Találatok a következő kifejezésre: Pontosan mit az, hogy a (537 db)

Mi az a tejpép? Külföldön élek, ilyenről itt még nem hallottam. Pontosan mi az, hogy kell csinálni? Olvastam, hogy tápszerbe kell bekeverni, de mit? Anyatejjel nem lehet?

Legjobb válasz: A tejpépet nem kell tápszerbe keverni, de tudsz úgy csinálni tejpépet, hogy darát keversz tápszerbe, vagy akár anyatejbe. A tejpép tulajdonképpen tejbegríz, amit tápszerrel készítenek el. Csak vizet kell hozzá adni, és kész is.

A tejpépet nem kell tápszerbe keverni, de tudsz úgy csinálni tejpépet, hogy darát keversz tápszerbe, vagy akár anyatejbe. A tejpép tulajdonképpen tejbegríz, amit tápszerrel készítenek el. Csak vizet kell hozzá adni, és kész is.
Valamilyen gabonaféle és tápszer keveréke. Por formájában árulják és vízzel kell keverni. Lehet hozzá adni gyümölcsöt is. Van natúr ízekben és vannak ízesítettek. Pl: http://www.brendon.hu/Products/List/tejpép_169/all Te is tudsz otthon készíteni, ha anyatejjel vagy tápszerrel összeturmixolsz valamilyen gabonát. Rizst vagy kölest, zabpelyhet stb.
A kérdező hozzászólása: Köszi és mikortól adható. 5 hónapos a lányom és a krumplit répát és az almát ismeri, eszi.
A tejpépek már 4 hónapos kortól adhatók, így már te is adhatod, ha eszik mást is. Ha még glutént nem vezetted be, csináld rizsdarából.
A kérdező hozzászólása: A babarizsben nincs glutén ugye?
Én is rizzsel kezdeném.

Mi az hogy KHM? (pl.25 hetes khm) Illetve hogy számoljátok ki hány hetesek vagytok? Az utolsó menses első napjától? De ez nem igaz, akkor nem lehet teherbe esni? Ki lehet számolni pontosan a foganás napját?

Legjobb válasz: A terhesség korát az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, mert az egy biztos idõpont mindenkitõl. A fogamzás idõpontját senki nem tudja pontosan, azt csak sejteni lehet de teljesen pontos dátumot nem tud senki. Bár mennyire is furcsa, de a terhességed elsõ két hetében a szó szoros értelmében nem vagy terhes, sõt akár még szûz is lehet valaki akkor.

A terhesség korát az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, mert az egy biztos idõpont mindenkitõl. A fogamzás idõpontját senki nem tudja pontosan, azt csak sejteni lehet de teljesen pontos dátumot nem tud senki. Bár mennyire is furcsa, de a terhességed elsõ két hetében a szó szoros értelmében nem vagy terhes, sõt akár még szûz is lehet valaki akkor.
Az nem khm, hanem hkm.HKM= pl. 25 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: már nem egy helyen olvastam KHM-et......ezért csodálkozom.
Szia nem inkább HKM? mert az pl 25HetesKisMama rövidítése. Az orvos számolja ki, hogy hány hetes terhes vagy az utolsó menstruáció elsõ napjából- mert ugye a 40hét sem 9hónap. Az hogy a pontos fogantatást mikor volt az Te tudod, hogy akkor fogant a pici, de orvosilag az utolsó mensi elsõ napja lesz az a dátum.(az alapján vannak a mérési adatok.)
azért kell hozzáadni 7 napot , mert a menses elsõ napján nem eshet teherbe.utolsó mensi elsõ napjához adsz 7 napot és kivonsz három hónapot, Pontosan nem lehet kiszámolni a fogantatás napját, mert a baba sem pontosan érkezik.
Szerintem egyszer valaki félreírta, aztán egy másik is, végül már mindenki írja ész nélkül, anélkül, hogy tudná mit is akar ez jelenteni! :D Ha van értelmes magyarázat a "KHM"-re, akkor visszavonom az elõzõ megjegyzésemet. Addig meg csak nevetek, hogy: KIS HETES MAMA! :D

Milyen jogszabályt akarnak bevezetni, hogy az apáknak is igénybe kell venniük a gyerekek utáni szociális ellátást 3-4honapig? Ez pontosan mit jelent, hogy fog ez müködni és mikortol akarják ezt bevezetni?

Legjobb válasz: Egyelõre minden csak terv, egyelõre még nem lehet tudni, hogy pontosan mi lesz, hogyan, mikortól és milyen feltételekkel vezetik be. Addig csak találgatni lehet a dologról, de annak szerintem nincs sok értelme. Több olyan országban ahol a mienknél nagyságrendekkel kevesebb ideig maradhatnak otthon az anyukák, van hasonló rendszer. Ha jól tudom a Svédországban is 100 körüli napot az apukáknak kell igénybe venni. Hollandiában úgy mûködik, hogy az anyukáknak hamar vissza kell menni dolgozni. Ezt nem a nálunk megszokott módon, hogy a hét öt napján teljes munkaidõben dolgoznak teszik meg, hanem választhatnak, hogy hány napot akarnak dolgozni a héten. Ez lehet heti egy nap is akár. Ilyen esetben az apukáknak is jár heti egy nap, amikor õ van otthon a gyerekkel. Ha az anyuka több napot dolgozik mint egy nap, akkor a fennmaradó napokat családi napközi szerû ellátással oldják meg, mert ott nem igazán van a mi értelmezésünk szerinti bölcsöde.

Egyelõre minden csak terv, egyelõre még nem lehet tudni, hogy pontosan mi lesz, hogyan, mikortól és milyen feltételekkel vezetik be. Addig csak találgatni lehet a dologról, de annak szerintem nincs sok értelme. Több olyan országban ahol a mienknél nagyságrendekkel kevesebb ideig maradhatnak otthon az anyukák, van hasonló rendszer. Ha jól tudom a Svédországban is 100 körüli napot az apukáknak kell igénybe venni. Hollandiában úgy mûködik, hogy az anyukáknak hamar vissza kell menni dolgozni. Ezt nem a nálunk megszokott módon, hogy a hét öt napján teljes munkaidõben dolgoznak teszik meg, hanem választhatnak, hogy hány napot akarnak dolgozni a héten. Ez lehet heti egy nap is akár. Ilyen esetben az apukáknak is jár heti egy nap, amikor õ van otthon a gyerekkel. Ha az anyuka több napot dolgozik mint egy nap, akkor a fennmaradó napokat családi napközi szerû ellátással oldják meg, mert ott nem igazán van a mi értelmezésünk szerinti bölcsöde.

A MOME egyetem animáció alapszakán pontosan mik az alkalmassági és gyakorlati vizsga feltételei? Mire kell számítani? Mit kell majd csinálni? Azt hallottam, hogy nagyon nehéz bejutni és nagyon fel kell rá készülni.

Legjobb válasz: Valaki? nagyon fontos lenne:( már alig van idõm felkészülni és fogalmam sincs hogy mit kell csinálni mivel a honlapon alig van valami:(

A kérdező hozzászólása: Valaki? nagyon fontos lenne:( már alig van idõm felkészülni és fogalmam sincs hogy mit kell csinálni mivel a honlapon alig van valami:(
Én most vagyok elsõs, textilen. Elég kemény volt a felkészülés. Azt mondom, hogy külön rajziskola nélkül kb 1% az esély arra, hogy felvegyék az embert sajnos. A rajzsulikban tudják igazán azt a stílust, hangulatot tanítani ami oda kell. Pl.:Corvin, Kopek Rita... és a Felszabtér Rajziskola-ide jártam, csak ajánlani tudom, a legjobb! 3 fordulós mindig a felvételi, rohadt sok feladattal, amiket a rajzsulikban tudnak, hogy mifélék

Mit takar pontosan az hogy "A pályamunkákat vektoros formátumban kell benyújtani. "?

Vektoros programban csináltam meg,de pdf-ben akartam küldeni, de akkor lehet ai-ban kellene?

Pontosan mit jelent az, hogy a Zsidók felvásárolták Magyarországot?

És ha ez megtörtént, akkor a Jobbik kormányra kerülésével hogyan tudná ezt megakadályozni, vagy visszavonni?

Legjobb válasz: Simon Peresz, aki mondta, talán meg tudná magyarázni neked.

Simon Peresz, aki mondta, talán meg tudná magyarázni neked.
"Valóban. Simon Peresz kissé rosszul sikerült mondatába belekapaszkodik a judeofób magyar szélsõjobb, és világméretû összeesküvésrõl röfög." Érdekes. Én például se judeofób, se szélsõjobbo nem vagyok, mégis úgy vélem, hogy nem csak egy rosszul sikerült mondat. Agresszív, elõítéletes és bunkó vagy, kedves válaszíró.
"Az hogy hol hangzik el egy beszéd, semmit nem von le a súlyából és a tartalmából." Pedig ez itt igencsak fontos.
vicces, hogy jönnek ránk a bárlepontozók :) pedig mindenki alátámasztotta.. és Peresz TÉNYLEG azt mondta.
Nézz utána a youtube-on meg a google-on Berkowitz Solomonnak. :) Szerinte egyébként a zsidók alapították Nyírtasst, illetve 1200 éve a zsidók formálják Magyarország történelmét. Simon Peresz elszólását Hering József szivárogtatta ki, nézz ennek is utána, meg hogy mit nyilatkozott Heringrõl Csintalan Sándor. Hering beperelte Csintaalnt becsületsértésért és megnyerte. Nézd meg a youtube-on Benjamin Freedman 1961-es, a Kongresszus elõtt elhangzott beszédét.
Meg tudná valaki inokolni, hogy a belinkelt Freedma-beszéddel és a Daniel Estulin beszéddel mi is a probléma ? Biztos a Jobbik készítette ??
Azért vannak fiatalok, akik foglalkoznak, foglalkoznának mezõgazdasággal!
Ez csak a Jobbik kitalációja! Ha a Jobbik kerülne kormányra, akkor végképp csõdbe menne az ország! Nem egy mindentõl távoli szigeten élünk, hanem Európa közepén! Az ország nem lenne képes egyedül ellátni a lakosság szükségleteit! Nincsenek nyersanyagaink, nincs tõkénk, stb. A mezõgazdasághoz is nagyon sok pénz kellene, és akkor sem biztos, hogy ellátná a lakosság igényeit. Az idõjárást nem lehet befolyásolni. Az elképzeléseik csupán megvalósíthatatlan álmodozások.
A kérdező hozzászólása: Egyébként Jobbik párti vagyok, de ahhoz hogy változzon valami valóban radikális változásra van szükség, amihez meg ki kell lépni az EU-ból. És ki tudja mit váltana ki ez a környezõ országokból. Illetve a programjukban is van egy pár dolog, amivel nem teljesen értek egyet.
A kérdező hozzászólása: Visszaállítja a mezõgazdaságot, de kinek? A mai fiatalok nagy része szinte nem is tervez itthonra a többi meg megszokta az ingyen élést.
Én liberális vagyok, normálisnak tartom a cigány bûnözést, a homokosokat, és a zsidókat is tolerálom sõt szeretem. Fel vagyok világosítva , hogy egy ez teljesen normális ami itt megy. A zsidók te szerinted megveszik az országot? Ha igen mi baj lenne, semmi csak a fasiszták provokációja. De még fiatal vagyok
A kérdező hozzászólása: Kicsit elkanyarodtunk a kérdéstõl. Van egy pár ember, aki maga sem tudja eldönteni, hogy mit írjon és ellent mond magának. (ha nem ugyan az a kettõ, akkor elnézést). Nem egy vitát akartam indítani, a kérdés inkább a jobboldalnak szólt... Egyébként nagyrészt antiglobalistának adok igazat, de a többieknek is köszönöm a délutáni olvasnivalót :)
"Szerintem az Iráni nemzeti gárda a cionistákhoz képes kismiska, " Látod, észrevetted te is az ellentmondást és azt, hogy Vona mekkora ökörséget mondott, ezért elkezdtél terelni. Aki Magyarországon világméretû botrányt kavar abból, ahol hibákat és túlkapásokat követtek el ugyan, de halálos áldozat egyetlenegy sem volt, de közben azokkal szövetkezik, akik simán gyilkolásznak ártatlan polgárokat, az a legnagyobb jóindulattal is ostoba és következetlen, de reálisan szemlélve veszedelmesen elvakult és gonosz.
"Arról volt szó hogy a Jobbikot is segítse valaki a választásokon a tisztaság megõrzésének a reményében." Természetesen nem más, mint egy tömeggyilkos terrorkülönítmény, amely 20 ártatlan tüntetõt lõtt agyon Teheránban. Mondja az a politikus, amelyik közben a magyar rendõrök azonosítóján, a viperán és kilõtt szemeken rugózik, diktatúrát kiabálva.... "Ugye hogy a kettõ fényévekre van?" Valóban. Simon Peresz kissé rosszul sikerült mondatába belekapaszkodik a judeofób magyar szélsõjobb, és világméretû összeesküvésrõl röfög. Eközben Vona ökörségeket beszél, és hazaárulást követ el. "Viszont idézd azt amit Simon Feri mondott!" Parancsolj: „Izraeli üzletemberek befektetnek az egész világon. Izraelnek példa nélküli gazdasági sikerei vannak, mostanra kivívtuk gazdasági függetlenségünket, felvásároljuk Manhattant, Lengyelországot, Magyarországot és Romániát” Ezek szerint, ha egy lánynak azt mondom, hogy "édesem, mindjárt felfallak", a legjobb, ha elszalad, mert biztosan egy kannibállal van dolga :D
Antiglobalistának van igaza.
"Egy a világ számára is ismert politikusnak még az álmát is úgy kell álmodni hogy hasonlót nem mondjon ki." Lásd Vona Gábort, aki az iráni tömeggyilkos forradalmi gárdát akarja behívni Magyarországra... :)
""Az hogy hol hangzik el egy beszéd, semmit nem von le a súlyából és a tartalmából." Pedig ez itt igencsak fontos. Barátom, nem sete Tibi mondta egy focimeccsen! Egy a világ számára is ismert politikusnak még az álmát is úgy kell álmodni hogy hasonlót nem mondjon ki.
""Most vessétek össze antiglobalista és a többi észlény válaszát azzal, amit ide írtak: Vessük össze! A kiírt kérdés már hazugság. Hiszen semmi nem szólt arról hogy a magyarok ellen jött volna be az iráni nemzeti gárda! Ez már messze több mint csúsztatás. Arról volt szó hogy a Jobbikot is segítse valaki a választásokon a tisztaság megõrzésének a reményében. Ugye hogy a kettõ fényévekre van? Viszont idézd azt amit Simon Feri mondott!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!