Találatok a következő kifejezésre: Problémás az 8,5 éves kislány, (1 db)

Problémás az a 8, 5 éves kislány, aki a délutánt itthon szereti tölteni és nem az iskolában? (nem kötelező délután)

Nem egy befelé fordulós, vannak barátn?i, de szeret a testvéreivel és a szüleivel lenni...

Legjobb válasz: Szerintem nem, ha nem oylan tevékenységet folytat otthon, ami nagyon egyoldalú, és egyhangú. Lehet a délutános tanárral van problémája, csak nem meri mondani. Keresztlányomnál elõfordult, hogy nem akart menni suliba, pedig kitûnõ tanuló, és szeret tanulni. Kiderült, hogy az osztályban volt probléma, amit a tanárnõ nem kezelt jól. És inkább otthon akart maradni.

Szerintem nem, ha nem oylan tevékenységet folytat otthon, ami nagyon egyoldalú, és egyhangú. Lehet a délutános tanárral van problémája, csak nem meri mondani. Keresztlányomnál elõfordult, hogy nem akart menni suliba, pedig kitûnõ tanuló, és szeret tanulni. Kiderült, hogy az osztályban volt probléma, amit a tanárnõ nem kezelt jól. És inkább otthon akart maradni.
Nem baj, ha kevesen vagyunk ilyenek, de a mi gyerekeinkbõl lesznek az érzelmileg, szellemileg stabil, nyugodt, nyílt õszinte felelõs emberkék!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, szerintem igazad van, de kiegészíteném azzal: Bárcsak az "iskola" és a többi "család" is így gondolná, ahogy te és én(meg még remélem nagyon sokan). De család-e az, ahol alig várták az iskolakezdést, mert akkor már nincs "lábalatt" a gyerek...? Sajnos a környezetünkben ilyen anyukákból(és apukákból) van sokkal több, tehát itt mi vagyunk a "nem normálisak".
Bár minden család és szülõ olyan szertetteljes lenne, ahol a gyerek szeret otthon lenni!! ez nem probléma, hanem ideális , követendõ állapot!
A kérdező hozzászólása: Persze! Ami kötelezõ, az most is kötelezõ neki is. Köszönöm!
Lehet, hogy csak egyszerûen nem szereti az iskolát. :) És ez bizony sok gyereknél így van. Mindegyiknél lehet más az ok, hogy miért nem szereti, de általánosságban nem probléma. Csak vigyázni kell vele, hogy tini korában ne lógjon az iskolából.
Szerintem egy gyereknek az a természetes állapota, ha otthon játszik, és nem az iskolában tölti a délutánokat. Ilyen korban még elsõdleges a játék szerepe, hagyni kell, hogy úgy töltse el a szabadidejét, ahogy neki tetszik, mert így lehet elõsegíteni az egészséges mentális fejlõdését! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigieket! Igen, szorongós, ugyanakkor szereti a nagy felhajtással járó társasági megmozdulásokat, de csak akkor, ha én is ott vagyok(anya)Ha "buli" van, szertelen...Õ a legidõsebb, de sosem játszott olyat, hogy õ kicsi, hamar akart mindent egyedül csinálni...Nem tudom megfejteni a saját gyerekemet...Kérlek segítsetek!
Lehet, hogy "szorongós" természet. Én is ilyen voltam, kitünõ tanuló, sok barátom volt, beszédes is voltam, de soha nem szerettem távol lenni az otthontól, mert nem éreztem magam biztonságban. Érettségi után egy kicsit javult a helyzet, más városban jártam fõiskolába, de még akkor is ha lehetett hazajöttem vonattal, pedig ott is sok barátom volt. Diploma után még külföldre is elmentem tanulni, majd dolgozni, de mindig honvágyam volt... a mai napig nem szeretem a nagy társaságot, csak a szûk családi kört. A férjem teljesen más, és a legnagyobb fiam is állandóan az iskolában szeret lenni a barátai miatt (nem a tanulás végett). Úgyhogy problémának semmi esetre sem probléma, sõt, biztos egy nagyon melegszívû, szeretõ anya lesz belõle, aki képes lesz összetartani a családot, ami ebben a világban nem egy hátrány:)
A kérdező hozzászólása: Egyébként kitûnõ tanuló, de mióta iskolás "fejfájós", a tanítónéni pedig állítólag kifejezetten kedveli.A lányom sem tud konkrét kritikát megfogalmazni az iskolával szemben(pedig nagy dumás), mégsem szeret ott lenni, ha nem muszáj...
Egyáltalán nem problémás, sõt, kifejezetten jó, hogy ennyire családcentrikus! Az lenne a baj, ha nem szeretne otthon lenni... Szociálisan teljesen érett, hiszen írtad, hogy vannak barátnõi is, tehát a társas kapcsolataival minden rendben van, nincs semmi ok az aggodalomra. Éppen elég idõt tölt el az iskolában, és ha az otthonlét nem megy a tanulás rovására, akkor nincs semmi gond. Egy 8, 5 éves kislány tényleg kislány még, szüksége van a nagyvilág (ennyi idõsen az iskola) "zaja" után az otthon melegére, megértõ, szeretõ családra! Örülj, hogy minden rendben van vele, és élvezzétek ki, amíg otthon van, hiszen nagyon gyorsan felnõnek a gyerekek! =o)
Én 19 éves vagyok, normálisnak tartom magamat, de 8, 5 évesen nem is voltam napközis. A délutánt a családdal, játékkal, olvasással töltöttem. Néha vádolom a szüleimet, hogy miért nem jártam többet ovodába, vagy napközibe, mert talán ezért lettem zárkózottabb. De ha megadjátok a lehetõséget neki, akkor ez így teljesen korrekt. (akkortájt igazi barátaim sem voltak, csak padtárs:D)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tatabányán hol találom ezt a bizottságot és hol kell időpontot kérnem?

A gyermekem 2 éves elmúlt, nem beszél, a doktornőm ezért fejlesztő pedagógushoz irányított minket és azt mondta, el kell vinnem a gyermeket Tatabányára egy bizottság elé, ahol eldöntik, finanszírozzák-e a fejlesztését. Hol tudok kapcsolatba lépni ezzel a bizottsággal? Hol kell időpontot kérnem tőlük? És legfőképp, ha oda kell mennem, milyen címre kell mennem? Ha valaki tudna segíteni ebben, azt nagyon megköszönném. Előre is köszönöm a válaszokat.

4

12 éves fiam egy idegrendszeri betegségben szenved - dystonia - és rettentő nehezen ír. Mindenféle orvosi papírunk van erről. Mi a módja annak, hogy a gyereket felmentsék az írásbeli beszámolés alól az iskolában?

3

Mit gondoltok autista?

4 éves kisfiú aki alig mond 1-2 szót:mama,anya,aú,ajjajjj és néha szavak végét pl jó--hajó, cso--csoki.... Volt hallásvizsgálaton már hall rendesen. Nagyon nagy lelki trauma érte(az apja és anyja nem szerették egymást folyton veszekedtek ment a vita a terhesség alatt is és utána még 3 évig aztán az anya lelépett)... Azóta a gyerek ha megy az anyjához feszült mert érzi hogy az apja is az... Elvitte a vadaskertbe az apja. Azt irták hogy autisztikus spektrumú,de ezzel párhuzamba a gyógyped. aki foglalkozik autista gyerekekkel es ezzel a picurral is viszont azt mondta nemhinné,hogy autista mert nem úgy viselkedik... Szerintetek?

13

Hallott valaki Kálmán Zsofia Bliss-modszeréröl, ami beszéd inditásban segit?

Ez valami kártyás modszer,képek alá vannak irva a tárgyak nevei.Használt valakinek ez a modszer? Vélemények,tapasztalatok milyenek?

3

Mi a véleményetek a ritalinról?

Vkinek írtak már fel ilyet? Mellékhatások? Nagyon fontos lenne.. Szakemberek véleményét is várom.. Kérlek, segítsetek! (kb. 9 éves gyereknek akarják felíratni)

4

Mit tegyek? Már nem bírom!?

3 éves kislányom egyre hisztisebb.sajnos már ott tartunk ,hogy szinte mindenért hiszti van.reggeltől estig mindíg van valami ami miatt hiszti,és ordítás van.ha szépen szólok neki az sem jó,ha hangosabban az sem,ha már nagyon elszakad a cérna és rácsapok a seggére az sem jó,ha büntetni próbálom például szobába zavarással,az sem jó.bármilyen eszközzel próbálom nevelni,üvöltés és hiszti a vége.nem tudom már mit tegyek,nagyon el vagyok keseredve,és félek,hogy ezen nem fogok tudni változtatni.a szomszéd már fenyegetett,hogy gyámügyet és rendőrt küld ránk az állandó hisztik miatt.kérlek segítsetek,hogyan neveljem ki a hisztiből.és a másik,hogy egyáltalán nem fogad szót.köszönöm a segítséget.

18

Okoz -e függőséget, ha több éven keresztül Ritalint adunk a gyermeknek?

10 éve kisfiamnak Ritalint javasolt az orvos ,amit elutasítottunk.A diagnózis figyelemzavar,hiperaktivitás.
A fejlesztőtanár szerint rengeteg kudarc fogja érni továbbra is ezért szerinte érdemes lenne kipróbálni a gyógyszer adását.Nagyon félek a mellékhatásoktól, illetve ,hogy függőséget okoz.Szeretném kérni azoknak a tanácsát is ,akik több év szedés után hagyták abba a gyógyszert.

12

Hány évesen mit kell tudnia?

Valaki tudna linket,olvasmányt ajánlani esetleg?7éves gyerek érdekelne.Írtam ki jobb-bal kéz összekeveréséről kérdést,nem akarok vitába szállni senkivel.Újabb "gond" merült fel és szeretnék utána járni,h.egy 7éves gyerek normál esetben milyen tudással kell,h.rendelkezzen!?

4

Leventém nem úgy "problémás". Mik a tapasztalataitok. Hosszú kórházi ellátás után mennyire szeretik vagy éppen nem a csecsemök, ha foglalkozva van velük otthon?

Kisfiam 4 és fél hónapos,születése ótá kórházban van.5 muteten van túl és még nem is tudjuk, mikor kerülhet haza.A növérek szerint már most látszik rajta, nem lesz egy bújós,karonülös gyerek.Szerintetek?? Lehet összefüggés? Utálnám, ha így lenne.

12

Ki volt már úgy, hogy kistesó várásakor a nagy (ok) elutasítsák, és apukához húzzanak? Mikor múlt ez el?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!