Találatok a következő kifejezésre: Peteérés lehet alatt (25 db)

Peteérés lehet menses alatt is?

Elég rendszertelen a mensesem...van hogy 20 napos a ciklusom, van hogy 44 nap. Termékenység kalkulátorral számolva menses napjaira is esnek a termékeny napok. Fél éve hagytam abba a gyógyszert. Lehet, hogy nincs is peteérésem?

Legjobb válasz: Én a helyedben tuti vennék ovu-tesztet, vagy mikroszkópot. Azzal kiderülne, hogy van-e, és mikor van peteérésed. Ha babát akarsz, érdemes beruházni rá! Egyébként elõfordulhat PÉ mensi alatt is, de borzasztó ritka.

Én a helyedben tuti vennék ovu-tesztet, vagy mikroszkópot. Azzal kiderülne, hogy van-e, és mikor van peteérésed. Ha babát akarsz, érdemes beruházni rá! Egyébként elõfordulhat PÉ mensi alatt is, de borzasztó ritka.
Szia! Én is hallottam olyan esetrõl, hogy mensi alatt volt peteérése valakinek. Hõmérõzéssel probálkoztál már? Az ovu teszt szerintem is jó megoldás lehet. UH-val is kiderithetõ a dolog.
A kérdező hozzászólása: Tényleg nem volt peteérésem...sajnos pcos-t állapítottak meg nálam.

Milyennek kell lennie a mehszajnak peteereskor mensi fele kozeledve meg terhesseg alatt? Melyik napon van a peteeres ha ciklusom 28napos? Csak peteereskor lehet teherbe esni?

Legjobb válasz: Szia. Pár napja volt egy ugyanilyen kérdés.Ott nagyon jól leírták,hogy mikor milyen a méh sza´j.Ìrd be a keresöbe és biztosan megkapod a választ.

Szia. Pár napja volt egy ugyanilyen kérdés.Ott nagyon jól leírták, hogy mikor milyen a méh sza´j.Ìrd be a keresöbe és biztosan megkapod a választ.

A peteérés ideje alatt lehet fehér folyás?

Legjobb válasz: IGEN,ÉS SOKAN ONNAN TUDJUK,HOGY PETEÉRÉSÜNK VAN. EZ TELJESEN NORMÁLIS.

IGEN, ÉS SOKAN ONNAN TUDJUK, HOGY PETEÉRÉSÜNK VAN. EZ TELJESEN NORMÁLIS.
igen, általában peteéréskor van fehér nyúlós "tojáshélyszínû" folyás.
A folyás színébõl, állagából lehet megtudni, hogy mikor van peteérésed, így totál normális.

A peteeres mennyi ideig tart, es ezalatt az ido alatt barmikor teherbe lehet esni?

Ha lejart a peteeres, nem lehet teherbeesni? Bocsanat a buta kerdesert, de szamomra ez tenyleg kerdes. Elore is koszonom.

Legjobb válasz: Nem, peteérés nélkül nem lehet! A peteérés és a tüszõrepedés egyébként nem ugyanaz. A peteérés egy hosszabb folyamat, ami normál esetben tüszõrepedéssel végzõdik. Ha megrepedt a tüszõ, akkor kb. 12-24 óráig életképes a petesejt, addig lehet megtermékenyíteni!

Nem, peteérés nélkül nem lehet! A peteérés és a tüszõrepedés egyébként nem ugyanaz. A peteérés egy hosszabb folyamat, ami normál esetben tüszõrepedéssel végzõdik. Ha megrepedt a tüszõ, akkor kb. 12-24 óráig életképes a petesejt, addig lehet megtermékenyíteni!
Elsõ vagyok! Igen, elvileg, amikor fáj, akkor LEHET tüszõrepedés. De ez azért nem szentírás. A legjobb, ha kétnaponta van együttlét, akkor nem lehet kihagyni!
Ha még ilyen kérdéseid vannak, akkor inkább csak a jövõ évben próbálkozzatok, addig tájékozódj még egy kicsit a témában!
A kérdező hozzászólása: Antibiotikum szedese utan vagyok es azt peteeresem van. Probalkozzunk most, vagy a jovo honapban?
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen:) Buta vagyok, de legalabb kerdezek meg mielott gyermeket vallalok. Bocs, hogy kiakasztalak benneteket.
Bocsi, nem a kérdésre fogok válaszolni, de akkor ezek szerint amikor középidõben eléggé fáj a petefészkemnél, akkor van a tüszõrepedésem, és akkor vagyok a legtermékenyebb? Vagy inkább elõtte levõ napokban?
A kérdező hozzászólása: Tehat amikor borzalmasan faj, akkor tuszorepedes van/volt es termekeny vagyok? (termeszetesen a peteeres utan)

Yadine szedése után mennyi idő alatt lehet próbálkozni? Babát szeretnék, mindent meg akarok tenni hogy terhes legyek. Mikor van peteérés? Egy hónapja hagytam abba a tabletta szedését. Kiszámolhatom száz százalékra hogy mikor van peteérésem?

Legjobb válasz: Bármikor nekiállhattok,mert a gyógyszernek nem kell kiürülni a szervezetedbõl,nem árt a babának.Persze általában még véd további 3 hónapig.Nekünk 2 hónapig nyújtott még védelmet,a 3.-ban lettem terhes.A peteérés kiszámolásáhz nem értek,mert én annak a híve vagyok,hogy ne azért bújjunk össze,hogy baba legyen.Mi a saját kedvünkre tettük.Sokszor az ember ha nagyon rágörcsöl,annál nehezebben jön össze.Viszont úgy tudom vannak erre tesztek,amik kimutatják,hogy mikor van peteérés.

Bármikor nekiállhattok, mert a gyógyszernek nem kell kiürülni a szervezetedbõl, nem árt a babának.Persze általában még véd további 3 hónapig.Nekünk 2 hónapig nyújtott még védelmet, a 3.-ban lettem terhes.A peteérés kiszámolásáhz nem értek, mert én annak a híve vagyok, hogy ne azért bújjunk össze, hogy baba legyen.Mi a saját kedvünkre tettük.Sokszor az ember ha nagyon rágörcsöl, annál nehezebben jön össze.Viszont úgy tudom vannak erre tesztek, amik kimutatják, hogy mikor van peteérés.
Egyet értek az elõttem szólóval. Amíg számolgattunk egyszer sem sikerült teherbe esnem. Elegem lett, és csak a testem jelzéseire figyeltem. Az egyik hónapban szinte alig voltunk együtt, de egyik nap erõsen vágytam a férjemre. Hát akkor jött össze a pici. :)
Én 6 évig szedtem a Yadinet, a dokimat megkérdeztem, hogy mikor lehet probálkozni, azt mondta, hogy õszerinte várjak 3 hónapot, ez meg is történt, aztán eltelt még 3 hónap, most pedig 3 napos késéssel vagyok a menszimmel, ugyhogy szerintem most sikerült! :-) A hat hónap alatt egyszer sem éreztem a peteérésemet, kivéve az utolsóban, de akkor nem is görcsöltem a babán, csak egyszerüen szerettük egymást, nem forgott minden gondoloatom a kisbabán! Ugyhogy ne görcsölj rá, csak legyetek együtt amikor ugy érzitek!!
Én kb. egy évig szedtem a Yadint. Mikor abbahagytam a rákövetkezõ hónapban össze is jött a pici fiunk. Most 36 hetes kismama vagyok. Nekem rendszertelen volt a mensesem így lehet azért is jött össze rögtön a követketõ hónapban mert még a gyógyszer "irányította" a peteérést. Bár igaz, hogy nem számolgattam semmit. Csak egyból összejött. Hálistennek!!!!!
Én is yadine-t szedtem és a doki nekem is 3 hónap egyéb védekezést javasolt, hogy tuti ne legyen semmi baja a babónak. 9 hetes kismami
Én már 6 éve szedem a Yadine-t, most szedem be az utolsó bogyókat és utána mi is tervezzük a családalapítást. Én is kérdeztem az orvosomat, és mondta hogy nem szükséges várni a gyógyszer után, mert alacsony hormontartalmú. Én a saját és a babám érdekében szeretnék majd várni egy pár hónapot (2-3). Görcsölni semmiképpen nem szabad, jön aminek jönnie kell.Általában a legváratlanabb pillanatban jön össze a baba.Mindent természetesen kell csinálni, és majd kopogtat a pocakban amikor jönnie kell :) )

Cerazette szedése alatt is lehet érezni a peteérést?

Olyanra gondolok, mint pl. szurkálás a petefészekben.

Legjobb válasz: Az nem fogamzásgátló? Mert akkor nem lehet peteérés.

Az nem fogamzásgátló? Mert akkor nem lehet peteérés.
jól irta az elõzö a cerazett egy szoptatás alatt szedhetõ gyenge fog. gátló és nincs mellette peteérés nincs is megszakitásos vérzés. nekem a doki azt mondta hogy ne hagyjak szünetet közte de nem vált be ezért nem szedtem sokáig. biztosan nincs peteérés igy tünetek se.
A kérdező hozzászólása: Én azt olvastam a tájékoztatón, hogy a peteérést nem gátolja meg.
Akkor hogy nem leszel terhes?
A kérdező hozzászólása: De én érzek ilyet. Akkor az mitõl lehet? Rózsaszín folyásom is volt 2 napig, ma meg a szurkálást éreztem. Rendesen szedem a gyógyszert.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, tiszta hülye vagyok, most olvastam el figyelmesebben, tényleg meggátolja. De akkor miért érzem????
hibaszázalék mindig van a rózsaszinezés és a tüneteid szerint valószinü hogy neked nem jött be és a szines folyás a beágyazódást jelzi. szerintem védekezzetek manuálisan -óvszerrel- és egy hét múlva tesztelj mert babagyanús. egyik tabletta se ad 100%-os védelmet. elég hogy hasmenésed van vagy szedsz antibiotikumot máris hatását veszti. ha van orvosod feltétlenül kérd ki a véleményét mert ha babát vársz a gyógyszerrel le kell állni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Én most nagyon megrémültem :( Nem terveztem több babát, fõleg gyógyszer mellett nem...

Lehet egy ciklus alatt 2x peteérés?

Mert nekem most másodszor vannak olyan "tüneteim".Hivatalosan holnapra írja a peteérést,de egy hete is ugyanilyen tüneteim voltak

Legjobb válasz: Szia! A menstruáció meg az egész ciklussal összefüggõ rendszer nem svájcióra biztos. Lehet 2x peteérés/ciklus! (ráadásul úgy hogy 1x az egyik, a másik alkalommal a másik petefészek tüszõje érik meg egyazon ciklusban)

Szia! A menstruáció meg az egész ciklussal összefüggõ rendszer nem svájcióra biztos. Lehet 2x peteérés/ciklus! (ráadásul úgy hogy 1x az egyik, a másik alkalommal a másik petefészek tüszõje érik meg egyazon ciklusban)
A kérdező hozzászólása: köszi
Többször is nekifuthat a dolognak a tüszõcskéd. Nálam úgy volt hogy minden tünet stimmelt, egyedül az ovulációs tesztem nem volt az igazi erõs két csíkos. Ez két nap volt. Ez után az ovutesztem negatív lett, majd erre két három napra ismét tüneteltem, de ekkor a teszt már konkrétan nagyon erõsen mutatta a peteérést. Biztosan jót tett az "edzés" a tüszõmnek, mivel sikerült belõle a babó :) Minden jót!
Igen lehet kétszer nekem a második alkalommal fogant a baba.
ha mar ez a kerdes, a ket pé hogy mutatkozik meg a görbén?

Lehet menstruáció alatt peteérés?

Nem tudom , hogy mi ez, még nem jártam így!Vélemény? Szerintetek lehet ez peteérés? Ilyen a görbém:

Legjobb válasz: A görbékhez nem értek,de vannak példák a mensi alatti peteérésre.

A görbékhez nem értek, de vannak példák a mensi alatti peteérésre.
Szia!Szerintem ez egyszeruen csak feljebb ment.Tudsz mutatni elozo gorbet? Es nagyon orulok hogy vegre van valaki aki nem a ciklus.hut hasznalja!:D
A kérdező hozzászólása: Szia! Elvileg most már két ciklust mutat a link. Nem tudom miért ilyen, mensi után nem szokott ilyen magas lenni a hõm. http://www.fertilityfriend.com/home/3b097c Az elsõ ciklust a ciklus.hu-n vezettem az ilyen volt: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/2c3e3e4d0ef6ec05f1368d..
Csináltál terhes tesztet?
A kérdező hozzászólása: Nem, de már leesett vissza a hõm normálisra, lehet valami más kavart be.

Lehet mensi alatt és most is peteérésem? Légyszíves nézzétek meg a görbémet, mert én már nem értem. Most lesz csak peteérésem?

A melleim a ciklus 4. napjától fájnak, pedig mindig csak peteérés után szoktak.

Legjobb válasz: Szerintem, 9-10. én volt ovulációd...

Szerintem, 9-10. én volt ovulációd...

A norcolut szedése alatt lehet peteérés, vagy ez a gyógyszer csak a méhnyálkahártyát vagtagítja és aztán lelöki?

Lehet próbálkozni a norcolut szedése alatt is?

Legjobb válasz: A Norcolut progeszteron tartalmú gyógyszer. A progeszteron szintet emeli meg rendesen (ez a hõgörbén jól látható), s amikor abbahagyod az utolsó napon, leesik a progeszteron szint hirtelen és ez váltja ki a vérzést. A mens. is így mûködik. Itt olvastam, hogy valaki terhesgyanús volt Norcolut alatt, de nyilván azonnal abba kell hagyni, s ha mást nem a természetes progeszteronnal tovább segíteni (Utrogestan). Az egyéb hormongyógyszerektõl sem lesz baja a babának.

A Norcolut progeszteron tartalmú gyógyszer. A progeszteron szintet emeli meg rendesen (ez a hõgörbén jól látható), s amikor abbahagyod az utolsó napon, leesik a progeszteron szint hirtelen és ez váltja ki a vérzést. A mens. is így mûködik. Itt olvastam, hogy valaki terhesgyanús volt Norcolut alatt, de nyilván azonnal abba kell hagyni, s ha mást nem a természetes progeszteronnal tovább segíteni (Utrogestan). Az egyéb hormongyógyszerektõl sem lesz baja a babának.
Provera is sárgatest hormont tartalmaz, ami segíti a méhnyálkahártya erõsödését vastagodását, a papír szerint terhesség esetén nem szedhetõ. De nagyon sok embernek adják, akinek volt vetélése, hogy ne történjen meg újra!
Szinte minden hormonkészítmény betegtájékoztatóján írja, h ellenjavalt terhesség, szoptatás , teherbeesés szándéka esetén. Mégis szedjük, mert a dokik felírják.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!