Találatok a következő kifejezésre: Próbaidős vagyok, szeretnék (2 db)

Ha felmondasz nem. Csak, ha a munkáltatód aláírja, h közös megegyezéssel elengednek.
A bérpótló juttatásnál nincs szerepe annak, hogy milyen módon szûnt meg a munkaviszonyod. Szociális és vagyoni helyzeted alapján rászorultnak kell lenned, az elbírálást megelõzõ évben kell lennie 30 nap munkaviszonyodnak és vagy álláskeresési járadékban részesültél és annak a folyósítása lejárt, vagy legalább egy éve regisztrált álláskeresõ vagy. A szociális törvényben megtalálod mindezt. Álláskeresési járadékot akkor kaphatsz, ha a megelõzõ 3 évben volt legalább 360 nap munkaviszonyod (vállalkozói jogviszonyod) Tavaly még kizáró ok volt ha te mondtál fel, idén már nem. Ennek a törvénynek nem jut eszembe a teljesen pontos neve, de rákereshetsz úgy, hogy "munkanélküliek ellátásáról" szóló törvény.
A kérdező hozzászólása: 2 eltérõ választ kaptam. Melyik a helyes?
Önkormányzatnál dolgozom, én ezt olvastam. Rászorultsági alapon jár, de mivel a Te hibád, h nem lesz munkád, nem fog járni. Ugyanis felmondasz..v, ha fegyelmivel elküldenek. E két esetben. Kivéve akkor, ha egyik nap felmondasz, másik nap kezdesz az új helyen. Januárban olvasgattam ezeket épp, mert terveim közt szerepelt felmondani.
Az biztos, hogy álláskeresési járadéknál soha nem volt kizáró ok, ha te mondtál fel. Egyszerûen akkor 2 (vagy 3?) hónapig nem kapod meg az ellátást, csak utána. Az a "pihenõidõ". Ha kibírod addig, akkor hajrá. Ha anélkül addig éhenhalsz, akkor meg ne.
A kérdező hozzászólása: Az álláskeresési járadéknál tudom hogy így mûködik, csak bérpótlót nem tudom. Semmiképp nem tudok maradni a mostani munkahelyemen, próbálnak rám kenni valamit amihez semmi közöm mondván, hogy kezdõ vagyok, a fõnök meg engem okol mindenért. Sikerült elüldöznie! Folyamatosan próbálok munkahelyet keresni, csak kevés a tapasztalatom, sehol nem szeretik a kezdõket.

Próbaidős vagyok, fel szeretnék mondani, mert találtam jobb állást. Kell felmondó levelet írní ebben az esetben?

Legjobb válasz: Természetesen kell felmondó levelet irni, hiszen honnan tudná egyébként a munkáltató, hogy meg akarod szüntetni a munkaviszonyod. Indoklás nem kell, elég néhány sor.

Természetesen kell felmondó levelet irni, hiszen honnan tudná egyébként a munkáltató, hogy meg akarod szüntetni a munkaviszonyod. Indoklás nem kell, elég néhány sor.
Nem jó az elõttem szólók válasza, hiszen fogalmi zavar van. Próbaidõ alatt nincs felmondás. Nem lehet próbaidõ alatt felmondani. Indok nélkül, azonnali hatállyal a munkaviszonyt meg lehet szüntetni. Ez viszont nem felmondás. Tehát felmondólevelet nem kell írni. Viszont a munkaviszony próbaidõ alatt, azonnali hatályú megszüntetését a munkavállaló a munkáltatóhoz címzett és igazolhatóan átvett (!) levéllel kezdeményezheti. Tehát nem igaz, hogy nem kell levelet írni. De. A munkaviszonnyal kapcsolatos jogi procedúrák írásos alaki formához kötöttek, tekintve, hogy a munkaviszonyt létesítõ munkaszerzõdés is írásban jön létre. Tehát egy PRÓBAIDÕ ALATTI MUNKAVISZONY MEGSZÜNTETÉSE "fejlécû" levelet kell írni a munkáltatód felé, amit vagy személyesen (ekkor másodpéldányon átvetetni az iratot) vagy postai úton (ajánlott levélben) juttasd el a munkáltatód felé. Indokolni nem kell semmit.
Én ugyanígy jártam, de én nem írtam levelet, ugyanis próbaidõ alatt a szóbeli felmondás is felmondás. Betelefonáltam, és legközelebb már csak a papírjaimért mentem be. Ha megkérdeznék, miért mégy el, és nem szeretnéd elmondani, annyit mondj, hogy indoklás nélküli a felmondásod, hiszen ez a jog megilleti a próbaidõ alatt a munkavállalót. Indokolni csak rendes felmondás esetén kell.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!