Találatok a következő kifejezésre: Pontosan hogy ki a (213 db)

A SoundCloud-on lehet látni pontosan, hogy kik nézték emg az adatlapodat, illetve a zenéidet?

Nem vagyok bejelentkezve, de vszínûleg a facebook profilom alapján be lehetne azonosítani, hogy kiknek a zenéjét hallgattam. Ilyen létezik? Vagy csak egy átlagot mutat, pl. szolnokiak, pestiek hallgatták a zenét?


Megmondaná valaki, hogy hogyan szól pontosan ez a vers és, hogy ki a szerzője?

A Szahara egy sivatag, mely ok nélkül vagy okkal, színültig van telve, úgynevezett homokkal. Ez a homok van vagy (...) Ahol a sivatag véget ér ott kezdődik az oázis.

Legjobb válasz: Romhányi József: A teve fohásza

Romhányi József: A teve fohásza
A kérdező hozzászólása: Nem erre gondoltam de azért köszönöm:)
Google nem találja, szerintem nem létezik.:D
A kérdező hozzászólása: "A Szahara egy sivatag, mely ok nélkül vagy okkal, tetõtül talpig tele van úgynevezett homokkal. Ez a homok van biztosan 50 liter vagy 100 is, és ahol többé nincs homok, úgy hivják: oázis." Nos a vers már megvan de a szerzõt még mindig nem találom.:P

Hogyan mérjem ki a sómennyiséget az oldatba kávés, mokkás és teás kanál segítségével pontosan?

1%-os sóoldatot csinálni orrmosás céljára. 240 ml-es a flakon és csak mokkás és teás kanál áll rendelkezésemre. Gondolom 1 gramm lehet egy mokkás kanálnyi só. Sajnos ez a mértékegység számítás sohasem ment. Próbáltam kiszámolni az átváltásokat, de már égnek áll a hajam is. Köszönöm, ha segíteni tudtok!!!

Legjobb válasz: 1 púpozott evõkanál só = 2 dkg 1 csapott evõkanál só = 1,5 dkg 1 csapott teáskanál só = 1 dkg Ennek alapjan ki tudod számolni, de ha nem egész pontos a töménység, akkor sincs semmi baj.

1 púpozott evõkanál só = 2 dkg 1 csapott evõkanál só = 1, 5 dkg 1 csapott teáskanál só = 1 dkg Ennek alapjan ki tudod számolni, de ha nem egész pontos a töménység, akkor sincs semmi baj.
Még egy tipp: ha nagyobb mennyiségü (pl 4-szeres) sót mérsz ki, azt könnyebb. Utána ha papíron vékonyan szétteríted négyszög formában, akkor azt utána könnyen lehet negyedelni. (A többit, amit nem hasnálsz fel azonnak, zacskóban el tudod tenni a következö alkalomra.)

Suliban beszélgettünk valamilyen LF életfilozófiáról, de a tanár nem akarta nekünk elárulni, hogy pontosan mi ez, és hogy ki is találta ki, hol nézhetnénk meg?

Valamilyen videó... arról, hogy van az LF (???) és ha jót teszel az életben, akkor ő 1 pontot kap, ha rosszat teszel, akkor ő 2 pontot kap, szóval az egész élet lényege, hogy az emberiség nem nyerhet, hanem ez az LF fog felülkerekedni rajtunk. De "nem tudnánk feldolgozni" ezért nem nézhetnénk meg... 16 évesek vagyunk amúgy :) Mi ez, amiről a tanár beszélt? Van róla valami cikk, vagy videó, ismertető, stb? Előre is köszönöm :)

Angliába megyek ki érdekelne, pontosan hogyon kell telefonálnom onnan itthoni mobilra? Pontosan hogy kell beütni a telefonszámot.

vegyünk egy példát: 06301234567 ezt hogy hívjam Nagy-Brittaniából? köszönöm :)

Legjobb válasz: a 06 helyett +36-ot kell pötyögni az elején, a 30-tól viszont ugyanaz. + jelet a kis csillag gombal lehet kreálni.

a 06 helyett +36-ot kell pötyögni az elején, a 30-tól viszont ugyanaz. + jelet a kis csillag gombal lehet kreálni.
A kérdező hozzászólása: Csak ennyi??? Az ország hívójele az '1' nem kell vhova?
az ország hívójele nem "1" hanem +36 !!!!
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm szépen!
jaja, csak ennyi.
vagy 0036 "301234567"

Igaz-e, és ha igen, miért és mire vonatkozik pontosan, hogy diótól, mandulától és más hasonlóktól (pontosan miktől is? ) kisebesedhet a szánk vagy pattanás alakulhat ki a nyelven vagy a szájban?

Rémlik, hogy mintha régen több embertől is hallottam volna ezt, de nem emlékszem pontosan és nem is találtam rá magyarázatot a neten, viszont az utóbbi időben nekem kategorikusan mindig akkor lett valami bibi a számban vagy a nyelvemen, amikor diót vagy mandulát ettem (oké, nem egy-egy szemet, de nem is fél kilóval, olyan 8-10 darabot kb.). Szóval van-e összefüggés (vagy netán véletlen? Nem hiszem...), és ha igen, mitől alakul ki, és a dión és a mandulán kívül még mitől?

Legjobb válasz: szia! A nyers diótól és más olajos magtól lehet sebes (ótvaros) a fejbõröd, arcod, szád. Ezért kell szárítani, pörkölni az olajos magvakat, de még akkor sem eheted magad velük tele. Nekem ezt tanították régen, nem tudom mennyi a valóságalapja, de nem is szeretném kipróbálni, az az igazság! De igazság szerint, nem is szokott az ember azokból olyan sokat enni, hogy bajt okozzanak. Dió, mogyoró, mandula, napraforgó, és minden ilyen. Ha szárítva van, és úgy eszel belõle sokat, akkor meg hasmenésed lesz.

szia! A nyers diótól és más olajos magtól lehet sebes (ótvaros) a fejbõröd, arcod, szád. Ezért kell szárítani, pörkölni az olajos magvakat, de még akkor sem eheted magad velük tele. Nekem ezt tanították régen, nem tudom mennyi a valóságalapja, de nem is szeretném kipróbálni, az az igazság! De igazság szerint, nem is szokott az ember azokból olyan sokat enni, hogy bajt okozzanak. Dió, mogyoró, mandula, napraforgó, és minden ilyen. Ha szárítva van, és úgy eszel belõle sokat, akkor meg hasmenésed lesz.
nyers=frissen leszedett.

Hogy lehet megoldani, hogy egy bescannelt anyagot pontosan ugyanolyan színárnyalatban nyomtasson ki a nyomtató mint az eredeti volt? (LENT)

Bescanneltem valamit, de kés?bb kinyomtatásnál már világosabb színekkel adja vissza. A scannelés után a file a gépen megfelel? volt. Legalábbis sokkal jobb mint a kinyomtatásnál. Hogy lehetne megoldani? Mit kell beállítani és hogyan? Vagy hogy lehetne megoldani, hogy általában mélyíteni a színeket? Mindet egységesen. Photoshop meg hasonlókhoz nem értek. Valami egyszer? megoldást kérnék. Szerintetek nagy teljesítmény?, jó min?ség? nyomtatóval ha próbálkoznék akkor olyan lenne mint az eredeti? Légyszi segítsetek! El?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Sehogy nem lehet megoldani, hogy pontosan ugyanazt kapd nyomtatásban, mint amit a képernyõn látsz, mivel az additív (monitor) és szubsztraktív képalkotás között nagy a különbség. Monitor: RGB (24 bit) (összeadó színkeverés) Nyomtató: CMYK (32 bit) (kivonó színkeverés) Na ez a kettõ rohadtul különbözik. Egyébként, ha nyomtatásra kell grafikát tervezni, akkor CMYK színrendszerben kell elkészíteni a grafikát, és legyen legalább 300 DPI a felbontása.

Sehogy nem lehet megoldani, hogy pontosan ugyanazt kapd nyomtatásban, mint amit a képernyõn látsz, mivel az additív (monitor) és szubsztraktív képalkotás között nagy a különbség. Monitor: RGB (24 bit) (összeadó színkeverés) Nyomtató: CMYK (32 bit) (kivonó színkeverés) Na ez a kettõ rohadtul különbözik. Egyébként, ha nyomtatásra kell grafikát tervezni, akkor CMYK színrendszerben kell elkészíteni a grafikát, és legyen legalább 300 DPI a felbontása.
A kérdező hozzászólása: Írtam e-mailt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!