Találatok a következő kifejezésre: Popsiba mérve a baba normális (1 db)

Popsiba mérve mennyi a baba normális hőmérséklete?

Legjobb válasz: Helló! 37 fok felett hõemelkedésrõl beszélünk és van aki levon 5-öt, van aki nem, tehát, ha 37.5-öt mérsz és levonsz belõle, akkor az még elfogadható.

Helló! 37 fok felett hõemelkedésrõl beszélünk és van aki levon 5-öt, van aki nem, tehát, ha 37.5-öt mérsz és levonsz belõle, akkor az még elfogadható.
Popsiban mindenképpen le kell vonni 0, 5 fokot! A normál hõmérséklet levonva: 36-37 között van. E felett már hõemelkedés.
Sziasztok.Így igaz de nekünk azt mondta a gyerekorvos hogy ha nem éri el a láz a 38 fokot akkor ne adjunk semmit mert a szervezetet hagyni kell dolgozni.
Én 37, 4-tõl hallottam a hõemelkedést, és 38-tól a lázat. Alatta semmi teendõ...
Popsiba mérve 37, 4 a max. ami jó, mivel popsiba le kell vonni az 5 -öt, tehát 37, 4 nél 36, 9 a hõje. Az még ok. Ha levonva 37 az hõemelkedés, és azt szokták mondani hogy leszámolva 38-nál kell orvoshoz fordulni, ill lázat csillapítani. Addig igen hagyni kell kicsit hátha a szervezet leküzdi az adott betegséget. De ha hirtelen és gyorsan szalad fel a hõje akkor ajánlatos elõbb is orvoshoz vinni. Azért kell levonni az 5-öt mert a végbélben sokkal melegebb van mint a mi testhõmérsékletünk. Én mindig szoktam mondani az orvosnak hogy fenekébe mérve ennyi... vagy leszámolva ennyi.... De rá is szoktam általában kérdezni az orvosok, nehogy félreértsék egymást. Te is inkább mondjad hol mérted és úgy mennyi mint hogy elértsétek egymást. Persze 38 felett van ennek igazán nagy jelentõsége, de a kevesebbnél se árt.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen megoldást tudtok javasolni, hogy a gyermekem ne menjen közel a TV-hez?

A TV-nk egy átlag TV asztalon van, melynek magassága kb. 80 cm. Kisfiam 1,5 éves, minden érdekli, legfőképp az olyan dolgok, amiket ki-be lehet kapcsolni, így a TV elsőszámú kedvenc. Mondogatom neki, hogy nem szabad, s hogy miért nem, néha érti, és ott hagyja, néha alkalmi süket. :)))

8

Mikor lehet a babának engedni, hogy tévét nézzen? Mert a mienk még csak 2 hónapos, de mikor rápillant úgy nézi mintha tudná miről szól a film!

csak félek, hogy nagyon korai és még a végén szemüveges lesz.

14

Mindenki Fisher Price tanuló kutyust vesz karácsonyra a babájának? :D

19

Hogy érdemes leszoktatni egy 9 hónapost a harapásról és az erős hajtépésről?

Tudom, kicsi még, de azért fájdalmat tud okozni ezekkel. Mindig határozottan rászólok, hogy nem, nem szabad, persze nem nagyon van foganatja (gondolom, ez természetes), de szeretnék következetes lenni. Viszont van, hogy csak csócsálja a kezem, illetve birizgálja a hajam, ezeket engedjem neki? Nem fogja összezavarni?

1

Miért nem csendesedik el, ha meghallja a hangom?

Nálatok is van olyan, hogy amikor sírdogál a babátok, és szóltok hozzá, akkor nem hogy megnyugodna, hanem még jobban rázendít? Tudom, senki nem pszichológus (ha mégis van itt olyan, akkor az ő válaszáért extra köszönet), de vajon miért lehet ez? Lehet azért, mert úgy gondolja, hogy na, itt van anya, akkor tolom még egy kicsit, hátha felvesz? :) Én ezt nagyon nem értem :) még kicsi, 9 hónapos.

2

Ha megharap a lányom a fognyomoknál feldagad a bőröm, mintha minden egyes fognyom egy szúnyogcsípés lenne, vajon miért?

4

A ti kisbabátok is máshogy néz ki különböző testhelyzetekben és nézetből?

Nem az arckifejezésre gondolok, hanem pl. az én lányom tök máshogy néz ki háton fekve, hason miközben a fejét emeli, oldalról nézve... a fényképeken is olyan, mintha vagy 5 különböző gyerekről készültek volna a képek.

2

7 hónaposan mekkora volt a kisfiatok?

Az én babám 69cm és 7400g. Kevésnek találom. Az utóbbi 2 hónapban csak 300g-okat hízott.

3

8 hónaposom elkezdte csikorgatni a fogát, pedig épp 3 napja, h. kijött a 3. foga, amivel képes erre a csodálatos tudományra. Kb. meddig fog ezzel elkápráztatni? Illetve valami ellenszer?

5

Anyukák! Mit tesztek 1 év körüli kisfiatok mikulás csomagjába?

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!