Találatok a következő kifejezésre: Pontosan hogyan az (1621 db)

Egyszerűen nem tudom megnézni pontosan, hogy az alap repülőjegy árában 1 bőrönd van benne, és egy kézitáska? Plusz egy bőrönd mennyibe kerül kb?

Legjobb válasz: A légitársaságtól függ, erre nincs általános szabály. A légitársaságtól, a járattól, és a jegyed típusától is függ, hogy mi van benne, hány kg lehet egy csomag..

A légitársaságtól függ, erre nincs általános szabály. A légitársaságtól, a járattól, és a jegyed típusától is függ, hogy mi van benne, hány kg lehet egy csomag..
Nem. Egy alap (tehát nem fapados) repülõjegy árában 20 kg súlyú bõrönd, és egy normális kézipoggyász (meg vannak adva a méretek, egy normál táskánál nem sokkalta nagyobb). Vihetsz fel hat bõröndöt is, ha nem léped át az összesített 20 kg súlyt. De ez adott légitársaságonként változik, tehát egy fapadosnál kevesebb, máshol meg már lehet, hogy több, de nem vagyok benne biztos.
A válaszadásban sokat segítene, ha leírnád, hogy hova és melyik társasággal utazol. (légitársaságonként is nagy eltérések lehetnek és az is sokat számít, hogy tengerentúlra utazol-e)
A kérdező hozzászólása: olaszországból alghero ból milanoba a rayanair légitársasággal, milanobol ferihegyre pedig a wizzair rel
http://wizzair.com/useful_information/service_fees/?language.. A wizzair-nél én úgy tudom, csak a kézipoggyász ingyenes... Minden feladott csomag után fizetni kell... Legalábbis nekünk kellett, mi is Milánóban voltunk velük 2 éve...
Ahogy Sir Butcher leírta. Én egyébként nem egyszer túlléptem már a 20 kg-ot és nem kértek plusz pénzt. Hozzáteszem, hogy soha nem utaztam és valószínûleg nem is fogok utazni fapadossal, pedig elég sokat repülök.

Mit jelent szerintetek PONTOSAN, hogy az ember szeresse önmagát?

Mindig jönnek azzal a szöveggel, hogy csak, ha magadat szereted, akkor szerethetnek mások is...

Legjobb válasz: Hûû ezt nehéz megválaszolni...:) Szerintem azt jelenti az önmagunk szeretése, hogy elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, szeretjük pl.az arcunkat, mosolyunkat, és nem mondogatjuk folyton azt, hogy "jajj, hogy nézek már ki, csúnya, kövér vagyok";) és ugye ha elfogadjuk magunkat, akkor ezt mások is meglátják és mások is megszeretnek...valami ilyet jelenthet:D mondjuk lehet hülyeséget íírtam, de nehéz erre válaszolni:D azért remélem segítettem a válaszommal:) 18/L

Hûû ezt nehéz megválaszolni...:) Szerintem azt jelenti az önmagunk szeretése, hogy elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, szeretjük pl.az arcunkat, mosolyunkat, és nem mondogatjuk folyton azt, hogy "jajj, hogy nézek már ki, csúnya, kövér vagyok";) és ugye ha elfogadjuk magunkat, akkor ezt mások is meglátják és mások is megszeretnek...valami ilyet jelenthet:D mondjuk lehet hülyeséget íírtam, de nehéz erre válaszolni:D azért remélem segítettem a válaszommal:) 18/L
ugyan miért cikiznénk?:) szerintem akkor szereted önmagad ha eleget teszel a vágyaidnak úgy, hogy közben az ésszerû részed(magyarul az agyad) is elégedett. de erre a kérdésre az a kedvenc válaszom hogy akkor szereted magad ha képes vagy másokat is szeretni
Önmagadat szeretni szerintem nem ugyan az azzal, hogy mindent megveszel magadnak amit meglátsz. Nem nevezném önzõségnek, ha megteheted az jó nem? Csak a vágyaidat elégíti ki. Szerintem annyit jelent, hogy elfogadod magadat olyannak amilyen vagy, nem kritizálod folyamatosan magadat, jól érzed magadat a bõrödben. Találj magadban/on szerethetõ tulajdonságokat, tudatosítsd magadban, hogy te is fontos és értékes ember vagy. Csak az válik szerethetõvé, aki önmagát is szereti így tehát igaz az, hogy akkor szeretnek mások ha te szereted magadat!

Milyen elvontabb, elgondolkodtató könyveket ismertek, ajánlotok? Paulo Coelho könyvre gondoltam, de azt sem tudom pontosan, hogy azon belül melyik művét lenne a legérdemesebb elolvasni. Ötletek? 16/L

Legjobb válasz: Az alkimista - ha mindenképpen Coelho-t akarsz. De szerintem az nagyon tömény. Kezdhetnél valami könnyedebbel, mondjuk Antony De Mello Abszurd egypercesek c. könyve. Hasonló jellegû, mint Coelho, csak nem annyira velõs. :)

Az alkimista - ha mindenképpen Coelho-t akarsz. De szerintem az nagyon tömény. Kezdhetnél valami könnyedebbel, mondjuk Antony De Mello Abszurd egypercesek c. könyve. Hasonló jellegû, mint Coelho, csak nem annyira velõs. :)
Robert M. Pirsig: Zen és a motorkerékpár-ápolás mûvészete
A Zahir és a Mint az áradó folyó igazán jól megírt, olvasmányos könyvek. Találtam egy jó cikket róla: http://cultura.hu/kultura/magus-e-a-magus/
Én ajánlom a Paulo Coelho: A fény harcosának kézikönyve :D


Mit jelent az pontosan, hogy "az író szerszáma a nyel"?

Legjobb válasz: Nem maradt le a végérõl véletlenül egy "v" betû?

Nem maradt le a végérõl véletlenül egy "v" betû?
8 tesztet írt.
A kérdező hozzászólása: ééééés ez hogy derült ki? :D
jelölje az utolsó elötti tesztek pontszámainak összegét y a megírt tesztek számát n (y+97)/n= 90 y+97 = 90*n (y+73)/n = 87 y+73 = 87*n A két egyenletet egymásból kivonva:24 = 3*n n=8

Pontosan hogyan tegyem meg az óvintézkedéseket, ha elkaptam a rühöt? (Pontosabban lent. )

Minden egyes ruhanem?t mossak és vasaljak ki, mint például a függöny?

Legjobb válasz: Feltétlenül keresd fel orvosod, õ meg fogja adni a pontos tennivalók listáját. Elõtte tanácsolnám, hogy telefonon hívd fel, ugyanis, ha jól tudom, fertõzõ dologról van szó. Ne aggódj, biztos minden kérdésedre pontos választ fog adni!

Feltétlenül keresd fel orvosod, õ meg fogja adni a pontos tennivalók listáját. Elõtte tanácsolnám, hogy telefonon hívd fel, ugyanis, ha jól tudom, fertõzõ dologról van szó. Ne aggódj, biztos minden kérdésedre pontos választ fog adni!
A kérdező hozzászólása: Nem tudtam, hogy mi a bajom, elmentem orvoshoz, és nagyon meg voltam döbbenve, hogy ezt kaptam el, így egy darabig semmilyen kérdés nem jutott az eszembe, csak miután hazaértem. És az a helyzet, hogy már csak egy hónap múlvára kapnék idõpontot. Ennyit mondott, amit leírtam, meg egy krémet kell használnom, csak gondoltam, hátha valakinek van már tapasztalata.
Szia nekem volt rühöm, a buszon kaptam el valami csövestõl. A doki valami büdõs tej szerû löttyöt adott, a hugom is megkapta, de miután le kentem magam azt mondta mehetek iskolába is, mert már nem fertõz. A ruháimat ágynemût mindent kimostunk 60-90c-on, de nem vasalgattunk, többet nem kaptuk vissza. Pár napig még kenegetni kellett, csípett, mert elõzõleg kivakartam, de meggyógyult.

Egy videokártyánál pontosan milyen dolgok számítanak, hogy elmondhassuk, hogy az egy jó videokártya?

Elég érdekes kérdés.. Szóval én eddig azt hittem, hogy ha mondjuk van egy 1 Gb-os videokártyám akkor az nagyon király. :D Ami most nekem van: Ati Radeon HD 4600. Gondolom a sok szakért? már mondja hogy elavult, de nekem mint laikusnak el magyaráznátok hogy még az 1 Gb-on kívül mi számít? Mert a játékok gépigényeinél látom, hogy 1 Gb-os videokártya szükséglet kell, de itt az oldalon folyamatosan látom azt is hogy most melyik videokártya a jobb, amikor ez is és az is 1 Gb-os. :D Na jó kicsit túlírogattam a dolgokat, azért remélem érthet?, de már este van nekem, elnézést :D Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Ezt sokszor leírtuk és leírhatnánk naponta többször is. A videokártya memóriája nem beszédes, mert általában egy generáción belül rápakolnak az alsó kategóriás videokártyákra is annyit, mint a felsõkre. Egy videokártya kora könnyebben megsaccolható csak a memória kapacitás ismeretében, mint a teljesítménye! Ha a memória kapacitáson kívül ismerjük a memória sávszélességet is, az már sokkal beszédesebb (busz szélessége * hatásos órajel azaz például 128bit * 4000MHz = 64 GB/s), mivel az erõsebb GPU a nagyobb adatfeldolgozási képesség miatt nagyobb sávszélességet követel meg (olcsó, kis teljesítményû kártyák esetén például látható, hogy 64bit * 800Mhz, míg ugyan annak a szériának a csúcsmodelljén 256bit * 4200Mhz sávszélességbõl dolgozik a GPU). Persze ez sem pontos teljesítmény mutató, de sokkal többet ér, ha valaki ezt így együtt figyeli, mint ha csak a memória mennyiségét. A teljesítményért igazából a GPU felelõs illetve annak a felépítése/hatékonysága, az árnyaló/számoló egységek milyensége, órajele és mennyisége, a textúrázó és raszterizáló egységek stb. Ezek az adatok sem vethetõk össze két különbözõ felépítésû/generációjú GPU-k között nagy biztonsággal, így a tesztoldalak és elemzõ cikkek elolvasása elkerülhetetlen. Aki alaposan követi ezeket, annak már nagyjából kialakul a kép egy architektúra képességeirõl, a kártyák erõsorrendjérõl és ezek az adato is beszédesebbé válnak. Egy laikus nem fogja néhány értékbõl kimatekozni egy ismeretlen kártyáról, hogy mire képes, így mindenképpen legalább egy egyszerûbb teljesítmény teszt átnyálazása javasolt és/vagy egy témában jártas ember/emberek véleményének kikérdezése. Hogy látszódjon egy példa is témáról, itt egy azonos generációból eresztett, azonos memória kapacitással szerelt, alsó és felsõbb kategóriás kártya közti szembetûnõ különbség: Radeon Hd5450 vs 5850 Tranzisztorok száma: 292M vs 2154M Számoló egységek: 80 vs 1440 Textúrázó egységek: 8 vs 72 Raszter egységek: 4 vs 32 GPU órajel: 650MHz vs 725MHz Memória interfész: 64bit vs 256bit Memória órajel (effektív): 1600MHz vs 4000MHz Memória sávszélesség: 12,8 GB/s vs 128 GB/s Memória: 1GB GDDR3 vs 1GB GDDR5 Elméleti számítási teljesítmény (GFLOPS): 104 vs 2088 Persze ezeken felül méretben, fogyasztásban és árban is nagy a különbség, de mindkettõ "egygigás" kártya, mégis az egyik házimozi és irodai gépekbe való, a másik meg vérbeli játékos (volt, de még ma sem rossz). Persze az új HD7000 széria már más felépítésû GPU-t tartalmaz illetve az Nvidia kártyáival sem lehet ezeket az adatokat csak úgy összevetni. Remélem sikerült rátapintanom a lényegre és érthetõ voltam, ha nem is hibátlan/hiánytalan. :)

Ezt sokszor leírtuk és leírhatnánk naponta többször is. A videokártya memóriája nem beszédes, mert általában egy generáción belül rápakolnak az alsó kategóriás videokártyákra is annyit, mint a felsõkre. Egy videokártya kora könnyebben megsaccolható csak a memória kapacitás ismeretében, mint a teljesítménye! Ha a memória kapacitáson kívül ismerjük a memória sávszélességet is, az már sokkal beszédesebb (busz szélessége * hatásos órajel azaz például 128bit * 4000MHz = 64 GB/s), mivel az erõsebb GPU a nagyobb adatfeldolgozási képesség miatt nagyobb sávszélességet követel meg (olcsó, kis teljesítményû kártyák esetén például látható, hogy 64bit * 800Mhz, míg ugyan annak a szériának a csúcsmodelljén 256bit * 4200Mhz sávszélességbõl dolgozik a GPU). Persze ez sem pontos teljesítmény mutató, de sokkal többet ér, ha valaki ezt így együtt figyeli, mint ha csak a memória mennyiségét. A teljesítményért igazából a GPU felelõs illetve annak a felépítése/hatékonysága, az árnyaló/számoló egységek milyensége, órajele és mennyisége, a textúrázó és raszterizáló egységek stb. Ezek az adatok sem vethetõk össze két különbözõ felépítésû/generációjú GPU-k között nagy biztonsággal, így a tesztoldalak és elemzõ cikkek elolvasása elkerülhetetlen. Aki alaposan követi ezeket, annak már nagyjából kialakul a kép egy architektúra képességeirõl, a kártyák erõsorrendjérõl és ezek az adato is beszédesebbé válnak. Egy laikus nem fogja néhány értékbõl kimatekozni egy ismeretlen kártyáról, hogy mire képes, így mindenképpen legalább egy egyszerûbb teljesítmény teszt átnyálazása javasolt és/vagy egy témában jártas ember/emberek véleményének kikérdezése. Hogy látszódjon egy példa is témáról, itt egy azonos generációból eresztett, azonos memória kapacitással szerelt, alsó és felsõbb kategóriás kártya közti szembetûnõ különbség: Radeon Hd5450 vs 5850 Tranzisztorok száma: 292M vs 2154M Számoló egységek: 80 vs 1440 Textúrázó egységek: 8 vs 72 Raszter egységek: 4 vs 32 GPU órajel: 650MHz vs 725MHz Memória interfész: 64bit vs 256bit Memória órajel (effektív): 1600MHz vs 4000MHz Memória sávszélesség: 12, 8 GB/s vs 128 GB/s Memória: 1GB GDDR3 vs 1GB GDDR5 Elméleti számítási teljesítmény (GFLOPS): 104 vs 2088 Persze ezeken felül méretben, fogyasztásban és árban is nagy a különbség, de mindkettõ "egygigás" kártya, mégis az egyik házimozi és irodai gépekbe való, a másik meg vérbeli játékos (volt, de még ma sem rossz). Persze az új HD7000 széria már más felépítésû GPU-t tartalmaz illetve az Nvidia kártyáival sem lehet ezeket az adatokat csak úgy összevetni. Remélem sikerült rátapintanom a lényegre és érthetõ voltam, ha nem is hibátlan/hiánytalan. :)
Nem a gb számítt , 9600GT és a 6850 is 1gigás mégis ég és föld.. Mennyire új gyártmény , sahdere mennyi , mekkora felbontást bír , x hányas , ddr3-as csak vagy GDRR5ös..
A kérdező hozzászólása: köszi:D

Milyen jogszabályt akarnak bevezetni, hogy az apáknak is igénybe kell venniük a gyerekek utáni szociális ellátást 3-4honapig? Ez pontosan mit jelent, hogy fog ez müködni és mikortol akarják ezt bevezetni?

Legjobb válasz: Egyelõre minden csak terv, egyelõre még nem lehet tudni, hogy pontosan mi lesz, hogyan, mikortól és milyen feltételekkel vezetik be. Addig csak találgatni lehet a dologról, de annak szerintem nincs sok értelme. Több olyan országban ahol a mienknél nagyságrendekkel kevesebb ideig maradhatnak otthon az anyukák, van hasonló rendszer. Ha jól tudom a Svédországban is 100 körüli napot az apukáknak kell igénybe venni. Hollandiában úgy mûködik, hogy az anyukáknak hamar vissza kell menni dolgozni. Ezt nem a nálunk megszokott módon, hogy a hét öt napján teljes munkaidõben dolgoznak teszik meg, hanem választhatnak, hogy hány napot akarnak dolgozni a héten. Ez lehet heti egy nap is akár. Ilyen esetben az apukáknak is jár heti egy nap, amikor õ van otthon a gyerekkel. Ha az anyuka több napot dolgozik mint egy nap, akkor a fennmaradó napokat családi napközi szerû ellátással oldják meg, mert ott nem igazán van a mi értelmezésünk szerinti bölcsöde.

Egyelõre minden csak terv, egyelõre még nem lehet tudni, hogy pontosan mi lesz, hogyan, mikortól és milyen feltételekkel vezetik be. Addig csak találgatni lehet a dologról, de annak szerintem nincs sok értelme. Több olyan országban ahol a mienknél nagyságrendekkel kevesebb ideig maradhatnak otthon az anyukák, van hasonló rendszer. Ha jól tudom a Svédországban is 100 körüli napot az apukáknak kell igénybe venni. Hollandiában úgy mûködik, hogy az anyukáknak hamar vissza kell menni dolgozni. Ezt nem a nálunk megszokott módon, hogy a hét öt napján teljes munkaidõben dolgoznak teszik meg, hanem választhatnak, hogy hány napot akarnak dolgozni a héten. Ez lehet heti egy nap is akár. Ilyen esetben az apukáknak is jár heti egy nap, amikor õ van otthon a gyerekkel. Ha az anyuka több napot dolgozik mint egy nap, akkor a fennmaradó napokat családi napközi szerû ellátással oldják meg, mert ott nem igazán van a mi értelmezésünk szerinti bölcsöde.

Hogyan állapitják meg pontosan, hogy valaki hány hetes terhes? Nem vagyok még az, csak érdekel a kérdés.

Ugyanis, ha az utolsó mensi a támpont, akkor akár 3 hét eltérés is lehet. Mert ha valaki a ciklus 6. napján esik teherbe vagy mondjuk a 27. napon, akkor annak ugyanúgy az utolsó mensie ugyanakkor volt, de már van 20 nap különbség. Értitek? Szóval, hogy van ez?

Legjobb válasz: Minden pontosan úgy van, ahogy leírod. Ezért van az, hogy a kiírt idõponton a terhességek csak 5 %-a "ér véget". Az intervallum a terminus vége elõtti két hét és az utána való két hét között mozog. De az uh-ok alapján tudnak idõpontot közelíteni és módosítják is a kiírt napot ha nagy az eltérés. A terhességi heteket pedig valóban az utolsó menszesz elsõ napjától számolják.

Minden pontosan úgy van, ahogy leírod. Ezért van az, hogy a kiírt idõponton a terhességek csak 5 %-a "ér véget". Az intervallum a terminus vége elõtti két hét és az utána való két hét között mozog. De az uh-ok alapján tudnak idõpontot közelíteni és módosítják is a kiírt napot ha nagy az eltérés. A terhességi heteket pedig valóban az utolsó menszesz elsõ napjától számolják.
nekem a baba 3 honapos koráig megjött, igy nem is gyanakodtam arra, h terhes lehetek.

Jó napot! Csak azt nem írják sehol, hogy pontosan hogyan is hat, mi az a hatóanyag a barátcserjében, és milyen változást okoz a női szervezetben. Köszönettel, Szilvia

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Nyilván nem a pontos kémiai szerkezetre, vagy összetételre kíváncsi, hiszen attól még semmi gyakorlatban hasznosítható ismerete nem lesz. Ennek ellenére az alapvető információk a következők: A női ciklust számos nemi hormon szabályozza. Ezek közé tartozik a prolaktin is, amely az agy egy részében termelődik. Az említett hormon magas szintje gátolja a tüszőérést, és a sárgatest …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! Nyilván nem a pontos kémiai szerkezetre, vagy összetételre kíváncsi, hiszen attól még semmi gyakorlatban hasznosítható ismerete nem lesz. Ennek ellenére az alapvető információk a következők: A női ciklust számos nemi hormon szabályozza. Ezek közé tartozik a prolaktin is, amely az agy egy részében termelődik. Az említett hormon magas szintje gátolja a tüszőérést, és a sárgatest … Olvass tovább »


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!