Találatok a következő kifejezésre: Pontosan mit az, (2121 db)

Pontosan mi az a wonderflex, mi a képlete? Elõtudom állítani?

Legjobb válasz: A wonderflex egy hõre formázható mûanyag 70-80 fok körül már formázható és nagyon jó a tartása. Nem hiszem, hogy elõ tudnád állítani :) akkor valószínûleg nem ennyi pénzért árulnák ha csak úgy bárki elõ tudná magától állítani. Valószínûleg nem is publikus a pontos elõállítás menete. Itt egy kicsit írnak róla, hogy mikbõl épül fel, ha érdekel: [link]

A wonderflex egy hõre formázható mûanyag 70-80 fok körül már formázható és nagyon jó a tartása. Nem hiszem, hogy elõ tudnád állítani :) akkor valószínûleg nem ennyi pénzért árulnák ha csak úgy bárki elõ tudná magától állítani. Valószínûleg nem is publikus a pontos elõállítás menete. Itt egy kicsit írnak róla, hogy mikbõl épül fel, ha érdekel: [link]
A kérdező hozzászólása: Köszi, és azt nemtudod, hogy itt az országban beszerezhetõ, vagy ezt mindenféleképpentében külföldrõl kell rendelni?
Sajnos még csak külföldi oldalon láttam, hogy árulnák.

Egészen pontosan mi az a magnetit?

Valami olyasmit halottam,hogy a galambok fejében (vagy agyában) magnetit található és ezáltal érzékelik a Föld mágneses mezejét,ami alapján valamilyen szinten tájékozódni tudnak... Igaz ez? És ha igen,akkor pontosan mi az a magnetit?

Legjobb válasz: Egész pontosan a csõrükben van magnetit: http://en.wikipedia.org/wiki/Magnetoception#In_homing_pigeons A magnetitrõl pedig itt olvashatsz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Magnetit http://en.wikipedia.org/wiki/Magnetite Az angol Wiki szokás szerint bõvebb.

Egész pontosan a csõrükben van magnetit: http://en.wikipedia.org/wiki/Magnetoception#In_homing_pigeons A magnetitrõl pedig itt olvashatsz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Magnetit http://en.wikipedia.org/wiki/Magnetite Az angol Wiki szokás szerint bõvebb.
A kérdező hozzászólása: Rendben köszönöm! :)
en ugy tudom van egy ilyen nevu kristaly is, ami magneses!
Azt nem tudom, és sem idõm, sem kedvem utánanézni. Épp eléggé megszenvedtem bõ 3 hónapja a magnetittel: több órámba került, mire kiderítettem egy kérdés kapcsán, hogy emiatt vonzza a mágnes az _elégett_ gyufafejet. A gyufafej egyik összetevõje ugyanis a kova, amiben többek között hematit is van; a hematit pora pedig hevítése során bomlik, magnetit keletkezik, és oxigén fejlõdik. (Az ép gyufafejet tehát nem vonzza a mágnes, csak az elégettet. Próbáljátok ki. :D)

Pontosan mi az a kutyás tábor?

Legjobb válasz: A gazdi és a kutyus együtt mennek egy olyan természetes, erdõs mezõs környezetbe, ahol több kutyával és gazdival találkozhat, vannak elõadások, nagy séták a szabadban, este általában tábortûz, bográcsozás, de nem tudom pontosan. Rengeteg program van, van ahol van agility, engedelmességi foglalkozás, szóval kutyasulis foglalkozások.

A gazdi és a kutyus együtt mennek egy olyan természetes, erdõs mezõs környezetbe, ahol több kutyával és gazdival találkozhat, vannak elõadások, nagy séták a szabadban, este általában tábortûz, bográcsozás, de nem tudom pontosan. Rengeteg program van, van ahol van agility, engedelmességi foglalkozás, szóval kutyasulis foglalkozások.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) És oda el lehet menni olyan kutyával is, aki nem tud semmit (mármint nincsen tanítva olyan különleges dolgokra), csak hobby célból tartott? És a kutyával csak egy gazdi mehet?
Mehet ha jól tudom több, mert külön van, hogy mennyibe kerül a kutyának, gazdinak Pl: gazdi 35.000.- kutya: 10.000 minden további kutya: 5.000.- Szóval mehet ötbb gazdi, több kutya, csak gazdiéknak akkor többe kerül. vannak egyébként olyan táborok, hogy kell valami vizsga, de van olyan ahova nem kell. DE: ami mindenhova kell, az a stabil behívás, mert az ilyen táborokban sok a szabadban sétálás. Jövõre én is megyek a goldimmal, de most még nincs ivartalanítva, chipeztetve, majd nyáron lesz mind a kettõ. Úgyhogy jobbnak láttam idén még várni.
A kérdező hozzászólása: Akkor chip is kell?
Én a népszigetes táborba megyek az idén. Semmilyen elõképzettség nem kell, csak annyi, hogy jól szocializált kutya legyen és ne tüzeljen. Ez Zalaegerszegen lesz egy kempingben, egy tó partján. Sok-sok kutyás program, feladatok, gyakorlások, játékok, meg persze strandolás, pihenés. Nem voltam még soha, úgyhogy a pontos menetét nem tudom, de itt egy csomó fotó meg beszámoló a korábbiakról: http://krisz-foto.com/dombrad/
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Milyen fajta a kutya? Mert van olyan tábor, ahol az sem mindegy...
A kérdező hozzászólása: Chihuahua.


A MOME egyetem animáció alapszakán pontosan mik az alkalmassági és gyakorlati vizsga feltételei? Mire kell számítani? Mit kell majd csinálni? Azt hallottam, hogy nagyon nehéz bejutni és nagyon fel kell rá készülni.

Legjobb válasz: Valaki? nagyon fontos lenne:( már alig van idõm felkészülni és fogalmam sincs hogy mit kell csinálni mivel a honlapon alig van valami:(

A kérdező hozzászólása: Valaki? nagyon fontos lenne:( már alig van idõm felkészülni és fogalmam sincs hogy mit kell csinálni mivel a honlapon alig van valami:(
Én most vagyok elsõs, textilen. Elég kemény volt a felkészülés. Azt mondom, hogy külön rajziskola nélkül kb 1% az esély arra, hogy felvegyék az embert sajnos. A rajzsulikban tudják igazán azt a stílust, hangulatot tanítani ami oda kell. Pl.:Corvin, Kopek Rita... és a Felszabtér Rajziskola-ide jártam, csak ajánlani tudom, a legjobb! 3 fordulós mindig a felvételi, rohadt sok feladattal, amiket a rajzsulikban tudnak, hogy mifélék

Pontosan mi az a Lapozófájl, és mi miatt lehet, hogy napról napra növekszik a mérete?

XP-n A Windows Feladatkezel?-ben a Lapozófájl mérete egyre növekszik, és a gép is elég lassú (LapTop), ami lehet hogy-e miatt van (mert vírust nem talál az avast!). Jelenleg 820 MB -nál jár (és majdnem a teljes oszlopot kitölti). Mi okozhatja ezt?

Legjobb válasz: Lapozófájl --> virtuális memória. A valós memória méretét meghaladó programokat is lehet futtatni, virtuális memória használatával. Ilyenkor a memóriában vannak a program aktuálisan feldolgozandó részei, a többi a merevlemezen a lapozófájlban. Ha kevés a memóriád (vagy nagy/sok programot futtatsz - esetleg napokig nem indítod újra a számítógépet), akkor a Windows automatikusan megnöveli a lapozófájl méretét. Próbáld meg kézzel beállítani a lapozófájl méretét, XP esetén valós memória és virtuális együtt legalább egy GB legyen meg. A lassulás pedig lehet a sok feltelepített programtól, amik elindulnak a szgép indulásakor, így folyamatosan használják a processzort is, betöltõdnek a memóriába, ezzel kiszorítva a helyet a fontos programok elõl, amik emiatt már csak a virtuális memóriába (lapozófájlba) tudnak betöltõdni, és kis része tud egyszerre a fizikai memóriában lenni. A sok winyóról memóriába írás (és vissza) lassítja a gépet. Megoldás lehet, ha a nem használt programokat letörlöd, a kevésbé használtaknál megnézed, mi indul a gépeddel együtt (azok sem kellenek, hogy rögtön be is töltõdjenek), és a többi programnál is szelektálod, minek kell állandóan futnia. Esetleg megpróbálhatod futtatásnál az msconfig parancsot, ezzel az automatikus indulásokat (is) tudod állítani. De csak óvatosan!

Lapozófájl --> virtuális memória. A valós memória méretét meghaladó programokat is lehet futtatni, virtuális memória használatával. Ilyenkor a memóriában vannak a program aktuálisan feldolgozandó részei, a többi a merevlemezen a lapozófájlban. Ha kevés a memóriád (vagy nagy/sok programot futtatsz - esetleg napokig nem indítod újra a számítógépet), akkor a Windows automatikusan megnöveli a lapozófájl méretét. Próbáld meg kézzel beállítani a lapozófájl méretét, XP esetén valós memória és virtuális együtt legalább egy GB legyen meg. A lassulás pedig lehet a sok feltelepített programtól, amik elindulnak a szgép indulásakor, így folyamatosan használják a processzort is, betöltõdnek a memóriába, ezzel kiszorítva a helyet a fontos programok elõl, amik emiatt már csak a virtuális memóriába (lapozófájlba) tudnak betöltõdni, és kis része tud egyszerre a fizikai memóriában lenni. A sok winyóról memóriába írás (és vissza) lassítja a gépet. Megoldás lehet, ha a nem használt programokat letörlöd, a kevésbé használtaknál megnézed, mi indul a gépeddel együtt (azok sem kellenek, hogy rögtön be is töltõdjenek), és a többi programnál is szelektálod, minek kell állandóan futnia. Esetleg megpróbálhatod futtatásnál az msconfig parancsot, ezzel az automatikus indulásokat (is) tudod állítani. De csak óvatosan!
(2. válaszoló vok) Mármint, hogy én? Nem, csak 4.éves informatikus, aki Architektúrák I-bõl most vizsgázott, és a memóriakezelés alap, a többi meg a miértje. Amúgy linket kérek, hogy honnan másoltam. Ha szó szerint megtalálod, akkor meghívlak egy sörre (és ne most csinálj egy honlapot :P )
copypasta
A Win tobb nap alatt teliszemeteli az osszes rendelkezesere allo memoriat, ergo par naponta erdemes ujrainditani, mert nem folyamatos mukodesre terveztek. (Tigi)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Tényleg van, mikor több napig csak készenlétben van a PC, gyakrabban kapcsolom majd ki vagy indítom újra. És ezentúl csak a vírusírtó(ka)t hagyom futni állandóan, mint programot.
Ha lassul a gép, akkor a töredezettségmentesítést ajánlom valami jó (nem windows-os)programmal. Kipróbálhatod még a ccleaner nevû programot, ami eltakarítja a szemetet a géprõl.
tegyél bele több ramot és akkor gyorsabb lesz. Fa szt filléreskedt egy nyamvadt ramon, én az asztali pc-be tegnap 9500 Ft-ért kaptam újat (és mindenképp újat vegyél!) Majd húzd újra a rendszert és csak a legfontosabb programkat tedd. Gondolom játszol is rajta, egy laptop nem erre való. vagy veszel akkor egy ritka drága lapostvagy pc. szóval mérlegelj. Nem vagyok informatikus de 16 éves tapasztalatom van (még a commondorok idején kezdtem) :)

Pontosan mi az az értékrend? (társadalomismeret)

Legjobb válasz: egy képzeletbeli lista, amin elrendezed, hogy mi fontos számodra és e szerint élsz ... amit értékesnek gondolsz, az áll a lista elején... (mondjuk család, barátság, tisztesség, stb.) Világnézet értelemben is használjuk a szót. Ha valakinek a legfontosabb, hogy szép legyen és ezt minden elé helyezi, vagy az az életében a legfontosabb, hogy drága holmija legyen, vagy más, a legtöbbek által hátébb sorolt dolog kerül elõre (mondjuk barátok a család elõtt), akkor szoktuk mondani, hogy felborult az értékrendje valakinek.

egy képzeletbeli lista, amin elrendezed, hogy mi fontos számodra és e szerint élsz ... amit értékesnek gondolsz, az áll a lista elején... (mondjuk család, barátság, tisztesség, stb.) Világnézet értelemben is használjuk a szót. Ha valakinek a legfontosabb, hogy szép legyen és ezt minden elé helyezi, vagy az az életében a legfontosabb, hogy drága holmija legyen, vagy más, a legtöbbek által hátébb sorolt dolog kerül elõre (mondjuk barátok a család elõtt), akkor szoktuk mondani, hogy felborult az értékrendje valakinek.

Egész pontosan mi az a gátvarrás?

(szülés után, és csak az értelmes választ várom)

Legjobb válasz: A kitolási szakban általában a (gát)repedést megelõzendõ a doki egy kitolásnál gátmetszést csinál, így segíti a babát, a könnyebb átjutásban. Mikor megszületett a baba értelemszerûen ezt a vágást összevarja (vagy ha nem csinált vágást és repedt azt). Ez a gátvarrás. Én nem tudom adnak-e érzéstelenítõt hozzá, nekem fájt, mikor varrta! :-(

A kitolási szakban általában a (gát)repedést megelõzendõ a doki egy kitolásnál gátmetszést csinál, így segíti a babát, a könnyebb átjutásban. Mikor megszületett a baba értelemszerûen ezt a vágást összevarja (vagy ha nem csinált vágást és repedt azt). Ez a gátvarrás. Én nem tudom adnak-e érzéstelenítõt hozzá, nekem fájt, mikor varrta! :-(
a punidnál egy izom felel azért, hogy vissza tdujad tartani kakit meg a vizeletet. ez a gát izom. Viszont mivel a baba feje elég nagy és mi meg elég rugalmatlanok vagyunk ezért a gétizom sokszor elreped a kitolás alatt. Van ahol vágni kell (nalunk csak nagyon indokolt esetben vágnak, németországban inkább a repedést tartják gyorsabb gyógyulásnak, de nekem egyik sem fájt annyira). mikor a baba megszületett, akkor minden össze varr a doki ami elszakadt. itt lehet a hüvely, a gátizom, a bör kívülröl stb... Ha hallottál már gátizom tonráról, az az intim torna. erre mind szült nöknek, mind soha nem szült nöknek, e´s férfiaknak is szüksége lenne, hogy ne csorgasson 80 évesen a gatyába (van aki már 60 évesen).
A kérdező hozzászólása: Köszi!! :D amúgy elfelejtettem kiírni hogy 16 éves fiú vagyok úgyhogy nincs punim de azért kösz a választ!! :D
De gátizmod neked is van, ismerkedjetek össze, jól fog jönni ha tudsz róla, legkésõbb az (idõskori) vizelettartási problémákkor. Amiket te is meg tudsz elõzni ha tornáztatod ezt az izmot is. Jah, de hogy aktuálisabb is legyek, a ffi gátizom kontrollálásának tudománya igen sok pozitív dolgot hozhat a szexuális életedben is, szóval nem baj az, ha tudod, hol van ez az izom és mire (is) való:) . Bocs az off- ért:) !

Mit jelenet az pontosan, mikor azt mondják valakire "megér egy ajtócsapkodást"?

Egy új munkatársam (lány) többször mondta ezt egy-egy fiúra. Kb azt vettem le, hogy olyasmit jelenthet hogy jópasi, azaz tetszik neki, de kíváncsi lennék pontosan mit ért ezen.

Legjobb válasz: Azt, hogy megér egy veszekedést. Ezt olyan mondhatja aki párkapcsolatban él, és meglát egy másik személyt aki neki tetszik. Itt arra gondol, hogy ezzel a másik személlyel jó lenne flörtölni/csókolózni/sexelni annak ellenére, hogy ö párkapcsolatban van. Ha kiderül majd lesz egy kis vita, ajtócspkodás, de ezt mind megéri ez az illetö mert annyira tetszik neki.

Azt, hogy megér egy veszekedést. Ezt olyan mondhatja aki párkapcsolatban él, és meglát egy másik személyt aki neki tetszik. Itt arra gondol, hogy ezzel a másik személlyel jó lenne flörtölni/csókolózni/sexelni annak ellenére, hogy ö párkapcsolatban van. Ha kiderül majd lesz egy kis vita, ajtócspkodás, de ezt mind megéri ez az illetö mert annyira tetszik neki.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ! :)

Pontosan mi az a tudatalatti? Mennyire bizonyított az, hogy létezik?

Most szeretném leszögezni,hogy tudom hogy a google a barátom!!! Utána is néztem neten de szinte mindenhol mást írnak erről a témáról,annyira mélyen pedig még nem ástam bele magam,hogy könyvtárban utána nézzek ilyen könyveknek.Hálás lennék,ha valaki nagy vonalakban össze tudná foglalni nekem.Ja és olyat is hallottam,hogy a tudatalattinkban hordozzuk az előző életeink lenyomatát.Ez mennyire igaz? Ti mennyire hisztek ebben? Előre is köszönöm a válaszokat! :)

Legjobb válasz: A tudatalatti létezése nem vitás, tehát bizonyított, pl. Carl Jung teljes filozófiája jóformán errõl szól. Nagyobb kérdés, hogy MI AZ? Nyílván nincs a tudatunkban, mert akkor úgy-e nem neveznénk "alatti"-nak. Lehet, persze, hogy nem a tudat alatt van, hanem felette. Az a lényeg, hogy nem vagyunk tudatában a létezésének. Csak a mûködését, a reakcióit lehet megtapasztalni.

A tudatalatti létezése nem vitás, tehát bizonyított, pl. Carl Jung teljes filozófiája jóformán errõl szól. Nagyobb kérdés, hogy MI AZ? Nyílván nincs a tudatunkban, mert akkor úgy-e nem neveznénk "alatti"-nak. Lehet, persze, hogy nem a tudat alatt van, hanem felette. Az a lényeg, hogy nem vagyunk tudatában a létezésének. Csak a mûködését, a reakcióit lehet megtapasztalni.
Freud is elsõk között volt aki errõl írt. Jung a kollektív tudattalanról írt meghatározó mûveket. Még én se ástam bele magam a témába, de náluk kezdeném!
ennek bizonyítására jött létre a pszichológia
A tudat (jelenleg) nem tudatosuló tartományait hívjuk "tudat-alattinak" és "tudat-felettinek" Tanulj a nagy tanítótól, de le ne borulj elõtte, mert akkor ostoba vagy! :-)

Pontosan mi az a Nirvana? (és most nem a Rock együttesre gondolok)

Annyit tudok, hogy valami indiai szerzetesek vallása akiknek nincsenek vágyaik de még is boldogok. De, lehet hogy rosszul tudom.

Legjobb válasz: Nagyon rosszul tudod. :D A nirvana nem vallás, a nirvana 1 állapot, a végsõ egyesülés az örökkévalóval ahol te mint individum megszûnsz létezni és a folyamatos örömbe olvadsz bele. Merthogy a létezés folyamatos öröm, csak mi tesszük elviselhetetlenné a kis fortélyainkkal, amit azért élvezünk, különben nem csinálnánk. Amúgy százféle értelmezése van meg elferdítése, de maguk akik eredetileg használták ezt a kifejezést, csak 1 szót kerestek, hogy leírják azt az örömöt amit megtapasztaltak.. saját elmondásuk szerint hívhatnánk akár törülközõnek vagy [email protected], egyáltalán nem számít, a lénye a szó mögötti tartalom. :D

Nagyon rosszul tudod. :D A nirvana nem vallás, a nirvana 1 állapot, a végsõ egyesülés az örökkévalóval ahol te mint individum megszûnsz létezni és a folyamatos örömbe olvadsz bele. Merthogy a létezés folyamatos öröm, csak mi tesszük elviselhetetlenné a kis fortélyainkkal, amit azért élvezünk, különben nem csinálnánk. Amúgy százféle értelmezése van meg elferdítése, de maguk akik eredetileg használták ezt a kifejezést, csak 1 szót kerestek, hogy leírják azt az örömöt amit megtapasztaltak.. saját elmondásuk szerint hívhatnánk akár törülközõnek vagy [email protected], egyáltalán nem számít, a lénye a szó mögötti tartalom. :D
A kérdező hozzászólása: Ez érdekes és egyben elgondolkodtató. Köszönöm a válaszod!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!