Találatok a következő kifejezésre: Popsiba mérve a baba normális (1 db)

Popsiba mérve mennyi a baba normális hőmérséklete?

Legjobb válasz: Helló! 37 fok felett hõemelkedésrõl beszélünk és van aki levon 5-öt, van aki nem, tehát, ha 37.5-öt mérsz és levonsz belõle, akkor az még elfogadható.

Helló! 37 fok felett hõemelkedésrõl beszélünk és van aki levon 5-öt, van aki nem, tehát, ha 37.5-öt mérsz és levonsz belõle, akkor az még elfogadható.
Popsiban mindenképpen le kell vonni 0, 5 fokot! A normál hõmérséklet levonva: 36-37 között van. E felett már hõemelkedés.
Sziasztok.Így igaz de nekünk azt mondta a gyerekorvos hogy ha nem éri el a láz a 38 fokot akkor ne adjunk semmit mert a szervezetet hagyni kell dolgozni.
Én 37, 4-tõl hallottam a hõemelkedést, és 38-tól a lázat. Alatta semmi teendõ...
Popsiba mérve 37, 4 a max. ami jó, mivel popsiba le kell vonni az 5 -öt, tehát 37, 4 nél 36, 9 a hõje. Az még ok. Ha levonva 37 az hõemelkedés, és azt szokták mondani hogy leszámolva 38-nál kell orvoshoz fordulni, ill lázat csillapítani. Addig igen hagyni kell kicsit hátha a szervezet leküzdi az adott betegséget. De ha hirtelen és gyorsan szalad fel a hõje akkor ajánlatos elõbb is orvoshoz vinni. Azért kell levonni az 5-öt mert a végbélben sokkal melegebb van mint a mi testhõmérsékletünk. Én mindig szoktam mondani az orvosnak hogy fenekébe mérve ennyi... vagy leszámolva ennyi.... De rá is szoktam általában kérdezni az orvosok, nehogy félreértsék egymást. Te is inkább mondjad hol mérted és úgy mennyi mint hogy elértsétek egymást. Persze 38 felett van ennek igazán nagy jelentõsége, de a kevesebbnél se árt.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tejfog tores. Mit tegyek? Vigyem fogdokihoz az 1 eves gyereket?

Anyukam szerint igy elkezd majd neki romlani, ahogy letort egy pici darab a szelebol. Igaz ez?

5

Mikor lett fülbevalója kislányodnak?

Már a kórházban ki lett lyukasztva a füle, vagy csak később?

31

Mikor cseréltétek le a rácsos kiságyat gyerekágyra?

Milyen ágyneműt vettetek bele és milyen lepedőt?

6

Miért van az, hogy 5 hetes babánk csak az anyatejet bukja/hányja ki? (50%-ban tejet, 50%-ban tápszert kap)

4

Ez tejallergiás tünet? Mi ilyenkor a teendő egy 9 hónapos babánál?

Egy hónapja kezdtem el tejtermékeket (joghurt, sajt) kóstoltatni. Semmi tünete nem volt, de múlt héten az arca két oldalán és az állán egy-egy pirosas, szárazabb folt tűnt fel. Lehet a hidegtől, de egy hetes kihagyás után a tízóraihoz kapott joghurtot és délutánra megint kijöttek a foltok, enyhébb kivitelben. Ez utalhat tejallergiára? Ilyenkor mi a teendő? Tudtommal ilyen kiskorban még nem mutatják ki, de akkor hogyan tovább? Anyatejes, 6hónapos kora óta kap tejpépet, de ilyen még nem volt, se más tünet. Családban sincs tejallergiás, így nagyon el vagyok keseredve.

6

Melyik forgás van előbb, a hátról hasra, vagy a hasról hátra? Melyiket várjam hamarabb?

Kislányom már majdnem 4 hónapos, még semerre nem forog. Napközben tartsam hason, mert a hasról hátra fordulás könnyebb, azt fogja hamarabb megtanulni, vagy a hátán feküdjön, és a hasról hátra forgást várjam hamarabb? Melyik könnyebb? Mert ha a hasról hátra a könnyebb, akkor hiába fekszik egész nap hanyatt, én meg várom hogy megtanuljon átfordulni, úgysem fog. Hogy van ez?

7

Valaki segítene szundikendő ügyben? FÜLES

Elhagytuk a kendőnket amit a c&a-ban vettünk füles feje van a közepén és csikos az alja a kendőnek!

5

Mennyit eszik egy alkalommal az egy hónapos babátok, és hányszor eszik egy nap? Anyatejes vagy tápszeres?

4

Milyen megoldást tudtok javasolni, hogy a gyermekem ne menjen közel a TV-hez?

A TV-nk egy átlag TV asztalon van, melynek magassága kb. 80 cm. Kisfiam 1,5 éves, minden érdekli, legfőképp az olyan dolgok, amiket ki-be lehet kapcsolni, így a TV elsőszámú kedvenc. Mondogatom neki, hogy nem szabad, s hogy miért nem, néha érti, és ott hagyja, néha alkalmi süket. :)))

8

Mikor lehet a babának engedni, hogy tévét nézzen? Mert a mienk még csak 2 hónapos, de mikor rápillant úgy nézi mintha tudná miről szól a film!

csak félek, hogy nagyon korai és még a végén szemüveges lesz.

14

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!