistesó,és azóta teljesen megváltozott a kapcsolatunk.Én már csak szigorúan a második helyre szorultam,mindene az apukája.
Sajnos én is eléggé lobbanékony vagyok,türelmetlen,sokat kiabálok vele.
Mostanában nagyon elfajultak a dolgok,szégyellem,de a káromkodik is.Igen,tőlem hallotta.
Ha valaki tud ajánlani szakembert,megköszönném.

11

14 éves gyerekem bánt szóban és újabban ellök és kicsavarja a kezemet, ma van a születésnapja reggel 10-kor elment és még mindig egyedül vagyok a születésnapján, nélküle. Hogyan és honnan kaphatnék sürgős segítséget?

14 éves a gyerekem, újabban sok a gond vele, nem tanul bukásra áll, korrepetálásról ellóg amit pedig fizetek. Sportol 10 éve újabban csak néha megy edzésre. Elkezdett csavarogni este 9-10-kor jön haza, én meg keresem az után . Már bántalmaz is neki lök a falnak vagy úgy meglök hogy ráesek a szőnyegre. Ma van a születésnapja minden szépen előkészítettem az asztalon, az első szava ő most elmegy, nem akartam neki erre pénzt adni, kitépte a kezemből a táskámat és kivett belőle pénzt, amúgy sincs sok. Ki is csavarta a kezemet és "te kutya"-nak nevezett. Ordibál folyamatosan az albérletben velem, én nyugtatgatom erre direkt odaáll az ajtó elé, hogy a folyóson jól hallható legyen. Csak sírok és már az egészségemre megy rá. Az apja külföldi és külföldön is él, némi pénzt küld de ebben ki is merül a nevelés nála. Nekem nincs senkim csak a gyerekem és a szívem szakad meg.

103

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!