Találatok a következő kifejezésre: Popsiba mérve a baba (1 db)

Popsiba mérve mennyi a baba normális hőmérséklete?

Legjobb válasz: Helló! 37 fok felett hõemelkedésrõl beszélünk és van aki levon 5-öt, van aki nem, tehát, ha 37.5-öt mérsz és levonsz belõle, akkor az még elfogadható.

Helló! 37 fok felett hõemelkedésrõl beszélünk és van aki levon 5-öt, van aki nem, tehát, ha 37.5-öt mérsz és levonsz belõle, akkor az még elfogadható.
Popsiban mindenképpen le kell vonni 0, 5 fokot! A normál hõmérséklet levonva: 36-37 között van. E felett már hõemelkedés.
Sziasztok.Így igaz de nekünk azt mondta a gyerekorvos hogy ha nem éri el a láz a 38 fokot akkor ne adjunk semmit mert a szervezetet hagyni kell dolgozni.
Én 37, 4-tõl hallottam a hõemelkedést, és 38-tól a lázat. Alatta semmi teendõ...
Popsiba mérve 37, 4 a max. ami jó, mivel popsiba le kell vonni az 5 -öt, tehát 37, 4 nél 36, 9 a hõje. Az még ok. Ha levonva 37 az hõemelkedés, és azt szokták mondani hogy leszámolva 38-nál kell orvoshoz fordulni, ill lázat csillapítani. Addig igen hagyni kell kicsit hátha a szervezet leküzdi az adott betegséget. De ha hirtelen és gyorsan szalad fel a hõje akkor ajánlatos elõbb is orvoshoz vinni. Azért kell levonni az 5-öt mert a végbélben sokkal melegebb van mint a mi testhõmérsékletünk. Én mindig szoktam mondani az orvosnak hogy fenekébe mérve ennyi... vagy leszámolva ennyi.... De rá is szoktam általában kérdezni az orvosok, nehogy félreértsék egymást. Te is inkább mondjad hol mérted és úgy mennyi mint hogy elértsétek egymást. Persze 38 felett van ennek igazán nagy jelentõsége, de a kevesebbnél se árt.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

2 hetes babám nyelve az anyatejtől lehet fehér lepedékes?

7

Valaki használta a bioptron lámpát a babája tűzfoltjára?

1

1 evesem nem akarja a zoldsegfeleket meg enni. Adjak neki valami vitamin potlast?

Sem sulve, sem megfozve, semilyen formaba. Gyumolcsot eszik, szinte mindent. Abban nem valogat.

2

Ahol még csecsemő a testvér, ha reálisan nézed, inkább a nagyra jut sokkal kevesebb idő, vagy inkább a kicsire a nagy csecsemőkorához képest?

6

Fülbevaló nem zavaró szoptatásnál?

természetesen a baba fülében lévőre gondolok. nem nyomja meg a fülét ahogy az alkaron fekszik?

1

14honapos lányom miért tépi a haját?

Pàr napja azt vettem észre,h a nappali elalvàs elott elkezdi tépkedni a sajàt hajàt,de ugy,h egy maréknyi haj van a kezébe ,amit utàna megakar enni ... elkeserito,mit csinàljak és mi lehet az oka?

2

Lehet, hogy laktózérzékeny a pici? Mik a tünetei?

Elsőként olyan anyukák válaszát várom, akiknél ez volt a gond. 5 hetes a kisbabám, és semmi nem segített rajta. MINDEN étkezés után görcsösen sír, sohasem pihen, már nem anyatejes, hanem tápszeres. De olyan tápszert kap, amiben van laktóz ugyebár. Nem úgy van, ahogy általában a hasfájós babáknál, hogy időnként jelentkezik, mondjuk este, vagy napi 2-3szor, nálunk minden evés után ez van, születése óta!!!! Lehetséges a laktózérzékenység? Mindenki azt mondja, hogy jajj igen hasfájós szegény, tűrni kell és majd kinövi... De hogyan lehetséges ez? Azért minden áldott evés után ennek kell lennie??? Soha sem pihen szegénykém....

6

Hogy is van a babakötvény? Annyit én is értek, hogy nem muszáj átvinnem bankhoz, hagyhatom az államnál is. Hogy tudom gyarapítani, hogy tudok én is rátenni pénzt? Bankszámlaszám nincs az értesítőben.

2

Miről lehet meg különböztetni hogy kolikás e a gyermek vagy csak egyszerűen sok levegőt nyel és csak azért fáj a hasa?

Mik a jelek?

1

Napirenddel/etetéssel kapcsolatban lenne egy kérdésem, másnál is előfordul, hogy csúszás van és emiatt felcserélődnek az étkezések?

Arra gondolok, hogy pl ha 1 órával később kel föl reggel a babám (8 hónapos), akkor már későn adom neki a tízórai gyümölcsöt, ma pl 11-kor ette. Most még alszik, nemsoká felébred, tehát az ebéd most következne, de nem késő ez délután háromkor/fél négykor?
Vagy 11-kor kellett volna adjam az ebédet, most meg a gyümölcsöt? Ilyenkor fel szoktátok cserélni?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!