Találatok a következő kifejezésre: Peteérés után, normális (35 db)

Mi az a hő ami peteérés után normális? Beágyazódás után ill. Terhesség esetén mindig magasra kell kúsznia?

Olyan más a h?görbém mint eddig. Most totál az a trifázisos. Eddig sosem volt ilyen. De nézegettem más oldalakon ha volt beágyazódás akkor most fel kéne menjen. De nekem nem megy még olyan magasra sem mint szokott. Általában pé után felmegy 37-37,1 re. Most pé után felment 4 nap alatt 37-re, majd 36,9-36,8-36,8-36,9 és ma reggel megint 37.

Legjobb válasz: lehetséges ,hogy az vagy ,vegyél tesztet mensi késése után egy héttel. drukkolok!!!

lehetséges , hogy az vagy , vegyél tesztet mensi késése után egy héttel. drukkolok!!!
A beágyazódás nem függ össze a hõmérséklettel, ugyanis a pé után általában felmegy 37 köré, és ott is marad! A beágyazódás a pé után van kb. 4-6 nappal. A hõd addig fent fog maradni amíg meg nem jön, és marad is ha baba van! Kívánom, hogy sikerüljön a baba!
Szia! Én u.így vagyok.Bízzunk benne, hogy baba.

Peteérés után a beágyazódásig normális a fehér folyás? A Beágyazódás mindenképp megtörténik?

Legjobb válasz: Lehet normális a fehér folyás. Még a megtermékenyülés sem biztos, hogy megtörténik nem, hogy a beágyazódás. Ha a megtermékenyülés megtörténik (érett petesejt találkozik életképes spermával) az már fél siker. De ha túl késõn vagy túl korán érkezik a megtermékenyített petesejt a méhhez akkor a méh még nem áll készen a petesejt befogadására így a beágyazódás nem fog megtörténni.

Lehet normális a fehér folyás. Még a megtermékenyülés sem biztos, hogy megtörténik nem, hogy a beágyazódás. Ha a megtermékenyülés megtörténik (érett petesejt találkozik életképes spermával) az már fél siker. De ha túl késõn vagy túl korán érkezik a megtermékenyített petesejt a méhhez akkor a méh még nem áll készen a petesejt befogadására így a beágyazódás nem fog megtörténni.
Hiába találkozik adott estben a petesejt és hímivarsejt, a beágyazódás attól még nem biztos, hogy megtörténik, illetve nem biztos, hogy sikeres lesz.

Azt olvastam valahol hogyha valakinek a peteérés után ugrándozik a hője le-fel az sárga test elégtelenségre utal. Tényleg az lehet? Nekem is ugrált múlt hónapban, vagy más oka van? Vagy ez normális így?

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/498ee26120a354a32a7bfa..

Legjobb válasz: Az utal sárgatest elégtelenségre, ha a luterális fázisod kevesebb, mint 14 nap. Tehát ha a pé-tõl számított 14 napon belül megjön. Ha csak ugrál a hõ az nem baj, csak ne essen a cover alá, mert az nem jó, az utalhat rá. Neked ahogy a görbédet néztem pont 14. napon jött meg, ez egy teljesen normális (sajnos baba nélküli) ciklus.

Az utal sárgatest elégtelenségre, ha a luterális fázisod kevesebb, mint 14 nap. Tehát ha a pé-tõl számított 14 napon belül megjön. Ha csak ugrál a hõ az nem baj, csak ne essen a cover alá, mert az nem jó, az utalhat rá. Neked ahogy a görbédet néztem pont 14. napon jött meg, ez egy teljesen normális (sajnos baba nélküli) ciklus.
A kérdező hozzászólása: Igen sajnos baba nélküli ciklus volt.De remélem a következõ már babás lesz.:) Nagyon köszönöm a válaszodat!!!
Utolsó mensi?
ez teljesen normális. Én azóta érzem, mióta jobban figyelem magam, hogy babát szeretnénk. Nekem is mindig szurkál, sajna, ez még nem jelenti azt, hogy sikerült. A teszt az, ami épkézláb eredményt ad.
A kérdező hozzászólása: Utolsó: szeptember 3. Egy éve próbálunk babát, de csak pár hónapja jók az eredményeim, mert Bromocriptint szedek. Azóta érzem ezt.A ciklusaim 22-24 naposak, erre a Doki azt mondta, jó.
Én is mióta babát szeretnénk, egyfolytában figyelem magam és a félidõtõl állandóan szurkálódást érzek a vérzésig.

Peteérés után magas a hőm. Ez normális?

Legjobb válasz: teljesen:)

teljesen:)
Igen, ennek így kell lennie.
A kérdező hozzászólása: És mikor kell lemenni a hõmnek?
A menzesz esedékességének idején.
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy írtál :) És ha késik a menstruáció és még fent van a hõ akkor lehet reménykedni ?
Akkor igen. :)

Peteérés után érzékeny mellbimbo normális lehet?

2 éve probálkozunk a babával,kiderült pcos-vagyok,már 6 hete szedem a metformint most volt el?ször peteérésem miota szedem,3 napig nagyon sok nyulos tojásfehérje szer? folyásom volt együtt is voltunk mind három napon azota egyre érzékenyebb a mellbimbo és megvan duzzadva.Mit?l lehet ez?Ez normális vagy csak a hormonok dulnak?

Legjobb válasz: Köszi! Akkor mi idõsebbek vagyunk,mert 30 és 35! Én 31 elmúlok,mire meglesz a picim! Remélem minden rendben lesz,mert kicsit késõinek tartom az elsõ babát 30 felett,de így jött össze! :)

Köszi! Akkor mi idõsebbek vagyunk, mert 30 és 35! Én 31 elmúlok, mire meglesz a picim! Remélem minden rendben lesz, mert kicsit késõinek tartom az elsõ babát 30 felett, de így jött össze! :)
Nekem az érzékeny, kemény mellbimbó volt a terhességem elsõ tünete!:) Drukkolok!
Nekem volt hogy mensi elõtt 2-3 nappal fájt a mellem, volt hogy már 7 nappal elõtte úgy fájt a mellem, hoyg majd leszakadt! És megjött! Most mensi elõtt 3 nappal kezdett fájni, és nem jött meg! :) Tegnap teszteltem egy szép halvány, ám de szépen látható pozit! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi :) bár ennyi negatív honap után nem merek még bizakodni
A kérdező hozzászólása: gratula kisvuk :) nekem még messze van a nemvárt még reménykedni se merek, hisz csak most volt peteérésem elvileg...a tünetek alapján, remélem tényleg csodabogyo ez a metformin és segít nekem is
De miért tesztelsz? A negatív csak elkeseríti az embert! Én nem teszteltem az egy év alatt, csak az elsõ 1-2 hónapban, aztán gondoltam azt a pénzt inkább másra költöm! Visszagondolva egy csomót spóroltam! :) Én csütörtökre nem vártam, és hétfõn teszteltem! Ha az a baba ott van, akkor pár nap múlva is ott lesz, és így szépen látható a csík is! Ne görcsölj minden ciklus végén, hogy teszt, talán most biztos össze jött! Én pont most voltam vele úgy, hogy nem is érdekelt, mert megbeszéltük, hogy nem jön, megyünk dokihoz! És tessék... :) http://kepfeltoltes.hu/view/130109/100_1629_www.kepfeltoltes..
A kérdező hozzászólása: Nem tesztelek minden hó végén, már elég régen teszteltem.Csak rolam most derült pár honapja, hogy pco-s vagyok és igazábol csak most kezdték el kezeleni a metforminnal.Nagyon nehéz nem görcsölni és nem gondolni rá már 2 éve probálkozunk és mindig sikertelenül.Nekem nagyon ritkán jött meg kb. 2-3 havonta és akkor is pé-s nélkül.Ezért figyelek minden kis tünetet, hogy mi változik.Most egyenlõre csak annyi, hogy egyre jobban fáj a mellem miota volt pé-em.
Próbálj meg arar gondolni, hogy jobb is, hogy még csak most kezelitek a bajt, azért nem is fog jönni, mert tudja mikor leszel "egészséges", és majd akkor jön! :) Ne akard ennyire! Vagy nagyon idõsek vagytok már? Bár nem hiszem! Nincs baj, jönni fog õ, ha itt az idõ!
A kérdező hozzászólása: Igen, már párszor elhatároztam, hogy most kész vége nem érdekel nem foglalkozok vele jön a mikor jön, csak nehéz ezt kibirni.Nem...nem vagyunk idõsek még én 26 a férjem 31 csak hosszu volt ez a két év.Majd kiderül kb 2 hét mulva hogy megjön e vagy sem.Neked pedig jo babavárást :) és gratula mégegyszer!!

Mi történik a peteérés után a menzesz első napjáig a petével normális esetben (tehát mikor nem próbálkozunk babával)? Hova lesz az érett pete? Vagy "túlérik", hogy nem lehet teherbe esni később? Hogy zajlik le a menstruációs ciklus?

Legjobb válasz: Hát én ezt a történetet úgy ismerem,hogy a megérett pete kilökõdik a tüszõbõl,és elkezd vándorolni a petevezetõben,ahol 12-24 óra múlva elöregszik és elhal(ha nincs megtermékenyítés),bekerül a méhbe.A megvastagodott méhnyálkahártya leválik a méhfalról és ez a menstruáció.Az elhalt pete pedig nem felszívódik,hanem a vérzéssel együtt eltávozik a szervezetbõl! Én így ismerem a mensi folyamatát.

Hát én ezt a történetet úgy ismerem, hogy a megérett pete kilökõdik a tüszõbõl, és elkezd vándorolni a petevezetõben, ahol 12-24 óra múlva elöregszik és elhal(ha nincs megtermékenyítés), bekerül a méhbe.A megvastagodott méhnyálkahártya leválik a méhfalról és ez a menstruáció.Az elhalt pete pedig nem felszívódik, hanem a vérzéssel együtt eltávozik a szervezetbõl! Én így ismerem a mensi folyamatát.
A pete az ovuláció után 12-24 óráig életképes, addig fejlõdik és a petevezetõben vándorol, de egy bizonyos idõ elteltével már túlérik, ahogy Te is írtad, és elhal. Ezután a vérzéssel együtt távozik a testünkbõl. Röviden ennyi...
Nem érik túl. Mikor megérett kiszabadul a tüszõbõl, ezután kb. 12-24 óra áll rendelkezésre, hogy megtermékenyüljön, mert elöregszik. Ha nem történik megtermékenyülés, akkor elhal és felszívódik. A visszamaradt tüszõ (amibõl az érett petesejt kilökõdött) sárgatestté alakul és progeszteront termel, ami a beágyazódást és a baba megmaradását segíti elõ. Ha nem történik meg a beágyazódás a peteérést követõ 7-10 nap múlva, akkor a sárgatest összeesik, lecsökken a progeszteron szint, és megjön a menzesz.
Nem akadtam fenn, írtam is, hogy igazából ez a része lényegtelen. Te kattogtál rajta azzal, hogy "kijavítottad" a felszívódik dolgot, egyrészt helytelenül, másrészt tényleg tök mindegy. Amúgy igen, nagyrészt elég lenne akkor védekezni. Csakhogy azért nem olyan egyszerû mindig belõni azt a napot, mikor tényleg az ovu van. Mert pár napokat indig tolódhat, és nem tudhatod, hogy nem lesz-e esetleg több peteérésed.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk én szeretnék gyereket, nem bánnám ha jönne, csak a párom miatt nem dolgozunk még rajta... Viszont múltkor úgy adódott, és nem akartam feleslegesen áltatni magam. De most már csak azt nem értem, hogyha ez ennyire "pontosan így történik", és ritka a többszöri peteérés (ami után nem értem miért nincs újabb menzesz), akkor elvileg csak 3-4 nap lenne, amikor mindenkinek védekeznie kellene...
Azt hittem kedves 5.válaszoló, hogy azért mert én azt írtam, hogy vérzéssel eltávozik az elöregedett petesejt meglincselsz!!Olyan de olyan kis hülyeségeken tudtok fennakadni, hogy el sem hiszem!Nem tök mind1 hogy mi lesz vele??A lényeg, hogy addig ne termékenyüljön meg, amíg a nõ nem szeretne gyereket!!Meg a másik, hogy mindig minden hónapban megjöjjön normálisan!ENNYI!!
Leírtam, hogy miért. Azért, mert ha meg is termékenyül, nem ágyazódik be rögtön, hanem jó még egy hetet vándorol lefelé, mire elkezd beágyazódni. És maga a nõi szervezet is csak a beágyazódás megtörténtétõl szerez tudomást a terhességrõl, a megtermékenyülést nem érzékeli. Röviden ennyi. De nálad aztán nagy hiányosságok vannak. Hol jártál a bioszórákon?
A kérdező hozzászólása: De akkor a pete elöregedése után miért telik még napokba (akár több mint 10 nap), hogy megjöjjön a menstruáció?
http://www.pecsimeddoseg.hu/noi-ciklus-attekintese Akkor ideje felfrissíteni az ismereteket. A meg nem termékenyült petesejt felszívódik... De igazából az lényegtelen is, hogy felszívódik, vagy esetlegesen a menzesszel távozik. A lényeg az, hogy 1 nap alatt elöregszik, azért nem lehet teherbe esni késõbb.
Szó szerint úgy van, ahogy az elõttem szóló leírta :)
Nem lehet tudni valóban, hogy mikor is van peteérés, mert pl az orgazmus is kiválthat spontán peteérést!!

Peteérés után hasgörcs? Normális?

Csütörtökön kett? 18mm-es tüsz?m volt ultrahang szerint, az orvos szerint péntek-szombatra volt várható a tüsz?repedés. Szombat hajnalban éreztem is, nagy szurkálások és hasfájás közepette (kb fél-1 óráig tartott).

Legjobb válasz: Én azt olvastam ezzel kapcsolatban, hogy a megérett tüszõbõl a petével együtt folyadék is távozik, ami a hasüregbe kerülve még pár napig okozhat enyhe hasfájást. A tüszõ szerintem már nem vándorol, elsorvad és a helyén sárgatest képzõdik, ez kezdi termelni a progeszteront, ami majd a beágyazódást segíti. Remélem, tudtam segíteni.:) Nekem is péntek-szombat körül lehetett a pé-m, úgyhogy együtt izgulok veled!:)

Én azt olvastam ezzel kapcsolatban, hogy a megérett tüszõbõl a petével együtt folyadék is távozik, ami a hasüregbe kerülve még pár napig okozhat enyhe hasfájást. A tüszõ szerintem már nem vándorol, elsorvad és a helyén sárgatest képzõdik, ez kezdi termelni a progeszteront, ami majd a beágyazódást segíti. Remélem, tudtam segíteni.:) Nekem is péntek-szombat körül lehetett a pé-m, úgyhogy együtt izgulok veled!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon aranyos vagy. Képzeld, ma reggel teszteltem, nem bírtam ki, ilyen vaterás teszteket vettem 10-es érzékenységüt és a reggeli tesztem egy épp hogy látható két csíkos lett. Az a baj, hogy egyenlõre még csak egyedül én látom. :( Szóval félek, hogy csak a szemem káprázik, de elhoztam ide a melóhelyemre is és óránként ránézek és még mindig látom a második csíkot. Van otthon még x-epil meg egy lilly tesztem, de azok 25-ösek, így azok még váratnak magukra. Viszont ma nagyon erõsen görcsölök és szúr minden felé, félek, hogy meg fog jönni. Alig várom a holnap reggelt hogy tesztelhessek, akkor már tutti erõsebbnek kell lennie a második vonalnak. Írtál terhes/babanaplót? Én is tervezem, csak valami édes kis füzetet akarok venni amibe elkezdhetek irogatni.
Úristen, de jóóóó!!!:) )) Légyszi rakj föl képet róla, amint tudsz! A görcsökkel ne foglalkozz, teljesen természetes. Kisfiammal 16. dpo-n teszteltem elõször (akkor még nem tudtam, h korai pé-m volt), és aznap délután volt olyan erõs görcsöm, mint még életemben soha. Majd még a 6. hét környékén is. Jaj, annyira örülök neked!:) Bárcsak én is hasonló hírekkel jönnék hamarosan! Basszus, most elfogott a tesztelési vágy engem is!:) )
A kérdező hozzászólása: :) ))))) Jaj de aranyos vagy! A fényképen nem látszik semmi, tényleg semmi, annyira halvány a második vonal. De holnap vagy holnap után újra ellövök egy tesztet és azt majd felrakom. Nagyon izgulok. Alig várom már, hogy a férjemnek is elmondhassam, de elõször megvárok még egy tesztet. Ha van otthon fölös teszted csinálhatnál egyet, nagyon kíváncsi vagyok. :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Na teszteltél? Én tegnap délután csináltam egy 25-ös X-Epil tesztet és nagyon jól látható pozit teszteltem. Egybõl elmondtam páromnak és a szüleimnek, most nagyon örül a család.:) Viszont félek, mert még csak holnap van a nemvárt, nehogy megjöjjön, meg görcsöl a hasam. Remélem nem lesz semmi baj.
De jó, nagyon-nagyon örülök, hogy erõsödött a csíkocskád!:) Micsoda boldogság lehet most nálatok!:) A görcs miatt tényleg ne aggódj! Amíg nincs vérzés-barnázás, addig semmi okod aggodalomra. Hát most éppen még szüleimnél vagyunk, ma este térünk vissza párommal otthonunkba, így leghamarabb csak holnap fogok tudni tesztelni. Predictor-om van (25-ös) és megfogadtam, h várok min. péntekig. De most elbizonytalanítottál rendesen...:) )) Valószínûleg nem fogom tudni megállni holnap reggel, ha még addig nem jön meg. Jaj, úgy örülök neked így ismeretlenül is, és ha tudsz, tegyél fel mindenképpen képet, hadd lássak egy szép pozi tesztet én is!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) ))) Holnap rakok fel mindenképpen képet! Ha teszteltél ma írj ám, nagyon kíváncsi vagyok és szurkolok neked!
A kérdező hozzászólása: http://www.kepfeltoltes.hu/view/120727/neg_www.kepfeltoltes... http://www.kepfeltoltes.hu/view/120727/P1030757_www.kepfelto.. Szia! Itt vannak a tesztjeim! :) Te teszteltél már? Nagyon izgulok érted, nem írtál tegnap!
Ja még annyi, h a görcseid elmúltak azóta?
Szia! Hát: több negatív teszt után végül tegnap elkezdtem rózsaszínezni és ma már egyre sötétebb, ma fog megjönni.:( Volt egy kis pityergés, de megy tovább az élet! Úgy fogom föl: ha nem akar jönni a kistesó, akkor mi pedig éljük tovább a mi kis életünket 3-asban... és kész... Nektek nagoyn sok boldogságot kívánok tiszta szívbõl!!!:)
A kérdező hozzászólása: Ohhhh szegény... nagyon sajnálom!!!!! De ne csüggedj, biztos hamarosan összejön a kistesó! Nagyon ritkán görcsölök, viszont van olyan, hogy felállok, vagy megmozdulok és hírtelen belenyilal a méhembe, ez tart jó fél percig aztán elmúlik, de elég erõs. Augusztus 9.-ére kaptam idõpontot az orvoshoz, nagyon várom már. Igaz akkor még csak 6 hetes leszek, de hátha lát már valamit.
Szia! Talán már nem is figyeled ezt a kérdést, de azért megosztom veled is a jó hírt: ebben a hónapban, vagyis ma én is pozit teszteltem!:) )) Rólatok példát véve most mi is minden nap együtt voltunk ovu környékén, talán pont ez segített, úgyhogy köszi a tippet!:) Te hogy vagy, hogy vagytok?
Nem tudom, miért rövidítette le a gép, amit írtam, pedig egy rahedli + jelet küldtem neked az elõbb, nemcsak annyit, amennyi látszik.:) Szóval: ++++++
A kérdező hozzászólása: Tegnap egész nap szurkált és görcsölt a méhem, én beágyazódásra tippelek, remélem így is van. A mellbimbóim fájnak és észrevettem tegnap 1-2 hajszáleret a melleimen ami eddig nem volt, nem tudom hogy jót jelent-e. Ma reggel fél 8 óta ég a gyomrom és hányingerem van. Soha nem szokott égni a gyomrom. Ez így rengeteg tünet amiket tutti nem képzelek be, de vajon lesz-e baba? nem tudom... Csütörtökre nem várom, szerdán reggel akarok tesztelni! Olyan jó lenne ha mind kettõnknek sikerülne.
Egyrészt nehéz volt neki látni hogy szenvedek, viszont nagyon empatikus volt, pontosan tudta, mi az ami jólesne, mi az ami nem. Nagyon jó hogy ottvolt!!! És amikor végre kibújt a kisfiunk... Leírhatatlan volt párom arca!:) Õ vágta el a köldökzsinórt, akkor már záporoztak a könnyei.:) Hogy állsz tünetekkel? Nekem elmúlt minden, illetve tegnap szúrkált a mellbimbóm mögött, és pár percre olyan megjön-érzésem is volt. Aminek annyira nem örülök, mert bár itt sokan írják, hogy ilyen volt nekik pozi teszt elõtt, nekem elõzõ hónapban is megjön érzésem volt már 1 héttel elõtte, és meg is jött.:( De még most pozitívan állok hozzá természetesen! Pénteken szeretnék egyet tesztelni, ha lesz még aktualitása. És te?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Izgulok érted is, majd írhatnál, ha van valami. Mikor tervezel tesztelni?
28-ika körüli napokban pont vendégeink lesznek, és én mindenképpen párommal kettesben szeretnék reggel tesztelni - szóval olyan 30. körül gondoltam. És te?
A kérdező hozzászólása: Legkorábban 25.-26.-án talán, elöbb nem akarok mert csak elkeseredem! Én egyedül akarok tesztelni és utána este megmondani a páromnak! :) Szurkolok! Mióta próbálkoztok?
Második próbálkozós hónapunk, és második baba is lenne, már van egy 15 hónapos kisfiunk. Elõzõ hónapban rengeteg tesztet elsütöttem a magam csendességében, idõ elõtt, így most ettõl szeretném megkímélni magam.:) Mostanában 26 napos ciklusaim voltak, így ha 28-a körül még mindig nincs menzi, akkor már elég jók lesznek a kilátásaim és megkockáztatom, hogy együtt várjuk a két csíkot párommal.:) Ti mióta próbálkoztok? Milyen gyakran voltatok együtt pé körül?
A kérdező hozzászólása: Ez a korai tesztelgetés ismerõs! :) )) 1 éve próbálkozunk. A nõgyógyászom azt mondta, hogy peteéréskor minden nap együtt kell lenni. Rákérdeztem, hogy nem lesz az kicsit sok? Merthogy 1 nap nem kevés a spermák fejlõdéséhez? És azt mondta, hogy ahol a férjnek jók a spermái ott nyugodtan lehet naponta, sõt akár naponta többször is. Úgyhogy mi együtt voltunk csüt-péntek-szombaton is. Elsõ babára sokat vártatok?
Akkor ti már voltatok spermavizsgálaton is, gondolom! És a dokid mit mondott amúgy, miért nem jött még a baba 1 év alatt? Nekünk elsõ baba a 2. hónapban jött össze, az elsõ hónapban sajnos nem tudtunk együtt lenni a pé körüli 4 napban + utána 1 napig. Elõtte 10 évig szedtem fogigátlót, így én is meglepõdtem hogy ilyen gyorsan jött a baba. Egy picit aggódom is hogy most hogy már nem szedtem tabit, már nehezebben fog jönni a baba, dehát meglátjuk.:) Fel a fejjel, ez a lényeg!:)
Ja és azt akartam még tõled kérdezni, hogy elmúlt már azóta a hasgörcsöd? Nekem annyira furcsa tüneteim voltak tegnap este és ma reggel is, hogy már abban sem vagyok biztos, hogy tényleg hétvégén volt ovum.:O Húú de messze van még a hó vége!!!:)
Akkor minden esélyetek megvan nektek is ebben a hónapban!!!:) Én is görcsölgetek, de kb. folyamatosan. Feszül-húzódik az egész méhem és néha szúrkálásokat érzek itt-ott. Tudom, nagyon korai még bármilyen tünetnek, nem is élem bele magam... De azt is tudom, hogy annak idején kisfiam a ciklusom 10. napján fogant (genetikai UH-n pontosan megmondták a 12. héten), 5 napra rá egész nap szúrkált a hasam, 2 nap múlva menzis görcseim voltak 2 napig. Aztán semmi, majd 1 hét múlva pozi teszt. Szóval, nem lehetetlenség.:) Kisfiam egy tündér! Egy igazi kispasi, 1000 lányért sem adnám, és mindenkinek kívánom hogy átélhesse a fiús anyuka szerepet! De most másodjára nagyon szeretnénk egy kislányt IS!:) És ti? Amúgy milyen gyógyszereket szedsz? Prolaktinra kaptál bromot?
Hû, ezek már elég bíztató jelek sztem! Én is korainak gondolom tünetnek, dehát sosem lehet tudni - lehet éppen most kezdõdik a beágyazódás, én így képzelem el. Te hány éves vagy egyébként? Én már 34, nem mai csirke.:) De lelkileg még 25, és ennyinek is szoktak nézni ismeretlenek.:) Elsõ terhességem szinte észre sem vettem. 7-12. hétig émelyegtem mondjuk mindenféle szagokra és színekre (hányni nem hánytam), de utána mintha elvágták volna, és semmi probléma nem volt. Még nagy pocakkal is sokszor elcsodálkoztam hirtelen, mondjuk házimunka közben, hogy te jó ég, hiszen én most terhes vagyok.:) Szülés: egyrészt nagyon gyors volt, mert nem volt egyértelmû számomra, hogy már vajúdok otthon, és mire beértünk a kórházba, már nemsokára nyomhattam is. De sajnos a kitolási szakaszom 2 órásra húzódott (átlagon felüli volt a babám fejkörfogata). De még így is nagyon gyorsan felépültem volna, csak 3 hétre rá sikerült beszereznem egy járulékos problémát, ami a hosszú kitolással nagyon is összefügött - és ez sajnos 5 hónapig kínozott engem.:( Akkor megfogadtam, hogy soha az életben többet nem fogok szülni. És lám: már alig várom, hogy újra kismama lehessek, és ha hiszed, ha nem: a szülés emléke sem riaszt el, nem is tudok már visszaemlékezni a fájdalomra, mindent törölt az agyam, pedig még 1, 5 éve sincs az egész. Viszont pontosan emlékszem arra amikor elõször megláttam Õt, és amikor elõször mehettem be hozzá (intenzívre került sajnos) és csak ámultam-bámultam, milyen kis tökéletes kis pasi, tisztára mint az apukája:) ), milyen kis magabiztos, és mennyire imádom már most... Önként és dalolva vállalom be újra a szülést, és már tudom, hogy utána mire kell majd figyelnem, és reményeim szerint másodjára már nem húzódik el 5 hónapra a gyógyulás! Remélem, nem riasztottalak el téged, nem volt célom. Dehát ez ilyen, fel kell készülni a kellemetlen pillanatokra is, de közben tudni kell: ezen túl lehet esni, sõt túl is esik mindenki, de amin érzelmileg közben átmész, az MINDENÉRT kárpótol!:)
A kérdező hozzászólása: Hát azért nem vagy még vén csirke! :D Sõt! :) Én 23 éves vagyok. Olyan jó olvasni amiket írsz, várom már hogy én is átéljem ezeket! Hát magától a szüléstõl nagyon félek, de a babához ez az út vezet, így kénytelen vagyok átvészelni azt is. :) Meg leginkább a szuris-vágásos dolgoktól félek, nem konkrétan a szüléstõl. És szülés után hamar rendbejöttél? (tudom írtad, hogy volt egy probléma ami sokáig húzódott) Hasad, méhed, hüvelyed? Egy félszem van még, hogy utána nem olyan lesz a szeretkezés...
A kérdező hozzászólása: Ez bíztató! :) )) A vérvételektõl annyira nem is félek, már megszoktam, az utóbbi idõben elég sokszor kellett mennem, bár az utolsó cukorterheléses elég durva volt. A kézfejembõl kellett vért venniük... :( Apás szülést tervezünk, de a szülésig még bõven meggondolhatja magát. Én nem erõltetem, neki kell tudnia, hogy mit szeretne, ráerõltetni nem akarok semmitsem. És párod hogy élte meg a szülést?
A kérdező hozzászólása: Szia! :) :) :) De örülök, nagyon nagyon gratulálok!!! :) Köszönjük szépen jól vagyunk, ma vagyok 7+4hetes, szeptember 3.-án kell visszamennem dokihoz, akkor kapok beutalókat ide-oda, nagyon várom már, akkor már majd többet lehet látni uh-on is. Tünetem alig van, fájnak a melleim és nagyon ritkán émelygek, de semmi komoly. :) Neked tünet? Mikor mész dokihoz?

Normális ha peteérés után elmulik a mellfájdalom?

Nagyon furcsàlom,legalàbb 5 napon keresztul ugy fàjtak,hogy hozzàjuk èrni sem tudtam.Erre ma reggelre teljesen elmult.Az ovum most lehetett a napokban,3 napja megy fel a hom szépen.Nem èrtem,màskor szinte vègig èrzèkeny egèszen mensiig.Most addig mèg az majd 2 hèt.Babàt szeretnènk nagyon,ez nem befolyàsolja? Nem a hormonokkal lehet gond?

Legjobb válasz: szia!!nekem nem minden hónapba fájnak érzékenyek a melleim!!pl.most nem is fáj,érzékeny!lehet nem lesz erõs a vérzésed!bár remélem nem jön meg neked se meg nekem sem!!

szia!!nekem nem minden hónapba fájnak érzékenyek a melleim!!pl.most nem is fáj, érzékeny!lehet nem lesz erõs a vérzésed!bár remélem nem jön meg neked se meg nekem sem!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!