Találatok a következő kifejezésre: Politika témában a józan, megfontolt vélemény (1 db)

Politika témában miért a józan, megfontolt vélemény a haszontalan és miért a habzó szájú, fröcsögő a hasznos?

Kevés kivételt?l eltekintve.

Legjobb válasz: Attól függ, hogy kivel és hol beszélgetsz politikáról. Vannak olyan emberek, akikkel lehet józanul és megfontoltan beszélgetni még politikáról is. Habzó szájú fröcsögõsökkel még leállni sem érdemes, mert úgysem kíváncsiak a véleményedre. Én anno sokat vitatkoztam ilyenekkel, aztán rájöttem, hogy semmi értelme. Nincs semmi vitakultúrája, mûveltebb társaságban kiröhögnék, vagy szóba sem állnának vele. Ne hidd, hogy az ilyen ember véleménye bárki számára is hasznos lehet (õ csak a saját maga, és a hozzá hasonlók számára lehet "hasznos"). A demokrácia valahol ott kezdõdne, hogy akkor is kulturáltan hallgassuk meg mások véleményét, ha nem egyezik a mienkkel. Elfogadni azt, hogy mások máshogy gondolják. Csak a magyar társadalom még fejletlen ehhez (túl sokat élt diktatúrában, ahol csak egy domináns vélemény volt elfogadható).

Attól függ, hogy kivel és hol beszélgetsz politikáról. Vannak olyan emberek, akikkel lehet józanul és megfontoltan beszélgetni még politikáról is. Habzó szájú fröcsögõsökkel még leállni sem érdemes, mert úgysem kíváncsiak a véleményedre. Én anno sokat vitatkoztam ilyenekkel, aztán rájöttem, hogy semmi értelme. Nincs semmi vitakultúrája, mûveltebb társaságban kiröhögnék, vagy szóba sem állnának vele. Ne hidd, hogy az ilyen ember véleménye bárki számára is hasznos lehet (õ csak a saját maga, és a hozzá hasonlók számára lehet "hasznos"). A demokrácia valahol ott kezdõdne, hogy akkor is kulturáltan hallgassuk meg mások véleményét, ha nem egyezik a mienkkel. Elfogadni azt, hogy mások máshogy gondolják. Csak a magyar társadalom még fejletlen ehhez (túl sokat élt diktatúrában, ahol csak egy domináns vélemény volt elfogadható).
Azt hiszem, ennek az lehet az oka, hogy a naiv ember befolyásolható. Sok ember buta, nincs saját véleménye, azt hiszi el, amit hall, vagy hallani akar. Ezt a politikusok is jól tudják, ezért tudatosan befolyásolják a népet. Ugye az adócsökkentés szó egyszeri kimondása is több ezer szavazót jelenthet. Aztán itt van a kisebbség, aki megpróbál objektívan tekinteni a politikára (is), és kialakítani egy saját véleményt. A harmadik csoport pedig az, aki inkább nem is foglalkozik vele. Én a második és a harmadik közé helyezném magam. Kiválóan passzol ide a South Park gennyes tusról és redvás szendvicsrõl szóló része, aki nem látta, nézze meg. A lényege, mindegy kire szavazol, az egyik gennyes, a másik redvás, vagy ha úgy tetszik, az egyik 19, a másik egy híján 20.
A kérdező hozzászólása: Értem amit mondasz és részben igazad is van. Nem hiszem, hogy a jó és a rossz párharcáról szólna a dolog, mint ahogy a fehérköpenyes grállovagokban sem hiszek. De az azért elgondolkodtató, hogy fröcsögést csak az egyik oldalról hallani. Egyik kutya, másik eb, de azért tegyünk különbséget az agár, a kopó és a korcs között.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Általában melyik adón nézed a híradót, politikai híreket, műsorokat?

Melyik mérvadó számodra? Van olyan, amit semmiképp se nézel, mert csak felidegesít?

7

Az ATV egyértelműen az MSZP-t támogató csatorna?

10

Hogy mondhat ilyet egy sportoló, hogy a soroksári anyuka megérdemelte a halált?

http://www.14keruleti-hirhatar.hu/hirek/megerdemelte-a-halalt

Én is szoktam futni , néha sötétedés után.
Akkor én is megérdemelném vagy minden anyuka akinek ilyenkor van ideje egy kis testmozgásra?

18

Mi szerethető legjobban Kövér Lászlóban?

14

Hova tűntek politika témakör véleményformálói / törzsfelhasználói?

Véleményformálónak / törzsfelhasználónak számít:

Spiritus Sanctii
Gondolkozóó
Dantes
Madárkám
desmond
mudri lav
54-es
Pedro
kolopele
Bumbi02
Invesztor
legjobb kérdező
Sz1u
Pedro

20

Hogy is van ez? A Holokauszton és 600e magyar halálán lépjünk túl, mert ideje van már, de a 25 évvel korábbi Trianont sose felejtsük el?

Miért is? Csak mert pár hangoskodó tini mást se tanult egész életében csak a fújfújzsidó fújfújcigány, "ők nem is magyarok" retorikát? Észérvekkel, ha kérhetném. Az, hogy a zsidók nem magyarok nem az.

Gondolom a nekik szánt 50 milliárdnyi stadionépítés abszolút nem felháborító és teljesen elfogadható népegészségügyi beruházás, bezzeg az eseti egyszámjegyű milliárdos beruházás zsidóknak és az évi kártérítés (1,5mrd), na az ellen tiltakozni kell! Elvégre biztos mennyi új izgalmas sörcsapot lehetett volna abból venni a DVTK-stadionba, nem?

Nevetséges a logikát és objektivitást teljesen mellőző érvelésetek, ti csak utálkozni akartok, mert csak ez van a szívetek és agyatok helyén.

26

Csak nekem tűnik betegesnek és perveznek az Orbán-szobor késekkel való szúrkálása?

http://index.hu/belfold/2013/10/03/konya_kesekkel_szurkaltak..

9

Magyarország ÖRÖK VÁLSÁGBAN! Szétesést vizionál Jaksity, higgyünk neki?

http://www.portfolio.hu/gazdasag/jaksity_gyaszos_helyzetben_..

12

A magyar nemzet egésze felelős a holokausztért Navracsics szerint?

Mit tehetett volna a holokauszt ellen mondjuk az uradalmi cseléd dédapám, vagy a falusi egyszerű suszter nagyapám. Vagy az akkor 1-2 éves gyerekek, illetve 80 éves öregek is felelősek? Mi az unokák, dédunokák, akik a háború után születtünk is felelősek vagyunk? Hogy gondolták ezt a nagyokos politikusok?

19

Elküldjük az EU parlamentbe Gyurcsányt, hogy ne legyen itthon, ?

Vagy ott is csak ártana mint Bokros és Göncz Kinga stb.

15

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!