Találatok a következő kifejezésre: Pontosan milyen jár (17 db)

Autót akarok behozni Németországból, de az pontosan milyen költségekkel jár? Csak regisztrációs adót kell fizetni vagy mást is?

Legjobb válasz: Ne foglalkozz vele , mert nem számít .. vagy úgy csinálták meg , hogy még a kulcsból is kiszedték az adatokat.. Úgysem számít hány km van benne .. ha szép állapotban van akkor jó az, de nézz be a motor alá járó motorral , stb.. Amúgy meg test originalität , így van németül az eredetiségvizsgálat. Rá googlezol és kész..

Ne foglalkozz vele , mert nem számít .. vagy úgy csinálták meg , hogy még a kulcsból is kiszedték az adatokat.. Úgysem számít hány km van benne .. ha szép állapotban van akkor jó az, de nézz be a motor alá járó motorral , stb.. Amúgy meg test originalität , így van németül az eredetiségvizsgálat. Rá googlezol és kész..
Németországban ki kell vonatni a forgalomból, útvonalengedéllyel (vagy tréleren) hazaszállítani és utána jön a magyarországi forgalombahelyezés folyamata.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a választ. Pontosan mit értesz az alatt, hogy "magyarországi forgalombahelyezés folyamata."? Mennyivel könnyítheti meg a pénztárcám? Az autó haza tud jönni a saját lábán? Választ elõre is köszönöm.
Haza tud jönni, ha a német eladóval kértek rá ideiglenes rendszámot az ideiglenes forgalmi mellé, a tréler általában drágább. Magyarországi ügyintézés: Mûszaki vizsga NKH-nál (39.090 ft) Regadó befizetése a NAV-nak (autótól függ) Új forgalmi (6000 ft) Új törzskönyv (6000 ft) Magyar rendszámtábla (8500 ft) Érvényesítõ címke (585 ft) Kötelezõ biztosítás (egyénileg változó ár)
Kilegyen vonva N.O-bol az autó. Legyen meg a Magyar-Német adásvételi szerzõdésed! Ez fontos. 1. Elviszed mûszakira az autót. 2. Befizeted a regadót. 3. Befizeted a biztosítást. 4. Elmész az Okmányirodába 35.000 Ft-al és megkapod a forgalmit ill. a rendszámot. Ennyi. Sok sikert!
Elõzõ Hozzászóló vagyok. Az árakat itt : Regadóra : http://www.euvonal.hu/regado.php A Többire (teljesítményadó stb) http://mgoe.hu/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget nagyon jól jött.
A kérdező hozzászólása: Még annyit szeretnék kérdezni, hogy Németországban hova tudom elvinni az autót eredetiségvizsgálatra, hogy nem-e tekerték esetleg vissza az km órát?

Pontosan milyen adminisztrációkkal jár együtt amikor dolgozni kezd az ember?

Milyen papírok, engedélyek stb kell, miket kell elintézni? Tb, nyugdij stb?

Legjobb válasz: magánnyugdíjpénztári tagságot kell létesítened, mert ez kötelezõ minden pályakezdõnek a jelen törvények szerint, valamint ha olyan helyre mész, ahol kérik a start kártyát akkor azt az apeh-nál kell kiváltanod gondolom adóazonosító jeled és tb kártyád az van, illetve a legtöbb helyen bankszámlára utalják a bért nyilván ha egyéni vállalkozó akarsz lenni, akkor adószámot kell kérni és egyéb engedélyeket kiváltani attól függõen hogy milyen tevékenységet folytatsz

magánnyugdíjpénztári tagságot kell létesítened, mert ez kötelezõ minden pályakezdõnek a jelen törvények szerint, valamint ha olyan helyre mész, ahol kérik a start kártyát akkor azt az apeh-nál kell kiváltanod gondolom adóazonosító jeled és tb kártyád az van, illetve a legtöbb helyen bankszámlára utalják a bért nyilván ha egyéni vállalkozó akarsz lenni, akkor adószámot kell kérni és egyéb engedélyeket kiváltani attól függõen hogy milyen tevékenységet folytatsz

Nagyon félek az első anális szextől? Egész pontosan milyen veszélyekkel jár és mekkora az esélye, hogy valami rosszul sül el?

Legjobb válasz: Az a fontos,hogy sok síkosítót használjatok,elõtte alaposan tisztálkodj meg. Lassan kezdjetek hozzá,a legjobb,ha a kisujját dugja be finoman,lassan mozgassa,ha fáj egy pici szünet,ha nem rossz,akkor mehet egy nagyobb ujj és így sorba. Ha semmiképpen sem jó,várjatok pár napot,és újra próbálkozzatok. Keress olyan helyzetet,ami NEKED jó. Ne félj,ha az utcán rád jön a nagydolog nem fogsz bekakilni,ha már gyakrabban is csináljátok,de fõ a mértékletesség.

Az a fontos, hogy sok síkosítót használjatok, elõtte alaposan tisztálkodj meg. Lassan kezdjetek hozzá, a legjobb, ha a kisujját dugja be finoman, lassan mozgassa, ha fáj egy pici szünet, ha nem rossz, akkor mehet egy nagyobb ujj és így sorba. Ha semmiképpen sem jó, várjatok pár napot, és újra próbálkozzatok. Keress olyan helyzetet, ami NEKED jó. Ne félj, ha az utcán rád jön a nagydolog nem fogsz bekakilni, ha már gyakrabban is csináljátok, de fõ a mértékletesség.
hát megsérülhetsz de am használjatok síkosítót vagy testápolót am kellemes is lehet ha odafigyeltek rá.
sülni nem fog, csak folyni a barna lé a seggedbõl
Análmánia! Jön a fekália!
NE análozz, akár az elsõnél is elszakadhatnak izmok, aztán fosol amikor jön. Plusz betegségek! K*rvára mondd meg a barátodnak, hogy ne higgyen a pornófilmeknek!
csajoknál 120% az esélye, hogy terhesek lesznek, pasiknál csak 119%
Utána kicsit könnyebben kakálsz majd. És ez midnen anál után egyre fokozódik majd!
olyan, mintha sünt sz arnál
csakis óvszerrel szabad!
Szerintem ne próbáld ki... Az a lyuk nem arra való. Én hánynék tole...
olyan idióták vagytok, most mit ijeszgetitek? a nõknek kb 40%-a él ezzel, de én nem vettem észre, hogy minden haradik nõ ismerõsöm becsinálna... ezeket a marhaságok kb olyan üres ijeszgetések, mint az hogy szõrös lesz a tenyered ha kivered :D sok begyepesedett, földhözragadt majom nem bírja elviselni, hogy mások szabadabban mernek élni és irigyek erre... ha nem csináljátok minden nap, akkor nem lesz semmi bajod tõle, hetente 1-2 alkalom bõven belefér 21/L
Kell Nektek azt a rohadt pornót nézni... Bakker, onnan jön a bélsár!

Milyen okai lehetnek annak, ha egy szegénységben élő családhoz családsegítő, gyermekjólétis jár (nem tudom pontosan minek nevezik azt az illetőt, akit kirendelnek hozzájuk)?

Legjobb válasz: mindketönek szokták nevezni. a mi családunkhoz is járnak ki néha. az okai olyanok lehetnek h megnézék h hogy él a család, esetleg van e valami amiben segiteni kell nekik. mijen körülmények közöt élnek. és ha tudnak valamiben akkor segitenek. meg megnézik h ha vannak gyerekek rendszeresen járnak e iskolába, ha van valami támogatás akkor segitenek hozájutni meg ilyenek. remélem segitetem valamenyit amit tudtam rola most leirtam. aztán lehet más tud majd még neked valamit hozá irni mert lehetséges h van amit nem irtam le neked:) (egy 17éves lány)

mindketönek szokták nevezni. a mi családunkhoz is járnak ki néha. az okai olyanok lehetnek h megnézék h hogy él a család, esetleg van e valami amiben segiteni kell nekik. mijen körülmények közöt élnek. és ha tudnak valamiben akkor segitenek. meg megnézik h ha vannak gyerekek rendszeresen járnak e iskolába, ha van valami támogatás akkor segitenek hozájutni meg ilyenek. remélem segitetem valamenyit amit tudtam rola most leirtam. aztán lehet más tud majd még neked valamit hozá irni mert lehetséges h van amit nem irtam le neked:) (egy 17éves lány)
Próbáld ki valószinû intézetbe kerülnek a kicsik.
A kérdező hozzászólása: Ezt nem nagyon értem. Ha én, mint 21 éves egyetemista, normális családban felnevelkedett lány, elkapnál a családvédelmist, hogy tanú vagyok rá, hogy a szülõk isznak, úgy beszélnek a gyerekekkel, mint a kutyákkal, néha verik is õket, az nem elég megbízható forrás???
Ezek a dolgok elhanyagolhatók ezek szerint a családvédelmis szemében? Sajnos igen elméletben persze figyelnek az ilyesmire de ha nincs egy megbizható rokon, a 18 éves tesó meg a barátnõje nem ilyen, a gyerekek maradnak intézetbe csak akkor viszik ha már vér folyik.
Szivesen remélem tudtam neked/nektek/nekik segiteni valamenyit:) És remélem helyre jönek majd a dolgok. Majd ird le légyszi h mitörtént persze csak ha gondolod:)
A kérdező hozzászólása: Köszi, beszélni fogok vele errõl.
Értem. Hát szerintem mindenképp az lene a legjobb ha ö beszélne a családsegitövel, de viszont ez neki is rosz lehet mert látom már nagykoru és gondolom ö is tisztába van vele h a testvérei akár álamigondozásba is kerülhetnek. De mivel még ö is azért fiatal gondolom még a családjával él ezért még az a lehetöség sincsen h esetleg magához vegye a testvéreit mint gyámjuk mert ahoz még sajna fiatal. igy marad h beszéljen a családsegitövel csak ezt tudom tanácsolni
A kérdező hozzászólása: Idén töltötte be a 18-at. A kicsik 11-13 körüliek.
Értem. Akor azt tudom neked tanácsolni hogy akor beszéljél a szerelmeddel és akkor ö beszéljen a családsegitövel... Neki mindenképp hinni fog a családsegitös. ö hány éves a legidösebb fiu? elmult 18vagy még nem?
A kérdező hozzászólása: A legidõsebb fiú a szerelmem 9 hónapja. A gyerekek (két kicsi) pedig imádnak engem, segítek nekik tanulni, beszélgetnek velem, mesélnek nekem, stb.
hát normálisnak semi képen nem mondanám én se ezt. viszont eben igazad van h a család segitö meg elküldene téged..:( viszont egy kérdés mijen kapcsolatban vagy te evvel a családal? és föleg a gyerekkel?
A kérdező hozzászólása: Attól félek, hogy a családsegítõ, aki jár hozzájuk, elküldene azzal az indokkal, hogy semmi közöm ahhoz, hogy egy idegen család hogyan él - és ebben igaza is van teljes mértékben. Arra nem hivatkozhatnék, hogy márpedig engem zavar, ahogy viselkednek a gyerekekkel, mert szerintem ez nem normális...... :(
Értem. Hát szerintem ez lenne a legjobb megoldás hogy beszélned kéne evvel a gyerek évdelmisel tényleg a gyerekek érdekében mert ez igy nem jo a gyerekeknek én is gyerek vagyok én tudom, hogy mijen ilyen körülmények közöt élni én se lakkok épp a legjobb körülmények közöt. De ha a gyerekeket akarod védeni akkor az ö érdekükben tényleg beszélj evel a családsegitövel hátha lehet valamit csinálni mert gondnolom a gyerekek meg félelemben élnek ez miatt. ami meg szintén nem jo h ha félniük kell föleg a saját családjuktol. És lehet az is jobb lene ha a családsegitö nem szolna elöre hogy mikor megy hanem bejelentés nélkül oda menne egy váratlan családlátogatásra akokr meglátná hogy mijen körülmények közöt élnek. Remélem megoldodik a család helyzete. Bár tudom h ha az lenne a vége h a gyerekeket álamigondozásba kéne venni ami sajnos elég esélyes igy amit igy leirtál. Egy ideig biztos rosz lenne nekik h nem otthon a saját helyükön aludhatnak nem a saját környezetükben lehetnek. De egy idö után rájönek h igy szeretnének/szeretnétek nekik segiteni és megfogjátk érteni remélhetöleg
elsö vagyok ezek nem elhanagyolhatok ezeknek a megoldására szükség van és én a család helyébe vigyáznék mert igy van esély h akár az lesz a vége h a gyerekeket álami gondozásba veszik föleg igy h veri öket meg ilyenek. én ismerek egy családot náluk is volt ilyen és amig nem teremtetek jobb körülményeket a gyerekeknek elveték tölük h jobb életük lehesen
Több oka is lehet. Ellenõrzik, hogy a gyerekek ellátása, gondozása megfelelõ-e? Higiénia, fûtés stb. De van olyan szolgáltatásuk, amelyik segít a pénz jó beosztásában.
A kérdező hozzászólása: Én nem szeretném õket elszakítani az anyjuktól. Csak az anyát szeretném rádöbbenteni arra, hogy nem olyan helyes, amiket csinál, vagy ahogyan csinálja. Próbáltunk már vele errõl szépen is, csúnyán is beszélni, de õ csak azt hajtja, hogy õ mindent megtesz a gyerekeiért, õ a mintaanya, és más örülne, hogyha ilyen anyja lenne...

A terheseknek és utána milyen juttatások járnak pontosan?

2008.augusztus 1.-e óta dolgozom,akkor mi az amit kapok és kb mennyit?A bruttó bérem 73500.-Általában kézhez kapok,vagyis a számlámra:)72000.Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: 73.500-ból fizikai képtelenség 72.000-et kapni. Terhesen nem jár külön semmi, elmehetsz táppénzre, ha veszélyeztetett vagy, ekkor a béred 60 %-át kapod. Jár majd tgyás és gyed, ezek a béred 70%-a.

73.500-ból fizikai képtelenség 72.000-et kapni. Terhesen nem jár külön semmi, elmehetsz táppénzre, ha veszélyeztetett vagy, ekkor a béred 60 %-át kapod. Jár majd tgyás és gyed, ezek a béred 70%-a.
A kérdező hozzászólása: Pedig ennyit kapok.Az alapbérem a 73500.-, erre jönnek a pótlékok és a végén 72000 ft-ot szoktam kapni.
Elõször is az elsõ 15 nap az betegszabadság ha elmész táppénzre amit a munkáltató fizet ki.ez a béred 70%-a.ezután kapod a táppénzt az OEP-tõl ami a béred 60%-a ha veszélyeztetett vagy ha nem.ez mindenkinek ennyi.ehhez az kell hogy folyamatosan biztosított legyél elõtte min 2évig.tehát 2 év folyamatos munkaviszony.ha ez nincs akkor a táppénz a béred 50%-a.ezután igényelheted majd a szülési szabadságot, a gyedet ami a béred 70%-a, ezután pedig a gyest, ami mindenkinek 28e ft.
Ha nem vagy veszélyeztetett, akkor nem leszel táppénzen, én ezért írtam. Hiszen csak akkor tud táppénzre venni, ha veszélyeztetettnek minõsít. Ha vannak pótlékaid, akkor a bruttó béred nem 73500, az alapbéred annyi. A bruttó béred a mindenféle pótlékokkal együtt való béred. Az mennyi? Mert annak az 50-60-70 %-át kapod majd, nem az alapbéredét.
Nem csak a veszélyeztetett terhesek vannak táppénzen!az a kismama is táppénzre mehet aki nem veszélyeztetett.
Igen, ha pl. beteg. Mint minden más ember. De ennek semmi köze a terhességhez. A kérdés pedig arról szólt...
:) ha pl olyan munkahelye van az embernek ahol vegyszerekkel dolgozik..akkor igenis táppénzre veszik!Akkor is ha nem beteg!Ugyanis a babának ez árt! ;-) Én is ebben a helyzetben vagyok, csak azért mondom!Problélmamentes vagyok, de emiatt táppénre vettek!
Ja ... és a leletekre nem az van írva hogy veszélyeztetett!

A napokban hallottam, hogy valamelyik támogatáshoz (GYES, GYED, vagy valami más) kell pár év munkaviszony. Pontosan hány év kell, és melyikhez? Egyáltalán milyen támogatások járnak egy anyának, és hány évig?

Még csak a gyerekvállalás közelében sem vagyok, de örülnék, ha valaki felhomályosítana ezekr?l a dolgokról.

Legjobb válasz: a GYEDhez a szülés napjától visszamenõleg számított 2 éven belül 365 nap (naptári) biztosítási idõ szükséges Tgyás * Annak jár, aki a szülést megelõzõen két éven belül 180 napon át biztosított volt, ÉS * a biztosítás tartama alatt, vagy a biztosítás megszûnését követõ 42 napon belül szül, VAGY * a biztosítás megszûnését követõen 42 napon túl baleseti táppénz folyósításának, illetve a biztosítási jogviszony megszûnését követõen táppénz folyósításának az ideje alatt, vagy a folyósítás megszûnését követõen 28 napon belül szül.

a GYEDhez a szülés napjától visszamenõleg számított 2 éven belül 365 nap (naptári) biztosítási idõ szükséges Tgyás * Annak jár, aki a szülést megelõzõen két éven belül 180 napon át biztosított volt, ÉS * a biztosítás tartama alatt, vagy a biztosítás megszûnését követõ 42 napon belül szül, VAGY * a biztosítás megszûnését követõen 42 napon túl baleseti táppénz folyósításának, illetve a biztosítási jogviszony megszûnését követõen táppénz folyósításának az ideje alatt, vagy a folyósítás megszûnését követõen 28 napon belül szül.
Nagyon felesleges felvilágosulni, mert addig még kb. százszor változtatnak rajta!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Még annyi lenne a kérdésem, hogy ezek jelenleg havi mennyit jelentenek kb? (GYES, GYED, TGYÁS) Második: ebben van valami, de kíváncsi természet vagyok és érdekel mi van most
A GYES ha jól tudom 28 500 forint. De ezt a googlin keresd meg, ott biztos több találta van. A GYED és TGYÁS pedig a bruttó béred 70%-a!

Milyen segélyek, támogatások, pótlékok vannak? Melyikért mennyi konkrét összeg jár? Milyen weboldalakon lehet pontosan utánanézni ezeknek?

Egy részletes tanulmányt szeretnék készíteni Magyarország teljes segélyezési rendszerérõl. Nincs közgazdász végzettségem, csak az Alapjövedelem finanszírozásának lehetõségeirõl szeretnék részletes számításokat végezni.

Legjobb válasz: Googleban keress.

Googleban keress.

Ha másodállásban van valaki alkalmazva, akkor milyen kiadásokkal jár ez ( járulékok )? A munkaadó, és a munkavállaló részéről is szeretném ha pontos adatokat kapnék! Köszönöm.

másodállás, járulékok, adó, munkavállaló, munkaadó

Legjobb válasz: Ugyanolyannal, mintha fõállásban lennél. Mindkét részrõl.

Ugyanolyannal, mintha fõállásban lennél. Mindkét részrõl.

Pontosan hogyan kell csinálni és milyen következményekkel jár a kalóriaszámlálós fogyókúra?

Tudom, hogy ebben a témában mindenhol erről van szó,de egyszerűen összefoglalva még sehol nem láttam úgy, hogy meg is értsem... Egyáltalán honnan lehet tudni, hogy egy kajában mennyi a kalória? Ha ezt csinálom egy jó ideig és utána lassanként visszaállok a normális, számlálás nélküli evésre, akkor nem lesz valamilyen rossz hatása? Vagy ha elkezdem, akkor már örökké csinálnom kell? Am 17 éves vagyok és kb 10-12 kg-ot szeretnék leadni.

Legjobb válasz: Válaszd a paleót és nem kell számolgatnod semmit, soha.

Válaszd a paleót és nem kell számolgatnod semmit, soha.
A kalória számlálós fogyókúra azon alapul mint minden fogyókúra , hogy a szervezetünk amikor több energiát nyer a táplálékból mint amennyit felhasznál a felesleget elraktározza. Ha plusz energiára van szüksége használja az elraktározott energiát .A hosszzabtávú raktározásra a zsírt használja.Ez azért van mert az emésztés nagyjából folyamatos még az energia felhasználás igény jelegû.Ezért tudunk étkezés élõt is futni vagy valamilyen munkát végezni.Ha hosszútávon kevesebb energiát viszünk a szervezetünkbe mint amit felhasznál nem tudja vissza pótolni a felhasznált raktárkészletet így folyamatosan ürül a raktár, vagyis fogy a zsír.A számolás lényege az ellenõrizhetõség mivel minden élelmiszernek más az összetétele így az energia tartalma is.A szénhidrát és a fehérje 4.1 a zsír9, 1 kalóriát szolgáltat az emésztés folyamán.Az élelmi rost pedig az ember számára nem ad kalóriát. Az élelmiszereket táblázatba gyûjtve sok helyen meglehet találni. Pl. fogyokura.w.gp/tap.html Bármilyen fogyókúrával fogysz amikor vissza állsz a fogyókúra elõtti étrendedre újra meghízol néha sokkal jobban mint ahonnan kezdted a fogyókúrát.Ezért a fogyókúra végén a súlytartásra kell átállni.A mi a fogyókúra elõtti kalória bevitelnél minden leadott kiloval 110 kalóriát csökken . mivel a sejtek saját életfunkciója is energiát fogyaszt (a zsír sejteké is)a fogyás következtében csökkent sejtszám kisebb energia felhasználást eredményez.A kalória számlálás nem az állandó számítgatást jelenti ha már tudod hány kalória a szelet kenyér vagy a zsemle a rákent vagy rárakót adalékokkal teljesen felesleges számolni .Sõt átlagban most is pont annyit eszel amivel tartod a súlyod vagy amivel szép lassan nõ.Tehát csak az ideális mértéket kell megtalálni és nem kel számolni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!