Találatok a következő kifejezésre: Pontosan hogy ki (281 db)

Hogyan tudhatjuk meg pontosan, hogy kit hol temettek el?

Barátnőm kisgyerek korában elvesztette szüleit, sajnos nem volt semmilyen közeli hozzátartozó aki tovább nevelte volna, így nevelőszülőhöz került, akivel soha nem volt felhőtlen a viszonyuk, inkább nem minősíteném azt az embert,de a véleményem meg van róla. Az a lényeg, hogy a barátnőm nem tudja, hogy szüleit hol temették el és , hogy pontosan hogyan is haltak meg, a nevelőszülője sosem beszélt neki erről pedig valószínűleg tudhat róla. Még kicsi volt, ennek ellenére rengeteg közös emléke van szüleiről, pár hónap múlva 18 éves lesz, és elköltözik onnan ahol most él, és elsőnek szülei sírját szeretné felkeresni, én ebben szeretnék neki segíteni, csak nem tudom, hogy hogyan, ebben szeretném segítségeteket kérni. A hasznos válaszokat előre is nagyon köszönöm!!!

Igaz-e, és ha igen, miért és mire vonatkozik pontosan, hogy diótól, mandulától és más hasonlóktól (pontosan miktől is? ) kisebesedhet a szánk vagy pattanás alakulhat ki a nyelven vagy a szájban?

Rémlik, hogy mintha régen több embertől is hallottam volna ezt, de nem emlékszem pontosan és nem is találtam rá magyarázatot a neten, viszont az utóbbi időben nekem kategorikusan mindig akkor lett valami bibi a számban vagy a nyelvemen, amikor diót vagy mandulát ettem (oké, nem egy-egy szemet, de nem is fél kilóval, olyan 8-10 darabot kb.). Szóval van-e összefüggés (vagy netán véletlen? Nem hiszem...), és ha igen, mitől alakul ki, és a dión és a mandulán kívül még mitől?

Legjobb válasz: szia! A nyers diótól és más olajos magtól lehet sebes (ótvaros) a fejbõröd, arcod, szád. Ezért kell szárítani, pörkölni az olajos magvakat, de még akkor sem eheted magad velük tele. Nekem ezt tanították régen, nem tudom mennyi a valóságalapja, de nem is szeretném kipróbálni, az az igazság! De igazság szerint, nem is szokott az ember azokból olyan sokat enni, hogy bajt okozzanak. Dió, mogyoró, mandula, napraforgó, és minden ilyen. Ha szárítva van, és úgy eszel belõle sokat, akkor meg hasmenésed lesz.

szia! A nyers diótól és más olajos magtól lehet sebes (ótvaros) a fejbõröd, arcod, szád. Ezért kell szárítani, pörkölni az olajos magvakat, de még akkor sem eheted magad velük tele. Nekem ezt tanították régen, nem tudom mennyi a valóságalapja, de nem is szeretném kipróbálni, az az igazság! De igazság szerint, nem is szokott az ember azokból olyan sokat enni, hogy bajt okozzanak. Dió, mogyoró, mandula, napraforgó, és minden ilyen. Ha szárítva van, és úgy eszel belõle sokat, akkor meg hasmenésed lesz.
nyers=frissen leszedett.


Angliába megyek ki érdekelne, pontosan hogyon kell telefonálnom onnan itthoni mobilra? Pontosan hogy kell beütni a telefonszámot.

vegyünk egy példát: 06301234567 ezt hogy hívjam Nagy-Brittaniából? köszönöm :)

Legjobb válasz: a 06 helyett +36-ot kell pötyögni az elején, a 30-tól viszont ugyanaz. + jelet a kis csillag gombal lehet kreálni.

a 06 helyett +36-ot kell pötyögni az elején, a 30-tól viszont ugyanaz. + jelet a kis csillag gombal lehet kreálni.
A kérdező hozzászólása: Csak ennyi??? Az ország hívójele az '1' nem kell vhova?
az ország hívójele nem "1" hanem +36 !!!!
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm szépen!
jaja, csak ennyi.
vagy 0036 "301234567"
A kérdező hozzászólása: köszönöm
egyébként ha meg van a film akkor a végén miután felsorolták a stáblistát mindig kiírják a dalok címét és szerzõjét ami a filmben van

Kallos szõkítõpor kézre. Pontosan hogyan?

Azt tudom hogy van ez a por és az oxi krém. De ebbõl 6 vagy 12 % kell? Milyen arányban kell kikeverni? Elsõ alkalommal mire figyeljek? Nem káros? Kell valami krémmel pl körömvirággal lekenni elõtte vagy utána a kezemet?

Legjobb válasz: már elötte kend be pl vazelinnel igy nem csipi ki a börödet. elöször használj 6-os oxit olyan jó krémes kenhetö állagúra keverd ki, kb kétszer annyi oxival mint a por, de lassan adagold és akkor látod az állagán. ha nem szökiti ki eléggé a 6-os akkor kiprobálhatod a 12-essel vagy esetleg 12-es és kis viz és akkor lesz 9-es erösségû. utána is kend be valamilyen krémmel. (kozmetikus vagyok)

már elötte kend be pl vazelinnel igy nem csipi ki a börödet. elöször használj 6-os oxit olyan jó krémes kenhetö állagúra keverd ki, kb kétszer annyi oxival mint a por, de lassan adagold és akkor látod az állagán. ha nem szökiti ki eléggé a 6-os akkor kiprobálhatod a 12-essel vagy esetleg 12-es és kis viz és akkor lesz 9-es erösségû. utána is kend be valamilyen krémmel. (kozmetikus vagyok)
Inkább próbálkozz 3%-os oxiva. Csak 1 literes kiszerelésben kapható de 700Ft az egész, szóval nem egy nagy beruházás. Az ennél magasabb koncentrációjú hidrogén peroxid már elég irritatív. Persze bekenheted vazelinnel a kezed, de az csökkenti a szõkítõ hatást a szõrökön is. A 12%-ost meg felejsd el. Én inkább azt tanácsolom hogy 1:1 arányban keverd.
én testápolóval bekened, asszem 6%-os oxi, abból duplán tenni, mint amennyit a porból, összekeverni, rákened egy ecsettel, vársz 15 percig, lemosod :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat :)
a tgyás 168 napig jár. A szülés napjától lehet igényelni, vagy a szülést megelõzõ 28 nappal. A napi bruttó átlagbér 70%-a és csak SZJA-t vonnak belõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!és a bruttó bérnek a 70%-a amit kapni fogok?Van még más juttatás is ezen is az egyszeri szülési támogatáson kívül?
Igen, a szülést megelõzõ év napi bruttó átlagbérednek lesz a 70%-a. Egyszeri anyasági támogatást kapsz ugye, ami kb. 64 ezer forint. Ezen kívül a családi pótlék lesz még ami havonta 12 ezer forint körül van. 168 napig kapod a tgyást utána a gyedet, ami a biztosítási idõtõl függõen a gyerek 2 éves koráig járhat. Gyed után igényelheted a gyest, ami a gyerek 3 éves koráig jár, jelenleg kb. nettó 25 ezer forint.
5 és fél hónapig.

Suliban beszélgettünk valamilyen LF életfilozófiáról, de a tanár nem akarta nekünk elárulni, hogy pontosan mi ez, és hogy ki is találta ki, hol nézhetnénk meg?

Valamilyen videó... arról, hogy van az LF (???) és ha jót teszel az életben, akkor ő 1 pontot kap, ha rosszat teszel, akkor ő 2 pontot kap, szóval az egész élet lényege, hogy az emberiség nem nyerhet, hanem ez az LF fog felülkerekedni rajtunk. De "nem tudnánk feldolgozni" ezért nem nézhetnénk meg... 16 évesek vagyunk amúgy :) Mi ez, amiről a tanár beszélt? Van róla valami cikk, vagy videó, ismertető, stb? Előre is köszönöm :)

Word-be írtam egy hosszú szöveget, de bekezdés helyett 3 szóközzel indítottam. Ki lehet javítani egyszerűen és gyorsan, vagy csak úgy, ha egyesével minden bekezdés előtt kitörlöm a három szóközt és átállítok valamit? Pontosan hogy kell megoldani?

Balra zártba írtam sorkizárt helyett, utólag állítottam át sorkizártra, de sift enterrel léptem mindig a következ? sorba, így egyesével kell ismét kitörölnöm? Visszamennem a bekezdéshez, törölni egy szóközt majd újra enterrel lemenni?

Legjobb válasz: Mivan? Ha azt akarod, hogy a bekezdések elsõ sora beljebb legyen mint a bekezdés további részei, akkor a Bekezdések menüben kell a Behúzást menüpontnál beírnod egy tetszõleges értéket. Ha kifele akarod húzni az elsõ sort, akkor jobbra, és pipáld ki mellette azt, hogy "Elsõ sor". Amúgy Ctrl+F, és rákeresel három szóközre, és minden elõfordulásánál Delete-t nyomsz. Shift+Enter akkor kell, ha következõ sorba akarsz írni de nem akarod megtörni a bekezdést, vagyis új bekezdést kezdeni.

Mivan? Ha azt akarod, hogy a bekezdések elsõ sora beljebb legyen mint a bekezdés további részei, akkor a Bekezdések menüben kell a Behúzást menüpontnál beírnod egy tetszõleges értéket. Ha kifele akarod húzni az elsõ sort, akkor jobbra, és pipáld ki mellette azt, hogy "Elsõ sor". Amúgy Ctrl+F, és rákeresel három szóközre, és minden elõfordulásánál Delete-t nyomsz. Shift+Enter akkor kell, ha következõ sorba akarsz írni de nem akarod megtörni a bekezdést, vagyis új bekezdést kezdeni.
Késõbb még jól jöhet, ha elmerülsz a Word cserebere képességeiben, mert nagyon sokoldalú a cucc. Szerkesztés > Csere Egyebek, Speciális: itt a nem nyomtatandó írásjeleket is lehet orrba-szájba cserélni másra. Pl. 3 szóközt egy tabulátorra vagy enterre vagy shift enterre, stb. Ahogy a shift entereket is enterekre. És lezavar egy könyvet pár sec alatt :) Ajánlom még azt is hogy beírsz valamit a "keresett szöveghez" és alatta üresen hagyod. Így a keresett szöveget semmire cseréli, vagyis minden elõfordulást töröl.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!