Találatok a következő kifejezésre: Problémás az 8,5 (1 db)

Problémás az a 8, 5 éves kislány, aki a délutánt itthon szereti tölteni és nem az iskolában? (nem kötelező délután)

Nem egy befelé fordulós, vannak barátn?i, de szeret a testvéreivel és a szüleivel lenni...

Legjobb válasz: Szerintem nem, ha nem oylan tevékenységet folytat otthon, ami nagyon egyoldalú, és egyhangú. Lehet a délutános tanárral van problémája, csak nem meri mondani. Keresztlányomnál elõfordult, hogy nem akart menni suliba, pedig kitûnõ tanuló, és szeret tanulni. Kiderült, hogy az osztályban volt probléma, amit a tanárnõ nem kezelt jól. És inkább otthon akart maradni.

Szerintem nem, ha nem oylan tevékenységet folytat otthon, ami nagyon egyoldalú, és egyhangú. Lehet a délutános tanárral van problémája, csak nem meri mondani. Keresztlányomnál elõfordult, hogy nem akart menni suliba, pedig kitûnõ tanuló, és szeret tanulni. Kiderült, hogy az osztályban volt probléma, amit a tanárnõ nem kezelt jól. És inkább otthon akart maradni.
Nem baj, ha kevesen vagyunk ilyenek, de a mi gyerekeinkbõl lesznek az érzelmileg, szellemileg stabil, nyugodt, nyílt õszinte felelõs emberkék!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, szerintem igazad van, de kiegészíteném azzal: Bárcsak az "iskola" és a többi "család" is így gondolná, ahogy te és én(meg még remélem nagyon sokan). De család-e az, ahol alig várták az iskolakezdést, mert akkor már nincs "lábalatt" a gyerek...? Sajnos a környezetünkben ilyen anyukákból(és apukákból) van sokkal több, tehát itt mi vagyunk a "nem normálisak".
Bár minden család és szülõ olyan szertetteljes lenne, ahol a gyerek szeret otthon lenni!! ez nem probléma, hanem ideális , követendõ állapot!
A kérdező hozzászólása: Persze! Ami kötelezõ, az most is kötelezõ neki is. Köszönöm!
Lehet, hogy csak egyszerûen nem szereti az iskolát. :) És ez bizony sok gyereknél így van. Mindegyiknél lehet más az ok, hogy miért nem szereti, de általánosságban nem probléma. Csak vigyázni kell vele, hogy tini korában ne lógjon az iskolából.
Szerintem egy gyereknek az a természetes állapota, ha otthon játszik, és nem az iskolában tölti a délutánokat. Ilyen korban még elsõdleges a játék szerepe, hagyni kell, hogy úgy töltse el a szabadidejét, ahogy neki tetszik, mert így lehet elõsegíteni az egészséges mentális fejlõdését! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigieket! Igen, szorongós, ugyanakkor szereti a nagy felhajtással járó társasági megmozdulásokat, de csak akkor, ha én is ott vagyok(anya)Ha "buli" van, szertelen...Õ a legidõsebb, de sosem játszott olyat, hogy õ kicsi, hamar akart mindent egyedül csinálni...Nem tudom megfejteni a saját gyerekemet...Kérlek segítsetek!
Lehet, hogy "szorongós" természet. Én is ilyen voltam, kitünõ tanuló, sok barátom volt, beszédes is voltam, de soha nem szerettem távol lenni az otthontól, mert nem éreztem magam biztonságban. Érettségi után egy kicsit javult a helyzet, más városban jártam fõiskolába, de még akkor is ha lehetett hazajöttem vonattal, pedig ott is sok barátom volt. Diploma után még külföldre is elmentem tanulni, majd dolgozni, de mindig honvágyam volt... a mai napig nem szeretem a nagy társaságot, csak a szûk családi kört. A férjem teljesen más, és a legnagyobb fiam is állandóan az iskolában szeret lenni a barátai miatt (nem a tanulás végett). Úgyhogy problémának semmi esetre sem probléma, sõt, biztos egy nagyon melegszívû, szeretõ anya lesz belõle, aki képes lesz összetartani a családot, ami ebben a világban nem egy hátrány:)
A kérdező hozzászólása: Egyébként kitûnõ tanuló, de mióta iskolás "fejfájós", a tanítónéni pedig állítólag kifejezetten kedveli.A lányom sem tud konkrét kritikát megfogalmazni az iskolával szemben(pedig nagy dumás), mégsem szeret ott lenni, ha nem muszáj...
Egyáltalán nem problémás, sõt, kifejezetten jó, hogy ennyire családcentrikus! Az lenne a baj, ha nem szeretne otthon lenni... Szociálisan teljesen érett, hiszen írtad, hogy vannak barátnõi is, tehát a társas kapcsolataival minden rendben van, nincs semmi ok az aggodalomra. Éppen elég idõt tölt el az iskolában, és ha az otthonlét nem megy a tanulás rovására, akkor nincs semmi gond. Egy 8, 5 éves kislány tényleg kislány még, szüksége van a nagyvilág (ennyi idõsen az iskola) "zaja" után az otthon melegére, megértõ, szeretõ családra! Örülj, hogy minden rendben van vele, és élvezzétek ki, amíg otthon van, hiszen nagyon gyorsan felnõnek a gyerekek! =o)
Én 19 éves vagyok, normálisnak tartom magamat, de 8, 5 évesen nem is voltam napközis. A délutánt a családdal, játékkal, olvasással töltöttem. Néha vádolom a szüleimet, hogy miért nem jártam többet ovodába, vagy napközibe, mert talán ezért lettem zárkózottabb. De ha megadjátok a lehetõséget neki, akkor ez így teljesen korrekt. (akkortájt igazi barátaim sem voltak, csak padtárs:D)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen szabadidős elfoglaltságra vinnéd szívesen fogyatékkal élő gyermekedet, ha lenne rá intézményi és személyzeti háttér?

Építész diplomamunkámhoz gyűjtök információkat arról, milyen intézményekre lenne szükség és társadalmi igény, ahol sérült gyerekek tudják hasznosan, vidáman eltölteni a szabadidejüket. Elsősorban közösségi és sportlétesítményekre gondolok (játszóház, játszótér, uszoda, stb.), de nagyon szívesen veszek minden egyéb ötletet és tapasztalatot.

A wellness központból kitiltott kisfiú hírét olvasva merült fel bennem a gondolat, hogy vajon vannak-e olyan intézmények, ahol mozgáskorlátozott, látás- vagy hallássérült vagy enyhe pszichológiai problémákkal küzdő gyermekek szakképzett felügyelet mellett játszhatnak vagy fejleszthetik a képességeiket.

Sajnos mivel nem nagyon találtam ilyet az országban, ezért szeretném kérni a segítségeteket, hogy akinek tapasztalata vagy okos gondolata van a témában, ossza meg velem!

Milyen elfoglaltságokat gondoltok lehetségesnek sérült gyermekek számára?

Jelenleg vannak-e olyan intézmények, ahol ezt probléma nélkül végezhetik?

Mit tartotok legfontosabbnak egy ilyen intézmény esetében?

Előre is nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!

3

Te hogyan reagalnal, ha gyermekedet bantana egy serult, fogyatekos gyerek?

Jatszohazban voltunk majd 3 eves kislanyommal. Hatalmas terulet, 3 szintes volt, ilyen haloval korbevett valami, mindenhol szivacsok, csuszdak. Alig ultem le az egyik asztalhoz, ami a szuloknek van kirakva, maris uvoltest hallok, ami kisertetiesen hasonlit az en lanyom hangjahoz....a nem, nem az enyem. De csak nem hagyja abba, odamegyek, hat az enyem. Mutogat ujjal egy kislanyra, nem hagyja beken. Ranezek a kislanyra, aki erossen mandulaszemu, szinte 100, hogy dawn-koros. Mondom neki, nem akarja bantani, csak jatszani akar.
A tortenetben itt megemlitenem, Angliaban elek, itt rengeteg ilyen van, es magyarul beszeltem lanyomhoz, igy nem ertette senki mit mondok. Jelenleg meg jobban erti a magyart lanyom. Megnyugszik gyorsan, visszakuldom, de par perc mulva megint uvoltes, megint ugyanezt lejatszuk, es meg vagy 2x. Nagy nehezen lekopik rola a kislany. Eloszor en is csak azt hittem, hogy tul ramenos a kislany, elmondtam lanyomnak, hogy menjen mashova jatszani, de a kislany csak megtalalta mindig, pedig probalta lanyom kerulni. Lanyom fel eve szobatiszta, nem igen szokott elofordulni, hogy bepisil. Egyszer csak megint iszonyat uvoltes. Elkaptam a jelenet veget, a kislany egy labdaval pufolte az enyemet, mondom a lanyomnak, jojjon le (2. szinten voltak), mig a lanyom a kiutat kereste, egy kisfiu mondta, hogy be is pisilt. A lanyom mar elozoleg, ha meglatta a kislanyt, mar uvoltve rohant felem, rettenetesen felt tole. Lejott, kimentunk a mosdoba, megszaritottam a nadragjat, tobbet nem is mentunk a halos-szivacsos reszhez. A terem masik vegeben maradtunk, ahol talaltunk egy jatek autot (ilyen penzbedobos)...azzal volt el lanyom, eszebe nem jutott visszamenni. Egyebkent, meg a bepisilas elott, a kislany, odament a mellettem levo asztalhoz, ahol etellel kiszolgaltak, asztalhoz ult, de elobb lerakta a talcat a foldre, ossze-vissza pakolaszott a megteritett asztalon, ahol ket felnott no, es meg 4 vagy 5 gyerek ult. Ugy tunt, mintha csak odatevedt volna, s mivel serult, kiszolgaltak. A tobbi gyerekhez mashogy viszonyultak, ehhez olyan hidegen. De tobbszor is visszatert jatek kozben ehhez az asztalhoz, mas szulot nem lattam, akihez ment volna, tehat csak oda tartozhatott. De erre a kislanyra ra se szoltak. Letette a talcat a foldre es olyan hidegen hagyta a ket not, mintha ez termeszetes volna. Es azert is zavart, mert ott voltak mellettem, mikor vigasztaltam a lanyom, lattak, hogy a kislany bantotta a lanyomat, de ez is hidegen hagyta oket, abszolut reakcio mentesek voltak.
Nem akarom felfujni a dolgot. Csak egyet kerdeznek, aki ert hozza: Hogy lehet erre reagalni, nem kellene a szuloknek kicsit azert megis rendre inteniuk, vagy esetleg odabokni nekem, hogy bocs man a gyerek miatt, latod, hogy serult.
Ami a masik, hogy o tunt a legkisebb gyereknek a tobbi mellett (a csaladbol) Olyan max 6, de miniumum 4 eves volt, de kerdem en, ha valakinek mar van legalabb 1 gyereke es kiderul, hogy dawnkoros a kisteso a pocakban, miert vallaljak, ha nem tudjak kordaban tartani? Vagy ez normalis, minden Dawnkoros ilyen, ugy ertem, nem lehet rajuk szolni semmiert, akarmit csinalnak?
Nem tudom miert, de az a kislany ugy megijesztette a lanyomat, hogy bepisilt es meg nagyon emlekszik ra, mert tegnap beszeltunk anyosommal, es kerdezte lanyomat, hogy volt e jatszohazban, mire lanyom elmeselte, hogy bantotta a kislany es sirt is. 1 hete tortent az eset. Remelem gyorsan elfelejti.

37

Hogy lehet így nevelni a gyereket? Minden szülő ilyen? Én sajnálom ezeket a gyerekeket.

Nekem nincs gyerekem, még csak 21 vagyok, de ahogy elnézem, minél többet látom ezt, annál kevésbé is akarok!
Látok szülőket bevásárlóközpontokban, parkokban, utcán, buszon, mindenhol.
És Én sajnálom a gyerekeket. Szegény gyerekkel úgy beszélnek néha a szülei, ha nem azt csinálja amit akarnak, hogy az eszem megáll. Velem így beszélne valaki, egyből ott hagynám!
A gyerek mondjuk nem akar a kocsiba beszállni, mennek a kocsi felé, és az anyuka húzza a gyereket maga után, és kiabál:"Megint mit csinálsz?! ssze-vissza mész! ELÜT EGY KOCSI! OTT JÖN, TE MEG KIMÉSZ ELÉ!"

A másik amikor valamit akar a gyerek, és nem kapja meg, akkor elkezud sírni, és a szülei: "Most fejezd be a hisztit! Mások is vannak itt, zavarsz másokat!" sír tovább a gyerek az anyja megfogja a vállánál fogja, és "Na most fejezd be!!!" Erre a gyerek megijed és még jobban sír... :S

Most komolyan, minden szülő ilyen? Sajnálom szegény gyerekeket mikor ezt látom.
Anyám azt mondta én is csináltam ilyen jeleneteket, és Õ is mérges volt rám.
Mondtam neki, hogy de bakker szegény gyerekkel nem kéne ilyeneket csinálniuk...
Erre azt mondta, "Haha! Na majd meglátod, hogy ha lefogy a türelmed, akkor te is ezt fogod csinálni, mert 100x szólsz a gyerekre, de folytatja..."

Komolyan ez megy mindenhol?
Ez szörnyű, én inkább nem akarok így gyereket, hogy ordibálnom kell vele... :S

59

Ez a kisfiú beteg lehetett vagy "csak" nagyon borzalmas természetű?

A múltkor az egyik villamosmegállóban volt egy anyuka a kb 8-10 éves gyerekével. Szakadt az eső, mindenhol tócsák voltak. Az anyuka fogta a gyerek kezét, a gyerek pedig ugrált, és visított megállás nélkül, és folyamatosan (amíg én ott voltam is legalább 10x) földhöz vágta saját magát a vizes, saras aszfalton és visítozott és kapálózott a lábával. Az anyja mindig felszedte a földről, de folytatódott tovább. Nagyon beleivódott az agyamba ez a jelenet, és nem tudom eldönteni, hogy ez egy erőteljesebb hiszti volt-e vagy valami betegség.

9

Ki segíthet? Hallottatok már az oxigén terápiáról? Esetleg segített?

Az a gyanum, hogy kislányomnak(4 éves) oxigén hiánya lehetett születéskor. Most olvastam egy cikket, hogy ez autizmust is okozhat.

3

9-10 éves lánynál jelentkezhetnek a pubertás "tünetek" mármint lelkileg? Kezelhetetlen, szófogadatlan. Ki hogy kezeli?

Olyan két éve kezdődött nála ez a rendkivüli szófogadatlnság. Amit ő a fejébe vesz, az csak úgy jó. Nem akar rám hallgatni bármit is teszek. Úgy ki tud késziteni, hogy sokszor azt hiszem megőrülök. Hisztizik ha valami nem úgy van ahogy ő akarja. Sminkelni akarja magát!!! Nem segit sem a jó szó, semmi. 3 gyerekem van és nem gondoltam volna hogy az egyik ilyen lesz. Õ a középső. Sokszor, csúnya ezt mondani de olyan utálatos tud lenni. :( Mit csináljak vele? Hogy bánjak vele? Mivel büntessem? Mi lesz pár év múlva ha most ilyen?

1

Asperger diagnosztizálása?

Magasan funkcionáló autista a gyermekem. Mivel a témában eléggé jártas vagyok és ugye ezzel élek együtt, erős a gyanum, h az apja is az.
Valszeg nagyon magasan funkcionáló aspergeres, az a fura felnőtt, aki nagyon jól kompenzál. Az lenne a kérdésem, h hol lehetne diagnosztizálni felnőtt férfit, ki foglalkozik ilyesmivel. Mezei pszichiáter biztos, h nem tudná. Meg lenne az okom arra, h diagnózist kapjunk (szocpol visszafizetése). Ezt csak azért írtam, mert tudom , h a dg-sal semmi nem változna, ugyanúgy élnénk tovább, mint eddig.

1

A sztereotip mozgás zavar tartós betegségnek számít?

1

Hmmm mit tegyek ha egy elmebeteg pszichopata csaj nekem rontott? (Fura meg ciki, tudom de ez van. )

Hát én nem sok vizet zavarok és igyekszek el lenni a suliba, azonban megtalálnak engem ez elmebeteg faxkalapok. Na leírom rövidbe mi a szitu amúgy tudom, hogy ciki.
Na szal összekaptam valakivel valami semmiségen (nem mondok neveket) erre mondom: nem kellene úgy beszélni mint egy putris cigány... jó erre azt mondta h meg fog verni, NEVETTEM. és letiltottam a gexibe. Erre ma megyek hallgatom a zenét valaki belem rúg hátulról meg el kezd ütlegelni, ránézek fagyosan továbbmegyek erre anyámat szidja majd visszafordulok (de már nem voltam nyugis a matek miatt): elmebeteg...

ezzel mit kell tenni a jövőbe, egy helyre járunk suliba és nekem nem kellene az, hogy ez a közveszélyes alak megkéseljen vagy ki tudja mi...

5

Harapás, csípés, karmolás 19 hónapos gyereknél?

Minden gyerek átmegy ezen az időszakon, hogy harap, csíp, karmol...de úgy Isten igazán, erőből, fájdalmasan...
Esetleg tud valamilyen megoldást erre?
Én mindig rászólok, hogy nem szabad mert fáj és hogy csak puszilni és simogatni szabad és ilyenkor ad is puszit és meg is simogat. Néha látszik rajta hogy tiszta idegből csinálja a lányom mert még a fogait is szó-szerint csikorgatja. Alapjába véve nagyon nyugodt, jó gyerek, soha nincs gond vele, de pár napja már "űzi" ezt és nem tudom hogyan szoktassam le róla. Sokszor már a játszótéren is támadásba lendül, de ott is mindig rászólok hogy nem szabad csak simogatni. Volt már hogy finoman vissza is adtam neki, de nem gondolnám, hogy ez jó megoldás.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!