Találatok a következő kifejezésre: Pontosan hogyan az elektromos (5 db)

Hogyan lehet változtatni az elektromos mezõt? (mágneses mezõ létrehozásához) Tesla tekercsnél ha csak a levegõbe jön létre áram akkor ott pontosan mi is történik?

Legjobb válasz: Mágneses mezõ által létrehozott elektromos mezõ milyen gyorsan tûnik el ha meg szüntetjük a mezõ változtatását?

A kérdező hozzászólása: Mágneses mezõ által létrehozott elektromos mezõ milyen gyorsan tûnik el ha meg szüntetjük a mezõ változtatását?
A kérdező hozzászólása: A mágneses vagy elektromos mezõnek van valamilyen hatása az azt létrehozó dolgot? Tehát hogy a központban is van-e hatása?
A kérdező hozzászólása: több mint 1 hónap és semmi
persze hogy semmi mert tök zavar az egész :D mágneses mezõ nem hoz létre elektromos mezõt.. az elektromos mezõt többféle képp lehet változtatni, például a tekercs feszültségével vagy menetszámával.. a frekvenciával pedig a mezõ sebességét.. a tesla tekercs gyakorlatilag egy transzformátor ami nagy feszültségû, kis áramerõsségi villámokat állít elõ és ez az általad "levegõbe létrejövõ áram"..
A kérdező hozzászólása: A mágneses az "mágneses mezõ változása elektromos mezõt hoz létre". A tesla spirálnál az elektromos kisülések a statikus elektromosság miatt vannak?

Létezik olyan weboldal ahova egy elektromos (háztartási? ) eszköz képét ha feltöltöm akkor valaki meg tudja mondani, hogy az pontosan mi lehet és mire jó?

Legjobb válasz: Például a kepgep.hu, feltöltöd, belinkeled ide egy újabb kérdésbe, hogy mi ez? és kész. :)

Például a kepgep.hu, feltöltöd, belinkeled ide egy újabb kérdésbe, hogy mi ez? és kész. :)
A kepfeltoltes.hu is jó

Pontosan hogyan működik az elektromos motor?

Én eddig mindig azt hittem, hogy egy rézdrót körbevesz egy vasat és amikor a rézdrótba áramot vezetünk akkor valami mágneseség hatására elkezd forogni a vas. (lehet, hogy most oriási hülyeséget mondtam, nem vagyok mérnök)

Legjobb válasz: nos... Alapvetõen három fajta motor van. Egyenáramú, egyfázisos váltóáramaú és háromfásisos. Az elsõre nagyjából igaz, amit az elöttem szóló mondott. Az egyfázisú esetben a dolog szintén így is mûködhet, csak itt kihasználják, hogy a válóáram irányt vált, ezért nem kell a pólusokat váltogatni, megfelelõ tekercselés esetén a rendszer megteszi magától. (van más módszer is) A háromfázisú motorok esetén azt használják ki, hogy a három fázis eleve el van tolódva egymáshoz képest 120fokkal. Ha márom tekercset egymáshoz képest 120fokkal elforgatva körben elhelyezel, akkor a körön belül egy forgó mágneses mezõ jön létre. ez bármi mágneses dolgot megforgat, amit oda raksz. Vasdarabot és mágnest is. A kérdésed egyébként egyetemen féléves tárgy szokott lenni olyan szakokon, amik érintik a témát, úgyhogy picit összetettebb a kérdés annál, sehogy itt meg lehessen válaszolni.

nos... Alapvetõen három fajta motor van. Egyenáramú, egyfázisos váltóáramaú és háromfásisos. Az elsõre nagyjából igaz, amit az elöttem szóló mondott. Az egyfázisú esetben a dolog szintén így is mûködhet, csak itt kihasználják, hogy a válóáram irányt vált, ezért nem kell a pólusokat váltogatni, megfelelõ tekercselés esetén a rendszer megteszi magától. (van más módszer is) A háromfázisú motorok esetén azt használják ki, hogy a három fázis eleve el van tolódva egymáshoz képest 120fokkal. Ha márom tekercset egymáshoz képest 120fokkal elforgatva körben elhelyezel, akkor a körön belül egy forgó mágneses mezõ jön létre. ez bármi mágneses dolgot megforgat, amit oda raksz. Vasdarabot és mágnest is. A kérdésed egyébként egyetemen féléves tárgy szokott lenni olyan szakokon, amik érintik a témát, úgyhogy picit összetettebb a kérdés annál, sehogy itt meg lehessen válaszolni.
amugy meg olyasmi is létezik amit a kérdezõ írt, amikor a motor forgórésze az állandó mágnes és a tekercs helyezkedik el kívül. pl. egyfázisú 230V-os kismotorban láttam ilyet, egész pontosan régi lemezjátszókban.


Elektromos kapásjelzőhöz szeretnék a férjemnek tartót venni, hogyan hívják azt pontosan?

Aki ismeri az úgyis tudja mire gondolok. Az a kis bot vagy állvány ami vagy le van szúrva a földbe vagy csak állványszer?en áll és arra kell rátekerni a kapásjelz?t. Pontos kifejezés érdekelne.

Legjobb válasz: Szerintem ha ezt így elmondod egy horgáscikk boltban kapásból tudják, hogy mit szeretnél vásárolni.

Szerintem ha ezt így elmondod egy horgáscikk boltban kapásból tudják, hogy mit szeretnél vásárolni.
A kérdező hozzászólása: Igen csak ahol lakunk ott nincs horgászbolt, a kapásjelzõket is netrõl rendeltem és most így szeretném.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!