Találatok a következő kifejezésre: Pont nyaraláskor a (11 db)

Pont nyaraláskor jönne meg a mensim. Hogyan lehet megoldani, hogy eltolódjon? Mercilont szedek 1 éve.

Ebb?l lehet vmi baj? Mi a hátránya?

Legjobb válasz: én is mercilont szedtem. fogamzasgatloval valahogy el lehet tolni, de ezt inkabb orvostol kérdezd meg. amugy meg miert baj ha megjön? fogamzasgatlo mellett csak 2-3 nap, nem? az idõ alatt meg napozz, vagy pihenj. aztan elmulik, és lehet fürdeni.

én is mercilont szedtem. fogamzasgatloval valahogy el lehet tolni, de ezt inkabb orvostol kérdezd meg. amugy meg miert baj ha megjön? fogamzasgatlo mellett csak 2-3 nap, nem? az idõ alatt meg napozz, vagy pihenj. aztan elmulik, és lehet fürdeni.
Én is ezt szedtem és voltam olyan helyzetben, hogy muszáj volt kitolnom a szedését. Semmi bajom nem volt, de rendszert nem szabad belõle csinálni. Nekem gyógyszerszedés mellett sem múlt el két-három nap alatt, akkor is egy hét volt, igy pont az egy hetes nyaralás azzal telt volna.... Ha félsz meglépni, akkor hívd fel a nõgyógyászt és kérdezz rá, hogy nagy gubancot csinálnál e ha egy héttel kitolnád a szedését.
úgy h nemtartasz szünetet, hanem tovább szeded a 2. levelet. én tri regolt szedek, csináltam már ilyet, és minden rendben zajlott
elõzõ jól mondja, nem tartassz szünetet hanem rögtön folytatod a következõ levéllel.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! sajnos nekem is egy hétig tart vagy még néha tovább is :( . Valószínû h majd kipróbálom ezt az eltolásos módszert...
ha citromlevet iszol az is eltolja pár nappal! de nem két kortyra gondolok:)
felejtsd mar el ezt a marhasagot h a citrolmlé eltolja! nincs bebizonyitva. ez csak tévhit.
barátnõm "nõvér-suliba" jár és mikor táborban voltunk állandóan citromlevet ivott... kérdeztem, h miért, mert azért elég fura volt=D azt mondta, h a suliban tanulta, h ezzel késlelteti a menzeszét amíg haza nem érünk... sikerült neki, szal ez is egy megoldás...

Pont nyaraláskor fog a menstruációm megjönni. Létezik valami gyógyszer vagy torna, amivel tudnám 1hetet késleltetni?

Legjobb válasz: Bocs,most látom,hogy már hasonló kérdésre válaszoltatok.Klassz,hogy van rá gyógyszer!

A kérdező hozzászólása: Bocs, most látom, hogy már hasonló kérdésre válaszoltatok.Klassz, hogy van rá gyógyszer!
Szia :) azt a kérdést én tettem fel amugy :) mivel nem akartam gyógyszert szedni rá, megfogadtam a lányok tanácsát és citromlevet iszogatok. Olyan mint egy õskori kínzás, nagyon rossz :) de remélem bejön, mához 1 hétre már ott leszünk és nagyon reménykedek!! Sok szerencsét! :)
A kérdező hozzászólása: Szia!Majd írd meg bevállt-e a citromlé?!Mert azt én is szívesebben innám, minthogy gyógyszert szedjek.(Nekem mindig olyan pontosan jön meg, hogy másképp esélyem sincs, hogy késsen).Remélem ez az egyszerû megoldás oké lesz!Köszi elõre is!
amúgy a paradicsom kúra is használ. (rengeteg paradicsomot kell enni egy hétig)
Sziasztok. Én is most éppen ezen tûnõdöm, hogy 14-én megyek nyaralni, de 16-ra kel meg jönnie , fogamzásgátlót nem szedek, most vagy elkezdek szedni egy levél fogamzásgátlót vagy elmegyek a nõgyógyászhoz, hogy írjon fel valamilyen gyógyszert, hogy 1-héttel késõbb jöjjön meg. A citromlé szerintem kevés, ehhez valamilyen gyógyszer kel.
Tisztelt Hölgyem! A gyógyszer szedése alatt lehet szünetet tartani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
Tisztelt Hölgyem! A gyógyszer szedése alatt lehet szünetet tartani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha pont nyaralásra jön meg a menstruációm, mikor kell nőgyógyászhoz mennem azt késleltetni? És milyen módszerrel fogja befolyásolni, hogy abban a hónapban ne jöjjön meg, vagy csak 1-2 hétre rá?

Legjobb válasz: Sehogy nem lehet befolyásolni, max. azok tudnak variálni, akik fogamzásgátlót szednek. De ez sem javasolt, mert kellõen összezavarhatja a ciklusukat.

Sehogy nem lehet befolyásolni, max. azok tudnak variálni, akik fogamzásgátlót szednek. De ez sem javasolt, mert kellõen összezavarhatja a ciklusukat.
A kérdező hozzászólása: nem szedek fog.gátlót sem...
Legalább egy hónappal elõtte. Nem csak fogamzásgátlóval lehet késleltetni, hanem gyakorlatilag bármilyen progeszteron tartalmú szerrel... De szerintem nem kellene egy nyaralás miatt tologatni ideoda a vérzésed, mert nem biztos, hogy nem lesz következménye. De majd az orvos megmondja, hogy milyen lehetõséged van és mennyire kockázatos.
Hacsak nem a tengerhez mész, hagyd a francba. Gyógyszerrel ki tudja hagyatni, de ez elég durva beavatkozás a hormonrendszeredbe. Nem muszáj vízben lenni nyaraláskor (nekem is volt, h épp megvolt) - mondom én ezt úgy, h vízbolond vagyok.
A kérdező hozzászólása: elsõ közös tengerparti nyaralás, és nagyon fontos számunkra. kacsa vagyok, szóval nem hagyhatom ki a tengerben fürdést.
Én már fürödtem tengerben menzesz alatt tamponnal, az intimtölcsér is jó megoldás. Ezért nem kell megzavarni a hormonháztartásod.

A Suzuki swift 1.3 glx-m van. A hátsó kerekek pár napja búgó morgó hang jön. Műszerfal nem jelez semmit, autó stabilitása nem változott, gumik rendben. Mi lehet a gond? Be merjünk vállalni ezzel még egy kb.500 km-es utat? (Pont nyaraláson vagyunk. )

Ezel?tt egyébként naponta 100 max 150 km- mentünk vele, most el?ször kapott 500 km-s terhelést az autópályán.

Legjobb válasz: Elmegy még 3-4-5-8E km-t is akár, de benne van az is hogy besül vagy megforog a perselyben a csapágy, és akkor nem ennyi lesz a javítás sem. Nem nagy meló igazából, kb 2óra alatt megvan. Azt mondanám 1500-nál többet ne rakj bele így. Még valami: régi Swiftrõl van szó ugye?

Gondoltam, hogy az egész mizéria (szerviz díj + alkatrész) kerül max. 20Ezerebe. ;) A márkaszervizek valóban gyári alkatrészekkel dolgoznak és nem ilyen utángyártott lim-lomokkal. Ilyen szempontból nézve az ár tényleg reális. Kérdezõ azt már neked kell eldöntened, hogy mennyit ér számodra a kocsid. Te tudod, hogy milyen rendszerességgel használod. Ha ritkábban rövid utakra akkor az olcsóbb sem gáz. Ha sokszor rövid-hosszú utakra akkor talán a drágábbat érdemesebb megvenni. Bár nem tudom, hogy a gyári csapágy tényleg annyival jobb-e, mint az utángyártott ahogyan azt az elõttem hozzászóló állítja. Utolsónak.: Egyik ismerõsöm a Wagon R-jével már 2 éve csapágyas hátsó kerekekkel jár és még mindig gurul. :) Persze sose tudni mikor fog vele lerobbanni valahol az út mentén. :)
A szervizben haverom autóját javították. Úgy kezték, hogy akkumulátorsaru levétel:500 Ft
Elmegy még 3-4-5-8E km-t is akár, de benne van az is hogy besül vagy megforog a perselyben a csapágy, és akkor nem ennyi lesz a javítás sem. Nem nagy meló igazából, kb 2óra alatt megvan. Azt mondanám 1500-nál többet ne rakj bele így. Még valami: régi Swiftrõl van szó ugye?
Kerékcsapágy, 100%, 500km még belefér, de tervezz be egy cserét minél hamarabb. Párban cseréljük, 20 környékén áll meg helytõl függõen.
Anyagárral együtt mondtam, SKF csapágyakkal, ez a hivatalos ennyi. 6500/db a csapágy, teljesen reális ár. Bele lehet tenni a 3500asat is persze, csak az feleannyit bír.
A kérdező hozzászólása: És meddig szabad erõltetni egy csapágyas autót?
20Ezerért cseréltek ki 2 csapágyat???? Közben még milyen díjakat számoltok fel? A Suzukihoz 4Ezer körül kapsz csapágyat (én tavaly még 3.5ért vettem). Elviszed valami maszek szerelõhöz és max 15-bõl megúszod. A márkaszervizek csak lehúznak!!!!
A kérdező hozzászólása: Igen, 20 éves már :)
csapágy is az a fajta alkatrész amibõl a minõségibb a jobb, ne nagyon halogasd a dolgot ennyit szerintem megérdemel a kocsi
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!

Tolhatom e a menstruációmat úgy a fogamzásgátlómmal, h nem hagyok 7nap szünetet, hanem elkezdem beszedni a következő levelet? Pont nyaralásra jönne meg, és elvileg ilyet lehet csinálni. Yasminelle-t szedek. Ez beválhat?

Legjobb válasz: Eltolhatod úgy a menstruációdat, hogy nem hagy szünetet a két levél fogamzásgátló között, viszont így nagy valószínûséggel köztes vérzésed lesz.

Eltolhatod úgy a menstruációdat, hogy nem hagy szünetet a két levél fogamzásgátló között, viszont így nagy valószínûséggel köztes vérzésed lesz.
Én tavaly kétszer is toltam. Nem hagyd ki a gyógyszermentes napokat, hanem szedd tovább. Nekem tökéletesen bevált. Én elõtte megkérdeztem a dokim, azt mondta nyugodtan, addig szedhetem míg nem akarok menstruálni. Na jó azért nem a végtelenségig. Nekem tökéletesen bevált. Egyszer a nyaralás miatt szedtem végig kétszer, utána kihagytam a 7 napot, aztán a következõ ciklusban pedig megint két adagot szedtem be az esküvõ és a nászút miatt. Semmi gond nem volt, mikor abbahagytam ugyanúgy megjött, nem volt köztivérzés sem. Nyugodtan csináld.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Megpróbálom én, remélem beválik! :)

Mit csináljak, ha pont a nyaraláskor jön meg?

Betétet használok, így nem bírnák akkor fürdeni: S, nagyon rendszertelen, de ha pont, akkor jön meg?/ tampon?

Legjobb válasz: Hát, akkor vagy nem fürdesz, ami nem lenne túl jó, mert mégis csak nyaralás, vagy tampont használsz. És bízz a szerencsédben, hogy nem akkor jön meg! =)

Hát, akkor vagy nem fürdesz, ami nem lenne túl jó, mert mégis csak nyaralás, vagy tampont használsz. És bízz a szerencsédben, hogy nem akkor jön meg! =)
Használj tampont.
A kérdező hozzászólása: bocsánatot kérek hogy ilyenkor nem az a legfontosabb hogy helyesen irjak-.- de te attól biztos okosabb leszel ha belekötsz másokba-.- többieknek köszönöm.
vagy nincs fürdés, vagy tampon, mást nem tehetsz. következõ nyárra készülj fel idejében, írass fogamzásgátlót, ha már legalább 3 éve menstruálsz addigra, azzal eltolhatod a vérzés idõpontját.
Vagy nem fürdesz, vagy rászánod magadat a tamponhasználatra. Más lehetõséged nemigen van, gondolom, ha ennyire rendszertelen a menzeszed, nagyon fiatal lehetsz még. Néhány év múlva tényleg megoldás lehet a fogamzásgátló, azzal egy évben max.1-2 szer eltolhatod a menzeszed idõpontját, de mivel ezzel beavatkozol a hormonháztartásodba, nem érdemes élni vele. Hidd el, minden ellenpropaganda ellenére nem veszélyes, ha a legalapvetõbb higiéniai szabályokat betartod. 28-29 éve használok tampont (ráadásul akkoriban még nem ilyen ultramodernek voltak) és soha, semmilyen bajom nem lett tõle.
utolsónak grat -.-"
3-4 napot elvileg lehet tolni rajta citrom evéssel, mûködik az tuti.
Hát ezért eszedbe ne jusson fogamzásgátlót szedni.... Egyrészt nem is erre való, másrészt az elején elég rosszul is elsülhet. Lehet hogy egész hónapban pecsételõ vérzésed lesz tõle... Nem értem miért akar mindneki minden szarra fogamzásgátlót. El akarja tologatni a menzeszét, nagyobb mellett akar, hízni akar...NEM erre való!!!!
idióta. játszotok a szervezetetekkel, csak azért, hogy ne kelljen tamponnal fürdeni? nagy kaland.
Utolsó vagyok. És mellékesen ez nem is úgy megy, hogy "akkor holnaptól elkezdem szedni". Elõtte el kell menni orvoshoz kivizsgálásra, aztán vérvétel, meg kell várni az eredményt, aztán visszamenni dokihoz, megvárni a menzes elsõ napját... Nem csak úgy a vakvilágba elkezdeni szedni.... Hány éves vagy?
Nem kezdhetsz el fogamzásgátlót szedni holnaptól, mert az a menstruáció 1-5.napján kell elkezdeni szedni.Az elsõ hónapban, de lehet, hogy az elsõ 3-ban lesz közti vérzésed is, szóval, nem oldja meg a menstruációs gondodat a nyaralás alatt, hanem még tesz is rá egy lapáttal, hogy lehet, hogy 5 nap helyett egész hónapban vérzel majd.Igaz kicsit nyersen fogalmazzott az egyik kommentelõ, de iagaza van, ez sokkal komolyabb tabletta annál, mint, hogy az ember csak úgy kapkodja, mert épp nincs kedve menstruálni.Ráadásul az esetedben kivitelezhetetlen is 2 hét alatt csodát tenni, még fogamzásgátlóval is.Tudom, hogy kellemetlen nyaralás alatt menstruálni, de sajnos nekünk nõknek el kell viselni.Mást most nem tehetsz, mint, hogy felkészült betéttel, tamponnal és görcsoldóval és esetleg kipróbálhatod a citromos dolgot, talán segít.Sajnálom, több út sajnos nincs.
"lesz" helyett "lehet"-et, akartam írni.Nem biztos a közti vérzés, de lehet!Elég gyakori mellékhatás sajnos :S
Menj el nõgyógyászhoz és kérj Norcolut tablettát, ezzel lehet késleltetni a mensit. Elõtte pár nappal kell lekezdeni, és kb nyaralás közepéig szedd, miután abbahagyod rá pár napra fog megjönni. Egyik barátnõm pont 1 hete kérte a dokijától, szintén nyaralás miatt.
Az egyetlen lehetõséged a tampon, ha strandon fürödni akarsz menstruáció alatt.
Old meg. Nehogy már egy egy férfi mondja meg, mit kell csinálni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!