Találatok a következő kifejezésre: Politika témában a józan, megfontolt (1 db)

Politika témában miért a józan, megfontolt vélemény a haszontalan és miért a habzó szájú, fröcsögő a hasznos?

Kevés kivételt?l eltekintve.

Legjobb válasz: Attól függ, hogy kivel és hol beszélgetsz politikáról. Vannak olyan emberek, akikkel lehet józanul és megfontoltan beszélgetni még politikáról is. Habzó szájú fröcsögõsökkel még leállni sem érdemes, mert úgysem kíváncsiak a véleményedre. Én anno sokat vitatkoztam ilyenekkel, aztán rájöttem, hogy semmi értelme. Nincs semmi vitakultúrája, mûveltebb társaságban kiröhögnék, vagy szóba sem állnának vele. Ne hidd, hogy az ilyen ember véleménye bárki számára is hasznos lehet (õ csak a saját maga, és a hozzá hasonlók számára lehet "hasznos"). A demokrácia valahol ott kezdõdne, hogy akkor is kulturáltan hallgassuk meg mások véleményét, ha nem egyezik a mienkkel. Elfogadni azt, hogy mások máshogy gondolják. Csak a magyar társadalom még fejletlen ehhez (túl sokat élt diktatúrában, ahol csak egy domináns vélemény volt elfogadható).

Attól függ, hogy kivel és hol beszélgetsz politikáról. Vannak olyan emberek, akikkel lehet józanul és megfontoltan beszélgetni még politikáról is. Habzó szájú fröcsögõsökkel még leállni sem érdemes, mert úgysem kíváncsiak a véleményedre. Én anno sokat vitatkoztam ilyenekkel, aztán rájöttem, hogy semmi értelme. Nincs semmi vitakultúrája, mûveltebb társaságban kiröhögnék, vagy szóba sem állnának vele. Ne hidd, hogy az ilyen ember véleménye bárki számára is hasznos lehet (õ csak a saját maga, és a hozzá hasonlók számára lehet "hasznos"). A demokrácia valahol ott kezdõdne, hogy akkor is kulturáltan hallgassuk meg mások véleményét, ha nem egyezik a mienkkel. Elfogadni azt, hogy mások máshogy gondolják. Csak a magyar társadalom még fejletlen ehhez (túl sokat élt diktatúrában, ahol csak egy domináns vélemény volt elfogadható).
Azt hiszem, ennek az lehet az oka, hogy a naiv ember befolyásolható. Sok ember buta, nincs saját véleménye, azt hiszi el, amit hall, vagy hallani akar. Ezt a politikusok is jól tudják, ezért tudatosan befolyásolják a népet. Ugye az adócsökkentés szó egyszeri kimondása is több ezer szavazót jelenthet. Aztán itt van a kisebbség, aki megpróbál objektívan tekinteni a politikára (is), és kialakítani egy saját véleményt. A harmadik csoport pedig az, aki inkább nem is foglalkozik vele. Én a második és a harmadik közé helyezném magam. Kiválóan passzol ide a South Park gennyes tusról és redvás szendvicsrõl szóló része, aki nem látta, nézze meg. A lényege, mindegy kire szavazol, az egyik gennyes, a másik redvás, vagy ha úgy tetszik, az egyik 19, a másik egy híján 20.
A kérdező hozzászólása: Értem amit mondasz és részben igazad is van. Nem hiszem, hogy a jó és a rossz párharcáról szólna a dolog, mint ahogy a fehérköpenyes grállovagokban sem hiszek. De az azért elgondolkodtató, hogy fröcsögést csak az egyik oldalról hallani. Egyik kutya, másik eb, de azért tegyünk különbséget az agár, a kopó és a korcs között.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerinted is az LMP a leghitelesebb párt?

Én 2014-ben rájuk fogok szavazni, mert tisztességesek, hitelesek. Növeli irántuk a szimpátiámat az a tény, hogy utája őket a többi (idióta/aljas) ellenzéki párt.

20

A nyugdíjakat szerinted is állandóan emelni kell, mert a nyugdíjasok már végigdolgozták az egész életüket?

Függetlenül attól, hogy milyen az ország gazdasági helyzete, emelni kell, mindenáron?

23

Egy osztrák liberális újságíró szerint nincs helyünk az EU-ban, és veszélyesek vagyunk Európára. Volt ez a nő egyáltalán már nálunk?

a href="http://www.origo.hu/itthon/20131015-magyarorszag-es-az-eu-kapcsolatarol-irtak-egy-osztrak-napilapban.html?sec-1" target="_blank">http://www.origo.hu/itthon/20131015-magyarorszag-es-az-eu-ka..

8

Magyarországon, tényleg nem volt olyan kollektív bűnösnek nyilvánítás a szocialista rendszerben, mint ma?

Tehát, akkoriban alig foglalkoztak a Holokauszttal meg a hasonló dolgokkal.
Ez igaz?
Akkoriban nem hangsúlyozták a magyar nép bűnösségét?

15

Mit kísérletez ki rajtunk Orbán?

Megütötte a fülemet, hogy egy angol lapinterjúban a miniszterelnök Magyarországot kísérleti laboratóriumhoz hasonlította. Korábban a bolsevikok végeztek társadalmi kísérletet, legalábbis tudományos szocializmusból ezt tanultam annak idején. Az a kísérlet elég balul ütött ki. Most mi várható, és mi a kísérlet tárgya? Mit akar megtudni Orbán, és áll-e mögötte valamilyen más erő (pl. jobboldali pártok) is, aki érdeklődik a kísérlet eredménye iránt?

5

Ha most hétvégén lenne a választás, kire adnád a voksodat?

8

Szapolyai János miért árulta el Magyarországot?

5

A magyarok rabszolgák lesznek a saját országukban? Csicskáztatásé a jövő?

http://www.origo.hu/itthon/20131015-elozetesben-a-rabszolgat..

Ez csak két eset a sok közül.
Manapság virágzik a csicskáztatás Magyarországon.

Az elkövetőkben csak egy közös dolog van.

Bele sem merek gondolni, hogy mi lesz évek , évtizedek múlva.

Lehet a nyugdíjas éveket, nem Magyarországon töltöm majd...

6

Mai Parlamenti szavazás, egyhangú eredményt vártam. Mi lehet az oka hogy ellene szavaztak?

Konkrétan az Együtt és a DK nemmel szavaztak./11%-os rezsicsökkentés megszavazva/Miért?

14

Miért bántjátok a Fideszt?

Anyukám mindig azt mondja, hogy a Fidesz párt megnövelte a fizetését, miattuk élünk sokkal jobban.
Karácsonyra is sokkal több dolgot kaptunk.

Anyu szerint, a baloldali MSZP párt bántani akarja a magyarokat, meg nem tisztel minket és elakarja venni a család jövedelemét.

21

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!