Találatok a következő kifejezésre: Pontosan miket a genetikai (11 db)

Mi a pontos menete egy genetikai vizsgálatnak? és mennyi idő után van meg az eredmény?

Legjobb válasz: Én az AFP utániról tudok mesélni... Alacsony AFP miatt Budapestre küldtek genetikai tanácsadásra, és ott elõször UH-n ellenõrizték az adatokat. HA ,imdent rendben találnak, akkor ennyi. Ha nem, kevés vagy sok magzatvíz vagy egyéb, akkor felajánlják a magzatvíz-vételt, aminek a menete hasonló, mint az elõzõnek...

Én az AFP utániról tudok mesélni... Alacsony AFP miatt Budapestre küldtek genetikai tanácsadásra, és ott elõször UH-n ellenõrizték az adatokat. HA , imdent rendben találnak, akkor ennyi. Ha nem, kevés vagy sok magzatvíz vagy egyéb, akkor felajánlják a magzatvíz-vételt, aminek a menete hasonló, mint az elõzõnek...

Mi pontosan a különbség a genetikai és a 4D UH között?

Azt mondta az orvosom, hogy a sima, kórházi genetikai UH-t ezzel kiválthatom.

Legjobb válasz: Szia. Nekem azt mondták az uh-on, hogy a 4D az "csak" mozi. Az számukra nem ad több információt, mint a sima uh. És mivel általában azt javasolják, hogy a 4D-s a 25-héttõl legyen,( mert akkorra már zsírréteg is kezd kialakulni a babán és nem lesz olyan kis csontváz), a 18 hetes genetikain mindent megnéznek. Nálunk a 12 és 18 hetes kötelezõ uh vizsgálat. Azt meg rádbízzák, hogy fizetsz-e külön a 4d-ért.

Szia. Nekem azt mondták az uh-on, hogy a 4D az "csak" mozi. Az számukra nem ad több információt, mint a sima uh. És mivel általában azt javasolják, hogy a 4D-s a 25-héttõl legyen, ( mert akkorra már zsírréteg is kezd kialakulni a babán és nem lesz olyan kis csontváz), a 18 hetes genetikain mindent megnéznek. Nálunk a 12 és 18 hetes kötelezõ uh vizsgálat. Azt meg rádbízzák, hogy fizetsz-e külön a 4d-ért.
A genetikai UH-ot genetikus értékeli!
A legtöbb helyen, ahol 4D uh-t csinálnak lehet kérni genetikai vizsgálatot is, ilyenkor végignézik az összes szervét ugyanúgy, mint a kórházi sima uh-n. Én a 22. héten (a 19. heti 2D genetikai után) voltam 4D-n, nekem is végignézték a szerveit, ehhez egyébként átkapcsolta a gépet ugyanolyan 2D-re, mint amilyen a kórházi gép, csak a "babamozizás" volt 4D-s. 27 hetes kismami
Én úgy tudom, hogy a genetikai uh kötelezõ, ennek ellenére van olyan hely, ahol a 4D sem csak babamozi, hanem részletesen végignéznek mindent. Mi ilyenen voltunk 27. hétben részletes szakvéleményt is kaptunk, doki csinálta a vizsgálatot, a 20 percbõl kb. 5 volt a mozi, a többiben nézték, mérték a Babónkat.
A 4D Uh-nak, nemhiába babamozi a neve, a gyönyörködés a célja, és persze számunkra is életszerûvé válik a baba, hiszen mi nem igazán láthatjuk, érthetjük azt, amit a doki a 2D Uh-val lát. Persze a 4D-n is megnézik, hogy kellõképpen fejlõdik-e, de ennek elsõsorban nem ez a célja! A genetikai, és egyéb 2D Uh-nak a célja a baba fejlõdésének, esetleges fejlõdési rendellenességeknek a kiszûrése. Ha egy orvos hozzáértõ, akkor õ 2D is tökéletesen látja, ha esetleg baj van, ehhez neki nem kell 4D! A 4D viszont egy élmény, és tényleg mi laikusok is láthatjuk, hogy a babánk jól van, mit csinál stb... Mindn jót!
olyan 4d-re járok, ahol néznek mindent, genetikait is ott csináltattam...igaz, a doki naon jó genetikus is, ezért is választottam

Pontosan miket neznek a genetikai uh-on?

Legjobb válasz: koponya ,gerinc,szív (négyüregû),gyomor,hasfal,vesék, húgyhólyag,végtagok,lepény,köldökzsinór,magzatvíz Szerintem kb. ennyi.

koponya , gerinc, szív (négyüregû), gyomor, hasfal, vesék, húgyhólyag, végtagok, lepény, köldökzsinór, magzatvíz Szerintem kb. ennyi.

A 18. heti genetikai uh-on pontosan mit néznek illetve mérnek a babán? Teli hólyaggal kell menni? Igyak egy kis kólát előtte, hogy mozgékonyabb legyen? Hátha megmutatja mi van a lába között.

Legjobb válasz: Megnézik hogy egészséges e.Fej,combcsont,haskörfögat ,magzatviz,méhlepény,ilyesmiket néznek.Attól is függ hol csináltatod,kórházakban ált 2 perc alatt lezavarják:-(Viszont nekem ott mondták meg hogy kislányom lesz,amit már azóta 3szor megerõsitettek.29hetes kismami

Megnézik hogy egészséges e.Fej, combcsont, haskörfögat , magzatviz, méhlepény, ilyesmiket néznek.Attól is függ hol csináltatod, kórházakban ált 2 perc alatt lezavarják:-(Viszont nekem ott mondták meg hogy kislányom lesz, amit már azóta 3szor megerõsitettek.29hetes kismami
A babád méreteit fogják megnézni, gerince folymatos e, van e gyomor mûködése, vese mûködése, szívhangja, magzatvíz stb semmi különösre nem kell számítanod. Nekem nem kellett tele hólyaggal menni, semmi ilyennel nem foglalkoztak. Bár nálunk az orvos minden uh vizsgáalt alkalmával megnézett rajta mindent, szóval semmivel sem különbözött egy átlagos uh.tól.Ebben az idõben, ha szerencsétek van, már megmutataja magát, hogy mi lesz. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Délre kell mennem, majd utána megírom, hogy sikerült e meglátni mi van a lába között:)
Szia!Nekem is csak lemérték a kötelezõ dolgokat!Nem nézték meg egyik szervét se!Én 22 hetesen voltam 4d uh és ott mindent megmutogattak és elmagyaráztak!A kórházba kb.2 percet voltam bent!Nekem nem akarta megmutatni, hogy mi van a lábaközt 18 hetesen, de 22 hetesen már nem volt szégyellõs!Kislány!:-)Majd írd meg, hogy mi volt!Remélem nem fogja eltakarni magát!:-)23 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Rendes volt a dokim, megmért mindent és nézte a szervek fejlõdését is:) Annyira aranyos volt a baba, szó szerint úgy emelte a kezét mintha integetett volna. Még a doki is meglepõdött. A párom majdnem elsírta magát..... eddig úgy néz ki hogy kislány, de a doki nem merte 100%ra mondani. Talán......

A 12. heti genetikai uh-ra pontosan mikor kell menni?

A 11. és a 12. hét között? (11+1, stb.) vagy a 12. és a 13. hét között? (12+1, stb) Ti mikor voltatok? 8 hetes ikres km.

Legjobb válasz: A betöltött 12. hét után, tehát 12+1, 12+2... stb.

A betöltött 12. hét után, tehát 12+1, 12+2... stb.
11+1-tõl 13+0-ig. Én 12+2 hetesen voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
Én 13+1 hetesen voltam, de a mért adatok alapján akkor már 13+4 hetes voltam.
Bármikor a betöltött 12. hét után...nekem pl. az uh szerinti 14+4 naposan csinálták anno, pedig genetikai vizsgálathoz is kellett (mintavétel). A dokik gépében benne vannak a referenciaadatok, így mindig pontosan ki tudja számolni a mért eredmények alapján a dolgokat. Tehát, ha csupán a 13-14. hétre kapsz idõpontot, az se lesz gond :)

Pontosan mikor voltatok Afp-n, és milyen lett? Volt akiét a zalaegerszegi genetikai laborban csinálták?

Legjobb válasz: A betöltött 16. héten voltam AFP vizsgálaton (Békés megyében). Az eredményeim: AFP: 47,80 ug/L és MOM:1,48. Azt mondta a védõnõm és az orvosom is, hogy tökéletes az eredmény, makk egészséges a baba :)

A betöltött 16. héten voltam AFP vizsgálaton (Békés megyében). Az eredményeim: AFP: 47, 80 ug/L és MOM:1, 48. Azt mondta a védõnõm és az orvosom is, hogy tökéletes az eredmény, makk egészséges a baba :)
A kérdező hozzászólása: Mikor volt ez? Nálunk nem csak AFP-t néznek, hanem uE3-t és HCG-t is. 15. héten voltam, ma várom az eredményt.

Genetikai kivizsgálás alatt pontosan mit kell érteni? Miből áll ez a kivizsgálás? És ezt a kivizsgálást fizetni kell?

Legjobb válasz: Ultrahangból áll és ha szükséges, családfa állításból. Hogy fizetni kell-e érte, az attól függ, hol végzik. Ha a klinikára jársz, akkor nem. Ha magánorvoshoz, akkor igen.

Ultrahangból áll és ha szükséges, családfa állításból. Hogy fizetni kell-e érte, az attól függ, hol végzik. Ha a klinikára jársz, akkor nem. Ha magánorvoshoz, akkor igen.
Nàlunk vèrt is vettek mindkettônktôl.Kromoszòma tèrkèpet kèszítenek ès azt nèzik van -e valamilyen mutàciò , hordoztok -e valamilyen rendellenessèget. A nônèl a 46 XX a fèrfinàl 46 XY a normàlis.

18-20. heti genetikai uh-on pontosan mit vizsgálnak? VAnnak értékek hasonlóan a 12. hetihez, amit meghatároznak?

Legjobb válasz: Nálunk a BPD, FL, AC értékeket, a baba veséit, szívét, gyomrát, húgyhólyagját, a fekvését,a lepény érettségét, magzatvíz mennyiségét, köldökzsinórt (hány ér van benne),nézték. 30 hkm

Nálunk a BPD, FL, AC értékeket, a baba veséit, szívét, gyomrát, húgyhólyagját, a fekvését, a lepény érettségét, magzatvíz mennyiségét, köldökzsinórt (hány ér van benne), nézték. 30 hkm

Lányok, a 12. heti genetikai UH, kombinált teszt mikor van pontosan? A 12. terhességi héten (utolsó vérzéshez számolva), vagy amikor a baba 12hetes?

Az én dokim soha nem az utolsó menzesz szeinti kort írja a papírra,hanem a magzat korát,a genetikai UH-is kb.akkorra lőtte be,amikor a baba 12 hetes lesz,és most meg vagyok zavarodva,mert ez így 2 hetes eltérést jelentene. Remélem,érthetően fogalmaztam:)

Legjobb válasz: a magzat pontos korát nehéz megmondani, ezért szoktak terhességi korral számolni. a vizsgálatok is a terhességi korhoz igazodnak, azaz a dokidnak az utolsó vérzés elsõ napja alapján meghatározott idõ szerint kellene elvégeztetnie a különbözõ vizsgálatokat

a magzat pontos korát nehéz megmondani, ezért szoktak terhességi korral számolni. a vizsgálatok is a terhességi korhoz igazodnak, azaz a dokidnak az utolsó vérzés elsõ napja alapján meghatározott idõ szerint kellene elvégeztetnie a különbözõ vizsgálatokat
A betöltött 12. hét utáni pár napon kell elvégezni a vizsgálatot, amit sz utolsó menses elsõ napjától számolnak. Fura a dokid... Én pl. 06.27-én leszek 12 hetes, 28-án megyek az UH-ra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, én is így sejtettem.
Nekem az elmaradt mensitõl számított 12. héten csinálták meg a genetikai uh-ot, pedig egy normál 10. heti uh alapján a babám 10+6 napos volt.Mégsem ezt vették figyelembe, hanem a menstruációs kort. Aztán a genetikai uh már csak +1 nappal mondta idõsebbnek a mentruációtól számított kornál. Azért a 12. heti un egy ultra csúcsszuper gépezet volt, és egy nagyon jó orvos csinálta. Ott már 95%-ra mondták a nemét is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Neked is:)

Mit vizsgálnak pontosan a 18-20. heti genetikai ultrahangon?

Legjobb válasz: Végignézik a baba szerveit, hogy rendben fejlõdnek-e, mûködnek-e, látható-e esetleg valami rendellenesség.

Végignézik a baba szerveit, hogy rendben fejlõdnek-e, mûködnek-e, látható-e esetleg valami rendellenesség.
Nekem megnézték a gerincét, szívét, veséjét, gyomrát, lemérték a buksiját, haskörfogatát, combcsontját. Megnézték, hogy mennyi magzatvíz van, köldökzsinór rendben van-e, lepény hol helyezkedik el.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!