Találatok a következő kifejezésre: Postán szeretném az (28 db)

Postán szeretném az összegyűjtött aprót papírpénzre válltani. Mennyit vonnak le érte? Hogyan kell?

Legjobb válasz: nem vonnak le semennyit!!az 5 forintost 100 darabjával a többit 50 darabjával veszik be de csak behengerelve!!

nem vonnak le semennyit!!az 5 forintost 100 darabjával a többit 50 darabjával veszik be de csak behengerelve!!
nem vonnak le semmit érte, de 50 érménél többet nem kell elfogadnia..
Nálunk nem váltják be, de fizethetsz vele.
Váltásnál számít fel díjat a posta és a bank is, de fizetésre korlátlanul el kell fogadnia a banknak és a postának (egyéb kereskedelmi egységnek nem). 50 db érme felett a postai díjszabás 6% az 50 db feletti érme értékére számítva. Rolnizni az 5, 10, 20 és 50 Ft-ost 50 db-onként, a 100 Ft-ost 20 db-onként, a 200 Ft-ost 40 db-onként kell.
Van amelyik üzlet is beváltja, hogy ha szüksége van aprópénzre azért, hogy vissza tudjon adni a vásárlóknak. És ott biztos nem vonnak le semmit. Nekem az egyik barátnõm egy élelmiszer üzletbe dolgozik, és egy-két havonta - attól függ, hogy gyûl össze - beváltsa nekem az aprót.

Hogyan kérhetném postára a csomagot, amit rendelek? Nem szeretném az állandó lakcímemre kérni a csomagot. Ahol lakom most, oda nem tudom kérni. Hogyan oldjam meg, hogy a közelben lévő postára érkezzen a csomag? Feladó mit írjon a dobozra?

Nehéz a csomag, az állandó lakcímemre nem megyek s?r?n és nem is szeretném alapból oda kérni, mert csak busszal tudnám elhozni. Ebben a városban lév? postára szeretném kérni, de nem értem, hogyan. Nem szól ide a lakcímem, hogy ide küldhetnének értesít?t és nem is én látnám a papírt, hanem az albérlet tulaja. Neki meg nincs köze hozzá, mit hoznak nekem.

Legjobb válasz: Érdeklõdj a közeli postán a "postán maradó" szolgáltatásról, részletesen elmondanak mindent.

Érdeklõdj a közeli postán a "postán maradó" szolgáltatásról, részletesen elmondanak mindent.

Barátomnak felajánlom, elviszem az ő levelét is a postára, erre azt mondja, azt jobb szeretné ő feladni. "Az a biztos alapon". Vélemény? Többi lent.

Szóval holnap én mindenképp megyek a postára, neki is fel kéne adnia egy levelet. Majd munka előtt gyorsan elszalad vele, mondja. Felajánlom, hogy ne fáradjon, majd én megoldom. Erre kiderül, hogy nem meri rám bízni!! Hát ez tök jó...

Legjobb válasz: Kérdezõ: nem bízik benned. Többieknek: nem tudhatjuk, hogy mi a bizalmatlanság oka. Nem biztos, hogy a kérdezõvel van a baj, az is lehet, hogy a pasi magából indul ki, és ezért nem bízik senkiben. :)

Kérdezõ: nem bízik benned. Többieknek: nem tudhatjuk, hogy mi a bizalmatlanság oka. Nem biztos, hogy a kérdezõvel van a baj, az is lehet, hogy a pasi magából indul ki, és ezért nem bízik senkiben. :)
De, ez pont kimeríti a hiszti fogalmát:D
én se bízok ilyesmit másra
Ez legyen életed legnagyobb problémája...
Ezekszerint nem a megbízhatóság a legfõbb erényed..XD
Hát ilyen hisztis nõre én se bíznék semmit:D
:D
"Én nem akarnék olyan kapcsolatot, ahol órákig beszéljük ki, hogy az egyik fél miért nem vihette a postára a másik leveleit." Jogos, de valaki meg olyan kapcsolatot nem akar, ahol bizalmatlanság van. Különben sem "órákról" van szó, csak 1-2 mondat, amíg tisztázzák az okokat.
Én megyek akkor is, ha nem hisztizik XDD Utána meg azért hisztizik, mert horgászni mentem, de akkor megyek vissza XD
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a normális válaszokat, örülök hogy azért van aki megérti... És rohadtul nem hiszti, közben õ is itt van a szobában. Csak tényleg rosszulesett, hogy mi lesz késõbb, ha ennyit nem mer 3 év után rám bízni. :)
Várj, akkor egyre kevesebb halat esztek. Pedig nagyon egészséges. :DD
Én nem akarnék olyan kapcsolatot, ahol órákig beszéljük ki, hogy az egyik fél miért nem vihette a postára a másik leveleit. Nálunk ez olyan piti dolog, hogy fél másodpercet szánunk rá mindössze kb így: "elvigyem a leveled?" "Nem kösz" "oké".
""Én nem akarnék olyan kapcsolatot, ahol órákig beszéljük ki, hogy az egyik fél miért nem vihette a postára a másik leveleit. Nálunk ez olyan piti dolog, hogy fél másodpercet szánunk rá mindössze kb így: "elvigyem a leveled?" "Nem kösz" "oké"."" És ez így lenne természetes. De nálunk nem így van. " miért nem vihetem el? nem bízol bennem? Már nem szerecc! Pedig tök jószándékból... de ha nem hát nem... Oké vidd csak a hülye leveled! De miért nem vihetem én? Már nemszerecc..... És ez megy elölrõl....
:) )) Szerintem ez egy olyan téma, ahol nem lehet igazságot tenni, kinek ez, kinek az a fontos, a lényeg, hogy a párok között legyen meg az összhang. Persze ha csak ezen a téren van nézeteltérés, és amúgy minden más stimmel, akkor csak emiatt nyilván nem fog borulni a kapcsolat. Talán tényleg meg kell próbálni lezserebben venni ezeket a dolgokat, nem azért, mintha nem éreznék egyet, kérdezõ, hanem a béke kedvéért. Mondom ezt én, aki nem igazán ültette még ezt át a gyakorlatba. :D De idõvel talán menni fog.
vagyis "éreznék együtt"
A kérdező hozzászólása: :)
Én nõ vagyok. A férjem nem horgászik. Akkor mehetek én horgászni ha hisztizem? :-D
Hát például, na ez mekkora ötlet!!!!!! Barátnõmre legközelebb rátör az 5 perc...ha esik az esõ, akkor õ megy horgászni XDDD
""És rohadtul nem hiszti, "" Kedves kérdezõ akkor szerinted mi?? :P
A bizalmatlanság sokkal rosszabb, mint a "hiszti", csak nem olyan látványos, mert sunyiban lehet csinálni. :D
A kérdező hozzászólása: Kedves Demente és a többiek, akik szerint hisztiztem! Apróságnak tûnik ugyan, de valamirõl azért csak árulkodik az ilyesmi... Ennyire azért csak nem tartom magam megbízhatatlannak. Végül aztán én vittem a levelet a postára, és a feladással sem volt semmi problémám. :P
Különben is, egy kapcsolat alapja az õszinteség, jobb, ha minden apróságnak tûnõ dolgot tisztáznak, minthogy bennmaradjon, végül felgyülemlik és egyszercsak kitör, mint a vulkán. :)
Nekem is hisztis a csajom, könnyen felismerem XDD Csak már kezd leszokni róla, mert rájött, hogy értelmetlen. Én azonnal elhagyom a mûveleti területet, beülök a kocsiba és megyek horgászni. Mire hazaérek, lenyugszikXD
Lehet az adóbevallásáról van szó. Én sem adnám neked oda. Szeretném látni, ahogy elveszik és lepecsételik a feladóvényt. Szerinted ki akar utána szívózni a NAV-val, hogy bocs a barátnõm véletlenül a postaládába dobta, nem ajánlottan adta fel.
A kérdező hozzászólása: Pont hogy én viszem az adóbevallásom... És tényleg teljesen jó szándékból gondoltam, hogy ez miatt ne kelljen korábban felkelnie, majd én elviszem a levelét is. És nem, nem hisztit csinálok belõle, csak kíváncsiságból kiírtam a dolgot. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm utolsó. Amúgy meg nem hiszti, csak rosszulesett. Ennyi. Én igenis örülnék hasonló esetben. Na mindegy.
Hát sok mindent nem lehet erre mondani, nem bízik benned, ennek az okát vele kell megbeszélned, nem velünk. Vannak olyan emberek egyébként, akik csak maguk szeretnek mindent csinálni és nem közösködnek, nem csapatjátékosok. Lehet, ez nem veled szembeni bizalmatlanság. A barátnõm is ilyen: eszméletlen mód nem megy neki a csapatjáték, csak az a jó, amit õ csinál és úgy, ahogy õ csinálja. A pakliban még az is benne van, hogy azt nem akarja, hogy lásd, kinek és mit ír.
Szerintem pont nem az adóbevallását akarja feladni, hanem egy olyan levelet valakinek, amelyrõl nem akar beszélni, még a legjobb barátjának sem. Valakivel megismerkedett valahol, de még nem tudni, mi lesz a kapcsolatból, tehát egyelõre maximálisan titokba akarja tartani. Vagy az is lehet, hogy olyan hivatalos helyre, amelyrõl nem akar beszélni stb.
13.53: Hát akkor te még nem láttál igazi hisztit. :D De amúgy velem is elõfordult már mh-en, hogy vmi visszásságot jogosan szóvá tettem, erre megkaptam, hogy hisztizek. Na, azóta óvatosabb vagyok az emberekkel, ha ilyen alacsony az ingerküszöbük. :) )) Bocsi az offért.
Vannak dolgok, amiket sosem bízok a barátnõmre. Nálam ez a versenyzéshez szükséges dolgok összepakolása. Ha én felejtek el valamit, akkor magamat hibáztatom. (Még nem fordult elõ, hogy hiányzott volna valami.) Viszont, ha õ pakolna és hiányozna valami fontos dolog, abból probléma lenne. Utána úgysem bízhatnám rá. Ha mégis, és újra hibázna... Egy esetleges veszekedést spórolok meg.
Én komoly hisztit sose látok, ha csak a csíráját megérzem, már hagyom is ott, hisztizz annak, akit érdekel, ez így van XD
# 12: akkor nem annak alacsony az ingerküszöbe, aki megsértõdik egy ilyen lepkefingnyi apróságon, mint egy levél feladása? Igen, bezony ez a hiszti, ha ezen valaki felkapja a vizet. Nem tudom ez most valami nõi dolog-e, de én mint férfi soha nem kapnám fel ilyenen a vizet, de még csak nem is gondolkodnék rajta. Minek kell mindig kombinálni?
"Szerintem pont nem az adóbevallását akarja feladni, hanem egy olyan levelet valakinek, amelyrõl nem akar beszélni, még a legjobb barátjának sem. Valakivel megismerkedett valahol, de még nem tudni, mi lesz a kapcsolatból, tehát egyelõre maximálisan titokba akarja tartani. Vagy az is lehet, hogy olyan hivatalos helyre, amelyrõl nem akar beszélni stb." Ha megismerkedett valakivel és ha a barátja nem 60 éven felüli akk biztos nem postai leveleken át fog vele kommunikálni :D
De ezt csinálják mindig, életük jelentõs részét a kombinálás, elméletgyártás teszi ki:D
A kérdező hozzászólása: 14.12-es, ez tetszik. :D Amúgy meg egyszerûen csak nem bízik bennem annyira, hogy valóban fel tudjam adni a hülye levelét idõben. Ennyirõl van szó. Én meg nem hisztizek, csak picit azért meglepõdtem rajta. Gondoltam megosztom ezt a dolgot másokkal is, ki hogy látja.
"csak nem bízik bennem annyira, hogy valóban fel tudjam adni a hülye levelét idõben" ÁÁ, ez tényleg nem hiszti XDDD
74 és 78%-osak, akkor nektek nem való olasz nõ, inkább a higgadtabb skandináv tipusok. :)
De most az miért hiszti, hogy rosszul esik neki a bizalmatlanság? Ez nem természetes? Örülnie kellene neki? :)
De csak azért nem mert szeretlek. ;)


Szeretném az eddig postán kapott családipótlékomat ezentúl banki átutalással megkapni, ehhez van nyomtatvány vagy írjak egy levelet az adataimmal ajánlva?

Legjobb válasz: Én írtam egy kérelmet az adataimmal, ajánlva elküldtem. Azt is beleírtam, hogy xxxx. év xx. hónap xx. napjától kérem így. Azóta is átutalással kapom. :)

Én írtam egy kérelmet az adataimmal, ajánlva elküldtem. Azt is beleírtam, hogy xxxx. év xx. hónap xx. napjától kérem így. Azóta is átutalással kapom. :)

Postán szeretném benyujtani az igényléseket (gyes, csalásdipotlék, anyasági). Hogyan csináljam?

Az anyasági támogatás igényl? lap alján van egy olyan rész hogy: a családtámogatási és biztosítási alapu ellátásokról szóló tájékoztatót átvettem" és itt nekem alá kéne írni plussz dátumozni. DE hogyan irhatnám alá ha nem vettem át és nem is fogom mert ugye postai uton igényelek!

Legjobb válasz: Én nem írtam alá. Fénymásold le a dolgokat ami a kitöltési útmutatóban áll, és ajánlott,elsõbbségi,tértivevényes levél ként küld el.

Én nem írtam alá. Fénymásold le a dolgokat ami a kitöltési útmutatóban áll, és ajánlott, elsõbbségi, tértivevényes levél ként küld el.

Ha rendelek internetről valamit, és én azt szeretném hogy a csomag ne házhoz, hanem a postára jöjjön, akkor címnek a postának a címét kell megadni?

És megérkezik a csomag a postára.Bemegyek érte.És mit kell mondanom?

Legjobb válasz: Csomagot nem lehet postán maradóra kérni csak ajánlott levelet (max. 2 kiló).Tehát ha ajl. levelet akarsz postára kérni így kell címeztetni: saját neved posta neve "postán maradó" postahivatal saját irányítószáma de nem minden posta kézbesít:menj be oda ahova kérni akarod és megmondják hogy lehet-e és megadják az irányítószámot is.Amikor megérkezik nem fogsz értesítõt kapni (mivel nem tudják a címedet),neked kell érdeklõdni megérkezett-e már.Csak a címzett veheti fel igazolvánnyal.

Csomagot nem lehet postán maradóra kérni csak ajánlott levelet (max. 2 kiló).Tehát ha ajl. levelet akarsz postára kérni így kell címeztetni: saját neved posta neve "postán maradó" postahivatal saját irányítószáma de nem minden posta kézbesít:menj be oda ahova kérni akarod és megmondják hogy lehet-e és megadják az irányítószámot is.Amikor megérkezik nem fogsz értesítõt kapni (mivel nem tudják a címedet), neked kell érdeklõdni megérkezett-e már.Csak a címzett veheti fel igazolvánnyal.
lehet csomagot is postán maradóra kérni. mivel "mindent az ügyfél érdekében" címszóval sokesetben célszerûbb ha postán maradóra kéri az ügyfél, akkor is pl. ha a címzett tudja elõre hogy nem lesz otthon senki, aki átvehetné a csomagot, a szomszédokban nem bízik, vagy a szomszéd nem akar belefolyni a dolgokba, ezekkel már mind találkoztam. postás vagyok különben, csomagokat is szoktam kézbesíteni.
Gondolom az elõzõ válaszoló kézbesítõ.Mivel minden csomagot házhoz kell szállítania a postának (EU szabályozás) ezért a felvevõk nem vehetnek fel postán maradóra címzett csomagot!Kivéve természetesen a nagyfeladókat (pl. Avon) akikkel külön szerzõdést kötött a posta az általuk feladott csomagok postán történõ kérbesítésérõl.

Ha a postán akarok feladni egy csomagot az hogyan működik? Dobozban van, azt még itthon nekem kell becsomagolni, vagy elmegyek a postára és mondom, hogy azt szeretném feladni, és ők becsomagolják?

Vagy mibe kell csomagolni egy dobozt? és hol tudok venni ilyen csomagoló anyagot?Postán? Még sosem adtam fel csomagot.Segítsetek!Köszi.

Legjobb válasz: Különbözõ méretû dobozokat lehet kapni a postán is. Olcsóbban megúszod, ha szét nézel otthon hátha találsz megfelelõ dobozt, vagy kis boltok is szoktak adni. A posta szabályozása úgy szól, hogy a tartalom jellegének megfelelõen kell csomagolni. Ha a tartalom nem tölti ki teljesen a dobozt akkor az üres részeket töltsd ki újságpapírral és nem árt belülre sem egy cím másolat. Leragasztod és megcímzed a dobozt. Ha a súlya nem több mint két kilogramm és valós értéke csak 3-4.000,- Ft akkor ajánlott levélként is feladhatod, akkor is ha csomag alakú. Ha a tartalom törékeny illetve értékesebb akkor csak csomagként és a valós érték feltüntetésével add fel.

Különbözõ méretû dobozokat lehet kapni a postán is. Olcsóbban megúszod, ha szét nézel otthon hátha találsz megfelelõ dobozt, vagy kis boltok is szoktak adni. A posta szabályozása úgy szól, hogy a tartalom jellegének megfelelõen kell csomagolni. Ha a tartalom nem tölti ki teljesen a dobozt akkor az üres részeket töltsd ki újságpapírral és nem árt belülre sem egy cím másolat. Leragasztod és megcímzed a dobozt. Ha a súlya nem több mint két kilogramm és valós értéke csak 3-4.000, - Ft akkor ajánlott levélként is feladhatod, akkor is ha csomag alakú. Ha a tartalom törékeny illetve értékesebb akkor csak csomagként és a valós érték feltüntetésével add fel.
és körül kell kötni zsinórral. A postán csomagfeladó szelvényt kell kérni, és kitölteni. Lehet zsákba, kosárba ilyenekbe is csomagolni, az drágább.
Nezd meg a postai dijszabast. Egyebkent ilyen sulynal szerintem gls, vaterafutar ilyenek tuti olcsobban jon ki.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen utána járok ennek a GLS-nek!

Rendeltem 1 porszívót neten, és nem jó a termék vissza kell küldenem. Ilyen esetben beviszem a postára és mondom hova szeretném küldeni és ennyi? Mert ugye a dobozt az én nevemre adták fel!?

Legjobb válasz: Szépen becsomagolod, ráírod a feladót, és a címzettet, kérsz a postán csomagszállítót, kitöltöd, odabattyogsz az ablakhoz és feladod, kifizeted és hazaindulsz. Célszerû elõtte jelezni a feladónak, hogy miért is küldöd vissza, ha egyáltalán visszafogadja.

Szépen becsomagolod, ráírod a feladót, és a címzettet, kérsz a postán csomagszállítót, kitöltöd, odabattyogsz az ablakhoz és feladod, kifizeted és hazaindulsz. Célszerû elõtte jelezni a feladónak, hogy miért is küldöd vissza, ha egyáltalán visszafogadja.
Korrekt válasz. Ha 8 napon belül küldöd vissza akkor meg egyenesen kötelessége a feladónak visszavennie az árut...

Külföldre költözünk és szeretném megkapni az itteni leveleimet. A posta vállal oda utánküldést? Vagy ez hogy működik?

sok (főleg tértis) fontos levet kapok. más nem fogja tudni átvenni helyettem

Legjobb válasz: http://posta.hu/kepek/upload/2011-12/ASZF_III_20120101.pdf 44. oldal

42. oldalól indul az egész
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!