Találatok a következő kifejezésre: Próba idő felmondtak, (3 db)

Már egy hete, hogy felmondtam, próba idő alatt voltam, nem kötött a felmondási idő. A munkáltatóm nem adja ki a papírjaim. Mit tehetek?

Mikor felhívom azt mondja, majd ő jelentkezik, ezt már eddig háromszor eljátszottuk. Nála van az EÜ kiskönyvem, a rózsaszín TB könyvem, a fél havi fizetésem. Már a pénzről is lemondanék csak kapjam vissza a papírjaim. Már van új munkahelyem, ahol jövő héten kezdek, holnap írnánk alá a szerződést. Néztem az ügyfélkapun az előző cég még nem jelentett ki, beléphetek így egy másik céghez?

Legjobb válasz: 5 munkanapon belül meg kell kapnod a papírjaidat. Ha nem kapod meg, írásban felszólíthatod, és vársz. (vagy bemégy és megfenyegeted õket mindenféle hatósággal) Ha az EÜ kiskönyved a munkáltató "csináltatta", akkor nem fogja odaadni neked (ez mondjuk jogos is, hogy ha õ fizette ki a munkaalkalmassági vizsgálat díját, akkor ne másik cég "élvezze" annak hasznát) Az új munkahelyeden nyugodtan aláírhatod a szerzõdést és elkezdheted a munkát is. Az. hogy az ügyfélkapun még úgy néz ki, hogy nem jelentett ki a régi céged, nem azt jelenti, hogy valóban nem jelentett ki. Van amikor csak hetek múlva kerül feltüntetésre a rendszerükben a változás. Az sem lenne gond, ha még élne a régi munkaviszonyod és már élne az új is; ezt hívják többes jogviszonynak.

5 munkanapon belül meg kell kapnod a papírjaidat. Ha nem kapod meg, írásban felszólíthatod, és vársz. (vagy bemégy és megfenyegeted õket mindenféle hatósággal) Ha az EÜ kiskönyved a munkáltató "csináltatta", akkor nem fogja odaadni neked (ez mondjuk jogos is, hogy ha õ fizette ki a munkaalkalmassági vizsgálat díját, akkor ne másik cég "élvezze" annak hasznát) Az új munkahelyeden nyugodtan aláírhatod a szerzõdést és elkezdheted a munkát is. Az. hogy az ügyfélkapun még úgy néz ki, hogy nem jelentett ki a régi céged, nem azt jelenti, hogy valóban nem jelentett ki. Van amikor csak hetek múlva kerül feltüntetésre a rendszerükben a változás. Az sem lenne gond, ha még élne a régi munkaviszonyod és már élne az új is; ezt hívják többes jogviszonynak.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz, csak kiegészíteném annyival, hogy ha még a felszólítások ellenére sem adják ki a leszámolási papírjaidat, valamint a fizetésed, akkor ez ügyben a volt munkahely címe szerint illetékes Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelõség tud eljárni az érdekedben. Azért (is) vannak.
A kérdező hozzászólása: Idõközben megjelent az ügyfélkapun, hogy 17-én kijelentett, ma 25 van. Az EÜ könyvem én csináltattam. Hiába hívom nem veszi fel, akkor írok a címre egy felszólító levelet, ajánlottan adom fel, hogy legyen bizonyítékom. Köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Idõközben megkaptam a kilépõ papírokat, viszont fizetést nem :( 10-ig várok, akkor irány a Munkaügyi Bíróság, szerencsémre ott dolgozik egy volt csõportársam, majd kérek tõle eligazítást. Remélem a per költséget a munkáltatóra terhelik, elvégre neki vajas a feje...

Próba idő alatt felmondtam egy "fegyveres biztonsági őri" melót. Minden rendbe zajlott, viszont a szolgálati ruha elszámolásnál, nem vettek vissza mindent mondván h az már használt. Mennyire jogos ez?

Aztán kijött egy közel 30 ezer ft-os ruha pénz, amit ha minden igaz levonnak majd a bérből.Próba időnek nem arról kéne szolni, hogy függetlneül bármitől felmondhatok? Azért 30 ezret azért kiadnom, amit soha életembe nem fogok már használni, (hozzá teszem semmi baja) csak azért mert használt, elég luxus.

Legjobb válasz: Ez valami köcsögkapitalista cég lehet. Nem tudom milyen jogcímen kötelez ilyesmire? Én írásban fordulnék a felettesekhez, hogy vissza akarom szolgáltatni az eszközt. Illetve megnézném a szerzõdésben, hogy próbaidõre és utánnára is van-e jogcím, hogy pénzezned kelljen?

Ez valami köcsögkapitalista cég lehet. Nem tudom milyen jogcímen kötelez ilyesmire? Én írásban fordulnék a felettesekhez, hogy vissza akarom szolgáltatni az eszközt. Illetve megnézném a szerzõdésben, hogy próbaidõre és utánnára is van-e jogcím, hogy pénzezned kelljen?
Sajnos a legtöbb munkáltató megszokta, hogy bármit megtehet.

Próba idő alatt felmondtak, mit tehetek?

Ezen a mhelyen derült ki a babám,és elküldtek.Nézegettem ha 3 napon belül megyek orvoshoz(egyébként is van eü.problémám-és lehet munkából adódó)akkor ki írhatnak e tápénzre vagy csak passzív táppénzre?

Legjobb válasz: Semmit! Próbaidõ alatt bármelyik fél indokolás nélkül felmondhat, a munkaviszony azonnali hatállyal szûnik meg.

Semmit! Próbaidõ alatt bármelyik fél indokolás nélkül felmondhat, a munkaviszony azonnali hatállyal szûnik meg.
Passzív táppénzre írhatnak ki, és a próbaidõd alatt nem felmondanak, hanem azonnali hatállyal megszüntetik a munkaviszonyt. Nem "ugyanaz" a két dolog. Ez ellen semmit nem tehetsz, erre joga van a munkáltatónak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!