Találatok a következő kifejezésre: Pontosan hány terhes (9 db)

Április 30 án volt utoljára pecsételö vérzésem. Hogyan kell kiszámitani pontosan hány hetes terhes vagyok?

Legjobb válasz: Szia! Nekem ápr. 23-án volt meg utoljára, most 10 hetes terhes vagyok. Akkor te ha minden igaz 9 hetes lehetsz +- pár nap. :)

Szia! Nekem ápr. 23-án volt meg utoljára, most 10 hetes terhes vagyok. Akkor te ha minden igaz 9 hetes lehetsz +- pár nap. :)
Nekem maj 01-en volt az utolso menszeszem, en 8hetes+3napos vagyok, akkor te 8hetes es 5napos vagy:-)
Ide írd be pontosan hogy mikor jött meg utoljára. Kiír minden fontos infot Neked:) http://www.nana.hu/index.php?apps=szulkalk
Számold ki április 30.-a óta hány hét telt el. Az orvos is így fogja kiszámítani.Minden terhességet az utolsó vérzés elsõ napjától számítják.
szia! nekem is pont április 30 volt az utsó mensim elsõ napja, és én most vagyok 8 hetes és 5 napos! gratulálok!

Pontosan hány hetes terhes Sarka Kata?

Legjobb válasz: Tegnap reggel (augusztus 26) volt a Mokkában és ott nyilatkozta, hogy a 14. hét vége felé jár már. :)

Tegnap reggel (augusztus 26) volt a Mokkában és ott nyilatkozta, hogy a 14. hét vége felé jár már. :)
Azt mondta, h március elején fog szülni.Ennyit tudok.
Miért, már terhes? A lagziról olvastam, meg elõtte is, hogy jöhetne a baba, de errõl még nem hallottam.
Kerek 15, nem?
Én nem a 2. válaszoló vagyok, de úgy rémlik, hogy a timmermann.hu-n láttam ezt a fajta elemzést a szülési kalkulátornál!
Kérdezném a 2. válaszolót hogy hol tudja ezeket az adatokat megnézni.
AZ UTOLSÓ VÁLASZOLÓ Vagyok vagyis naptár szerint 15hetes vagyok
15 hetes vagy!
Nekem 01.28-án volt az utolsó UH szerint 14hetes, naptár szerint 14hetes
nekem 01.31-én volt, uh szerint 13 hetes vagyok, naptár szerint 15!
Pont 15 hetes vagy!
Szülés várható idõpontja: 2008-11-05 Fogamzás feltételezett ideje: 2008-02-13 Betöltött hét: 14 Hátralévõ napok száma: 175 Trimeszter: második Magzat átlagos méretei: * CRL (Ülõmagasság vagy magzat hossza): 74 milliméter * BPD (Fejszélesség - falcsont távolság): 28 milliméter * THQ (mellkas átmérõ): 24 milliméter * FL (combcsonthossz): 14 milliméter * Súly: 55 gramm * HC (fej körfogat): 96 milliméter * AC (has körfogat): 74 milliméter * Látható változások: Az izmok és nemi szervek tovább fejlõdnek. Bár ultrahanggal nem látható, de megjelennek a kéz és láb körmei. A méhlepény veszi át a terhesség hormonális szabályozását.
Köszi megnézem. Boldog babavárást.

Ha 2008 okt 16-án volt az utolsó mensi akkor hány hetes terhes vagyok? Mert sose tudom pontosan.

Legjobb válasz: van több weboldal is, ahol nyomon tudod követni, pl nana.hu, vagy a www.naptarak.com ( ez utóbbin pl van egy olyan lehetõség is, hogy beírod az utsó mensi elsõ napját, és készít egy egész terhességre szóló napi osztású naptárat, amire csak ránézel, és máris tudod, hány hét, hány napos vagy.) De egyszerûen úgy tudod megjegyezni, hogy megnézed, milyen napra esett okt 16 ( amúgy csütörtök) és így fogod tudni, hogy mindig a csütörtök a fordulónapod, azaz mindig csütörtökön leszel x hetes betöltött terhes. Egyébként 19 hét 4 napos vagy.

van több weboldal is, ahol nyomon tudod követni, pl nana.hu, vagy a http://www.naptarak.com ( ez utóbbin pl van egy olyan lehetõség is, hogy beírod az utsó mensi elsõ napját, és készít egy egész terhességre szóló napi osztású naptárat, amire csak ránézel, és máris tudod, hány hét, hány napos vagy.) De egyszerûen úgy tudod megjegyezni, hogy megnézed, milyen napra esett okt 16 ( amúgy csütörtök) és így fogod tudni, hogy mindig a csütörtök a fordulónapod, azaz mindig csütörtökön leszel x hetes betöltött terhes. Egyébként 19 hét 4 napos vagy.
http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator&PHPSE.. Itt azt is látod, hogy kb mekkora a picid:) Helga

Hogyan állapitják meg pontosan, hogy valaki hány hetes terhes? Nem vagyok még az, csak érdekel a kérdés.

Ugyanis, ha az utolsó mensi a támpont, akkor akár 3 hét eltérés is lehet. Mert ha valaki a ciklus 6. napján esik teherbe vagy mondjuk a 27. napon, akkor annak ugyanúgy az utolsó mensie ugyanakkor volt, de már van 20 nap különbség. Értitek? Szóval, hogy van ez?

Legjobb válasz: Minden pontosan úgy van, ahogy leírod. Ezért van az, hogy a kiírt idõponton a terhességek csak 5 %-a "ér véget". Az intervallum a terminus vége elõtti két hét és az utána való két hét között mozog. De az uh-ok alapján tudnak idõpontot közelíteni és módosítják is a kiírt napot ha nagy az eltérés. A terhességi heteket pedig valóban az utolsó menszesz elsõ napjától számolják.

Minden pontosan úgy van, ahogy leírod. Ezért van az, hogy a kiírt idõponton a terhességek csak 5 %-a "ér véget". Az intervallum a terminus vége elõtti két hét és az utána való két hét között mozog. De az uh-ok alapján tudnak idõpontot közelíteni és módosítják is a kiírt napot ha nagy az eltérés. A terhességi heteket pedig valóban az utolsó menszesz elsõ napjától számolják.
nekem a baba 3 honapos koráig megjött, igy nem is gyanakodtam arra, h terhes lehetek.

Hány hetes terhességnél tudja az orvos pontosan megmondani, hogy hány hetes terhes vagyok?

Legjobb válasz: Nekem legelõször 8 hetesen mondta az orvos, hogy élõ embrió, kora 8 hét 3 nap. Elõtte 6 hetesen voltam nála, akkor még peteszákot látott csak (ez vagy a uh gép hibája vagy késõbb fogant).

Nekem legelõször 8 hetesen mondta az orvos, hogy élõ embrió, kora 8 hét 3 nap. Elõtte 6 hetesen voltam nála, akkor még peteszákot látott csak (ez vagy a uh gép hibája vagy késõbb fogant).
A kérdező hozzászólása: köszike a választ!
nem lehet az uh eredményre adni. Az utolsó menses elsõ napjából számolják ki a terhességet. Én tegnap voltam uh-n 30 hetesen, a feje alapján 31 hetes, a mellkasa viszont egy 35 hetes terhességnek felel meg. Úgyhogy nem lehet erre adni
A kérdező hozzászólása: Hûha, te aztán tudsz!:) Köszönöm
A kérdező hozzászólása: Most kedden voltam a dokinál és a mgzat mérete és a petezsák mérete alapján, egyértelmûen megmondta, hogy 6 hetes vagyok.Már ver a pici szíve:)
Foggátló mellett nincs ciklus, mert kikapcsolja a peteérést! Egyébként kb. 0%.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Nyugtató amit irtál, mert annyira parás vagyok :)
Nem lesz semmi probléma.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Harmadik napra jött is az áttöréses vérzés is. :) Tehát már biztos nincs baj.

Mennyire pontosan lehet megállapítani a baba korát UH-val? Pl: ha valakinek megvolt a terhesség első 2 hónapjában és utána vette észre valaki h terhes akkor hány hét különbséggel lehet megállapítani a terhesség korát?

Hány hetet tévedhet a UH? köszi

Legjobb válasz: Többnyire 10-15 napot tud "késni". Nálam mikor mérik a fejkörfogatot pl. akkor mindig kidobja a gép, hogy +/- 10-15 nap.

Többnyire 10-15 napot tud "késni". Nálam mikor mérik a fejkörfogatot pl. akkor mindig kidobja a gép, hogy +/- 10-15 nap.
Én úgy tudom, hogy a terhesség elején, mivel még többnyire azonosan fejlönek a babák, majdnem napra pontosan is meg tudják mondani a korát. Pl: mikor én voltam, a doki pontosan rávágta, hogy 6 hetes és kb 4 napos. De a baba úgyis maga dönti majd el, hogy pontosan mikor is érkezik..:-)
Az ultrahanggal szerintem pontosan meg tudják állapitani a baba korát, mivel egyformán nõnek, és ebbõl tutira lehet következtetni. 21 hetes kismama

A 28-29. heti ultrahangon mennyire tudják pontosan megállapítani, hogy hány hetes terhes vagyok?

Legjobb válasz: A combcsont hosszusagabol barmikor meg tudjak allapitani, mert az sosem "hazudik". Az orvos csak lemeri az UH-n es a gep mar ki is irja.

A combcsont hosszusagabol barmikor meg tudjak allapitani, mert az sosem "hazudik". Az orvos csak lemeri az UH-n es a gep mar ki is irja.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!