Találatok a következő kifejezésre: Peteérés után nappal reped meg (3 db)

Peteérés után hány nappal reped meg a tüsző?

Legjobb válasz: A tüszõ petefészekbõl való kilökõdése után 24-36 órával reped meg. A petesejt ezután 12-24 óráig megtermékenyíthetõ.

A tüszõ petefészekbõl való kilökõdése után 24-36 órával reped meg. A petesejt ezután 12-24 óráig megtermékenyíthetõ.

Ha a peteérés után a tüsző 3 nappal reped meg, nem lesz öreg a petesejt?

Legjobb válasz: Bocsi, ha kérdésre kérdéssel válaszolok, de honnan tudod, hogy tüszõrepedésed volt? Amúgy szerintem nincs olyan, hogy öreg....

Szia! Huhh megpróbálom érthetõen leírni, ahogyan nekem tanították, remélem nem kavarlak meg nagyon: Szóval érésnek indul az oocyta (megtermékenyítetlen petesejt).A Tüszõ hámja termeli az ösztrogént. 1: Primer folliculus (folliculus = tüszõ) 2.: Szekunder folliculus 3. Tercier folliculus, vagyis Graaf tüszõ, ez a felszínbõl kidomborodik, megreped, majd kiszabadul, ez az ovulatio (peteérés). A tüszõ helyén marad egy bevérzett test (corpus haemorrhagicum). A sárgatest (corpus luteum) termeli a progeszteront, amennyiben nincs megtermékenyítés, ez a sárgatest elsorvad, lesz belõle fehér test (corpus albicans). Ne haragudj, ha kicsit zavaros volt, a latin kifejezéseket azért írtam mellé, mert észrevettem, hogy itt az oldalon nagyon sokan használják õket és olyat is láttam, hogy helytelenül. Remélem tényleg tudtam segíteni! Minél elõbbi babásodást kívánok neked! :)
Bocsi, ha kérdésre kérdéssel válaszolok, de honnan tudod, hogy tüszõrepedésed volt? Amúgy szerintem nincs olyan, hogy öreg....
Jó, ahogy látom már meg is válaszoltad:D Én nem hõmérõzök, a természetre bízzuk a babót:)
Nem értem a kérdést... Biztos hogy így akartad kérdezni mert igy értelmetlen....
A kérdező hozzászólása: A hõ akkor emelkedik meg, ha megtörténik a tüszõrepedés.
A kérdező hozzászólása: Jól van azért hasznos vagy!:) :)
A kérdező hozzászólása: Van a peteérés, és van a tüszõrepedés. Ez a kettõ nem mindig egy idõben történik meg. Nekem pé után a tüszõrepedés mindig 3 nap múlva van ( hõm alapján)
A kérdező hozzászólása: Akkor most ha jól értem, a peteérés meg a tüszõrepedés egy idõben van? Mert nekem a hõm mondjuk leesett a 12. napon (biztos akkor volt pé, mert tojásfehérjés voltam), majd 3 napig stagnált, és rá 3 napra emelkedett meg a hõm drasztikusan.
Szia! Onnantól , beszélünk tüszõrepedésrõl, amikor a Graaf tüszõ megreped, mihelyst kiszabadul, onnantól peteérés vagyis ovulatio. Remélem tudtam segíteni :)
A kérdező hozzászólása: Most már értem. Köszi.
Nagyon szívesen :)
Csak egy élõ példa, nekem 2 nap múlva repedt meg a tüszõ s ikrek fogantak. Én nem tudok semmi öregedési szakaszról. Akkor lehet esetleg valami hasonlóról beszélni, ha ciklusokon keresztül nem reped meg a tüszõ. Talán. Most 3 nap kellett nekem is. De ki tudja mi lesz belõle.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!