Találatok a következő kifejezésre: Placenta hátsó mit (9 db)

18 hetes 3 napos terhes vagyok. Az uh leleten a köv: Placenta:hátsó falon, érinti a belső méhszájat. Ez mit jelent? Az orvos azt mondta, ez nem annyira súlyos, írt fel Magnesii Citrici-t, napi 4x1-et! Mire számíthatok? Teljesen el vagyok keseredve!

Legjobb válasz: Ne aggódj. Ilyenkor nekem is a hátsó falon volt, aztán 4 hét múlva a mellsõ falon. Ami rosszat jelethet az az, hogy érinti a belsõ méhszájat. De ez csak azért probléma, mert ha továbbra is így marad, akkor császár lesz belõle. De a kicsit ez nem károsítja. De nyugi, ilyenkor még minden változhat!

Ne aggódj. Ilyenkor nekem is a hátsó falon volt, aztán 4 hét múlva a mellsõ falon. Ami rosszat jelethet az az, hogy érinti a belsõ méhszájat. De ez csak azért probléma, mert ha továbbra is így marad, akkor császár lesz belõle. De a kicsit ez nem károsítja. De nyugi, ilyenkor még minden változhat!
Szia, a placenta a terhesség során "vándorol", és általában felfelé szokott, ezért mondhatta a dokid, hogy ne aggódj, hiszen ez a helyzet változni fog :)
Ne agódj, nekem is ez a problémám.A terhesség élõrehaladtával majd feljeb fog menni a mhélepény, pihenj nagyon sokat, szedd a magnesit, ne emeljél, ne cipekedj és minden rendben lesz!Jó babavárást.27hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a megnyugtató válaszokat!

Placenta hátsó falon mit jelent? Jó vagy rossz?

15hetes kismama

Legjobb válasz: Önmagában egyik sem... Kevesebb kockázatot jelent viszont, mint az elöl tapadt lepény - akkor könnyebben ránõ a méhszájra, vérzést vetélést okozhat. Megnyugodhatsz, rendben van!

Önmagában egyik sem... Kevesebb kockázatot jelent viszont, mint az elöl tapadt lepény - akkor könnyebben ránõ a méhszájra, vérzést vetélést okozhat. Megnyugodhatsz, rendben van!
Az jó ha hátsó falon tapadt! Nincs különösebb kockázat mint a többi estben. Boldog babavárást!
Nekem is hátsó fali és azt mondták ez jó!
jo
Szia! NEkem elsõ fali volt és semmi gond nem volt a szülésnél. Az orvos annyit mondott mondjam meg a szülésnél, hogy elsõ fali, mert neki akkor fog számítani.

Placenta a hátsó falon, fedi a méhszájat, mit jelent? Jót vagy rosszat?

Legjobb válasz: Szia. Az sajnos nem jó, hogy fedi a méhszájat. Ha szüléskor is fedi, császár lesz, ha még van idõd addig, feljebb kúszhat. Nekem is fedte 17 hetesen, most 19 hetesen, már feljebb ment. Nekem sok pihenést írt elõ a doki, mert sajnos könnyebben leválhat a placenta, ha eléri a méhszájat. Diaphylint, Nospát, és Magnéziumot is elõírt az orvosom, ja és semmi szex sajnos.

Szia. Az sajnos nem jó, hogy fedi a méhszájat. Ha szüléskor is fedi, császár lesz, ha még van idõd addig, feljebb kúszhat. Nekem is fedte 17 hetesen, most 19 hetesen, már feljebb ment. Nekem sok pihenést írt elõ a doki, mert sajnos könnyebben leválhat a placenta, ha eléri a méhszájat. Diaphylint, Nospát, és Magnéziumot is elõírt az orvosom, ja és semmi szex sajnos.
Igen, sajna ha fedi, akkor császáros leszel, de még a szülésig (bár nem tudom mennyi idõs vagy) feljebb húzódhat, ahogy nõ a méhed.
Szia! Nekem 13 hetesen mondták meg, hogy fedi. Az volt az orvosi utasítás, hogy sok pihenés, semmi emelgetés, semmi ugrálás és no sex!!! Gyakran megnézte az orvosom ultrahangal (kb kéthetente) és a 26. héten már minden a helyén volt.Ha jól emlékszem, azt mondta, hogy 2, 5 cm-t ment felfelé a placenta a méhszájtól.Feloldotta a korlátozásokat is. Üdv!

Pontosan mit jelent az, hogy a placenta a hátsó falon?

12-13 hetes kismama

Legjobb válasz: a méhed hátsó falán , azaz a gerincedhez közelebb van feltapadva a méhlepényed. remélem érted.

a méhed hátsó falán , azaz a gerincedhez közelebb van feltapadva a méhlepényed. remélem érted.
Es ott van a jo helyen, a mellso felon nem tul szerencses, szoval a hatso az jo.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Miben különbözik a hátsó és az elülső falon megtapadt placenta?

Nekem az uh szerint hátsó fali tapadás van (22. hétben vagyok). Ilyenkor hol "hordjuk" a babát? Kifelé vagy befelé van inkább a méhben? Tehát jobban kidomborodik a has pl.?

Legjobb válasz: Szerintem gyakorlatilag mindegy hogy elsõ vagy hátsófali a tapadás, a lényeg hogy ne mélyen a méhszáj közelében tapadjon a lepény, az elsõ terhességemnél hátsó falon tapadt, most 34 hetes vagyok és az elsõ falon tapad a lepény. Egyátalán nem befolyásolja szülés menetét, a baba pedig mindenképp védve van a méhben.

Szerintem gyakorlatilag mindegy hogy elsõ vagy hátsófali a tapadás, a lényeg hogy ne mélyen a méhszáj közelében tapadjon a lepény, az elsõ terhességemnél hátsó falon tapadt, most 34 hetes vagyok és az elsõ falon tapad a lepény. Egyátalán nem befolyásolja szülés menetét, a baba pedig mindenképp védve van a méhben.

36 hetes UH-on mik lettek az adatok? És mért van az h más más rövídítések vannak más kismamáknál? Nekem BPD-88mm AD-87mm FL-68mm FHR-148 min Placenta helye- Hátsó falon

Legjobb válasz: csak születési adatokat tudok írni, mert 36 hetesen megszületett a kislányom, ekkor volt a BPD 96mm, 3800g és 54 cm volt a babám.

csak születési adatokat tudok írni, mert 36 hetesen megszületett a kislányom, ekkor volt a BPD 96mm, 3800g és 54 cm volt a babám.
Szia! 35 hetesen:BDP:91mm, AD:98mm, FL:68mm 37 hetesen ezek voltak: BDP:95mm, AD:103mm, FL:74mm FHR nem tudom mi lehet, nekem olyan nincs a papíron...
36 hetesen BPD 91 mm, FL 72 mm, 3050g-ra becsülték

"Hátsó fali placenta alsó szélén 36x13 mmnagyságú echoszegény terület". Mit jelent? Mitől lehet? Mi lehet a következménye?

Nem tapadt meg jól a placenta?

Legjobb válasz: Annyit jelent, hogy nem veri vissza a szövet az uh rezgéseit, magyarul nem lát oda, más a szövet sûrûsége. Valószínûleg egy ciszta, ami koraterhességnél gyakori és felszívódik. Hányadik hétben vagy?

Annyit jelent, hogy nem veri vissza a szövet az uh rezgéseit, magyarul nem lát oda, más a szövet sûrûsége. Valószínûleg egy ciszta, ami koraterhességnél gyakori és felszívódik. Hányadik hétben vagy?
A kérdező hozzászólása: Köszzi szépen! 14+2 napos. Ez még belefér? Akkor nem a placenta tapadásával van gond? Esetleg felfázás , vagy gyulladás okozza?
Én úgy tudom kisterhességnél normális. 6 hetes UH-n is megvolt? Kisebb lett azóta? Doki mit mondott rá? Nem a tapadással van gond az tuti.
A kérdező hozzászólása: Ezeket tudom: A 6 hetes Uh-n a doki, úgy számolta, hogy 5 hetes vagyok. "9 hetesen", 9+3-nak mondott. Most "13 hetesen" 14 hetes vagyok. A 6/5. héttõl a 12. hétig Duphasztont szedtem. A nyáron volt két apró cisztám.
A kérdező hozzászólása: Placentalevállás volt. Mára rendbejött.:) Köszi a segítséget.
mindegy milyen fali mert nem számít, ha nincs gond.
Én is így voltam, végül kiderült, hogy mellsõ fali. Azt mondják, hogy csak ha császár van akkor számít, hogy mellsõ fali a méhlepény, hogy nehogy belevágjanak. Hát nekem császárom volt, de a kutya se nézte, hogy hol van.
A kérdező hozzászólása: Valószínüleg császáros leszek.

Baba méretei 35 hetesen? Mit jelent az hogy placenta a hátsó falon II st?

Legjobb válasz: A hely, ahol tapad, és az érettsége.

A hely, ahol tapad, és az érettsége.
II fokban érett. Van ezenkívül III és IV fok is. -37 hetes km-
A kérdező hozzászólása: 35 hetesen jo a II fok?
Jó!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!