Találatok a következő kifejezésre: Pontosan mivel egy nyelvész vagy nyelvmentor (1 db)

Pontosan mivel foglalkozik egy nyelvész vagy nyelvmentor?

Ilyen irányban szeretnék továbbtanulni, nagyon szeretem a magyar nyelvet, és érdekel is a szavak eredete, hogy mit miért mondunk így vagy úgy. Szóval szívesen tanulnám. De ha végzek az egyetemen, akkor mit tudok ilyen végzettséggel dolgozni?

Legjobb válasz: http://www.vein.hu/karok/btk/szakok/magyar_alapszak_nyelvmen..

Ez a szakirány valójában alkalmazott nyelvészet: a nyelvtudomány határterületeivel foglalkozik.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogy sikerült a tegnapi emelt történelem érettségitek?

Ki hány pontot tippel magának a megoldókulcs alapján? Tesztrészről vélemények?

0

Szerintetek is nehéz volt a középszintű angol érettségi hallgatásos része?

9

Kedves Fodrászok! Munka mellett szeretném elsajátítani ezt a mesterséget. Lehetseges?

Nem tart el senki, egyedul elek, nem tehetem meg, hogy felmondjak. Vendeglatasban dolgozom, heti 2-5szabadnapom van. Altalaban 3-4. A sulit meg tudom oldani, de a gyakorlati ido hogy mukodik? Tudom, hogy nehez, de nagyon erdekel es szeretnek egyszer abban dolgozni, amit igazan szeretek es ahol a magam ura lehetek.

0

Munka után, közben OKJ?

Sziasztok, az volna a kérdésem mivel én úgy olvastam hogy 22éves kor alatt az első OKJ ingyenes, hogy ha én befejeztem a tanulmányaimat a szakközépiskolában, rendelkezek érettségivel és van egy ismerősöm aki bejelent és dolgoznom kell nála webfejlesztőként, akkor ez befolyásolja azt hogy az első OKJ ingyenes? vagy a munka és az iskola ilyen szempontból nem érdekes?

Tehát ha én most elkezdek neki dolgozni, hivatalosan, bejelentve,19évesen, akkor mondjuk jövőre elmehetek még ingyenes OKJ-s képzésre?

0

Régi típusú diákigazolványt meddig lehet érvényesíteni matricával, azaz mikor vonják ki a forgalomból?

2

Így még van eséj rá hogy ügyvéd lehessek? Többi lent

Az általánost eléggé elcsesztem 5.osztályba 1-ből buktam 6.osztályba 4-ből 7.osztályba 1-ből
Van még rá eséj hogy ügyvéd lehessek vagy inkább tanuljak szakmát?:(

7

Corvinus biomérnökök! Hányas átlagra mennyi ösztöndíjat kaptok?

Privibe is jöhet.

0

Ha az ELTE-IK-re megyek továbbtanulni, ott milyen tantárgyakból nézik a középiskolás bizonyítvány jegyeket?

3

Ajánlanátok nekem egy igazán jó anatómiai atlaszt?

Nem orvosi egyetemre járok, "csak" 4 éves orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikai szakirányra. Szüleimmel megbeszéltem, hogy karácsonyra anatómiai atlaszt szeretnék kapni. Eddig mindig szereztem anyagot innen-onnan, de már jövőre negyedéves leszek, aztán szeretnék mindent jó részletesen atlaszból megtanulni, de sajnos gőzöm sincs melyik lenne a legjobb. Akár használt is érdekelne, csak jó állapotú legyen. Nekem főleg a csontok, az szív és érrendszer, az idegrendszer, tumoros és egyéb elváltozások/betegségek a legfontosabbak. Valaki segítene? Hálás lennék.

7

Milyen idős kortól lehetnék magántanár?

Külföldön szeretnék továbbtanulni, viszont a szüleim nem tudnak hozzájárulni és valahogyan pénzt kéne keresnem. 16 éves vagyok emelt matekos osztályban, angolul anyanyelvi szinten beszélek. Alsósoknak vállalhatnék korrepetálást, versenyre való felkészítést? (angolból és matekból) Ha ez nem járható út, akkor milyen alternatívákat tudtok ajánlani? (néztem ösztöndíjjakat, de a fentmaradó összeget sem tudnák finanszírozni a szüleim)

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!