Találatok a következő kifejezésre: Próbaidő alatt úgynevezett felmondási (1 db)

Próbaidő alatt van úgynevezett "felmondási idő"?

Próbaid?met töltöm egy cégnél, de közben adódott egy kedvez?bb lehet?ség. Le kell töltenem a felmondási id?t, vagy egyik nap közlöm, hogy felmondok, és onnantól nem kell bemennem a munkahelyemre?

Legjobb válasz: Szép hosszú leírás. Fõként hosszú.:) Próbaidõben mindkét fél kölcsönösen azonnali hatállyal, indoklás nélkül felmondhat. Ettõl próbaidõ.

Szép hosszú leírás. Fõként hosszú.:) Próbaidõben mindkét fél kölcsönösen azonnali hatállyal, indoklás nélkül felmondhat. Ettõl próbaidõ.
A jó hosszú válaszból nem derül ki a kérdésedre a válasz.Ajánlom az egy mondatost a figyelmedbe, csak annyival egészíteném ki, hogy ha határozott idõre szól a szerzõdés akkor a lejárat utáni elsõ napon újra kell szerzõdni.Ha ez nem történik meg, határozatlanná válik.A határozott idõ nem próbaidõ!Ha le akarsz lépni, szerintem nyugodtan mondd meg.Így az elszámolásod legalább meglesz, míg ha szó nélkül lelépsz, esetleg nem kapsz semmit.
Van 5 perc elhagyni a munkahelyet.
Nincs... A próbaidõ (1-3 hónap) alatt mindkét fél indoklás nélkül felmondhat...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tehet ilyet a Vodafone? Forduljak bírósághoz?

Befizettem a telefonszámlát elektronikus úton, de 7000ft helyett 70.000 forint ment el. Felhívtam a Vidafone-t és közölték, hogy az összeget márpedig nem fizetik vissza, csak ha felbontom velük a 2 éves hűségnyilatkozatot. Mi a teendő? (tudom, "hogy lehet 1 nullával többet ütni" szóval ezzel kíméljetek és segítséget várok nem okoskodast,köszönöm)

5

Súlyos problémák merültek fel a garanciális kocsimmal kapcsolatban! Milyen lépéseket kell, illetve milyeneket tudok tenni?

A szóban forgó kocsi egy Range Rover. 2011-es évjárat, első tulajdonosa vagyok. Érvényes garanciával rendelkezik!

Sorolom a fellépő hibákat:
- Beindítás után olyan mintha az utastérben nem lenne áram. Beindítom a kocsit, ezután nem tudom az ablakokat/tükröket működtetni. Nem megy a fűtés/klíma. Nem lehet a kocsit sebességbe rakni! Nem működnek az irányjelzők és az ablaktörlők. eltelik pár perc és ezek után folyamatosan kezdenek életre kelni a rendszerek. Először az ablakok működnek, majd a váltó az irányjelző pedig csak elindulás után percekkel kezd el működni! Ezek a problémák csak a beindítás után jelentkeznek. Ha egyszer már működni kezd akkor a következő leállításig/indításig működik.
- Menet közben különböző fals hibajeleket ad. Például figyelmeztet az ABS és az ASR hibájára. Holott ezek a rendszerek érezhetően működnek. Néha olyan üzenetet ad, hogy nyitva van a vezetőoldali ajtó. Pedig egész biztosan bevan csukva. Ezek a hiba üzenetek ment közben váratlanul jönnek elő és 10-30 perc múlva pedig eltűnnek. Ezeken kívül kaptam már a légzsákra, olajnyomásra, motorerőre figyelmeztető hibajelzéseket is.
- 10-ből 2-3 indításkor olyan üzenetet kapok, hogy az indítás blokkolva. Ilyenkor képtelenség az autót beindítani 10-20 percig.
- A klíma kritikán aluli. Gyakorlatilag képtelen az utasteret a beállított értékre hűteni.
- A kihangosító rendszer használhatatlan. A vonal túlsó felén nem értik amit mondok. Szótöredékek és recsegés hallatszik csak.

Többször jártam már a márkaszervizben. Az indítás után felmerülő problémákat próbálták orvosolni egy bizonyos elektronikai egység cseréjével. A pontos neve hirtelen nem ugrik be, talán karosszéria computer a köznapi elnevezése. Ez semmi eredménnyel nem járt. Semmivel!

A többi problémára pedig az az álláspontjuk, hogy kocsinak nincs semmi baja!

Igazából már nem is hajlandók a kocsimmal foglalkozni! Annak ellenére, hogy érvényes garancia van rá. Gondolom fogalmuk sincs mi baja!

A jogban járatlan emberként első körben itt érdeklődnek, hogy ilyen esetben mik a lehetőségeim? Illetve először hova forduljak? Fogyasztóvédőkhöz? Vagy a privát ügyvédemhez? Vagy esetleg igazságügyi szakértőhöz aki megállapítja, hogy mégicsak van baja a kocsimnak?

Előre is köszönöm a válaszokat!
Szép napot!

1

Az USA-ban azokban az államokban ahol még van halálbüntetés, mit kezdenek a halálraítélt szerveivel?

Szervdonor lesz belőle, vagy az egész megy a kukába? Kapnak rendes temetést, vagy jelöletlen helyre elhantolják, esetleg elhamvasztják?

8

Hugomat ma reggel elütötte egy autó. Roma származású volt a sofőr. Tudnátok segíteni? Bővebben lent.

Szóval,hugom ment a munkahelyére biciklivel.Neki volt elsőbbsége,egy figyelmetlen roma származású autós pedig elgázolta. Nagyon ki sem akart szállni a kocsiból az illető.
Még nekiesett hugomnak hogy mit képzel magáról,meg hogy nem figyel,és nem néz szét.. pedig a sofőrnek stop táblája is volt..
Hugom hála az égnek,könnyebb sérülésekkel megúszta a dolgot,kijöttek a rendőrök,majd a mentőre kellett várni vagy fél órát..
A rendőrség annyit kérdezett,hogy UGYE NEM AKAR FELJELENTÉST TENNI??

Ebben az esetben ti mit csinálnátok?
Igazság szerint tartunk attól,hogy a roma sofőr ha feljelentjük,majd később bántana minket.. Nem kicsi a családja.. :S

15

Gazdasági menedék jog?

Érdeklődnék hogy milyen módon lehetséges gazdasági menedékjogot kérni az USA-ba?
Úgy értem megélhetési menekültként kaphatok-e állampolgárságot odakinnt?

6

Hol tudok utána nézni? Van megoldás?

Adott egy ingatlan 1/2 tulajdoni hányaddal. Az egyik tulajdonos a másik tudta nélkül bejelent valakit. A másik tulajdonos tehet bármit, hogy újra kijelenthesse a tudta nélkül beköltöző - és bejelentett - személyt?

1

Fel lehetne emiatt jelenteni ezt az embert?

Egy videomegosztó-portálon megfenyegetett egy gyereket, itt a videó: Nos, arra az esetre, ha letörölte volna, letöltöttem.

10

Legális-e és megcsinálják/megcsinálhatják nekem egy fénymásoló szalonban ezt?

Szükségem lenne olyan képekre, amin "tiltott önkényuralmi jelképek" is szerepelnek, ha megcsinálom digitálisan, akkor egy fénymásoló szalonban ezt megcsinálják/megcsinálhatják nekem?

7

Ilyen esetben lehet tenni valamit? (lent)

Az egyik apróhirdetéses oldalon hirdettem egy terméket, garancia nélkül(nem vatera vagy ilyesmi, csak egy sima ingyenes oldalon). Tegnap édesanyám volt otthon ő el is adta, miután kipróbálták és tökéletesen működött. Ma erre felhívták őt, hogy mégse jó, mert állítólag folyik a mosógépből a víz, és így veszélyes,(bár még így is meg lehet csinálni, de nekik nincs kedvük) továbbá követelik vissza a pénzt. Megbeszélték, hogy mivel anyám későn jön haza, ezért majd előtte felhívják, hogy utána megnézzük, hogy mi lehet a probléma. Erről nem tudtam, és mivel ma fél 8-kor elkezdtek dörömbölni a kapunkon, én nem nyitottam ki. (Idegeneknek sosem, pláne, hogy elég agresszívek voltak, egy órán át csinálták.)Erre felhívtak, hogy most azonnal adjam vissza a pénzüket, mert rossz a gép. Én meg mondtam, hogy a semmi baja nem volt, és én nem tudok semmit a visszavételről. Erre mondák, hogy már pedig konkrétan ide lettek rendelve 7-re, hogy visszakapják a pénzt. Én meg mondtam, hogy mivel a gép jó volt, ki is próbálták, és hogy egyébként se volt garancia, nem értem mit akarnak. Erre a házaspár férfitagja "szép szavakkal" leprostizott, meg hasonló trágársággal illetett, illetve megfenyegetett hogy elkap és lerendez engem is. Ezek után továbbra is a pénzt követelték, holott ő maguk jelentették ki, hogy semmi baja nem volt a gépnek. A végén én mondtam, hogy feljelentem őket, ha nem hagyják abba, erre hogy ők is, meg az apróhirdetéses oldalon is. Nekünk tiszta a lelkiismeretünk, ez a házaspár már korábban is alkudozni akart, a végén elvitték normál áron. Mi nem tartottunk fegyvert a fejükhöz, kipróbálhatták, jó is volt, ezek után nem értem miért agresszívek. Nálunk pont ezért van kipróbálási lehetőség (sőt ezt még pont anyám mondta, hogy lássák, hogy jó), hogy utána ne hazudjanak bele a képünkbe, mert a nő még nekiállt hazudozni, hogy anyám mondta, hogy ne próbálják ki, és hogy rátukmálta. Én egyébként sem adtam volna vissza a pénzt, de miután megfenyegettek és leprostiztak, így pláne nem.
Több éve hirdetünk, még sose volt semmi probléma, ezért nem tudom mit csinálhatnék.
Magamat nem féltem, csak anyámat, ha rátámadnak vagy továbbra is a házunk előtt szobroznak (esetleg kárt tesznek a házban), illetve fenyegetőznek, akkor lehet valami rendőri segítséget kérni? Vagy hogy oldjuk meg?

5

Mennyibe kerül az elme szakorvosi vizsgálat és a vélemény?

Milyen törvény rendelkezik erről és mi a megszabott tarifa?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!