Találatok a következő kifejezésre: Pontosan mivel egy nyelvész (2 db)

Mit csinál egy nyelvész? Mi a munkája pontosan?

Szeretem a nyelveket, és sokan mondják, hogy lehetnék nyelvész, de amikor rákérdezek, mi a munkája egy nyelvésznek, nem tud senki válaszolni. Max. annyit, hogy könyveket ír. De mégis milyen munka ez pontosan?

Legjobb válasz: Talán ez segít: http://www.felvi.hu/hallgatoknak/meg_tovabb_tanulnek/alkalma..

A nyelvészek 90%-a egyetemi tanár. Egy részük pedig dolgozik számítógépes nyelvészként (helyesírás ellenörzõ, fordító programok, stb.) Könyveket azért nem mindegyik nyelvész ír, sõt többségük nem.
azért az sem mindegy, hogy elméleti nyelvész (akiknek nagy része egyetemi tanár lesz vagy kutat önállóan vagy intézetnél, mint mondjuk az MTA) vagy alkalmazott nyelvész, ami teljesen más (de jó eséllyel szintén tanárként végzi).

Pontosan mivel foglalkozik egy nyelvész vagy nyelvmentor?

Ilyen irányban szeretnék továbbtanulni, nagyon szeretem a magyar nyelvet, és érdekel is a szavak eredete, hogy mit miért mondunk így vagy úgy. Szóval szívesen tanulnám. De ha végzek az egyetemen, akkor mit tudok ilyen végzettséggel dolgozni?

Legjobb válasz: http://www.vein.hu/karok/btk/szakok/magyar_alapszak_nyelvmen..

Ez a szakirány valójában alkalmazott nyelvészet: a nyelvtudomány határterületeivel foglalkozik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!