Találatok a következő kifejezésre: Pont ma hete, (28 db)

Ma voltam dokinál, és a papírra azt írta hogy grav. S.5. Én pont ma vagyok a 42. napon, ha a menstruációtól számoljuk. Tehát pont ma kezdem a 6. hetet. Elírta szerintetek? Vagy ezt akkor hogy számolta? MIért 5 hetet írt rá? Még az 5. hétbe tartozik?

Legjobb válasz: Betöltött heteket írják a papírra. Beléptél a 6. hétbe, tehát most 5 hetes vagy. Ez olyan, mint az életkor. Onnan, hogy megszületik a baba, belép az elsõ évébe, de egy évesnek csak az egy éves szülinapja után nevezzük... Amúgy gratulálok!

Betöltött heteket írják a papírra. Beléptél a 6. hétbe, tehát most 5 hetes vagy. Ez olyan, mint az életkor. Onnan, hogy megszületik a baba, belép az elsõ évébe, de egy évesnek csak az egy éves szülinapja után nevezzük... Amúgy gratulálok!
Én az 5 is, meg a mai is számoltam, így 42 nap.Ez stimmel, viszont a hetek csütörtöktõl-csütörtökig tartanak a te esetedben. :) 5-12 12-19 19-26 26-02 02-09 09-16 (holnap) Tehát holnap töltöd a 6. hetet és pénteken már 6+1 leszel, tehát elkezded a 7. hetet. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! És szerinted hol rontottam el a számolást? Melyik napot nem kellett volna beleszámolnom? A menstruáció napját vagy a mai napot? Mert amúgy nem tiszta hogy hova tûnik nekem az az 1 nap! :)
Elõször kiszámoltam a naptárban, aztán a kalkulátorral. :) Gratulálok! Boldog babavárást!!!! :)
A kérdező hozzászólása: Timike! Neked volt igazad, 5+6 napos vagyok, és mivel mindíg a betöltött heteket nézik, így azért írt rá 5 hetet! Megnyugodtam... :) Én a naptáromban akárhogy is számoltam, mindíg pont a 6+0-ra jött ki, de a neten csináltam terhességi kalkulátort, 2-t is, hogy tuti legyen, és ott 5+6 hetesnek írt, nem annyira értem a számolását, de most már hiszek a gépnek! :) Te kalkulátorral nézted vagy naptárban nézted?
A kérdező hozzászólása: Csináltam egy terhesség kalkulátort, és nem 6+0 hetes terhes vagyok, hanem 5+6 hetes terhes, úgyhogy valószínûleg azért írtak rá 5 hetet! :)
Nekem azért írtak 6hetet, amikor mensi szerint 7hetes lettem, mert az UH eredmények alapján így látta a doki. Valószínû késõbb volt ovud.
2012. január 21. A teherbe esés legvalószínûbb napja 2012. március 31. Az elsõ trimeszter vége (12. hét) 2012. július 14. A második trimeszter vége (27. hét) 2012. október 13. A szülés várható ideje (40.hét) 5 hét, 6 napA terhesség eddigi ideje
Mikor volt napra pontosan az utolsó mensid elsõ napja? 5-én nem? 30 naposak a ciklusaid? Akkor holnap leszel 6+0, tehát holnap kezded a 6. hetet, ma még csak betöltött 5 hetes vagy. http://www.kiskegyed.hu/kalkulator/terhessegi-kalkulator/
Na én nem végeztem számításokat, csak gondoltam, hoyg ez lehetett a probléma. De most ki is számoltam. Valószínû hogy a 6+0 az még betöltött 5-nek számít, és a 6+1 számít csak 6 hetesnek. De megmondom õszintén, hogy agy a harmadik gyerekemet várva sincs soha fogalmam, hogy pontosan hányadik héten járok, de szerintem ez nem is olyan nagy gond. Majd a dokik számolgatnak, az õ dolguk, az enyém meg hogy elmenjek a szükséges vizsgálatokra. A baba meg születik amikor akar. :o)
A kérdező hozzászólása: Ma pont a 42. napon vagyok a menstruációtól számolva. Az pont a 6. hét nem? És akkor az még mindíg 5-nek számít? Az elsõ kommentelõ azt mondta.
20+1 hetesen 20 hetes vagy. Kezded a 21-et. Nem holnap kezded a 6. hetet? Ma elvileg 5+6 napos vagy nem? 5-e volt az utolsó mensid elsõ napja? Bocs, ha elszámoltam! Ha minden igaz, holnaptól vagy 6 hetes terhes.
A kérdező hozzászólása: És akkor a késõbbiekben is úgy kell számolni, hogy ha mondjuk mondjuk pont 20+1 napos terhes vagyok, akkor még csak 19?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) És a válaszodat is!
A kérdező hozzászólása: Már értem! Én úgy számoltam naptárba, hogy nem csütörtöktõl csütörtökig, hanem egyessével, mondjuk úgy is 42 napra jön ki, de mindegy is. Már meg gyõztél, és magamat is meggyõztem! :)

Pont ma van egy hete, hogy késik a menzeszem. Múlt7 szerdára vártam, de sehol semmit. Szombaton reggel csináltam tesztet, de negatív lett. Azóta sem jött még meg. Beágyazódás után hány napig érdemes még megcsinálni a tesztet?

A párommal május 26.a óta próbálkozunk a babával,viszont nem veszek úgy észre magamon terhességi tünetet.A h?m 36.2 és 36.6 között van.Pont ma egy hete voltam házidokinál,mert nagyon fájt a torkom,és írt fel antibiotikumot,Maripent.Lehetséges,hogy amiatt késik ilyen sokat??Másnak is késett ett?l a gyógyszert?l?Már 9 éves menstruálok,SOHA nem maradt még ki!!Egyetlen egyszer fordult el? 9 év alatt,hogy késett 2 hetet,de kimaradni soha nem maradt ki 1 hónapot sem!!3-4 nap késés el? szokott fordulni,de ma már 1 hete késik.

Legjobb válasz: Szia! Én is pont most tettem fel ilyen kérdést... Hasonló a helyzet. 6 napja késik, és negatívot teszteltem tegnap is, ma is. Múlt hónapban volt két pozitív tesztem, de utána megjött... Nem volt beágyazódás. Most meg nem jön meg, de teszt nem jelzi. Még az a reményem, hogy a "Jónás napomra" hivatkozom, ami a mensi elõtt egy héttel volt. Állítólag akkor is meg tud foganni a pici. Az alapján meg lehet, hogy még nem jelez a teszt. Az elsõ hozzászólónak köszi a jó hírt! Hogy akár két hétig is "titkolózhaz" a pocaklakó a teszteken. Drukkolok neked is! Meg mindenkinek, aki annyira vágyik rá, mint Mi....

Szia! Én is pont most tettem fel ilyen kérdést... Hasonló a helyzet. 6 napja késik, és negatívot teszteltem tegnap is, ma is. Múlt hónapban volt két pozitív tesztem, de utána megjött... Nem volt beágyazódás. Most meg nem jön meg, de teszt nem jelzi. Még az a reményem, hogy a "Jónás napomra" hivatkozom, ami a mensi elõtt egy héttel volt. Állítólag akkor is meg tud foganni a pici. Az alapján meg lehet, hogy még nem jelez a teszt. Az elsõ hozzászólónak köszi a jó hírt! Hogy akár két hétig is "titkolózhaz" a pocaklakó a teszteken. Drukkolok neked is! Meg mindenkinek, aki annyira vágyik rá, mint Mi....
Nekem 2 hét késés után lett csak pozi a tesztem. :)
Szia!Én a helyedben csinálnék még egy tesztet!De sajnos a hõd nem elég magas ha nem jön meg irány a doki õ többet tud mondani!Azért szurkolok!De ne keseredj ha most mégsem vagy az minden hónap egy új próbálkozás új remény!
Szia! Nem szeretnélek elkeseríteni, de én is így jártam nem régen. Antibiotikumot szedtem, stresszeltem, és kimaradt egy ciklusom. De azért drukkolok, hogy baba legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát és bíztatását, de sajnos kb 1 órája megjött :( :'( Nincs babám :( Biztos csak az antibiotikumtól késett pont 1 hetet.

Ma reggel pozitívat teszteltem:-) ) és pont ma 1 hete késik. Jövő héten már mehetek dokihoz?

Legjobb válasz: Gratulálok:) Ha bírod, inkább a hét második feléig várj, hogy nagyobb eséllyel legyen már szívhang is:)

Gratulálok:) Ha bírod, inkább a hét második feléig várj, hogy nagyobb eséllyel legyen már szívhang is:)
Gratulllaaaa!!!!De jo neked:D.mehetsz, sot menned kell, mar csak azert is, hogy megnezzek, hogy jo helyen tapadt meg.Jo babavarast!!15 hos kislany anyukaja
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen.Szerdán rendel, akkor megyek:-))
Szia! Én 5+5 naposan voltam dokinál elõször, és még csak petezsák volt. Szerintem neked sem lesz még baba/szívhang. Ha sztk-ba mész, akkor midegy mikor mész, úgy is visszahívnak, és ingyenes. Én magándokihoz mentem, 2 hét múlva visszahívott, azaz 7+5 hetesen, na akkor már minden volt. Bár egy picit sajnálom, h. az elsõ vizsgálatnál is 7000 ft.-om bánta. Szóval csak ezért írom. Azt tanácsolom, ha nincs panaszod, akkor várj minél többet. A babád így is úgy is ott lesz.:) Gratulálok!
Kb. 8 hetesen érdemes menni, akkorra minden jól látszik/hallatszik, és ha bármi lenne, akkor sincs "késõ". De miért is lenne? GRATULÁLOK!! :o))
Gratulálok!:) ) Képzeld én is ma reggel teszteltem pozitívat!:) ) Nekem kb. 3 napja késik. A dokim pont nincs még 2 hétig, lehet, hogy megvárom, míg visszajön és csak akkor megyek hozzá. Remélem mindkettõnknél minden rendben lesz, és boldog babvárást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen.Minden jót Nektek.

December 23-án volt az utolsó mensim (pont ma öt hete). Mától vagyok 5 hetes terhes, vagy jövő hétfőtől leszek?

Legjobb válasz: Remélem jól értem a kérdésedet. A terhességi hetek nem hétfõtõl vasárnapig tartanak, hanem a hétfordulótól, tehát csütörtöktõl csütörtökig, vagy ahogy volt az utolsó mensid elsõ napja. Te ma vagy 5 hetes.

Remélem jól értem a kérdésedet. A terhességi hetek nem hétfõtõl vasárnapig tartanak, hanem a hétfordulótól, tehát csütörtöktõl csütörtökig, vagy ahogy volt az utolsó mensid elsõ napja. Te ma vagy 5 hetes.
persze, hogy 5 hetes vagy, ha egyszer öt hete volt az utolsó mensid. nem értem, a jövõ hétfõ hogy jött a képbe?
ja bocs, most már értem :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Tapasztalt már ilyet valaki? Pont ma egy hete késik. Ma vettem észre, hogy az alhasam nagyon feszül, pedig pisilni is sűrűn járok, nem tartom vissza.

Ja és még az a furi,ilyet még nem tapasztaltam,hogy amikor állok,érzem kidudorodni alul a méhemet. Szóval kitapintható. Még sose volt ilyen. ha odarakom a kezem szabályosan érzem. De fekszek akkor meg nem...

Legjobb válasz: Szerintem a sok pisilési inger nagyon is terhességre utaló jel, akárcsak az alhasi feszülés... egy tesztet megérne a dolog, de persze az is lehet, hogy csak felfáztál. Mindenesetre én tesztelnék, pláne ha egy hete késik. Írd meg mi lett légyszi:)

Szerintem a sok pisilési inger nagyon is terhességre utaló jel, akárcsak az alhasi feszülés... egy tesztet megérne a dolog, de persze az is lehet, hogy csak felfáztál. Mindenesetre én tesztelnék, pláne ha egy hete késik. Írd meg mi lett légyszi:)
én ugyanezekkel a tünetekkel voltam terhes. volt még egy kis szédelgés is.
Ha egy hete késik az mindnképpen terheségre utalhat.Egy tesztet valóban megér.Az furi hogy érzed a méhed , Mert tulajdonképpen azt nem lehetne.Biztos hogy a méhed?
Nekem is egy hetet késett és feszült a hasam, állandóan pisilnem kellett, és volt mellfeszülés, kicsi hasfájás-tehát akár mensi tüneteknek is mondhatnám.....de én 3 tesztet csináltam mert nem hittem el hogy 2 vonalnyira terhes vagyok :-)
A kérdező hozzászólása: Uh, ezt komolyan írtad? :S
Látom nem örülsz ennek :( de nem változott a véleményem, vegyél egy tesztet!
A kérdező hozzászólása: De én régebben pcos voltam. Lehet visszajött? van ilyen?
Mi votál régebben?Nem értem.
A kérdező hozzászólása: Mindegy! Már megjött!

Június 30, -műtöttek, pont ma 3-hete. Sajnos elvetéltem 11. -hétben, de még mindig vérzek, hol erősebb kicsit hol gyengébb barnás valami. Normális ez, hogy ennyi ideig? Kicsit kezd aggasztani, hogy ilyen hosszú.

Legjobb válasz: nem tudom hogy normális-e , de azónban gondoljon csak bele 11 hétig nem volt menzesze ... valahol csak ki kel jönnie ennek nem?

nem tudom hogy normális-e , de azónban gondoljon csak bele 11 hétig nem volt menzesze ... valahol csak ki kel jönnie ennek nem?
A kérdező hozzászólása: Az oké, hogy azt a 11-hetet be kell pótolni, de szerintem bõven folyt belõlem vér míg vetéltem, mert 3-napjára kapartak meg.

Április 30. -án volt abortuszom. Pont ma 4 hete! Eddig csak zuhanyoztam! Mikor lehet fürödni is? Mikorra várható az első mensi? Nekem 4-6 hetet mondtak.

Legjobb válasz: fürdeni én sem fürödtem csak a 6. hét után! Viszont kb. úgy kell megjönnie hogy beavatkozástól számított 28 nap. és miután megjött és elmúlt utána egy kontroll vagy nõgyógyász, ha õ azt mondja hogy minden ok akkor lehet fürdeni, nemi életet élni ugyanúgy mint a borzalmak elõtt :(

fürdeni én sem fürödtem csak a 6. hét után! Viszont kb. úgy kell megjönnie hogy beavatkozástól számított 28 nap. és miután megjött és elmúlt utána egy kontroll vagy nõgyógyász, ha õ azt mondja hogy minden ok akkor lehet fürdeni, nemi életet élni ugyanúgy mint a borzalmak elõtt :(
Szerintem várd meg a 6 hetet, ugyanúgy vigyázni kell a fertõzéssel, mint szülés után!

Pont ma kezdtem a 15-dik hetemet a terhesseggel. De már kezdek aggodni, hogy tenyleg minden rendben van-e, mert meg mindig nem nol a pocakom. Mibol veszem mar eszre magamon hogy nol majd a pockom?

Legjobb válasz: Mi a 18dik hetben vagyunk,de meg nem nyöl a pocim!A 20dik hetig nem gond,ha a babäval minden oke!!Ezt a dokim mondta!ugyhogy nyugi,van meg eleg idöd!:-)

Mi a 18dik hetben vagyunk, de meg nem nyöl a pocim!A 20dik hetig nem gond, ha a babäval minden oke!!Ezt a dokim mondta!ugyhogy nyugi, van meg eleg idöd!:-)
Nyugi, 15 hetesen még olyan lapos volt a hasam, hogy senki nem hitte el 15 hetes vagyok. 17 hetesen is csak egy kis puklim volt. Most 30 hets vagyok, 63-as volt a derekam a terhesség elõtt, most 90-es, szóval nagyon pici, mert a korom beli kismamáknak már javában 100 fölött van. Szóval nyugi. Minden kismama és pocak más. A pocakod nõni fog, érezni fogod a nadrágjaidon, illetve a puklid egyre feljebb fog kerülni, és egyre nagyobb lesz.

Pont ma 4 hete, hogy szívleállás miatt elvették a babámat 9 hetes voltam. Tudom, hogy egyénfüggő, de kb. mikortól várható a menszesz megjövetele?

Néha görcsölget a hasam de aztán semmi.

Legjobb válasz: nekem vasárnap lesz 3 hete,hogy missed.ab spontán vetélésem volt mûvi befejezéssel.azt mondják,hogy 4-6 hét múlva kell újra menstruállni. Drukkolok neked is meg magamnak is,hogy jöjjön még az a gólya:-)

nekem vasárnap lesz 3 hete, hogy missed.ab spontán vetélésem volt mûvi befejezéssel.azt mondják, hogy 4-6 hét múlva kell újra menstruállni. Drukkolok neked is meg magamnak is, hogy jöjjön még az a gólya:-)
Szia! Nálam rendesen a 28. napon jelentkezett, de a dokim azt mondta hogy az is normális ha csak a 6. héten jelentkezik a mensi. Ha a 6. hét után sem jönne meg akkor keresd fel az orvosod.
Szia, pontosan úgy kell megjönnie, mintha nem maradt volna ki egy mesid sem! Fel a fejjel! Szurkolok, hogy minél elõbb sikerüljön! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!