Találatok a következő kifejezésre: Placenta a falon, (42 db)

Ha a placenta mellső falon tapad, akkor később fogom érezni a baba mozgását? Vagy nincs összefüggés?

Mik a tapasztalatok?16 hetes vagyok,még nem érzek semmit.

Legjobb válasz: Én a második babámat várom. Az elsõ terhességnél a hátsó falon tapadt a lepény, a 18. héten éreztem a mozgást elõször, de az már határozott rúgás volt és kívülrõl is látszott, a férjem is érezte. Gyanítom, hogy érezhettem volna már apróbb mozgást korábban is, de mivel sokat mozogtam, dolgoztam, így egyáltalán nem figyeltem, meg nem is tudtam, hogy milyen lehet, mire kell figyelni. Most a 18. hétben vagyok, mellsõ fali a lepényem és a 14. héttõl én már érzem a mozgást, de csak én belül, ezek gyenge, simogatás, kaparászás szerû mozgás. Mivel most jóval vékonyabb vagyok, mint elsõ babánál, így azt hittem, hogy kívülrõl is hamarabb lesz látható a mozgás, érezhetõ, de úgy néz ki, hogy nem. Nekem a doki azt mondta, hogy ilyenkor még mindig elég gyengécskék a babák, a méhlepény pedig elég sokat "szigetel", tompíthatja a mozgásokat, szóval õ elõre mondta, hogy lehet, hogy a 20. hétig csak én fogom érezni, de a hasfalon majd nem jön át. Tegnap annyi látható mozgás volt, hogy reggel ébredéskor a hátamon feküdtem és az egész pocim átvándorolt balra, asszimetrikus volt, ott volt egy púp, a jobb oldalon semmi, majd egy perc múlva egyenletesen visszakerült középre. Szerintem igaza lesz a dokinak és a mellsõ fali lepény miatt a férjem most tovább várhat, hogy rúgja a gyerek a tenyerét.

Én a második babámat várom. Az elsõ terhességnél a hátsó falon tapadt a lepény, a 18. héten éreztem a mozgást elõször, de az már határozott rúgás volt és kívülrõl is látszott, a férjem is érezte. Gyanítom, hogy érezhettem volna már apróbb mozgást korábban is, de mivel sokat mozogtam, dolgoztam, így egyáltalán nem figyeltem, meg nem is tudtam, hogy milyen lehet, mire kell figyelni. Most a 18. hétben vagyok, mellsõ fali a lepényem és a 14. héttõl én már érzem a mozgást, de csak én belül, ezek gyenge, simogatás, kaparászás szerû mozgás. Mivel most jóval vékonyabb vagyok, mint elsõ babánál, így azt hittem, hogy kívülrõl is hamarabb lesz látható a mozgás, érezhetõ, de úgy néz ki, hogy nem. Nekem a doki azt mondta, hogy ilyenkor még mindig elég gyengécskék a babák, a méhlepény pedig elég sokat "szigetel", tompíthatja a mozgásokat, szóval õ elõre mondta, hogy lehet, hogy a 20. hétig csak én fogom érezni, de a hasfalon majd nem jön át. Tegnap annyi látható mozgás volt, hogy reggel ébredéskor a hátamon feküdtem és az egész pocim átvándorolt balra, asszimetrikus volt, ott volt egy púp, a jobb oldalon semmi, majd egy perc múlva egyenletesen visszakerült középre. Szerintem igaza lesz a dokinak és a mellsõ fali lepény miatt a férjem most tovább várhat, hogy rúgja a gyerek a tenyerét.
Általában azt mondják hogy késõbb. Az én tapasztalatom: elsõ babámat várom, szintén mellsõ fali lepény, de a 15. héttõl éreztem apróbb mozgást, 16. héttõl már egyértelmûen, 17.héttõl már néha kívülrõl is láttam, és minden nap éreztem, 18. héttõl apa is érezte. De van aki csak 20-21 hetesen érzi elõször. Attól is függ hogy fekszik a baba és hogy mennyire aktív. Az én babám még mindig hihetetlenül sokat mozog pedig 2 hét és kint lesz! Sok boldogságot!
Mi az elsõ babánkat várjuk, nekem is mellsõ fali a méhlepény és a 18. héten éreztem elõször a babát. Igaz, hogy rögtön elsõ alkalommal már kívülrõl is látszott és a párom is érezte. Egy-két hét és Te is érzem majd egyértelmûen a mocorgását:) !
Szóval ÉRZED:)

Ez mit jelent, jó helyen van a placenta? "A placenta a mellsõ falon, mélyen, a belsõ méhszájat fedi"

Legjobb válasz: Ha fedi a méhszájat, az nem túl jó! De ahogy nõ a magzat, úgy változhat! Szóval még akár természetesen is szülhetsz, ha a méhszájról elhúzódik!

Ha fedi a méhszájat, az nem túl jó! De ahogy nõ a magzat, úgy változhat! Szóval még akár természetesen is szülhetsz, ha a méhszájról elhúzódik!
Nekem is mellsõ fali és 16. hétig mélyen tapadó volt. Nekem azt mondták hogy nem kell túl aggódni, de azért vigyázni kell.A mellsõ falon azt jelenti hogy a hasfal felöl van megtapadva. Ettõl talán késõbb érzed a magzatmozgást de nincs vele baj.Mélyen tapadó, hogy lentebb van a kelleténél. Pihenj sokat, ne cipelj és én a sexet is kerülném.
Nekem polcolni kellet a fenekemet ·hátha lemászik a méhszájról" A placenta, mert az nem jó ha a méhszájon van.
Kora terhességben még teljesen normális ha a belsõ méhszájat fedi. Azt sem befolyásolja sokban hogy ettõl mikor fogod elõször érezni a mozgásokat, hanem a hasad mérete, a gyerek habitusa és hogy mennyire lesz idõd napközben is pihenni és csak magadra figyelni. Ha az orvos külön nem tért ki rá, hogy extra odafigyelést igényel pl. kórelõzmény miatt akkor csak nyugi és élvezd ezt az idõszakot!
Ahogy írták, a placenta a hasfal felõl tapad, viszont mélyen van és fedi a méhszájat, de ahogy a méh növekszik a terhesség alatt, feljebb szokott kerülni. Érdemes azért vigyázni egy kicsit, sokaknál nem okoz gondod az ha mélyen van, de pl nekem okozott kisebb vérzést. Mert ha eléri/fedi a méhszájat, ott sérülékenyebb.Ezért az orvos pihenést javasolt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.13 hetes voltam tegnap.az egész napos pihi megvan, mert 9.héttõl hematómàm volt, most meg felmaródás van a méhszáj felett és vérzek.szóval fekszem egész nap.
Ez nem túl jó, bár még simán elmozdulhat feljebb. Nekem is mélyen tapadó, belsõ méhszájat fedõ méhlepényem volt, csak hátsó fali. Ágynyugalomra voltam ítélve és gyógyszereket is kellett szednem a 26. héttõl. Sajnos a lepény nem ment feljebb, és minden igyekezet ellenére idõ elõtt le is vált.

Placenta a hátsó falon, fedi a méhszájat, mit jelent? Jót vagy rosszat?

Legjobb válasz: Szia. Az sajnos nem jó, hogy fedi a méhszájat. Ha szüléskor is fedi, császár lesz, ha még van idõd addig, feljebb kúszhat. Nekem is fedte 17 hetesen, most 19 hetesen, már feljebb ment. Nekem sok pihenést írt elõ a doki, mert sajnos könnyebben leválhat a placenta, ha eléri a méhszájat. Diaphylint, Nospát, és Magnéziumot is elõírt az orvosom, ja és semmi szex sajnos.

Szia. Az sajnos nem jó, hogy fedi a méhszájat. Ha szüléskor is fedi, császár lesz, ha még van idõd addig, feljebb kúszhat. Nekem is fedte 17 hetesen, most 19 hetesen, már feljebb ment. Nekem sok pihenést írt elõ a doki, mert sajnos könnyebben leválhat a placenta, ha eléri a méhszájat. Diaphylint, Nospát, és Magnéziumot is elõírt az orvosom, ja és semmi szex sajnos.
Igen, sajna ha fedi, akkor császáros leszel, de még a szülésig (bár nem tudom mennyi idõs vagy) feljebb húzódhat, ahogy nõ a méhed.
Szia! Nekem 13 hetesen mondták meg, hogy fedi. Az volt az orvosi utasítás, hogy sok pihenés, semmi emelgetés, semmi ugrálás és no sex!!! Gyakran megnézte az orvosom ultrahangal (kb kéthetente) és a 26. héten már minden a helyén volt.Ha jól emlékszem, azt mondta, hogy 2, 5 cm-t ment felfelé a placenta a méhszájtól.Feloldotta a korlátozásokat is. Üdv!

18 hetes 3 napos terhes vagyok. Az uh leleten a köv: Placenta:hátsó falon, érinti a belső méhszájat. Ez mit jelent? Az orvos azt mondta, ez nem annyira súlyos, írt fel Magnesii Citrici-t, napi 4x1-et! Mire számíthatok? Teljesen el vagyok keseredve!

Legjobb válasz: Ne aggódj. Ilyenkor nekem is a hátsó falon volt, aztán 4 hét múlva a mellsõ falon. Ami rosszat jelethet az az, hogy érinti a belsõ méhszájat. De ez csak azért probléma, mert ha továbbra is így marad, akkor császár lesz belõle. De a kicsit ez nem károsítja. De nyugi, ilyenkor még minden változhat!

Ne aggódj. Ilyenkor nekem is a hátsó falon volt, aztán 4 hét múlva a mellsõ falon. Ami rosszat jelethet az az, hogy érinti a belsõ méhszájat. De ez csak azért probléma, mert ha továbbra is így marad, akkor császár lesz belõle. De a kicsit ez nem károsítja. De nyugi, ilyenkor még minden változhat!
Szia, a placenta a terhesség során "vándorol", és általában felfelé szokott, ezért mondhatta a dokid, hogy ne aggódj, hiszen ez a helyzet változni fog :)
Ne agódj, nekem is ez a problémám.A terhesség élõrehaladtával majd feljeb fog menni a mhélepény, pihenj nagyon sokat, szedd a magnesit, ne emeljél, ne cipekedj és minden rendben lesz!Jó babavárást.27hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a megnyugtató válaszokat!

A placenta a mellső falon tapad, a méh fundusában. Ez mit jelent? Ez jó vagy nem? Eddig mindíg csak az volt írva hogy a mellső falon tapad.36hkm

Legjobb válasz: A még fundusa, az nem más, mint a méh teteje (ami a mellkasod alatt van). Ha a fundusban tapad, az a legjobb. Ha tisztán a mellsõ falon, az császármetszésnél nem szerencsés, mert ugyebár ki kell kerülni ahhoz, hogy a babához hozzáférhessenek. A tied ezek szerint részben elõl, részben felül van. Ez így teljesen oké. A legproblémásabb, ha elzárja a méhszájat, azaz elõl fekszik. Ilyen esetben császármetszést kell végrehajtani, mert nem tud a méhszájon keresztül kijönni a baba. De ez nem azonos a mellsõ fekvéssel!! Szóval nyugi, teljesen jó helyen van.

A még fundusa, az nem más, mint a méh teteje (ami a mellkasod alatt van). Ha a fundusban tapad, az a legjobb. Ha tisztán a mellsõ falon, az császármetszésnél nem szerencsés, mert ugyebár ki kell kerülni ahhoz, hogy a babához hozzáférhessenek. A tied ezek szerint részben elõl, részben felül van. Ez így teljesen oké. A legproblémásabb, ha elzárja a méhszájat, azaz elõl fekszik. Ilyen esetben császármetszést kell végrehajtani, mert nem tud a méhszájon keresztül kijönni a baba. De ez nem azonos a mellsõ fekvéssel!! Szóval nyugi, teljesen jó helyen van.
Fundus=méh teteje, a legjobb hely:) . Mellsõ fal= hasfal felõl "A mellsõ fali tapadás egyetlen hátránya, hogy ha császármetszésre kerül a sor, akkor a sebésznek oda kell rá figyelni, hogy bele ne vágjon a lepénybe a mûtét során."
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindkét választ, nagyon hasznos volt, elméletileg rendes szülésem lesz. :)

A placenta a mellső falon tapad! Ez rosszat jelent? Mire kell figyelnem? 20 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Nem jelent semmi rosszat! Tapadhat hatso, mellso falon, sot meg fundusban is, a kicsit problemasabb helyzet csak akkor van, ha kozel van a mehszajhoz, vagy ralog. De azt mondtak volna! Minden okes, ne aggodj :) 29 hetes kismami

Nem jelent semmi rosszat! Tapadhat hatso, mellso falon, sot meg fundusban is, a kicsit problemasabb helyzet csak akkor van, ha kozel van a mehszajhoz, vagy ralog. De azt mondtak volna! Minden okes, ne aggodj :) 29 hetes kismami
Egyetértek az elõttem szólókkal. + még annyit, hogy a placenta "vándorol" a terhesség során a méhben, elõfordulhat, hogy mire szülsz, már máshol fog tapadni.
Azt mondják a legjobb tapadási hely a hátsó fal. De a mellsõvel sincs semmi baj.

Pontosan mit jelent az, hogy a placenta a hátsó falon?

12-13 hetes kismama

Legjobb válasz: a méhed hátsó falán , azaz a gerincedhez közelebb van feltapadva a méhlepényed. remélem érted.

a méhed hátsó falán , azaz a gerincedhez közelebb van feltapadva a méhlepényed. remélem érted.
Es ott van a jo helyen, a mellso felon nem tul szerencses, szoval a hatso az jo.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Okozhat e gondot, hogy a placenta a mellső falon van?

A 13.heti ultrahang kimutatta, hogy a placenta a mells? falon van. Okozhat- e ez gongot a terhesség, illetve a szülés alatt?

Legjobb válasz: A mellsõ fal nem gond, mert úgy nem takarja a méhszájat.

A mellsõ fal nem gond, mert úgy nem takarja a méhszájat.
Nekem is mellsõ fali a placentám és a barátnõmnek is aki nem rég szült és azt mondta hogy õ is hogy nem okoz gondot. üdv 28hetes kismami
Nem okoz semmi gondot. Annyi, hogy mellsõ falon tapadó méhlepénynél késõbb érzed meg a babád mozgását.

Mit jelentenek a köv. Adatok? Placenta melső falon tapad, érettsége:II. Álló burok:2100.

Legjobb válasz: Melsõ fali a méhlepényed, azaz elöl tapad, és kettes fokban érett (a következõ, III. fok jelenti a végsõ érettséget). A magzatburok áll, vagyis még nem repedt meg, a méhszáj álapota pedig 2100, azaz 3 cm-rõl 2 cm-re rövidült, és a külsõ méhszáj egy ujjnyira nyitott. Nem tudom, hány hetes vagy, de ha arra vagy kíváncsi, mennyi van még a szülésig: lehet, hogy pár óra, lehet, hogy egy hónap! Üdv: 37. hetes kismama

Melsõ fali a méhlepényed, azaz elöl tapad, és kettes fokban érett (a következõ, III. fok jelenti a végsõ érettséget). A magzatburok áll, vagyis még nem repedt meg, a méhszáj álapota pedig 2100, azaz 3 cm-rõl 2 cm-re rövidült, és a külsõ méhszáj egy ujjnyira nyitott. Nem tudom, hány hetes vagy, de ha arra vagy kíváncsi, mennyi van még a szülésig: lehet, hogy pár óra, lehet, hogy egy hónap! Üdv: 37. hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi!38 hetes vagyok.A doki azt mondta akármikor jöhet lehet holnap lehet csak 10 nap.De egy hónap az már szerencsére sok lenne:)

Jelenthet valami rosszat, ha a placenta a mellső falon tapadt meg?

Harmadik gyermekemet várom, de most a placenta a mells? falon tapadt meg. A dokim azt mondta, hogy nagyon vigyázzak magamra. A véd?n? pedig k?kemény fekvést mondott a terhesség végére. Szerintetek mi lesz? Volt már valaki hasonló helyzetben? Aki igen, kérem segítsen!

Legjobb válasz: Szia! Nem értem. Nekem mindkét gyerkõccel mellsõ fali volt, és nem mondták, hogy ez gond lenne. Vigyázni meg pihenni pláne nem tudtam volna. 10 hós volt a nagyobb, amikor terhes lettem. Egyedül voltam a babával, soha nem volt senkinél. Végig emelgettem, játszótér, stb (tudod te azt). 1 nappal ugyan, de a picurkát túlhordtam. Semmi gondom nem volt a terhességem alatt. Boldog babavárást! :o)

Szia! Nem értem. Nekem mindkét gyerkõccel mellsõ fali volt, és nem mondták, hogy ez gond lenne. Vigyázni meg pihenni pláne nem tudtam volna. 10 hós volt a nagyobb, amikor terhes lettem. Egyedül voltam a babával, soha nem volt senkinél. Végig emelgettem, játszótér, stb (tudod te azt). 1 nappal ugyan, de a picurkát túlhordtam. Semmi gondom nem volt a terhességem alatt. Boldog babavárást! :o)
Én sem értem. Nekem is ott tapad, a dokim engedélyezte a tornát, futást. Nem kell feküdnöm. Úgy tudom, csak az gond, ha a méhszájhoz közel tapad. Hogy mellsõ v. hátsó falon az mindegy.
A mellsõ fali tapadád a tökéletes, ott a helye. nem értem a dokidat és a védõnõdet. FEküdni akkor kell, ha lent van a méhlepény, még ha nemis takarja a méhszájat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat, csak a dokitól a vizsgálaton elfelejtettem megkérdezni, gondoltam, hogy itt kapok segítséget tõletek. Mégegyszer nagyon köszönöm!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!