Találatok a következő kifejezésre: Petevezeték átfujást csinálják (4 db)

Mivel jár a petevezeték átjárhatósági vizsgálat? Illetve a petevezeték átfújás? Altatásban csinálják, éhgyomorra kell menni?

Akinek csináltak ilyet írja le, hogy milyen és fájdalmas -e! Laparoszkóposan csinálják?

Legjobb válasz: a szomszédnak pont a héten csináltak! õt altatták,így semmit nem érzett,de utána pihi,mert fáj a hasa,meg a varrat!!!

a szomszédnak pont a héten csináltak! õt altatták, így semmit nem érzett, de utána pihi, mert fáj a hasa, meg a varrat!!!
Szia! Nekem átjárhatósági vizsgálatot csináltak. Éhgyomorra kellett menni a kórházba, rendesen felvesznek, ágyat adnak. Nem altatásban csinálták. Egy ballonszarûséget vetenek be a méhüregbe és röntgen alatt feltöltik, miközben figyelik a petevezetéket és a méhet. Nekem szerencsére nem volt semmi gond, így átfújást nem kellett csinálni. Már ez is önmagában elég fájdalmas volt, de túl lehet élni, mert tudod, hogy mi a célja. A laparoszkópia szerintem az más vizsgálat. Remélem nálad is minden rendben lesz, annyira nem szörnyû, de tudom csak mondani könnyû, hogy ne izgulj! 24 hetes kismami
Szia! Nekem is csináltak ilyen vizsgálatot. Három napot votlam benn vele, ez a protokoll. Olyan érzés, mint mikor nagyon-nagyon görcsölsz, mert megjött. De nem tart soká. Én könnyedén vettem, inkább utána fájt egy fél órát. De túl fogod élni. Utána sikerült is teherbe esnem, ha esetleg ezért végezteted el Te is... 3hós kislány anyukája
Én ma voltam HSG-n. Fájdalmas volt, de csak pár percig, szóval abszolút ki lehet bírni, nem vészes! Picit szurkált utána, meg véreztem is (mindenképpen vigyél betétet!), de 2-3óra múlva hazaengedtek. Engem nem altattak, nem kaptam érzéstelenítõt sem, és nem kellett éhgyomorra menni. Elõször kitörölte a dr. egy jódos gézzel a hüvelyt, utána bevezette a katétert, majd adagolta a kontrasztanyagot. Kb.10perc alatt végeztünk is, ebbõl mondjuk 5perc volt nagyon kellemetlen.
Én a héten voltam HSG vizsgálaton.Nem altattak, maga a vizsgálat 5 perc volt.Nekem nem fájt, csak kellemetlen volt.Amikor a kontrasztanyagot juttatták a méhembe akkor egy kis görcsöt éreztem.Utána egybõl mentem haza.Ne félj, elviselhetõ!Két napig vérezgettem.Ja és betétet vigyél magaddal!

Hogy csinálják a petevezeték átfujást? érzéstelenitő nélkűl? Azonal megtudják ha baj van? Mit csinálnak ha el van zárodval?

Legjobb válasz: Természetesen adnak érzéstelenítõt.Kontrasztanyagot fecskendeznek a petevezetékbe és röntgenen nézik meg,hogy átjárható-e.Ha el van záródva,akkor átfújják.ez azért fájdalmas mûvelet. Csak akkor kell ilyenre menni,ha 1 évig nem jön össze a baba.

Természetesen adnak érzéstelenítõt.Kontrasztanyagot fecskendeznek a petevezetékbe és röntgenen nézik meg, hogy átjárható-e.Ha el van záródva, akkor átfújják.ez azért fájdalmas mûvelet. Csak akkor kell ilyenre menni, ha 1 évig nem jön össze a baba.
A kérdező hozzászólása: de azért adnak érzéstelenitõt?nem fogok érezni semmit ugye?
Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de nekem nem adtak érzéstelenítõt és eléggé fájt. Szerencsére nem voltam elzáródva, így nem tudom, milyen az ha át kell fújni. Viszont mindenképpen túl lehet élni és z egész nem tart tovább 15-20 percnél (csak az a rossz, hogy bent kell feküdni aznap). Remélem minden rendben lesz Nálad!

Petevezeték átfujást mikor csinálják?

ugy értem milyen vizsgálat van még el?tte.volt 2adag closti kurám

Legjobb válasz: Rákszûrés, vérvételes hormonvizsgálat, hüvelyi uh, párodnak andrológia. Egy év sikertelenség után csinálják.

Rákszûrés, vérvételes hormonvizsgálat, hüvelyi uh, párodnak andrológia. Egy év sikertelenség után csinálják.
A kérdező hozzászólása: hát mi májusba lesz 1éve hogy prbálkozunk januárba kaptam clostit.akkor most hogy tovább?
Nekem is volt closti kúrám 3 hónapig, de eredménye nem volt, januárba, februárba csinálták meg azokat a vizsgálatokat, amiket írtam.
A kérdező hozzászólása: és most ?mi van veletek?bocsi ha kérdezek.
Semmi. Nem jön a baba...
Nekem volt petefészek átfúvásom, de sajnos nem volt nyomás, tehát átjárhatatlanok voltak a petevezetékek. Így azt mondta a doki nem tartja valószínûnek hogy terhes leszek, talán lombikkal, de hangsúlyozta "talán lombikkal". Most 20.hetes vagyok és minden a legnagyobb rendben. Igaz hogy a mûtétet követõ 3 évre, de itt van!!! Egyébként összesen 7 évet vártunk rá. Sok sikert nektek is csajok. puszi

A petevezeték átfújást a menstruáció alatt vagy a 14. nap körül csinálják és, hogy zajlik?

Legjobb válasz: Álltalában a vérzés meg szünése után csinálják , még a pete érés elött. Nekem már kétszer csinálták, elég fájdalmas és utána kb egy hétig úgy vérzel mintha megint megjött volna. Az egész talán tiz percig tarthat de megéri!

Álltalában a vérzés meg szünése után csinálják , még a pete érés elött. Nekem már kétszer csinálták, elég fájdalmas és utána kb egy hétig úgy vérzel mintha megint megjött volna. Az egész talán tiz percig tarthat de megéri!
magánklinikán csinálod, akkor sokkal fájdalommentesebb, mert gyenge altatásban végzik! Ez így még inkább megéri. Mert tényleg fáj.
Hát nem tudom, hogy egyre gondolunk e, mert én úgy tudom, hogy átfújást már nem csinálnak, helyette az átjárhatósági vizsgálat van, latin rövidítése HSG, amit a menses után de még a peteérés elõtt csinálnak meg. Ennél a vizsgálatnál elõfordulhat, hogy a befecskendezett kontrasztanyaggal az esetleges kisebb elzáródások megszûnnek, mert a folyadék kimossa. Ha HSG vizsgálatnál elzáródást tapasztalnak, akkor csinálnak laparoscopiát és hysteroscopiát, ami egy altatásos mûtét végül is és ekkor szüntetik meg az elzáródást.
Nekem egyébként nem fájt, csak kicsit kellemetlen volt, icipici vér volt a bugyimon és utána nem görcsöltem, semmi fájdalom nem volt. (3.)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!