Találatok a következő kifejezésre: Pontosan mikor egy nőnek peteérése (2 db)

Pontosan mikor van egy nőnek peteérése? A menses első napját is bele kell számolni vagy nem?

Nagyon szeretnénk már kisbabát - igaz még csak 2 hónapja "próbálkozunk" - de szeretnék biztosra menni! :)

Legjobb válasz: Ajánlom figyelmedbe a www.babatervezok.otthona.net oldalat, ott egyszerûen világosan le van írva hogy hogy kell pontosítani a peteérést. Amúgy igen, a menses elsõ napját is bele kell számolni. A peterésé mindig a soron következõ menstruáció elõtt kb. 12-16 nappal elõtte következik be.

Ajánlom figyelmedbe a http://www.babatervezok.otthona.net oldalat, ott egyszerûen világosan le van írva hogy hogy kell pontosítani a peteérést. Amúgy igen, a menses elsõ napját is bele kell számolni. A peterésé mindig a soron következõ menstruáció elõtt kb. 12-16 nappal elõtte következik be.
Szia! Én februárban vettem ovu tesztet és a 13.napon pozitivat mutatott, akkor volt peteérésem. Tudom Neked is ajánlani, probáld ki. Azóta kiderült, hogy 5 hetes terhes vagyok. Sok sikert!
Szia! A mensi elsõ napját is bele kell számolni igen. Általában a 14. napon, de ez nem mindenkinél van így. Valakinek elõbb, valakinek késõbb egy pár nappal. Milyen hosszú a ciklusod? Mérd a hõdet, azon látszik. Amikor leesik a hõd akkor van peteérésed. Utána általában fokozatosan vagy hirtelen megemelkedik a hõd. Ezen felül ekkor van tojásfeh. szerû nyálka is. Nekem nagyon szúrkált a petefészkem, mind a két oldalon amikor peteérésem volt. Figyeld ezeket. Ha viszont nincs peteérésed, akkor nem árt elmenni a dokihoz, ha babát szeretnél, õ tud segíteni. Én most várom, hogy ne jöjjön meg! :) Szorítok neked és figyeld magad!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem mérem a hõt, mert nekem az nem jön be, mert ovlastam, hogy legalább 6 órát kell aludni, ami nálam nem mindig jön be! Elvileg csütörtökön kell hogy megjöjjön, de remélem nem fog! Amúgy a ciklusom 29 napos szokott lenni! Szorítsatok! Ha van valami jelzek!
A kérdező hozzászólása: Ha terhes vagyok milyennek kell lennie a reggeli hõm-nek?

Valaki el tudná magyarázni, hogy egy nőnek mikor van pontosan peteérése?

Gondolok én itt arra, hogy hogy tudom kiszámolni, hány napig tart...stb. És csak akkor eshetek teherbe, ha peteérésem van ugye? :) Lehet, hogy egy kicsit hülye kérdések ezek, de nézzétek el légyszi! :D És Normális válaszokat kérek! Előre is köszi! 16/L

Legjobb válasz: http://www.egeszsegkalauz.hu/kalkulatorok/peteeres/

A ciklust az egyik menzesz elsõ napjától a következõ vérzés elsõ napjáig számoljuk. Ez ált. 25-35 nap. A peteérés egy folyamat, ami a ciklus elejétõl a petesejt kiszabadulásáig (ovulációig) tart. Az ovulációt szokták kicsit pontatlanul peteérésnek mondani, holott a kettõ nem ugyanaz. Az ovuláció kb. a következõ vérzés elõtt 14 nappal van. Azaz 28 napos ciklus esetén a 14. napon (innen ered az, hogy "félidõben van az ovuláció", holott ez sem teljesen pontos), de mondjuk 35 napos ciklus esetén a 21. napon. Teherbe esni csak akkor lehet, ha van érett és kilökõdött petesejt. A petesejt kb. 1 napig megtermékenyíthetõ, a spermiumok pedig kb. 3 napig (de szélsõséges esetben akár 5 napig is) életképesek a nõben. Tehát tul.képp az ovuláció elõtti 5 nap, az ovu napja és még egy nap, ami a teherbeesés szempontjából esélyes. Azonban a szervezet nem egy gép. Egy kis betegség, egy kis stressz, egy kis ez-az, és máris kicsit elõrébb jön vagy késõbbre tolódik az ovu. Sõt, akár több ovuláció is lehet egy cikluson belül. Tehát a számolgatás védekezésre nem igazán használható. Szóval ha nem akarsz idõ elõtt terhes lenni, akkor használj megfelelõ védekezési módszert (mondjuk óvszert!).
A kérdező hozzászólása: köszönöm! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!