Találatok a következő kifejezésre: Pici babám eszik (26 db)

A pici babák csak akkor esznek, ha éhesek, vagy ha kapnak, akkor mindig?

2 hónapos a babám, és elég nehéz megfejteni, miért is sír. Tápszeres, és kíváncsi lennék, mivel nem akarom túletetni, hogy ha még nem éhes, de én annak értelmezem a sírását, akkor megeszi a kaját, csak mert kap?

Legjobb válasz: az én fiam is tápszeres, ráadásul nagyon hízik,3 hónapos és már 6.5kg, kérdeztem a dokit, hogy nem-e túletetem,de azt mondta lehetetlen túletetni egy csecsemõt, annyit esznek amennyi nekik kell. reggel pl megeszik 190ml-t is, de du van hogy csak 100ml-t,a többit otthagyja. szóval tényleg nem lehet túletetni. ha sír én általában pelust nézem, ha etetési idõ van akkor megetetem, ha nem akkor lehet hogy álmos, nyûgös, ha túl sok inger éri attól is sírhat.Pl sok látogató, vagy új helyek.

az én fiam is tápszeres, ráadásul nagyon hízik, 3 hónapos és már 6.5kg, kérdeztem a dokit, hogy nem-e túletetem, de azt mondta lehetetlen túletetni egy csecsemõt, annyit esznek amennyi nekik kell. reggel pl megeszik 190ml-t is, de du van hogy csak 100ml-t, a többit otthagyja. szóval tényleg nem lehet túletetni. ha sír én általában pelust nézem, ha etetési idõ van akkor megetetem, ha nem akkor lehet hogy álmos, nyûgös, ha túl sok inger éri attól is sírhat.Pl sok látogató, vagy új helyek.
Szerintem ha nem éhes nem eszik. Legalább is kisfiam ilyen a mai napig. Igaz, õ szopizott, de ha nyûgi volt, akkor pelus nézés után, én is a cicivel próbálkoztam. De ha nem volt éhes, akkor nem kellett neki. Így kutattam tovább.
Én is azt hittem, hogy nem lehet túletetni, de tévedtem. 8 hónapos a babám és estére volt, hogy 300ml tejet is megevett. Aztán majdnem 10 kg, úgyhogy úgy döntöttem, hogy visszaveszem az esti tápját. Így elég neki a 210ml és így is átalussza az éjszakát.
Szerintem is túl lehet etetni, a "jó" hír az, hogy hamar kiderül, mert valamilyen formában visszajön úgyis a felesleg. Kibukja, vagy ha már nagyobb, akkor kihányja :(( Sajnos jártam így párszor, kislányom bármennyit megeszik, amennyit adok neki. Már nagyobb volt, amikor a vacsi és a tápszer közel voltak egymáshoz, nem tudta még megemészteni, bevágta az esti tápit is, és utána sajnos kihányt mindent. Szóval ha nem bukja vissza, akkor biztos éhes volt.
Az én kisfiam otthagyja a tápszert az üvegben ha már nem kéri. Ha két evés között kínálom el sem kezdi szívni. Tehát õt nem lehetne túletetni.
Az én lánykám most 3 hós és sajnos tápszeres. 1, 5 hónapos kora óta csinálja azt, hogy ha jól lakott eltolja a kezével a cumisüveget. :) Amíg nem csinálta ezt, addig volt, hogy túlette magát..felemeltem és csak úgy spriccelt ki belõle a tápszer:S
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor babafüggõ. Remélem az enyém tudni fogja, mikor elég...

Pici babám sokat eszik az egyik cicimből, még marad is. Ha azt a cicim teljesen lefejem és a másikból egy keveset (hogy ne gyulladjon be) akkor is beállhat a kereslet-kínálat?

Legjobb válasz: Lehet hogy abban a melledben több választódik ki tápanyagból esetleg a másik cici kicsit vizesebb.Ha fejed akkor öntsd egybe a két cicibõl ami kijön , mert akkor egységes lesz, úgy add neki. Nem baj ha egyik kell neki, õ tudja mire van igénye, de az is lehet hogy azon az oldalán jobban szeret feküdni.

Lehet hogy abban a melledben több választódik ki tápanyagból esetleg a másik cici kicsit vizesebb.Ha fejed akkor öntsd egybe a két cicibõl ami kijön , mert akkor egységes lesz, úgy add neki. Nem baj ha egyik kell neki, õ tudja mire van igénye, de az is lehet hogy azon az oldalán jobban szeret feküdni.
Amelyikböl szopizott ne fejjél.A m´sikból is csak annyit, hogy ne feszüljön, mert másként nem áll be.Minnél többet fejsz, annál több termelödik.

Mivel sűríthetem be a babám főzelékeit, amitől laktató lesz? Ugyanis a krumplit nem eszi, sima almát eszi, sütőtököt eszi, ha ebédre akarom adni és rakok bele pici krumplit már nem eszi meg. Ha valamiben megérzi a krumplit, inkább nem eszi.

Se tápszerek,se tejpép,anyatej is már csak 300-350 gramm van.Hízni sem hízik,mert a tjci kevés,viszont tényleg mindent próbáltam már.

Legjobb válasz: Szia! Nem írtad, hgoy mennyi idõs a babád, rizzsel is lehet sûríteni, vagy sinlac-kal (ez már 4 hós kortól adható). http://pirulapatika.hu/230049947/adatlap 16 hós kislány anyukája

Szia! Nem írtad, hgoy mennyi idõs a babád, rizzsel is lehet sûríteni, vagy sinlac-kal (ez már 4 hós kortól adható). http://pirulapatika.hu/230049947/adatlap 16 hós kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Na akkor kipróbálom valamelyiket! És mennyit kell belerakni kb.mondjuk 1 répához, vagy almához?
én vagyok a "rizspelyhes". Csak simán belekeverem a fõzelékbe, amikor az már kész. Tehát a pehellyel már nem fõzöm. Pikk-pakk megszívja magát és már ehetõ is.
A rizslisztet és kukoricalisztet lehet közértben is venni, de a Tescóban biztosan! Én rizslisztet használok.
A kérdező hozzászólása: Hogy csinálod rizspehellyel?
sinlac, rizs, rántás
Kislányom ugyanezt csinálta a krumplival. Én rizspehellyel sûrítettem. Gyógynövényes boltban vettem.
Ha a sok glutén miatt nem akarsz sima lisztet adni, lehet rántást csinálni kukoricalisztbõl vagy rizslisztbõl is, DM-ben lehet kapni vagy bioboltban. Sinlac is nagyon jó, hizni fog tõle. Tehetsz tápit és lisztet együtt, mint habarás a fõzelékbe. Sinlac mehet a gyümölcsbe is. Sima fõtt rizs mehet a fõzibe.
A kérdező hozzászólása: 6 hós lesz jövõhéten
Nem tudom mennyi idõs a baba, de én 6 hónap után rántással sûrítettem.
grammra nem tudom, hogy mennyi kell bele. Ránézésre raktam. Majd látni fogod, mikor elég sûrû már. Nem kell bele sok.


S. O. S. Másfél hetes babám arcán piros pici foltok, vagy pöttyök nem is tudom jelentek meg, de nem hólyagok, mi lehet ez? Első babás vagyok és nem tudom mit tegyek? Nem veszem észre, hogy nyugtalan lenne vagy fájna neki.

Legjobb válasz: Õ még pici ugye?Ez akkor valószínû,csak az,amire a bõrgyógyászok azt mondják,babekcéma,de szerintem ez inkább még csak tisztulás.Nálunk minden babának volt ilyen,és abból nem mindenki lett ekcémás.Apró pici piros pöttyök,talán pattanás szerûek.Nem szabad lekaparni,nyomkodni.Bõrgyógyászhoz vidd el,kaptok rá krémet.

Õ még pici ugye?Ez akkor valószínû, csak az, amire a bõrgyógyászok azt mondják, babekcéma, de szerintem ez inkább még csak tisztulás.Nálunk minden babának volt ilyen, és abból nem mindenki lett ekcémás.Apró pici piros pöttyök, talán pattanás szerûek.Nem szabad lekaparni, nyomkodni.Bõrgyógyászhoz vidd el, kaptok rá krémet.
Ha anyatejes baba, akkor úgynevezett tejfoltok. Valószínûleg zsírosabb a tejed, nekem is az volt. 4-5 hós volt, amikorra már szépen letisztult. Nem kell vinned sehova, majd magától szépen letisztul.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, igen szopizik, szegény elég csúnyácska így:((.
Szerintem is a tejtõl, van. ne izgulj elmúlik hamarosan, az én lánykámon is pár hetesen jelentkeztek.
Az én babámon is volt pár hetes korában ilyen, és Neki a tojástól jött ki. Nem szoktam tojást enni, de olvastam, hogy néha jó lenne, és aznap ettem tojáslevest és rántottát is. Utána olvastam, hogy max. 3 tojás ajánlott hetente. Én aóta nem eszek, és pöttyök sincsenek.
A kérdező hozzászólása: Ki hívtam a dokit, és valamit ettem ami ki csapta:) )!!4444

Nagyon pici a babám és alig eszik mit tegyek? Nincs valami étvágynövelő szer babáknak egyszer hallotam rola de már nem emlékszem rá és nem találom

7 honaposan és 5 és fél kiló 63cm és ez már egy másfél hónapja is kb igy nézett ki. 2520al született igaz de 1 honaposan már 3és fél kilo volt de 2-3 honapja nem hizik iszonyatosan sokat mozog amugy mászik ülni egyedül nem tud de a rácsos ágyba feleláll 1 hete mosolygos baba. 120 ml ttápszenél többet nem eszik gyümölcsböl is csak egy 70-80 grammokat persze 4 óránként annál elöbb nem . Zöldséget nem eszik smemmiféle modon gyümölcsel keverve annélkül bolti vagy ithhoni akkor sem eszi meg egyedül a süt?tököt.Cebiont is kap mindennap.

Legjobb válasz: vitacolan a neve az étvágygerjesztõnek az elég jó. Az én fiam is kicsi volt 2370g-mal született, most 5 hónapos 6300g 62,5cm, (46cm született) a dokink szerint többnek kéne lennie, õ 5x160ml eszik, hozzátáplálás lassan de biztosan halad...

vitacolan a neve az étvágygerjesztõnek az elég jó. Az én fiam is kicsi volt 2370g-mal született, most 5 hónapos 6300g 62, 5cm, (46cm született) a dokink szerint többnek kéne lennie, õ 5x160ml eszik, hozzátáplálás lassan de biztosan halad...
Sinlac pép, kérdezd meg róla a gyerekorvost, védõnõt, ezt fel lehet íratni.Édeskés az íze, úgyhogy szerintem ízlene neki.Kisfiam nagyon szereti.
B6 vitamin - nekem anno ezt írta fel a doki de a lányom is ekkora volt kb. ennyi idõsen sõt 1 évesen 8600g volt és 74 cm most 11 éves és teljesen jó a magasságághoz a súlya :-) szal nem aggódnék mert amint olvasom sokat mozog amikor ezeket elkezdik akkor szokott megállni a súlyuk akár 2 hónapra is !!! ami lényeg h ne csökkenjen
Nálunk is ez a próbléma, elkezdtem adni neki a Robokid szirupot és mintha azóta jobb lenne az étvágya.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinejk nagyon szépen köszönöm a segitségét akkor érdeklõdök ezekröl a vitaminokrol étvágynövelõkröl és a tejpépet eszi annyit tudok csinálni hogy tápszerbe keverem fel hogy több tápanyag kerüljön bele
A Vitacolan 1 éves kortól van. Az én kisfiam sem hízott 4, 5 hós korától 6, 5 hós koráig egyetlen dkg-ot sem, most hízott 20 dkg-ot és majdnem 7 hós. A RoboKid 4 hós kortól van, de beszéld meg a gyerekorvossal, mielõtt multivitamint adsz a babádnak. Tényleg kicsit kicsi a súlya, ezért is inkább a gyerekorvosoddal beszélj. Nekünk a 2 hónapig tartó súlyállás miatt gasztroenterológiai kivizsgálást javasolt, vér- és vizeletvizsgálatot. A tejallergia nem igazolódott, de áttértünk tejfehérje mentes étkezésre és elkezdett hízni a babám.
Ja, és a hozzátáplálás idején is leállhat a súlyfejlõdés hosszabb idõre is.
Lehet, hogy õ ilyen alkat. Ha jó kedvû, sokat mozog, ne aggódj, majd fog jobban is enni. A lényeg, hogy valamennyit hízzon, akármilyen keveset is, vagy legalább is ne fogyjon. Az én lányom is ilyen, mióta a hozzátáplálást megkezdtük, alig hízik, néha napokig alig eszik valamit, aztán egyszer csak belehúz. Ne erõltess neki semmit, fogadd el, hogy ilyen!

Elég neki ennyi? 2hónapos babám átalussza az éjszakát már 1hete. így napközben 5x eszik.5x 100/120ml-t.5kg amúgy a picim.3kg-val született.

szóval az érdekel,vajon elég-e neki a napi 500/600ml tápszer.(kezdetekt?l tápszeres)este 8tól reggel 7ig alszik (akkor is többnyire én keltem ).jó ez így?kisfiam 2hónaposan még éjjel 3óránként evett,szintén tápszeres volt.

Legjobb válasz: Az én kislányom 2 hetes korában "beállította" magát a napi 5x-i evésre, és ezen nem is változtatott. Most 15 hónapos, de nem tízóraizik. Max. egy kevés gyümölcsöt eszik meg, mást nem. Hidd el, ha nem lenne elég Neki, jelezné! Gratulálok a babához!

Az én kislányom 2 hetes korában "beállította" magát a napi 5x-i evésre, és ezen nem is változtatott. Most 15 hónapos, de nem tízóraizik. Max. egy kevés gyümölcsöt eszik meg, mást nem. Hidd el, ha nem lenne elég Neki, jelezné! Gratulálok a babához!
nekem anyatejes a babám õ is így van egész éjjel alszik gõzöm nincs mennyit eszik egyszerre sosem mérem. Az elsõ nekem is kelt éjjel nappal 3 óránként. Szerintem nincs semmi baj ha hízik és jókedvû akkor neki így jó
nálunk ugyan ez a helyzet. 2 hós és napi 5 ször eszik ritkán 6szor. este alszik mint a bunda. :D szerintem elég nekik.
minden baba más! Nekem csak 2.5kg-mal született a fiam, de kerek egy hós korában este 9tõl reggel fél7ig aludt- azóta is, csak még többet, és akkor õ még nem volt 3.5kg!! Azóta 5x evett, és ugyanúgy hízott, evett aludt- minden oké volt vele. Ha a babád hízik, eszik, alszik, nyugodt, kiegyensúlyozott, akkor örülj neki, ne idegeskedj, és fõleg legyél boldog, hogy vége az éjszakázásoknak!! :) Nagyon ügyes szerintem!!

Akiknek 1 hetes a babája, és mérni a súlyát, mennyi gr-ot eszik meg a pici egy alkalommal? Nekem 1 hetes a babám, és 40-70 gr közt fogyaszt.

Legjobb válasz: elõször is gratulálok! :D de szerintem elég ha néhány naponta rárakod a mérlegre. mert bizony én is begurultam hogy a fenébe az én gyerekem csak 40et eszik mikor az õ adagja 70 lenne. Aztán mondta a védõnõm hogy elég ha 3-4 naponta rárakom a mérlegre hogy ellenõrizzem hogy fejlõdik e. ha nyugodt, van elég nedves pelus, akkor szerintem nem kell a mérleggel görcsölnöd minden etetésnél. De egyébként hogy mennyit eszik vagy mennyi az igénye függ attól is hogy mekkora súllyal született, besárgult e lusta baba e.

elõször is gratulálok! :D de szerintem elég ha néhány naponta rárakod a mérlegre. mert bizony én is begurultam hogy a fenébe az én gyerekem csak 40et eszik mikor az õ adagja 70 lenne. Aztán mondta a védõnõm hogy elég ha 3-4 naponta rárakom a mérlegre hogy ellenõrizzem hogy fejlõdik e. ha nyugodt, van elég nedves pelus, akkor szerintem nem kell a mérleggel görcsölnöd minden etetésnél. De egyébként hogy mennyit eszik vagy mennyi az igénye függ attól is hogy mekkora súllyal született, besárgult e lusta baba e.
Szerintem 1 hetesnél az nagyon jó. De minden baba más és más. 2 sógornõm van, közel egyszer babázunk. Mindhármunkénak más volt az igénye ugyanannyi idõsen. A napi, sõt etetésenkénti mérés szerintem is fölösleges. Csak stresszel és az árthat a tejcsidnek. Inkább tényleg abban mérd, hogy alszik e jókat meg nyugodt, meg ha párnaponta méred gyarapszik e. Ha igény szerint szopizik, akkor az elején Úgyis állandóan rajta lóg majd 😊, de most állítja be a kereslet-kínálatot 😊. Jó babázást!
Az én babám mar hat hós, és van, hogy csak 40 ml- t eszik . A lényeg, hogy jókedvû, vidám, és szépen gyarapodik. Csak akkor kell mregetni a szopik mennyiségét, ha a baba nem hízik eleget, ami havonta min. Fél kiló az elsõ felévben, ill addig, amíg megnem kétszerezi születési súlyát. Nagyon tág határok között mozoghat a szopi mennyisége, hiszen a babáknak is különbözõaz anyagcseréjük, és az anyatej sem egyforma.
szia én betartom a dokinéni elõirását-ill még a 15percet sem várom meg, mert 10perc alatt teleeszi magát a kislányom.ma frászt is kaptam 110-et evett, de azért 5percet csak nem szoptathatom..szerintem 40-70 az tök jó.. egyébként én is mérem-ha mustársárga a kaki, akkor nincs túletetve-ha sötétebb, az nem jó üdv 1 másfél hetes kislány mamija

6 hetes babának normális ha zöld a széklete? Pici darabkák is vannak benne? Tápszeres Humana 1-et eszünk!

Legjobb válasz: teljesen normális, ne aggódj! A pici darabkák emésztetlen kajamaradékok és azért zöld, mert teleette magát. A dokinktól kérdeztük mi is, szintén tápszeres volt, szintén Humana, csak az LC-Pufás.

teljesen normális, ne aggódj! A pici darabkák emésztetlen kajamaradékok és azért zöld, mert teleette magát. A dokinktól kérdeztük mi is, szintén tápszeres volt, szintén Humana, csak az LC-Pufás.
A kérdező hozzászólása: a miénk is az a tápszer

2011. augusztusában szült anyukák és babáik, hogy vagytok? Miket tud a pici és miket eszik?

Legjobb válasz: Jól vagyunk. A lányom pár hete nem szopik, azóta tápszert kap reggel-este. Délelõtt kap még tejterméket tízóraira, pl. babajoghurt, natúr joghurt. Ebédre húsos fõzelék, délután gyümölcs, vacsorára fõzelék, elalváshoz tápszer. Mindent eszik, amit szabad már neki. Nem nagy mennyiségeket, de azt jó étvággyal. A fõzelékeket jobban szereti, mint a gyümölcsöt. 7 hónaposan már felült önállóan, azóta mászik, feláll mindenhol, idõnként már teszi erre-arra a lábát állva is. Bemássza a lakást, járókában nem nagyon van el. Éjszakát zömmel átaludja, mióta nem szopik, max. 1-szer ébred. Foga még nincs. Szépen gyarapszik. Nem kövér, nem sovány, fürge, mozgékony. Pápázik. (Ha akar.) Mindenkire mosolyog, egyre többet beszélget.

Jól vagyunk. A lányom pár hete nem szopik, azóta tápszert kap reggel-este. Délelõtt kap még tejterméket tízóraira, pl. babajoghurt, natúr joghurt. Ebédre húsos fõzelék, délután gyümölcs, vacsorára fõzelék, elalváshoz tápszer. Mindent eszik, amit szabad már neki. Nem nagy mennyiségeket, de azt jó étvággyal. A fõzelékeket jobban szereti, mint a gyümölcsöt. 7 hónaposan már felült önállóan, azóta mászik, feláll mindenhol, idõnként már teszi erre-arra a lábát állva is. Bemássza a lakást, járókában nem nagyon van el. Éjszakát zömmel átaludja, mióta nem szopik, max. 1-szer ébred. Foga még nincs. Szépen gyarapszik. Nem kövér, nem sovány, fürge, mozgékony. Pápázik. (Ha akar.) Mindenkire mosolyog, egyre többet beszélget.
Én 26.-án szültem!Jól vagyunk, lekopogom, csak egyszer volt beteg.Mivel tápszeres 1 hónapos kora óta így korán kezdtük a hozzátáplálást/széklet gond miatt is/Így már csak reggel és este eszik tápszert, tízóraira sajtkrémes kenyeret, joghurtot, gyümölcsöt, ebédre fõzeléket, ha lehet akkor a mi kajánkból vagy bébi kaját, uzsonnára gyümit keksszel stb.Mászik, kapaszkodva feláll, bútorok mellett lépeget, stabilan ül.Ha kérdezem hol a baba, oda mászik a tükörhöz, ha kérem oda gurítja a labdát nekem, felismeri a kedvenc maciját aki mindig a kiságyban van és ha kérdezem hol van akkor a kiságyhoz mászik és nézi:) Babababa és mamama néha kiabálva megy.Nagyon önálló, nem nagyon szeret kézben lenni, mindig csak menne.Ja és nagyon szereti az embereket!!:) Az éjszakát átaludja.
A kérdező hozzászólása: reggeli rosszul létek sem vészesek, nem feszül a mellem
Elso terhességemnél 6 hetesen mentem el. Azt mondta, hogy nem nagyon érez nagy változást, de ha a teszt pozitív, akkor biztosan terhes vagyok. 4 hét mulva hívott vissza, akkor csinált 1. UH-t. Végulis a lányom 40+4 hetesen szuletett 4490 g-mal, úgyhogy szerintem nem jelent semmit. Most már csak a 8. héten mentem eloszor dokihoz, azonnal megállapította a terhességet. 30 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, remélem nálunk is minden rendbe


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!