Találatok a következő kifejezésre: Pick téliszalámit enni (2 db)

11 hetes terhes vagyok, pick téliszalámit lehet enni?

Legjobb válasz: Szerintem is eheted. Olykor én is eszem, mert szeretem, de csak keveset teszek a kenyérre. Ha nem jó, tényleg kihányod majd úgyis.

én a terhesség kb elsõ 10-13 hetében szinte minden nap téliszalámit reggeliztem, mert azt kívántam csak...nem hinném hogy vmi baj lesz tõle, az elõzõ gyereknél sem volt semmi, pedig ott is azt kívántam... 24hetes kismama
Szerintem is eheted. Olykor én is eszem, mert szeretem, de csak keveset teszek a kenyérre. Ha nem jó, tényleg kihányod majd úgyis.
En sok felvagottat ettem a terhessegem elejen(mindenfelet picket is) mert az esett jol. Nalam nem volt semmi gond.
Sok esély ugyan nincs rá, de évekkel ezelõtt (exportált) pick szalámiban is elõfordult lisztéria.
Nyugodtan eheted, nekem a 12.hétig visszaküldte a picur, de azóta õ is szereti:-)
a nemet kihagytam (semmi bajod nem lehet...)-bocsi
Mivel nem a penészes "bõrét" eszed, így szerintem semmi bajod lehet. Én az elsõ idõben "tonna" számra ettem. Szerintem nektek sem lesz tõle semmi bajotok. 30 hetes kismama
Kívülrõl, a héjon kívül van rajta a penész, nem belül a szalámiba... ezt az egyik válaszolónak üzenem.
azt eggyél amit meg kívánsz, ha nem kell a babának, ugyis kihányod:-)
Határozottan nincs tiltva, de mivel penésszel érlelik, nem ajánlatos. Szintén 11.hetes kismama
Mitõl ne lehetne? Persze, hogy lehet.

Pick téliszalámit szabad enni?

Több helyen olvastam hogy, nem szabad penészes sajtot enni, és pick téliszalámit szabad az is penészes? Mert azt már többször is ettem. 11 hetes kismama

Legjobb válasz: Azért szalámi szélén lévõ nemespenész-mennyiség nem azonos a sajtban lévõ mennyiséggel.Mindenesetre ne egyél belõle egyszerre túl sokat,mert nem biztos hogy pont neked árt, de az elõvigyázatosság mindenkinél javasolt.A lágysajtok olyan baktériumokat (liszteriózis) tartalmaznak, amik egy egészséges felnõttre hatástalanok, de a magzatra veszélyesek, a 4. hónaptól vetéléssel járhat. Volt aki itt korábban nagy mellénnyel volt, hogy azt edd amit megkívánsz, de szerintem a baba érdekében vegyél figyelembe orvosok által megfogalmazott kivételeket.

Azért szalámi szélén lévõ nemespenész-mennyiség nem azonos a sajtban lévõ mennyiséggel.Mindenesetre ne egyél belõle egyszerre túl sokat, mert nem biztos hogy pont neked árt, de az elõvigyázatosság mindenkinél javasolt.A lágysajtok olyan baktériumokat (liszteriózis) tartalmaznak, amik egy egészséges felnõttre hatástalanok, de a magzatra veszélyesek, a 4. hónaptól vetéléssel járhat. Volt aki itt korábban nagy mellénnyel volt, hogy azt edd amit megkívánsz, de szerintem a baba érdekében vegyél figyelembe orvosok által megfogalmazott kivételeket.
Mértékkel igen, ha kívánod, de én a zsír és a sok só miatt nem ettem. Vigyázz magatokra!
Én spec azt sem tudtam, hogy a széle penészes... Kis mennyiségben biztos nem árt, de akkor inkább egyél más szalámit...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!