Találatok a következő kifejezésre: Pont nyaraláskor a (13 db)

Ez nem így mûködik.
Nem tudom eldönteni, hogy mirõl beszélsz. Pontosan megvan, hogy a gyógyszert mikor KELL elkezdeni szedni (menstruáció elsõ napján vagy menstruáció vége után közvetlenül), és hogyan KELL szedni. Ez nem csak olyan, hogy össze-vissza kapkodok néhány darabot, és remélem, hogy azt a hatást váltja ki, amit el akartam érni. Az emberi hormonrendszer sokkal bonyolultabb ennél. Nem fog így menni, sorry!
Amúgy ha egy életre el akarod baxni a 14 éves lány hormonrendszerét, akkor ez a legjobb recept. Össze-vissza adjál neki gyógyszert, és biztos lehetsz benne, hogy a büdös életben nem áll helyre, amit most elrontasz...
A kérdező hozzászólása: Ugy értem, ha az orvos írja fel neki, hogy mit kell és hogyan utána a gyógyszer szedése után megfog neki jönni?
Felelõsségteljes orvos nem ír fel kisgyerekeknek hormontablettákat, pláne nem ilyen csipcsup ügy miatt, hogy épp nyaraláskor fog menstruálni. Olyanhoz meg, akiben nincs felelõsségtudat nem érdemes menni.

Pont nyaraláskor jönne meg a mensim. Hogyan lehet megoldani, hogy eltolódjon? Mercilont szedek 1 éve.

Ebb?l lehet vmi baj? Mi a hátránya?

Legjobb válasz: én is mercilont szedtem. fogamzasgatloval valahogy el lehet tolni, de ezt inkabb orvostol kérdezd meg. amugy meg miert baj ha megjön? fogamzasgatlo mellett csak 2-3 nap, nem? az idõ alatt meg napozz, vagy pihenj. aztan elmulik, és lehet fürdeni.

én is mercilont szedtem. fogamzasgatloval valahogy el lehet tolni, de ezt inkabb orvostol kérdezd meg. amugy meg miert baj ha megjön? fogamzasgatlo mellett csak 2-3 nap, nem? az idõ alatt meg napozz, vagy pihenj. aztan elmulik, és lehet fürdeni.
Én is ezt szedtem és voltam olyan helyzetben, hogy muszáj volt kitolnom a szedését. Semmi bajom nem volt, de rendszert nem szabad belõle csinálni. Nekem gyógyszerszedés mellett sem múlt el két-három nap alatt, akkor is egy hét volt, igy pont az egy hetes nyaralás azzal telt volna.... Ha félsz meglépni, akkor hívd fel a nõgyógyászt és kérdezz rá, hogy nagy gubancot csinálnál e ha egy héttel kitolnád a szedését.
úgy h nemtartasz szünetet, hanem tovább szeded a 2. levelet. én tri regolt szedek, csináltam már ilyet, és minden rendben zajlott
elõzõ jól mondja, nem tartassz szünetet hanem rögtön folytatod a következõ levéllel.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! sajnos nekem is egy hétig tart vagy még néha tovább is :( . Valószínû h majd kipróbálom ezt az eltolásos módszert...
ha citromlevet iszol az is eltolja pár nappal! de nem két kortyra gondolok:)
felejtsd mar el ezt a marhasagot h a citrolmlé eltolja! nincs bebizonyitva. ez csak tévhit.
barátnõm "nõvér-suliba" jár és mikor táborban voltunk állandóan citromlevet ivott... kérdeztem, h miért, mert azért elég fura volt=D azt mondta, h a suliban tanulta, h ezzel késlelteti a menzeszét amíg haza nem érünk... sikerült neki, szal ez is egy megoldás...

Pont nyaraláskor fog a menstruációm megjönni. Létezik valami gyógyszer vagy torna, amivel tudnám 1hetet késleltetni?

Legjobb válasz: Bocs,most látom,hogy már hasonló kérdésre válaszoltatok.Klassz,hogy van rá gyógyszer!

A kérdező hozzászólása: Bocs, most látom, hogy már hasonló kérdésre válaszoltatok.Klassz, hogy van rá gyógyszer!
Szia :) azt a kérdést én tettem fel amugy :) mivel nem akartam gyógyszert szedni rá, megfogadtam a lányok tanácsát és citromlevet iszogatok. Olyan mint egy õskori kínzás, nagyon rossz :) de remélem bejön, mához 1 hétre már ott leszünk és nagyon reménykedek!! Sok szerencsét! :)
A kérdező hozzászólása: Szia!Majd írd meg bevállt-e a citromlé?!Mert azt én is szívesebben innám, minthogy gyógyszert szedjek.(Nekem mindig olyan pontosan jön meg, hogy másképp esélyem sincs, hogy késsen).Remélem ez az egyszerû megoldás oké lesz!Köszi elõre is!
amúgy a paradicsom kúra is használ. (rengeteg paradicsomot kell enni egy hétig)
Sziasztok. Én is most éppen ezen tûnõdöm, hogy 14-én megyek nyaralni, de 16-ra kel meg jönnie , fogamzásgátlót nem szedek, most vagy elkezdek szedni egy levél fogamzásgátlót vagy elmegyek a nõgyógyászhoz, hogy írjon fel valamilyen gyógyszert, hogy 1-héttel késõbb jöjjön meg. A citromlé szerintem kevés, ehhez valamilyen gyógyszer kel.
Tisztelt Hölgyem! A gyógyszer szedése alatt lehet szünetet tartani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
Tisztelt Hölgyem! A gyógyszer szedése alatt lehet szünetet tartani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha pont nyaralásra jön meg a menstruációm, mikor kell nőgyógyászhoz mennem azt késleltetni? És milyen módszerrel fogja befolyásolni, hogy abban a hónapban ne jöjjön meg, vagy csak 1-2 hétre rá?

Legjobb válasz: Sehogy nem lehet befolyásolni, max. azok tudnak variálni, akik fogamzásgátlót szednek. De ez sem javasolt, mert kellõen összezavarhatja a ciklusukat.

Sehogy nem lehet befolyásolni, max. azok tudnak variálni, akik fogamzásgátlót szednek. De ez sem javasolt, mert kellõen összezavarhatja a ciklusukat.
A kérdező hozzászólása: nem szedek fog.gátlót sem...
Legalább egy hónappal elõtte. Nem csak fogamzásgátlóval lehet késleltetni, hanem gyakorlatilag bármilyen progeszteron tartalmú szerrel... De szerintem nem kellene egy nyaralás miatt tologatni ideoda a vérzésed, mert nem biztos, hogy nem lesz következménye. De majd az orvos megmondja, hogy milyen lehetõséged van és mennyire kockázatos.
Hacsak nem a tengerhez mész, hagyd a francba. Gyógyszerrel ki tudja hagyatni, de ez elég durva beavatkozás a hormonrendszeredbe. Nem muszáj vízben lenni nyaraláskor (nekem is volt, h épp megvolt) - mondom én ezt úgy, h vízbolond vagyok.
A kérdező hozzászólása: elsõ közös tengerparti nyaralás, és nagyon fontos számunkra. kacsa vagyok, szóval nem hagyhatom ki a tengerben fürdést.
Én már fürödtem tengerben menzesz alatt tamponnal, az intimtölcsér is jó megoldás. Ezért nem kell megzavarni a hormonháztartásod.

Tolhatom e a menstruációmat úgy a fogamzásgátlómmal, h nem hagyok 7nap szünetet, hanem elkezdem beszedni a következő levelet? Pont nyaralásra jönne meg, és elvileg ilyet lehet csinálni. Yasminelle-t szedek. Ez beválhat?

Legjobb válasz: Eltolhatod úgy a menstruációdat, hogy nem hagy szünetet a két levél fogamzásgátló között, viszont így nagy valószínûséggel köztes vérzésed lesz.

Eltolhatod úgy a menstruációdat, hogy nem hagy szünetet a két levél fogamzásgátló között, viszont így nagy valószínûséggel köztes vérzésed lesz.
Én tavaly kétszer is toltam. Nem hagyd ki a gyógyszermentes napokat, hanem szedd tovább. Nekem tökéletesen bevált. Én elõtte megkérdeztem a dokim, azt mondta nyugodtan, addig szedhetem míg nem akarok menstruálni. Na jó azért nem a végtelenségig. Nekem tökéletesen bevált. Egyszer a nyaralás miatt szedtem végig kétszer, utána kihagytam a 7 napot, aztán a következõ ciklusban pedig megint két adagot szedtem be az esküvõ és a nászút miatt. Semmi gond nem volt, mikor abbahagytam ugyanúgy megjött, nem volt köztivérzés sem. Nyugodtan csináld.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Megpróbálom én, remélem beválik! :)

Mit tegyek, ha pont nyaraláskor jön meg a menzesz? Hordhatok tampont?

Nyáron megyek nyaralni tengerre,és nagyon félek attól,hogy pont akkor jön meg.Még nem állt be a menzeszem,alig 1 éve jött meg elõször,szóval nem is tudnám kiszámolni,meg most is 2 hónapos kimaradás van.Ha pont akkor jönne meg,akkor arra gondoltam,hogy tampont használok.Viszont sok mindent hallottam róla,valahol azt írják,hogy bármelyik korban lehet használni (13 éves vagyok,nyáron töltöm a 14-et),valahol pedig azt,hogy nem szabad szüznek használni,mert megsértheti a szüzhártyát.Egyébként talán egy picit tartok is a tampontól,mert hallottam,hogy valaki már elájult tõle.Szóval akkor most hordhatok tampont,vagy reménykedjek,hogy nem jön meg pont a nyaraláskor?

Legjobb válasz: Szabad használni tampont szûzen is, de leginkább a mini változatot. a szûzhártya rugalmas, tehát nem tudod egy mini tamponnal elvenni a szüzességedet. Lehet, hogy valaki éppen akkor ájult el, amikor fel akart tenni egy tampont, de hogy nem volt összefüggés a kettõ között az biztos. Én ha vízben használom, akkor azonnal ki szoktam cserélni, miután kijövök a vízbõl, egyéb szitukban is néhány óránként cserélni kell. Láttam egyébként a dm-ben kifejezetten úszáshoz való változatot, azt hiszem a Biointimo cég gyártja, de nem olcsó.

Szabad használni tampont szûzen is, de leginkább a mini változatot. a szûzhártya rugalmas, tehát nem tudod egy mini tamponnal elvenni a szüzességedet. Lehet, hogy valaki éppen akkor ájult el, amikor fel akart tenni egy tampont, de hogy nem volt összefüggés a kettõ között az biztos. Én ha vízben használom, akkor azonnal ki szoktam cserélni, miután kijövök a vízbõl, egyéb szitukban is néhány óránként cserélni kell. Láttam egyébként a dm-ben kifejezetten úszáshoz való változatot, azt hiszem a Biointimo cég gyártja, de nem olcsó.
Nyugodtan használhatsz tampont, sem a szüzességedet nemv eszi el, sem nem fogsz töle elájulni, ezek csak hülye ijesztgetések.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam.Megnézem azt a tampont is. :)
Utolsó, nem ijesztgetés! Nálam is volt már olyan, hogy majdnem elájultam tampon felhelyezésekor, de az azért volt, mert én mesni idõszakában mindig szörnyen rosszul vagyok. Kérdezõ, nyugodtan használhatod, viszont azzal számolj, hogy ha nem cseréled elég gyakran, akkor bizony egy idõ után átszivárog. Én még a normált se merem vízben használni, nem hogy a minit... :/ Pedig én már 17 vagyok. Viszont annak semmi jelentõsége, hogy átszakítja-e a szûzhártyádat vagy nem. Az a lovaglástól, és egyéb sportoktól is ugyanúgy elszakadhat, és nem is érzed.

A Suzuki swift 1.3 glx-m van. A hátsó kerekek pár napja búgó morgó hang jön. Műszerfal nem jelez semmit, autó stabilitása nem változott, gumik rendben. Mi lehet a gond? Be merjünk vállalni ezzel még egy kb.500 km-es utat? (Pont nyaraláson vagyunk. )

Ezel?tt egyébként naponta 100 max 150 km- mentünk vele, most el?ször kapott 500 km-s terhelést az autópályán.

Legjobb válasz: Elmegy még 3-4-5-8E km-t is akár, de benne van az is hogy besül vagy megforog a perselyben a csapágy, és akkor nem ennyi lesz a javítás sem. Nem nagy meló igazából, kb 2óra alatt megvan. Azt mondanám 1500-nál többet ne rakj bele így. Még valami: régi Swiftrõl van szó ugye?

Gondoltam, hogy az egész mizéria (szerviz díj + alkatrész) kerül max. 20Ezerebe. ;) A márkaszervizek valóban gyári alkatrészekkel dolgoznak és nem ilyen utángyártott lim-lomokkal. Ilyen szempontból nézve az ár tényleg reális. Kérdezõ azt már neked kell eldöntened, hogy mennyit ér számodra a kocsid. Te tudod, hogy milyen rendszerességgel használod. Ha ritkábban rövid utakra akkor az olcsóbb sem gáz. Ha sokszor rövid-hosszú utakra akkor talán a drágábbat érdemesebb megvenni. Bár nem tudom, hogy a gyári csapágy tényleg annyival jobb-e, mint az utángyártott ahogyan azt az elõttem hozzászóló állítja. Utolsónak.: Egyik ismerõsöm a Wagon R-jével már 2 éve csapágyas hátsó kerekekkel jár és még mindig gurul. :) Persze sose tudni mikor fog vele lerobbanni valahol az út mentén. :)
A szervizben haverom autóját javították. Úgy kezték, hogy akkumulátorsaru levétel:500 Ft
Elmegy még 3-4-5-8E km-t is akár, de benne van az is hogy besül vagy megforog a perselyben a csapágy, és akkor nem ennyi lesz a javítás sem. Nem nagy meló igazából, kb 2óra alatt megvan. Azt mondanám 1500-nál többet ne rakj bele így. Még valami: régi Swiftrõl van szó ugye?
Kerékcsapágy, 100%, 500km még belefér, de tervezz be egy cserét minél hamarabb. Párban cseréljük, 20 környékén áll meg helytõl függõen.
Anyagárral együtt mondtam, SKF csapágyakkal, ez a hivatalos ennyi. 6500/db a csapágy, teljesen reális ár. Bele lehet tenni a 3500asat is persze, csak az feleannyit bír.
A kérdező hozzászólása: És meddig szabad erõltetni egy csapágyas autót?
20Ezerért cseréltek ki 2 csapágyat???? Közben még milyen díjakat számoltok fel? A Suzukihoz 4Ezer körül kapsz csapágyat (én tavaly még 3.5ért vettem). Elviszed valami maszek szerelõhöz és max 15-bõl megúszod. A márkaszervizek csak lehúznak!!!!
A kérdező hozzászólása: Igen, 20 éves már :)
csapágy is az a fajta alkatrész amibõl a minõségibb a jobb, ne nagyon halogasd a dolgot ennyit szerintem megérdemel a kocsi
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!

Mit csináljak, ha pont a nyaraláskor jön meg?

Betétet használok, így nem bírnák akkor fürdeni: S, nagyon rendszertelen, de ha pont, akkor jön meg?/ tampon?

Legjobb válasz: Hát, akkor vagy nem fürdesz, ami nem lenne túl jó, mert mégis csak nyaralás, vagy tampont használsz. És bízz a szerencsédben, hogy nem akkor jön meg! =)

Hát, akkor vagy nem fürdesz, ami nem lenne túl jó, mert mégis csak nyaralás, vagy tampont használsz. És bízz a szerencsédben, hogy nem akkor jön meg! =)
Használj tampont.
A kérdező hozzászólása: bocsánatot kérek hogy ilyenkor nem az a legfontosabb hogy helyesen irjak-.- de te attól biztos okosabb leszel ha belekötsz másokba-.- többieknek köszönöm.
vagy nincs fürdés, vagy tampon, mást nem tehetsz. következõ nyárra készülj fel idejében, írass fogamzásgátlót, ha már legalább 3 éve menstruálsz addigra, azzal eltolhatod a vérzés idõpontját.
Vagy nem fürdesz, vagy rászánod magadat a tamponhasználatra. Más lehetõséged nemigen van, gondolom, ha ennyire rendszertelen a menzeszed, nagyon fiatal lehetsz még. Néhány év múlva tényleg megoldás lehet a fogamzásgátló, azzal egy évben max.1-2 szer eltolhatod a menzeszed idõpontját, de mivel ezzel beavatkozol a hormonháztartásodba, nem érdemes élni vele. Hidd el, minden ellenpropaganda ellenére nem veszélyes, ha a legalapvetõbb higiéniai szabályokat betartod. 28-29 éve használok tampont (ráadásul akkoriban még nem ilyen ultramodernek voltak) és soha, semmilyen bajom nem lett tõle.
utolsónak grat -.-"

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!