Találatok a következő kifejezésre: Pontosan mikor menni az (10 db)

Ha a párom titokban szeretné megkérni a kezem szóval nem tudok róla hogy pontosan mikor de azt mondta nem is szereté elmondani akkor én hogy fogom megvenni a gyűrűt vagy ez hogy szokott menni Mindenkinél így van ez?

Legjobb válasz: a gyûrût õ fogja megvenni titokban. legalábbis a mi idõnkben még így volt 7 évvel ezelõtt. vagy azóta mindenki megveszi magának ??:-))))

a gyûrût õ fogja megvenni titokban. legalábbis a mi idõnkben még így volt 7 évvel ezelõtt. vagy azóta mindenki megveszi magának ??:-))))
nálunk s férjem gemkapocsból hajtogatott egy gyûrût, ezzel kérte meg a kezem, persze volt köré minden szép, letérdelt stb. (de gyönyörû volt az a nap!), majd utána közösem mentünk el az ékszerészhez és kiválasztottuk a gyûrûket magunknak. (sima karikagyûrûnk van, kövesrõl nálunk szó sem volt építkezés miatti pénz híján. :-/ , de megvagyok nélküle :-) )
A kérdező hozzászólása: ez nagyon kedves volt .köszi a választ:) :) :)
Így van, a párod veszi meg mindkettõt. Nálunk én rendeztem a gyûrû dolgát (én vagyok a fiú), de nem meglepi volt, hanem közösen hosszan válogattuk, megvitattuk, kinek mi tetszik, és elkészíttettük a számunkra legszebbet. Az eljegyzéskor húztuk fel egymás ujjára, be is voltam parázva rendesen.:) ) Ez augusztusban volt, nagy meleg egész nap, a melegtõl persze kissé kitágultak az ujjaink, nekem még jó volt, de az övé sehogy sem akart felcsúszni.:) ) Zavaromban jól felrántottam az ujjára, de õ is be volt ijedve, és semmit nem vett észre a kínzásomból.:D Szóval neked nincs más dolgod, mint ülni egész nap, várni és ábrándozni, hogy mikor is fog majd jól meglepni.:)
A férfi kéri meg a nõ kezét, és a férfi veszi meg mindkét gyûrût. Neked ezzel nem kell foglalkoznod.
A köves gyûrû amerikában szokás. nálunk ha megszeretné kérni a párod a kezed akkor karikagyûrût fog venni. S magának is és neked is.
neked nem kell gyürüt venni. az eljegyzés azt jelenti hogy a férfi szerelme zálogául egy köves gyürüt ad a nönek, és mikor össze hßazasodnak arany karika gyürüt cserélnek. mivel sokan elööb kigondolják az esküvö dátumát mielött férfi megkérné a kezét, ezért leginkább egy családi esemény áz eljegyzés ahol a család össze ül megbeszélni az esküvö részleteit, így sokan karikagyürüt vesznek csak. szóval ha a párod szeretné megkérni a kezed de meglepetésnek akarja, akkor ö már megvette a gyürüt vagy egyedül fogja megvenni. ennek nem kell karika gyürünek lennie.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm így kicsit világosabb felénk legalábbis így szokás:) csak azt nem tudtam hogy ki veszi kinek és hogy :S:S:S
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!! hasznosak voltak de akkor neki egyáltalán nem lesz semmilyen gyûrûje?? mert egyik barátnõmnek meg a pasijának közös eljegyzési gyûrûjük van hogy hogyan vették meg azt nem tudom:S
Felénk általában szokás az eljegyzési = koves = kísérogyuru, ezzel kérik meg a lányt, aztán ha úgy dontenek, vesznek kozosen karikagyuruket: az eskuvoig a bal kézen hordjuk, az eskuvo után pedig a jobb kézen. Mi is így csináltuk, mikor a karikagyuruket felhuztuk, akkor volt egy családi ebéd. De vannak, akik karikagyurut csak az eskuvore vesznek, addig csak a menyasszonynak van koves gyuruje. Vagy az sincs:)
ezt ugyan nem kérdezted, de ha szétmegy a parti, akkor a lány visszaadja az ékszert

Mikor kell menni az AFP-s vérvételre, hogy viszonylag pontos eredményt mutasson?

Csüt. töltjük be a 15.hetet. Akkor már menjek pénteken vagy elég utána hétfő-kedd körül?

Legjobb válasz: Azt nem mondták Neked, hogy több nyugat-európai országban nem nézik az AFP-t ugyanis nem mérvadó. Helyette biztosabb egy jó ultrahangos orvos illetve az integrált teszt. Nekem nagyon rossz volt az AFP-m, ami alapján Down kórósnak kellett volna lenni a kisfiamnak, és nem lett az. Fordítva is igaz, jó AFP-vel is volt már Down kóros baba. Végül is, ha belegondolsz, az AFP egy enzim, hogy is lehetne egy enzim szint alapján diagnosztizálni?

Lehet, pontosan nem ez volt a kérdés, de mivel nem jó diagnosztikai eszköz, így hogy fog bármikor is pontos eredményt mutatni? Én 16. héten +1. nap mentem, és annyira rossz volt, hogy az alapján tuti Down kórosnak kellett volna lenni a kisfiamnak.
Azt nem mondták Neked, hogy több nyugat-európai országban nem nézik az AFP-t ugyanis nem mérvadó. Helyette biztosabb egy jó ultrahangos orvos illetve az integrált teszt. Nekem nagyon rossz volt az AFP-m, ami alapján Down kórósnak kellett volna lenni a kisfiamnak, és nem lett az. Fordítva is igaz, jó AFP-vel is volt már Down kóros baba. Végül is, ha belegondolsz, az AFP egy enzim, hogy is lehetne egy enzim szint alapján diagnosztizálni?
HÁt igen, biztos fontos, mikor veszik le, de nálam napra pontosan tudtuk, (inszemináció), hogy mikor fogant a baba, tehát a rossz idõzítés kizárt volt. Mégis borzasztó rossz lett az AFP-m, de mivel az Istenhegyi klinikán vették le a vért, ott rögtön mondták, hogy õk nem tekintik mérvadónak az AFP-T, helyette más vizsgálat is volt ill. az ország legjobb ultrahangos orvosa vizsgált.
4pecsét kötelezõ az anyaságihoz .... elmész bármikor és úgysem adsz az eredményre
A kérdező hozzászólása: de itt nálunk kötelezõ!Hiába tudom, hogy elavult!!!
Egyik vizsgálat sem kötelezõ. AFP nélkül is bõven megvan a 4 alkalom. És ha egy-egy vizsgálatot nem kérsz, attól még ott voltál és nézett mást, akkor is jár a pecsét!
4eske, de ez volt a kérdés: "Mikor kell menni az AFP-s vérvételre, hogy viszonylag pontos eredményt mutasson?" soha nem fog pontos értéket adni , eleve nem az
soha.az afp elavult .
Nem érdemes megcsináltatni, annyira pontatlan. Függetlenül attól, hogy mikor mész.
16héten.Én 16hét, 3naposan mentem és azt mondták pont a legjobb napon jöttem.
Elõzõ vagyok ismét: Egy klinika honlapjáról: ...." Remélhetõleg ez a korszerû szûrõvizsgálat rövidesen mindenki számára elérhetõ lesz Magyarországon, az AFP vizsgálatot pedig kiveszik a terhesgondozási vizsgálatok közül, és egyetlen magyar terhes sem esik át egy értelmetlen és megbízhatatlan eljárásra alapozva a magzatvíz vételes kromoszómavizsgálaton. " Ennyi.
A kérdező hozzászólása: A kislányomnál határérték lett, de így is aggódtam a végéig, de hála az égnek semmi baja. Akkor hallottam ilyet, hogy az is befolyásolja, hogy mikor veszik le. Gondoltam most megkímélném magam ennyi izgulástól. :) Tudom, hogy elavult, elég gáz, hogy ilyenekkel stresszelik a kismamákat.
Ja, és mivel inszeminációval lett a kisfiam, az elszámolás is kizárt volt, pontosan tudtuk, mennyi idõs terhességrõl van szó.
Nem arról volt szó, hogy megszûntetik? Helyette integrált teszt?
2-es: Nem ez volt a kérdés!
1 válaszoló vagyok.Igen 2-ik elavult az AFP, de elõ írt.
Nekem a nyaralásról kellett hazajönni, mert napra pontosan kell menni az AFP-re, legalábbis a védõnõm ezt mondta. Szóval kérdezd meg, hogy mikor esedékes.

Idén fogom kijárni az alapsulit és olyan suliba szeretnék menni, ahol könyvelést is oktatnak. A könyvelő pontosan mit csinál? Sajnos elég tájékozatlan vagyok még.

Persze majd valami tanárt v. tanácsadót fel fogok keresni, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.( az ún. banki melóra is kíváncsi lennék:)) Köszi:D

Legjobb válasz: ja még annyi hogy nagyon nagyon kell oda a matek vagy csak alapból kell?:))

A kérdező hozzászólása: ja még annyi hogy nagyon nagyon kell oda a matek vagy csak alapból kell?:) )
A kérdező hozzászólása: a kamatszûmítûs meg az ilyeneket tudom, szorzás, osztás megy, csak azt nem tudom, hogy ha kell számolni valamit, akkor mit?
Az általánost vagy a gimit fogod most kijárni?
Egyébként ahhoz hogy mérlegképes könyvelõ legyél, el kell végezned egy legalább BA szintû közgazdasági diplomát adó Fõiskolát, utána mehetsz Mérlegképes könyvelõi tanfolyamra, vagy el kell végezned a BGF vagy a Corvinus megfelelõ szakját.


Pontosan mikor kell menni az AFP mérésre?

Legjobb válasz: A betöltött 16. héten, mert akkor lesz a legpontosabb az eredmény.

A betöltött 16. héten, mert akkor lesz a legpontosabb az eredmény.
16-17. héten. Orvostól függ, van aki a 16-on, van aki a 17-en küld.
Megoszlik a vélemény, és leszögezném, közel sincs akkora jelentõsége, mint amekkorát tulajdonítanak neki. A vizsgálat sokszor fals eredményt, és hetekig tartó aggódást ad csak. De amúgy a 16. héten, bár nekem januárban már a 15. hetet mondta a doki. Szóval 15-17 hét között. Ne parázz, nem lesz semmi baj!!
Attól függ milyen tesztet csináltatsz: ha egy sima AFP mérést akartok, akkor a 16-ik héten célszerû, ha más tesztet, akkor azt a protokoll szerint kell. én pl. a 12 és a 16. héten mentem hormonok mérésére (AFP, hCG, ösztadiol stb), de nekem un. integrált tesztem volt. Boldog babavárást!!

Jövö7en leszek 16 hetes! Mennem kell AFP re, aztán uhangra! Mit gondoltok, akkor már lehet látni hogy mim lesz? Mennyi rá az esély, hogy az orvos pontosat tud mondani!?

Legjobb válasz: Szerintem, látszani fog már! Akivel eddig beszéltem, 90%-uk a 18-20.heti UH -on tudta meg. Jah, mert ugye meg kell várni az AFP eredményét, és amikor az megjött, azzal menni UH-ra. Tehát nem 16 lezsel, hanem több hetes. Ha te közvetlenül utána is mész UH-ra, ami nem kötelezõ, akkor is van esély persze, ha úgy fordul a baba. Van, akinek a 12. hetin kiderül...

Szerintem, látszani fog már! Akivel eddig beszéltem, 90%-uk a 18-20.heti UH -on tudta meg. Jah, mert ugye meg kell várni az AFP eredményét, és amikor az megjött, azzal menni UH-ra. Tehát nem 16 lezsel, hanem több hetes. Ha te közvetlenül utána is mész UH-ra, ami nem kötelezõ, akkor is van esély persze, ha úgy fordul a baba. Van, akinek a 12. hetin kiderül...
A kérdező hozzászólása: Ez igaz, akkor már több leszek!Azt elfelejtettem, kb mennyi idõ az eredmény???
Szia! Nekem egy hét alatt volt meg az eredmény, a 16. héten voltam ultrahangon, akkor már megmondták, hogy nagy valószínûséggel kisfiú! És kisfiam lett, most 8 hónapos.
Elõzõ vagyok, a barátnõmnek viszont egész terhessége alatt lányt mondtak, és kisfia született.:-)
Szia!Én is a jövõ héten megyek a 18 hetes uhra, alig várom már.Viszont mi elmentünk a múlt héten egy 4dre, kiváncsiak voltunk milye van a drágámnak, viszont Õ úgy döntött hogy nem mutatja meg:-(Végig szororsan összekulcsolta a kis lábát, és úgy nyalogatta a kis kezeit, meg a köldökzsinórt:-))Szóval látni már lehetne ha majd a Babád megengedi:-)))
Az én barátnõmnek is végig kislányt mondtak, aztán a rózsaszín cuccok közé született egy kisfiúcska :)
Szia! Nekem kiscsajt mondtak de csak azért mert összekulcsolt lába között nem láttak semmit 3 uh-n is mondták hogy kiscsaj. Voltunk 4D-n és egész szép kukit növesztett a "kiscsaj". :) Én már amúgyis csak abban bízom. És ez már tuti nem fog eltünni. De ha rájuk hallgatok és nem egy belsõ hangra akkor tuti hogy minden amit már eddig megvettünk rózsaszín lenne és nem kék.
Ja 24 héten voltunk 4D-n és 14 15 19 hetesen sima uh-n

Kameruni birkáim vannak és az egyik fiatal anya birka nehezen tud menni olyan mintha le lenne bénulva és csak nehezen tud felállni és habzott is a szája. Mi lehet a pontos baja?

A neten utána néztem és én az állveszettségre gyanakszom. Azt írták hogy sertések terjesztik/hordozzák a betegséget, és egy mangalica göbével vannak egy helyiségben de el van választva a kettõ egy raklap "fal"-al.És ha ez is a baja akkor mit csináljak?? Állatorvost csak holnap tudok hívni.

Legjobb válasz: Ne csinálj semmit. Az állatorvos elfogja altatni,és a sertések terjesztik,én is így jártam sajnos.

Ne csinálj semmit. Az állatorvos elfogja altatni, és a sertések terjesztik, én is így jártam sajnos.

Mit takar pontosan az adóellenőr foglalkozás? Érdemes annak menni?

Nem értek hozzá,de érdekelne. :D Arra gondolok,mikor kimegy pl étterembe az emberke,és ha nem adnak nyugtát,akkor megbünteti őket. Ez az emberke egyedül jár ki,vagy mindig kettesével járnak? Mennyit keres? És mit kell elvégeznem,hogy adóellenőr lehessek? Mihez kell értenem? Tudtok ehhez hasonló szakmát mondani? Gondolok itt olyanra,mint pl hoteltesztelő,de olyat kéne találnom,amiben el is tudok helyezkedni... 20/L

Legjobb válasz: Számvitel, egyéb közgazdasági ismeretek, lehetõleg felsõfokon. Akkor jó eséllyel jelentkezhetsz akármelyik apeh = nav kirendeltségen adó-ellenõrnek. Elõször belsõs leszel, vagyis az ügyfelektõl bekért anyagot fogjátok ellenõrizni egy már gyakorlott ellenõrrel kb. 3 hónapig. Utána kapsz önállóan elvégzendõ, ellenõrizendõ anyagot. (Azt mondják, ha ettõl kezdve a következõ 3 hónapban minden olyan anyagot azzal zársz le, hogy hibát nem találták, tehát bírság kiszabásra nincs lehetõség, akkor elküldenek, mert olyan nincs, hogy valamiben valami hibát ne találj.!) Ha viszont kiróttad az adóhátralékot + bírságot + késedelmi pótlékot, akkor minden ilyen beszedett lóvé után jutalékot kapsz az alapbéred után. Ha már ezen a területen "jól mozogsz", akkor kimehetsz helyszíni ellenõrnek, mert akkorra az összes olyan jogszabály a fejedben van, amelyek alapján ott, rögtön tudsz valamibe belekötni, nem kell, hogy elõször az írásos §-okat bújd át. Persze már azt is kitalálták, hogy ha te pl. vas m-i lakos vagy, akkor a szomszédos megyében dolgozó vállalkozásokat fogod ellenõrizni, hogy elejét vegyék az esetleges "drót-leadásoknak", vagy arcról való felismeréseket.

Számvitel, egyéb közgazdasági ismeretek, lehetõleg felsõfokon. Akkor jó eséllyel jelentkezhetsz akármelyik apeh = nav kirendeltségen adó-ellenõrnek. Elõször belsõs leszel, vagyis az ügyfelektõl bekért anyagot fogjátok ellenõrizni egy már gyakorlott ellenõrrel kb. 3 hónapig. Utána kapsz önállóan elvégzendõ, ellenõrizendõ anyagot. (Azt mondják, ha ettõl kezdve a következõ 3 hónapban minden olyan anyagot azzal zársz le, hogy hibát nem találták, tehát bírság kiszabásra nincs lehetõség, akkor elküldenek, mert olyan nincs, hogy valamiben valami hibát ne találj.!) Ha viszont kiróttad az adóhátralékot + bírságot + késedelmi pótlékot, akkor minden ilyen beszedett lóvé után jutalékot kapsz az alapbéred után. Ha már ezen a területen "jól mozogsz", akkor kimehetsz helyszíni ellenõrnek, mert akkorra az összes olyan jogszabály a fejedben van, amelyek alapján ott, rögtön tudsz valamibe belekötni, nem kell, hogy elõször az írásos §-okat bújd át. Persze már azt is kitalálták, hogy ha te pl. vas m-i lakos vagy, akkor a szomszédos megyében dolgozó vállalkozásokat fogod ellenõrizni, hogy elejét vegyék az esetleges "drót-leadásoknak", vagy arcról való felismeréseket.
Az, amelyik az utcán virágot áruló szegény öregasszonyokat bünteti, mert nem adott az 50Ft -os csokorról nyugtát?Meg a korrepetálást vállaló fiatalokat, akik a hétvégén összekapart 1-2000Ft-ból próbálnak "meggazdagodni"? Nagyon szép életcél, csak gratulálni tudok!Ennél már csak a végrehajtó jobb... Mihez kell érteni?A megjátszáshoz és fõként a szívatáshoz mindenképp.Jól keres?Még szép!Mások lehúzásával lehet legjobban keresni. A színészet esetleg nem érdekel?Az tisztességes szakma.
Ezeket ki is tudod próbálni pl kiegészítésként! Keress rá hogy mistery shopper vagy titkos várló kifejezéskre a googleba. Sok ilyen cég van ma már magyarországon!
Nem kell ennyire szorozni.... Nem ezeket szoktak abajganti hanem az olyan vallalkozokat, boltosoakat akik feketeznek...
Másodiknak fogalma sincs róla hogy mit beszél, ne hallgass rá! Ki kell próbálni, aztán meglátod bekerülsz-e illetve neked találták-e ki a szakmát. A közgazdaságtanhoz, számvitelhez kell szerintem érteni. A fizetés az közalkalmazotti. Kis kereséssel ezt mind meg lehet tudni. Szép napot!

Akik most kismamák vagy most szültek azok leírnák nekem pontosan, hogy mikor hova kellett menni, milyen vizsgálatokon volt?

Volt nállam a védőnőm, de teljesen belezavarodtam amit itt ledarált nekem fél órába! Egy kicsit beparáztam, hogy vmit majd elfelejtek! Vagy ne parázzak mert ugy is majd mindig szolnak, hogy mikor hova kell mennem? 11 hetes kismama.

Legjobb válasz: http://gendiagnosztika.hu/nogyogyaszat/terhesgondozas/ http://www.pocaklako.hu/vizsgalatok-a-terhesseg-alatt/vizsga..

A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! :)
Szerintem városonként változó: 0. uh : 6-12. héten (Attól függ mikor mész elõször orvoshoz) 1. uh : 12. héten 2. uh : 18. héten 3. uh : 28. héten 4 hetente orvos és védõnõ innentõl ha van fogadott orvosod akkor 2 hetente kell vizsgálatra menned ha nincs akkor 2 hetente védõnõhöz 4. uh : 32. héten 5. uh : 36. héten innentõl hetente orvos vagy védõnõ 37. héttõl NST hetente 40. héten még egy utolsó uh illetve innentõl azt hiszem 3 naponta NST

GYES utan ha anyuka vissza akar menni dolgozni, de a munkaadoja nem akarja visszavenni, a pontosan mennyi ideig koteles alkalmazni es mi az idohatar? ( Igaz hogy a gyerek 3 eves kora utan 1 nappal mar kirughatjak? )

Legjobb válasz: Igen, igaz, de amikor visszamegy dolgozni, akkor még van 30 nap, amíg nem lehet kirúgni. Tehát ha te a kicsi 3 éves koráig otthon voltál, akkor az elsõ napon nem rúghatnak ki, 30 nap a moratórium.

Igen, igaz, de amikor visszamegy dolgozni, akkor még van 30 nap, amíg nem lehet kirúgni. Tehát ha te a kicsi 3 éves koráig otthon voltál, akkor az elsõ napon nem rúghatnak ki, 30 nap a moratórium.
Elõzõ hozzászólást azzal egészíteném ki, hogy pluszban ugye a szabadság is jár -ami esetedben 60, amire a munkáltató köteles a teljes nettó béred fizetni.
A gyes lejarta utan jar a szabi.
bocsi folytatva onnan, hogy.... 60 nap+ a gyermek után igényelhetõ napok-....
Második, átlagos 20 nappal számoltál? Mert akkor nincs 60 napja, csak kb. 30-31. (plusz 2 nap a gyerekre)
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat! A szabadsagot a 3 eves kor betoltesenek napjaig kell kivenni, vagy onnantol jar a szabadsag+30 nap?

Mit lehet érteni pontosan az alatt, hogy a gyed alapja az aktuális szerződés szerinti bér, abban az esetben, hogy ha a két gyerek között nem menne vissza a párom dolgozni és ő órabérben dolgozott?

A bére úgy alakult, hogy órabér megszorozva a ledolgozott órái számával és erre jött még m?szakpótlék az esti és a hétvégi munkavégzés miatt, valamit teljesítménybér, amit minden hónapban prémiumként számfejtettek. Minden után járulékolt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!