Találatok a következő kifejezésre: Placenta a falon, fedi (2 db)

Placenta a hátsó falon, fedi a méhszájat, mit jelent? Jót vagy rosszat?

Legjobb válasz: Szia. Az sajnos nem jó, hogy fedi a méhszájat. Ha szüléskor is fedi, császár lesz, ha még van idõd addig, feljebb kúszhat. Nekem is fedte 17 hetesen, most 19 hetesen, már feljebb ment. Nekem sok pihenést írt elõ a doki, mert sajnos könnyebben leválhat a placenta, ha eléri a méhszájat. Diaphylint, Nospát, és Magnéziumot is elõírt az orvosom, ja és semmi szex sajnos.

Szia. Az sajnos nem jó, hogy fedi a méhszájat. Ha szüléskor is fedi, császár lesz, ha még van idõd addig, feljebb kúszhat. Nekem is fedte 17 hetesen, most 19 hetesen, már feljebb ment. Nekem sok pihenést írt elõ a doki, mert sajnos könnyebben leválhat a placenta, ha eléri a méhszájat. Diaphylint, Nospát, és Magnéziumot is elõírt az orvosom, ja és semmi szex sajnos.
Igen, sajna ha fedi, akkor császáros leszel, de még a szülésig (bár nem tudom mennyi idõs vagy) feljebb húzódhat, ahogy nõ a méhed.
Szia! Nekem 13 hetesen mondták meg, hogy fedi. Az volt az orvosi utasítás, hogy sok pihenés, semmi emelgetés, semmi ugrálás és no sex!!! Gyakran megnézte az orvosom ultrahangal (kb kéthetente) és a 26. héten már minden a helyén volt.Ha jól emlékszem, azt mondta, hogy 2, 5 cm-t ment felfelé a placenta a méhszájtól.Feloldotta a korlátozásokat is. Üdv!

Ez mit jelent, jó helyen van a placenta? "A placenta a mellsõ falon, mélyen, a belsõ méhszájat fedi"

Legjobb válasz: Ha fedi a méhszájat, az nem túl jó! De ahogy nõ a magzat, úgy változhat! Szóval még akár természetesen is szülhetsz, ha a méhszájról elhúzódik!

Ha fedi a méhszájat, az nem túl jó! De ahogy nõ a magzat, úgy változhat! Szóval még akár természetesen is szülhetsz, ha a méhszájról elhúzódik!
Nekem is mellsõ fali és 16. hétig mélyen tapadó volt. Nekem azt mondták hogy nem kell túl aggódni, de azért vigyázni kell.A mellsõ falon azt jelenti hogy a hasfal felöl van megtapadva. Ettõl talán késõbb érzed a magzatmozgást de nincs vele baj.Mélyen tapadó, hogy lentebb van a kelleténél. Pihenj sokat, ne cipelj és én a sexet is kerülném.
Nekem polcolni kellet a fenekemet ·hátha lemászik a méhszájról" A placenta, mert az nem jó ha a méhszájon van.
Kora terhességben még teljesen normális ha a belsõ méhszájat fedi. Azt sem befolyásolja sokban hogy ettõl mikor fogod elõször érezni a mozgásokat, hanem a hasad mérete, a gyerek habitusa és hogy mennyire lesz idõd napközben is pihenni és csak magadra figyelni. Ha az orvos külön nem tért ki rá, hogy extra odafigyelést igényel pl. kórelõzmény miatt akkor csak nyugi és élvezd ezt az idõszakot!
Ahogy írták, a placenta a hasfal felõl tapad, viszont mélyen van és fedi a méhszájat, de ahogy a méh növekszik a terhesség alatt, feljebb szokott kerülni. Érdemes azért vigyázni egy kicsit, sokaknál nem okoz gondod az ha mélyen van, de pl nekem okozott kisebb vérzést. Mert ha eléri/fedi a méhszájat, ott sérülékenyebb.Ezért az orvos pihenést javasolt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.13 hetes voltam tegnap.az egész napos pihi megvan, mert 9.héttõl hematómàm volt, most meg felmaródás van a méhszáj felett és vérzek.szóval fekszem egész nap.
Ez nem túl jó, bár még simán elmozdulhat feljebb. Nekem is mélyen tapadó, belsõ méhszájat fedõ méhlepényem volt, csak hátsó fali. Ágynyugalomra voltam ítélve és gyógyszereket is kellett szednem a 26. héttõl. Sajnos a lepény nem ment feljebb, és minden igyekezet ellenére idõ elõtt le is vált.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!