Találatok a következő kifejezésre: Peteérés után a palástfű (8 db)

Ha ittam peteérés után a palástfű teát és késik a nem várt akkor már ne igyam vagy még ihatom, mert úgy tudom hogy azt menzeszig kell inni?

Legjobb válasz: Szia! Nyugodtan ihatod. Sõt, a 12. hétig javasolják is, mert csökkenti a vetélés veszélyét. Én is ittam volna tovább is, de kb a 6. héttõl nem bírtam lenyelni, mert egyszerre vissza kívánkozott:) Amúgy mikor szeretnél tesztelni? Majd írj fejleményeket! 13 hetes pocakos

Szia! Nyugodtan ihatod. Sõt, a 12. hétig javasolják is, mert csökkenti a vetélés veszélyét. Én is ittam volna tovább is, de kb a 6. héttõl nem bírtam lenyelni, mert egyszerre vissza kívánkozott:) Amúgy mikor szeretnél tesztelni? Majd írj fejleményeket! 13 hetes pocakos
A kérdező hozzászólása: hát holnap reggel szeretnék csak nem biztos hogy merek:( de majd megírom hogy mi volt:)
Szia! Tegnapi vagyok:) Van valami fejlemény?
Szia! Mi a fejlemény? Babóca? :)
A kérdező hozzászólása: Szia:) nincs babóca:(( de most elkezdtem a clostít meg voltam vérvételen és ott csak az LH hormon volt egy picit alacsonyabb a referencia tartománytól! jövõ héten megyek hozzá, remélem lesz babóca minél hamarabb bár azt azonnal felírnám ide mindenhova:) ))) kellemes hétvégét:)
Nem szabad csak peteérésig inni a cickafark teát!!!! utána inkább semmit.
Szerintem meg egyáltalán ne igyad. Olvassgass végig pár ehhez kapcs.kérdést, és meglátod, hogy többeknek ártott mint használt. Engem például bekavart, elsõ teás hónapban késett egy hetet, a másodikban meg 42napos lett a ciklusom. Ha igazán jót szeretnél tenni magaddal ilyen téren, inkább a barátcserjét ajánlom neked! Igaz az kb 2-3hónap mire kifejti igazán a hatását, de nekem bevállt. A cicikafarkat egyébként mensi elõtt pár nappal, és mensikor szokták ajánlani görcsoldásnak azoknak, akiknek nagyon erõs göcsös a menstruációjuk.
1.es vagyok: 2-es ha te is igy ittad, ahogy leirtad, akkor ne csodálkozz, hogy bekavart! Ugyanis a cickafarkat mensi után, ha már semmilyen vérzés nincs kell elkezdeni inni, ugyanis bõ vérzést okozhat! Inni kell addig, amig peteérés van, aztán másnaptól már a palástfüvet, ha van, az segiti a megtapadást, megvastagitja a méhnyálkahártyát és enyhiti a görcsölést; ha nem jön meg, mert babás vagy, akkor lehet inni 12. hétig, ha megjön, akkor már nem kell inni. Én cickafark majd palástfüves hónapban mensikor semmimet sem fájlaltam, pedig rendes piros vérzés volt! Mellesleg 2-es honnan tudod, hogy kérdezõ miért issza? Tán túl hosszú vagy rendszertelen a ciklusa, nem? Azért mert te félinfókból rosszul csináltad és úgy jártál, ahogy, attól még másnak lehet jó...
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, amugy a ciklusaim rendszertelenek és nem is tudom mikor van vagy van e pé-m ugyhogy a ciklusaimat is rendbe kéne tennei mert babát szeretnénk már
Velem kamaszlány koromtól palástfû teát itatott a mamám menstruáció elõtt pár nappal, soha semmim nem fájt, a ciklusaim azóta is pontosak és mikor teherbe akartam esni nekem az elsõ próbálkozós hónapban sikerült. Úgyhogy én csak jókat tudok mondani róla.
ne haragudj a válaszokra reagáltam és nem a kérdésedre. A peteérésig idd csak a cickfark teát mert tényleg erõs görcsöket, bõ vérzést okozhat és a megtapadást más, ahogy elõttem is írták a palástfû tea segíti. Minden nap maximum kétszer három decit igyál, de még jobb, ha csak egy pohárral. Soha ne idd a teát éhgyomorra és soha ne hagyd ázni 15 percnél tovább, mert akkor a káros anyagok is kiáznak belõle. Nem tudom hová valósi vagy de én a József körúti kicsi bioboltban veszem a teákat, itt van palástfû tea is, nagyon olcsó. Ha ésszerûen használod (hiszen a gyógyszert sem szedhetjük össze vissza, csak elõírásoknak megfelelõen) akkor én úgy gondolom elõsegíti majd a teherbeesést, amennyiben minden más rendben van nálad. Mielõbbi teherbeesést és boldog babavárást kívánok. És ne feledd, te már most is babát vársz, csak most még nem a pocakodban hordod, hanem a szívedben :) Ne görcsölj, élvezd ki a várakozásnak ezt az idõszakát is!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszodat, azota sikerült palástfü teát vennem, tegnap pozitiv lett az ovu tesztem ugyhogy ma elkezdtem inni, amugy a dobozán meg pont azt irja hogy éhgyomorra igyam...nem tudom
én rosszul voltam tõle éhgyomorra, de majd kitapasztalod
A kérdező hozzászólása: én nem vagyok rosszul tõlle, sokaktol hallom hogy nem birják meginni az ize miatt, de nekem semmi bajom vele, a cickafark rosszabb volt, keserü de azt is meg tudtam inni, ahoz kepest ez még finomnak is mondhato :) a másik hogy van aki azt irja 1csészényit igyak más azt hogy minél többet 2-3 csészével, én 2vel ittam, reggel meg délben, remélem nem baj

Peteérés után ittam a palástfű teát, és ma teszteltem egy halványat. Folytassam a teázást, vagy ilyenkor már nem kell?

Legjobb válasz: Szia! A palástfü segíti a méhnyálkahártya felépülését a medence vérellátásának serkentése által és ezzel pozitívan támogatja a beágyazódást. Tea vagy globulusok formájában fogyasztható a ciklus második felében a tüszörepedéstöl a mensig. Szóval ha akarod még ihatod, de mivel reméljük nem fog megjönni, így akár abba is hagy6od! :) gartulálok!!!!!

Szia! A palástfü segíti a méhnyálkahártya felépülését a medence vérellátásának serkentése által és ezzel pozitívan támogatja a beágyazódást. Tea vagy globulusok formájában fogyasztható a ciklus második felében a tüszörepedéstöl a mensig. Szóval ha akarod még ihatod, de mivel reméljük nem fog megjönni, így akár abba is hagy6od! :) gartulálok!!!!!

A cickafark-palástfű teáról már nagyon sokat olvastam itt. Hogyan kell pontosan inni, a kettőt teakeverékként végig a ciklus alatt, vagy pedig a ciklus első felében csak a cickafarkat, a peteérés után pedig csak a palástfüvet?

Nekem az a gondom, hogy nagyon hosszúak a ciklusaim, 40-45 napos és így elég nehéz eltalálni, hogy mikor van a peteérésem.

Legjobb válasz: A teakeverék szerintem rendbe hozza a dolgot. A keveréket mensi elsõ napjától kell fogyasztani napi 2 csészével peteérésig.Utána pedig napi 2 csészével palástfûteát inni a köv. mensiig. Én egész ciklus alatt vagyis 4 hétig a teakeveréket iszom, nem külön-külön.

A teakeverék szerintem rendbe hozza a dolgot. A keveréket mensi elsõ napjától kell fogyasztani napi 2 csészével peteérésig.Utána pedig napi 2 csészével palástfûteát inni a köv. mensiig. Én egész ciklus alatt vagyis 4 hétig a teakeveréket iszom, nem külön-külön.
Szerintem ne a cickafark palástfû kombit itt, hanem a következõt: A ciklus elsõ napjától málnaleél teát napi két csészével, majd a tüszõrepitõl palástfû teát az esedékes mensiig. Bõvebb infót a miértekrõl a http://www.babatervezok.otthona.net-en
Ha csak a ciklus beállítása a cél, akkor érdemes mindkettõt inni+ jó hatású még hozzá a málnalevél is. Én csak a cickafarkát és a palástfüvet ittam. Az én 44-47 napos ciklusomat a 3. hónapra beállította 30 naposra (nem feltétlen mindenkinek a 28 napos ciklus a normális- ezt orvos mondta)Ha babát szeretnél érdemes elõbb a ciklust beállítani. Sok sikert neked!

Peteérés után elkezdtem inni a palástfű teát. A menziszem egy nap késés után megjött, de nagyon picit, alig van, szinte egyenlő a nullával, a többi menzieimhez képest. Lehetséges, hogy a tea okozza, hogy ennyire lecsökkent? Tesztet még nem csináltam.

Legjobb válasz: Szerintem csinálj egy tesztet, de csak 2-3 nappal azután hogy ez a pici is abbamarad. Ha terhes lennél, akkor már nagyobb esélye van annak, hogy kimutassa, feltéve, hogy addigra nem jön meg rendessen. Nálam szokott olyan lenni, hogy 1-2 napig alig van, utána meg úgy beindul, hogy nem gyõzök cserélni. Azért drukkolok, hogy baba legyen.

Szerintem csinálj egy tesztet, de csak 2-3 nappal azután hogy ez a pici is abbamarad. Ha terhes lennél, akkor már nagyobb esélye van annak, hogy kimutassa, feltéve, hogy addigra nem jön meg rendessen. Nálam szokott olyan lenni, hogy 1-2 napig alig van, utána meg úgy beindul, hogy nem gyõzök cserélni. Azért drukkolok, hogy baba legyen.
A kérdező hozzászólása: azt hiszem mostmár több van, a test negatív.
Õszintén sajnálom!!! Szerintem kezdjél el stedni E vitamint és vas komplexet. Hidd el segít!! Egy hónapig szedtem, és most "már" 5. hetes vagyok!! Az E vitamin progreszteron termelésre készteti a májat, ami a beágyazódást "csinálja". A vas, vagyis igazából a folsav is valahogy a fogantatást és a beágyazódást segíti, csak azt nem magyarázták el, hogy hogyan. Sok sikert a következõ hónapra!!!
Szia! Én is hallottam már olyat, akinek a tea bekavart a ciklusába, de nekem még szerencsére nem volt ilyan tapasztalatom. Neten ezeket találtam, azóta én is vitaminozok: - C-vitamin: kollagéntermelést szabályozza, segít a petesejt utáni sebgyógyuláskor, és segít a vetélés megelõzésében is; - E-vitamin: gyógyulást támogatja, elõsegíti a beágyazódást - Cink: sebgyógyulás, beágyazódás, hormontermelés szabályozása sok sikert!

Valakinek van tapasztalata cickafark és palástfű teákkal kapcsolatban, mikor mennyit érdemes inni, hogy elősegítse a peteérést, majd a beágyazódást? Három hónap sikertelen próbálkozás után már érdemes elkezdeni, vagy még várjak?

Legjobb válasz: szia! Szerintem még várhatsz a teákkal,mert három hónap még nem sok,mi másfél éve szeretnénk babát és én két hónapja próbáltam ki elsõ 5, 6 hónapba eszembe se jutott semmi amit kipróbáljak csak vártunk türelmesen!!! Úgy hogy szerintem még ráérsz!!!

szia! Szerintem még várhatsz a teákkal, mert három hónap még nem sok, mi másfél éve szeretnénk babát és én két hónapja próbáltam ki elsõ 5, 6 hónapba eszembe se jutott semmi amit kipróbáljak csak vártunk türelmesen!!! Úgy hogy szerintem még ráérsz!!!
A kérdező hozzászólása: A barátcserjét nem ismerem, milyen hatása van?
A kérdező hozzászólása: Bocsi, hogy csak most reagálok a kérdésre, mindenhol azt olvasom, hogy a ciklus 14.napjáig cickafarktea, utána palástfü.Én már belekezdtem a kúrába, már a palástfü-idõszakban vagyok:-)
Barátcserjét nem szedtetek hozzá?
Akkor az elején cickafark, aztán ovu környékétõl palástfû tea? Köszi!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, most már biztos vagyok benne, hogy elkezdem a teakúrát, aztán bízunk benne, hogy mihamarabb sikerül a várva várt terhesség:-)
Kezdd el minél hamarabb, én két sikertelen hónap után vágtam bele a kúrába, harmadikban már siker:) ))Fanina!Nem piszkálásból, de a második hozzászólásodban nem találtam a kérdésre a válaszod! A végén ugyan a kérdezõhöz szólsz, de csak bocsánatkérés miatt:)
Kedves kérdezõ! A menses elsõ napjától a peteérésig idd a cicka teát, utána a következõ mensesig a palástfû teát.Több infót találsz a neten!És sok sikert kiíánok neked!! A többieknek meg üzenem hogy a kérdezõnek adjatok választ és ne más válaszával foglalkozzatok!!
Három hónap sikertelen próbálkozás után miért lenne "hamar mindenféléhez nyúlni"?Különben is gyógyteákról van szó, nem pedig gyógyszerrõl, tehát még csak nem is árt magának a kérdezõ!Azt meg nem értem, miért írtad kedves utolsó, hogy "De ezért nekem kell lefröcsögni!"Kérdezõ!Nyugodtan kezdd el inni!
Kedves válaszolók!! Nem azért írtam hogy ne sikerüljön másnak, csak én ugy gondolom hogy ilyen kevés idõ után még hamar lenne mindenféléhez nyúlni, én nekem mondjuk eszembe se jutott, lehet azért gondoltam így!!De ezért nekem kell lefröcsögni!!!!!! Bocs kedves kérdezõ nem rosszat akartam!!Úgy is te döntöd el!!!
Én sem értelek kedves elsõ!Kicsit úgy jön ki, hogyha neked nem jött össze, ne sikerüljön másnak se!Én 3 hónapig ittam a cickafarkteát, napi 4dl(természetgyógyászom ajánlotta így)reggel és este!Azután éhgyomorra napi 2dl palástfüvet a 14.hétig!És valóban nem rögtön fog hatni, nyugodtan kezdd el inni!19+4hkm én is ikres vagyok:)
Nem értem, miért tanácsolta azt az elsõ válaszoló, hogy ráérsz még!Nyugodtan ihatod, hiszen úgysem rögtön váltja ki a hatását!Én 5 hétig ittam, ugyanúgy, mint az elõttem válaszoló! És a palástfüvet én a 16.héten hagytam abba!
Szerintem nyugodtan elkezdheted a teázást, ártani nem fogsz vele!Én két hónapig minden reggel és este megittam 2dl cickát, majd amikor gondoltam, hogy sikerült a baba, elkezdtem a palástfüvet, reggel 2dl-t a 14.hétig! 32+4hetes ikres kismama
Szia! Én csak cickafarkfû teát ittam, hogy beállítsam a mensimet, miután elsõ hónapban nem sikerült összehoznunk a gyereket. Menstruációm elsõ napjától kezdve ittam két csészével naponta, 14 napig. Aztán a nem várt elõtt teszteltem, de csak azért, mert egy nõ át akarta adni a helyet a trolin, azt hitte babás vagyok (nem vagyok egy kis termetû), hazaérvén teszteltem és pozitív lett. :) Palástfû teát nem ittam egyáltalán, viszont szedtem a terhesvitamint már abban a hónapban is. Mondjuk azt sem sokáig, csak a 12. hét végéig. Szerintem ha a ciklusod túl hosszú, akkor egy próbát megér a tea, vagy esetleg próbáld figyelni hogy mikor van peteérésed, úgy lehet hogy könnyebben összejön. :) Sok sikert! :)
A kérdező hozzászólása: köszi a biztatást, biztosan csak azért vagyok ilyen türelmetlen, mert az elsõ terhességem elsõre sikerült.igaz, akkor tíz évvel fiatalabb voltam.sok sikert kívánok!!!
Azóta sikerült a baba? Hatásos volt a kúra???

A méhpempőt szeretnék szedni. Cickafark teát kezdtem el inni, peteérés után palástfű, elkezdhetem szedni a méhpempő kapszulát is? Mennyi a napi ajánlott adag?

Vagy barátcserjét szedjek, ha 40 napon túli a ciklusom és babát szeretnék?

Legjobb válasz: Szia!Inkább barátcserje kapszulát szedjél,mert túl hosszú a ciklusod!Szedheted mellé a méhpempõt is és ihatod a teákat is! Ha sorba szeretnéd tenni és soknak találod az egészet,akkor kezd igy:Premens-1 hónapig,köv.hónapban szedjed mellé a méhpempõkapszulát és a 3.hónapban idd hozzá még a teákat!Én igy csináltam!:)

Szia!Inkább barátcserje kapszulát szedjél, mert túl hosszú a ciklusod!Szedheted mellé a méhpempõt is és ihatod a teákat is! Ha sorba szeretnéd tenni és soknak találod az egészet, akkor kezd igy:Premens-1 hónapig, köv.hónapban szedjed mellé a méhpempõkapszulát és a 3.hónapban idd hozzá még a teákat!Én igy csináltam!:)

Cickafark és palástfű tea hatásos ha babát szeretnék? Ha igen mennyi idő után? Mindenkinek bevált eddig? A peteérésemen már segített! Hónapokig nem volt pé-m de a teáktól most van!

Legjobb válasz: szia! Decemberben kezdtem el inni pé-ig a cickát, utána a palástfüvet vagy 3 napig, és januárban pozitívat teszteltem.

szia! Decemberben kezdtem el inni pé-ig a cickát, utána a palástfüvet vagy 3 napig, és januárban pozitívat teszteltem.
Szia.December elejétõl iszom mindkettõt és eszem mellé a barát cserje kapszulát.Semmi eredmény.Nem akarlak elkeseríteni de akinek sikerült teherbe esnie annak szerintem ezek nélkül is sikerül.Nagyon hittem bennük pedig de kezdek nagyon csalódni.Szorítok hogy neked sikerüljön!Egy nagyon elkeseredett csajszi.
1 hónapig ittam és teherbe estem. Persze lehet simán a véletlen mûve, de megéri kipróbálni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!