Találatok a következő kifejezésre: Polgári esküvő akár (4 db)

Ha nem magyar állampolgárhoz akarok férjhez menni, akkor neki milyen papirok kellenek, hogy a polgári esküvő létrejöjjön?

Legjobb válasz: Ha Mo-n lesz az esküvõ, akkor kell egy igazolás a saját országából, hogy nem nõs még illetve kérik a születési anyakönyvi kivonatának a hiteles magyar fordítását. Az útlevele lesz neki az az igazoló okmány, ami neked a személyi. Nem kell neki vízum is, hogy Mo-ra utazzon? Hívd fel azt a hivatalt, ahol lesz az esküvõ, ott meg fogják tudni mondani, hogy külföldinek mi kell. Azt érdemes tudni, hogy egyes magyar városokban 6 hónapot is kell várni arra, hogy idõpontot tudjanak adni, de van, ahol simán adnak.

Ha Mo-n lesz az esküvõ, akkor kell egy igazolás a saját országából, hogy nem nõs még illetve kérik a születési anyakönyvi kivonatának a hiteles magyar fordítását. Az útlevele lesz neki az az igazoló okmány, ami neked a személyi. Nem kell neki vízum is, hogy Mo-ra utazzon? Hívd fel azt a hivatalt, ahol lesz az esküvõ, ott meg fogják tudni mondani, hogy külföldinek mi kell. Azt érdemes tudni, hogy egyes magyar városokban 6 hónapot is kell várni arra, hogy idõpontot tudjanak adni, de van, ahol simán adnak.
Sok mindentöl függ, de legelöször is azt kellene tudni, hogy milyen állampolgár.
A kérdező hozzászólása: Egyiptomi..
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm. Nagyon sokat segítettél.

Francia-magyar polgari eskuvo Mo-on? Hazassagikotesi szandeknyilatkozat es hazassagi tanusitvany kiallitasaban franciaul segitenetek? (francia Polg. Hiv. Nem erti mi ez es nem akar ilyen papirt adni) Koszonom a segitseget!

Legjobb válasz: Nem polgármesteri hivatal, hanem konzulátus. A budapesti francia nagykövetség. Ott érdeklõdjetek. A házasságkötésnek nincs akadálya itt, csak biztosítani kell tolmácsot (nem hivatalost, bárki jó, aki beszél franciául, vagy ezt vallja magáról).

Nem polgármesteri hivatal, hanem konzulátus. A budapesti francia nagykövetség. Ott érdeklõdjetek. A házasságkötésnek nincs akadálya itt, csak biztosítani kell tolmácsot (nem hivatalost, bárki jó, aki beszél franciául, vagy ezt vallja magáról).
A hivatalos hazzasagkoteshez hivatalis tolmacs kell!!
Nem kell, nekünk sem volt hivatalos tolmácsunk, mégis összeadtak minket. Sõt, ha a párod beszél magyarul, akkor egyáltalán nincs szükség tolmácsra.
A kérdező hozzászólása: Mo-on vagy Fro-ban volt az eskuvotok? Mi Mo-on szeretnenk es ehhez nem tudjuk beszerezni a papirokat. Beszeltunk mar Parizzsal es Bp-tel. Bp. azt mondta, h csak szemelyes jelenlet eseten hajlando kiallitani a papirokat. Viszont a parom nem tud Mo-ra utazni. Viszont a magyar torvenyek kimondjak, h eleg a fr. jegyzo vagy anyakonyvvezeto elott tenni egy szandeknyilatkozatot a hazassagkotesi szandekrol es ezt ok hitelesitik. Ezt viszont a fr Polg. Hiv. nem akarja megcsinalni. Ezert vagyunk tobbek kozott bajban. Ha vki elkuldene, mit irtak ala (persze szemelyes adatok nelkul)az nagyon szuper lenne.
Ha valamilyen francia hivatalos papír lefordítára lenne szükséged, abban tudok segíteni. Másban sajnos nem, az én esküvõm Franciaországban volt...

Polgári esküvő lehet extrémebb helyszínen? Tóparton pl. , vagy akár külföldön? És, ha igen, hogy kell intézni?

Legjobb válasz: Kecskeméten pl tartanak lovas tanyán. Az aynakönyvezetõt kell kérdezni róla.

Kecskeméten pl tartanak lovas tanyán. Az aynakönyvezetõt kell kérdezni róla.
Igen, lehet kihelyezett szertartást kérni, persze ezért fizetni kell az anyakönyvvezetõnek plusz pénzt. Azt nem tudom, hogy külföldre is kimennek-e, nem hiszem. A bátyám házasságkötése az étterem kertjében történt ahol a lakodalom volt utána.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Megnyugtató, hogy van ilyen:) Igaz, az esküvõ még odébb van, de jó tudni, h mik a lehetõségek !


Igen!
Igen, amikor csak kedvetek van. Van, aki mondjuk a 25. vagy 50. házassági évfordulóján "házasodik újra", és akkor Isten színe elõtt teszi. Sõt, a polgári esküvõ elõtt is lehet egyházit tartani, csak a magyarországi törvények nem fogadják el hivatalosnak, tehát akkor még "hivaltalosan" nem vagytok házasok. Sok boldogságot!
Igen! Mi pl. 1999. nyarán (kb június) döntöttük el, hogy szeretnénk összeházasodni, ezért nagy lakodalmat fehérruhás esküvõt stb. csak 2000-re tudtunk szervezni, viszont a vízumkérelmem miatt (külföldön élt a võlegényem) mielõbb házasok szerettünk volna lenni. A polgárit szûk családi körben (szülõk, tanúk) 1999. szeptemberben tartottuk, az egyházit meg a lakodalmat 2000. júniusában. Mi az elsõt ünnepeljük.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!