Találatok a következő kifejezésre: Peteérés előtt nappal (128 db)

Van valaki, aki peteérés előtt 4-5 nappal volt együtt a párjával, és terhes lett?

Legjobb válasz: Hat, ha peteeres elott ilyen sok nappal van valaki eggyutt a parjaval abbol aligha hiszem hogy lehet baba. A spermiumok ugyan egy ket napig meg eletkepesek odabenn, de ennyi ideig azert nem. Ha pedig arra gondolsz hogy a felido elott 4-5 nappal teherbe lehet-e esni a valaszom eggyertelmu igen. Pl. egy 28 napos ciklus eseten a peteeres altalaban a ciklus 14. napjan van,es ekkor legvaloszinubb a teherbeeses. A masodik gyerkoccel en a ciklus 10. napjan estem teherbe.

Hat, ha peteeres elott ilyen sok nappal van valaki eggyutt a parjaval abbol aligha hiszem hogy lehet baba. A spermiumok ugyan egy ket napig meg eletkepesek odabenn, de ennyi ideig azert nem. Ha pedig arra gondolsz hogy a felido elott 4-5 nappal teherbe lehet-e esni a valaszom eggyertelmu igen. Pl. egy 28 napos ciklus eseten a peteeres altalaban a ciklus 14. napjan van, es ekkor legvaloszinubb a teherbeeses. A masodik gyerkoccel en a ciklus 10. napjan estem teherbe.
Az igaz, hogy a ciklus 14. napján van, de vissza felé számolva. Pontosan, ha a mensitõl számoljuk, akkor 15. nap, és utánna 14. nap jön meg egy 28 napos ciklusban. A sperma 3 napig életképes. (Ettõl lehet egy kis eltérés.)

Peteeres utani napokban, 20. nap kornyeken, meg joval mensi elott (kb. egy het) mindjart megjon erzesem van. Ilyenkor baba van a dologban vagy ez normalis egy (nem vart) menses elott?

Sajnos nem nagyon emlekszem, hogy mas ciklusban volt-e ilyenem, vagy nem.

Legjobb válasz: Ha valamiért hamarabb volt a peteérésed, akkor lehetséges, hogy a beágyazódást érzed. Persze ez nem biztos. Én pont így voltam, pici görcsökkel, aztán már csak azt vettem észre, hogy nem jött meg és a görcsök is elmúltak. Most a kis "meglepetésem" 17 hetes a pocakomban. :)

Ha valamiért hamarabb volt a peteérésed, akkor lehetséges, hogy a beágyazódást érzed. Persze ez nem biztos. Én pont így voltam, pici görcsökkel, aztán már csak azt vettem észre, hogy nem jött meg és a görcsök is elmúltak. Most a kis "meglepetésem" 17 hetes a pocakomban. :)
Sziasztok! Én a 21. napon vagyokn és a ciklusom 30 elvileg tegnap kezdett beágyazódni, ha van minek, a cicimet én is érzem, székrekedésem van amivel nem szokott probléma lenni és néha szurkál, tompán fáj a derekam. Ma reggel meg a reggelim után olyan rosszul lettem, azt hittem visszajön. Nem tudom hogy a baba miatt vagy más miatt, de reménykedem. Szorítok nektek is Csajok!
Nekem is ez a problémám 20. napon vagyok, de én egy kicsit barnázok, de fogalmam sincs mi ez pedig már két gyerekem van de velük semmi ilyesmi nem volt. A 10-14 napig folyamatos lendületben voltunk a párommal, elképzelehetõ a terhesség, de jelenthet mást is, sajnos.
A kérdező hozzászólása: A melleim nekem sem fajnak, de tegnap is meg ma is erzek/ereztem bennuk valamit. NEm tudom elmagyarazni mit. Nem feszulnek , de ugy "erzem, hogy vannak". Ha szabad ilyet mondani. :D Ilyen elozo honapban nem volt. Amugy nem vagyok mellfajos, mellfeszulos, eletemben egyszer fajtak a melleim nagyon nagyon, 5napon keresztul, de akkor megjott , a teszt pedig negativ volt. Valamint az elobb eszrevettem, hogy volt valamennyi kremszeru folyasom, az nem tudom mi lehetett. (Csak nem jon meg a mensi ilyen koran??)
Szióka! Én is hasonló cipõben járok mint te. Bár nem érzem folyamatosan, de többször éreztem úgy az elmúlt 24 - 48 órában, hogy mindjárt megjön, pedig több mint másfél hét van hátra. Ilyen nekem még sohasem volt. Egyéb tüneteim nincsenek. Nem barnázok, a folyásom egy kicsit változott, de az sem feltûnõ. Ilyen már volt. A mellem egyáltalán nem fáj, pedig volt már olyan, hogy sírni tudtam volna a fájdalomtól. Én sem tudom mire vélni a dolgot, mert nekem ilyen érzésem eddig még nem volt. Mondjuk mi majdnem minden nap voltunk együtt a férjemmel, volt olyan nap, hogy többször is. Sok sikert.
Ja, az utolsó két választ én írtam. :)
:) Én sajnos, nem tudom neked megmondani, így az esélyeidet, csak azt tudom, hogy el kell telnie a hétnek, és remélem nem jön meg neked. Meg nekem se. Bár egyre jobban fáj a derekam, meg a hasam. :( De még mindig bízom.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, barmi lehetseges, a termeszet kiszamithatatlan. :D Ugy voltunk egyutt, hogy a 6. napon, 10.napon, 12., 14. majd pedig 15.napon. Igy mik az eselyek?
Szia. Nem lehet az, hogy a babód hamarabb fogant a félidõnél? Nekem is már jóval egy héttel ezelõtt szurkált, görcsölgetett a hasam. Nekem mensi elõtt pár nappal szokott a hasam görcsölni, nem több mint egy héttel! És nekem soha nem szurkált még a hasam. Annyit tudok neked mondani, nekem most telt le a hét, szóval most kellene, illetve nem :) megjönnie. Harmadik napja nagyon picit barnán pöttyözök a tisztaságimon, de semmi. Elõzõ ciklusom 29 napos volt, most a 31. napnál járok. De volt már 32 napos is, ezért még csak hallgatok. De kezdek bízni! A melled nem fáj? Nekem így még sosem fájt, mint most. Persze, ez nem feltétele a terhességnek. Nekem mindig fáj. Ja és persze most már majnem két hete. Csak azt tudom mondani, várj türelemmel. Szorítok, hogy babásak legyünk! :)
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszt. Remelem nalam is igy lesz, de olyan tavolinak tunik ez.... Eleg szerencsetlen vagyok. Gratulalok a pocaklakohoz, nagyon szerencses vagy!
Bocsi "néha tompán fáj, szurkál a hasam, és fáj a derekam is néha"

Az igaz hogyha a peteérés előtt két nappal szexelünk akkor kislány lesz a baba? Ha pedig pont peteéréskor vagy utána két nappal, akkor pedig fiú?

Legjobb válasz: Van erre egy tudományos elmélet (Shettles-módszer), de azért annál bonyolultabb dolog ez, hogy mindenkinél beváljon. :) Mi amúgy csak peteérés elõtt voltunk együtt, és lányunk lett, de biztos írja majd valaki, hogy náluk másképp volt, tehát nyitott a kérdés. :) http://www.bebilap.hu/terhesseg/knaptar.htm Csak ne a kínai naptárt nézd (aszerint a lányom fiú...). :)

Van erre egy tudományos elmélet (Shettles-módszer), de azért annál bonyolultabb dolog ez, hogy mindenkinél beváljon. :) Mi amúgy csak peteérés elõtt voltunk együtt, és lányunk lett, de biztos írja majd valaki, hogy náluk másképp volt, tehát nyitott a kérdés. :) http://www.bebilap.hu/terhesseg/knaptar.htm Csak ne a kínai naptárt nézd (aszerint a lányom fiú...). :)
Ez így nem igaz, akkor nekem 2 lányom lenne, és nem két fiam. :-) Annyi igazság van a dologban, hogy az X-es hímivarsejtek lassabbak, viszont élettertamuk akár 72 óra is lehet, az Y-os hímivarsejtek gyorsabbak, de max. 48 óra az élettartamuk. Szóval a fiúk hamarabb érnek oda a petesejthez, de kevesebb ideig maradnak életben, a lányok lassabban érnek oda, de tovább maradnak életben. S Ezért mondják, hogy peteérés elõtt 2-3 nappal nagyobb az esély a lányra, mert akkor mire bekövetkezik az ovuláció, már csak a lányok vannak életben. De egyrészt minden alól van kivétel, (van pl. olyan, hogy peteérés elõtt 5 nappal történt szeretkezébõl lesz gyerek, tehát 3 napon túl is életben maradhat a hímivarsejt), másrészt elõre sosem fogod tudni pontosan megállapítani, hogy mikor lesz ovuláció, az ovulációs teszt is csak annyit jelez amikor pozitív, hogy 24-36 órán belül fog bekövetkezni. De hogy 1 vagy 36 óra múlva azt nem tudja elõre jelezni. A hõmérõzés meg csak utólag mutatja meg hogy nagyjából mikor volt. Az ultrahangos követés sem tudja pontosan megmondani elõre. Szóval elég nehéz kiszámolni, hogy mikor kell ahhoz szeretkezni, hogy nagyon nagy valószínûséggel lány legyen. Fiúnál kicsit könnyebb. De tuti biztos módszer nincs egyikre sem.
http://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20120111-dr-czeizel-e.. a módszer olyan 70%-os. PÉ után 2 nappal pedig már semmilyen baba nem lesz, a petesejt kb 24 óráig életképes.
Mi a peteérésem estéjén voltunk egyutt a párommal, és kisfiút várunk :)


Peteérés előtt "hirtelen" leesik a hő, ekkor várható pé? Másnap pár fokot emelkedik, és az marad 4 napig, aztán megint megemelkedik.

Ez így normális? 2 hónapja figyelem a görbém, és ált a 11 - 12. napon esik le, és a 16 - 17. napon emelkedik 36,8-ig, közte stagnál 36,5-ön. Babát szeretnénk. Amikor leesett a h?m; utána két nappal (és ott 3 egymást követ? napon) volt akció. Ez így eredményes lehet?

Legjobb válasz: Hát, nem akarok hülyeséget írni,de én úgy tudom, hogy amikor leesik a hõ, a legalacsonyabb hõmérsékletû napon van peteérés. De én ebben a hõmérsékletes dolgoban nem igazán hiszek, amíg nem tudod biztosra legalább egyszer-kétszer, hogy mikor van peteérés (UH vagy LH-teszt), addig nem is igen tudod használni a görbét, hanem csak amolyan "visszatekintésnek" jó... Szerintem, mellette nézd ovuteszttel, hogy biztos legyél benne. Érezni esetleg nem szoktad? Vagy nyálka?

Hát, nem akarok hülyeséget írni, de én úgy tudom, hogy amikor leesik a hõ, a legalacsonyabb hõmérsékletû napon van peteérés. De én ebben a hõmérsékletes dolgoban nem igazán hiszek, amíg nem tudod biztosra legalább egyszer-kétszer, hogy mikor van peteérés (UH vagy LH-teszt), addig nem is igen tudod használni a görbét, hanem csak amolyan "visszatekintésnek" jó... Szerintem, mellette nézd ovuteszttel, hogy biztos legyél benne. Érezni esetleg nem szoktad? Vagy nyálka?
A kérdező hozzászólása: Ezeken a napokon kissé fel vagyok puffadva, fõleg 14 - 15ik nap körül, és tojásfehérje szerû cucc van, no meg a hasam picit görcsöl is. A múlt hónapban sikerült tesztet is vennem, akkor 2 nap volt pozitív - a 16, 17-ik napon. A hõm meg elõtte esett le 4 nappal. Akkor inkább teszt, és amikor pozitív akkor kell akciózni?
Igen, legbiztosabb, ha a pozitív tesztek napján "akcióztok". :) Sok sikert!
Szia! Igen, inkább a teszt! Ha pozitív, akkor kell akciózni(1 vagy 2 napig pozitív, ha 2 napig, akkor nem árt, ha mindkét nap együtt vagytok), ÉS az utolsó pozitív napot követõ elsõ negatív napon is érdemes együtt lenni! Mert ugye, amikor pozitív, rá 24-36 órára van a tüszõrepedés! Sok sikert, elsõ válaszoló
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat! Csak azért pánikoltam kicsit, mert többnyire azt olvasta, h amikor leesik a hõ, akkor pozitív a teszt... na nekem rá 4 napra volt pozitív 2 napig. (...) A lényeg a pozitív teszt :) Ilyenkor nem baj h minden nap akciózunk? Vagy 2 naponta elég?
Nekem ebbõl lett babó. :) Pé elõtt leesik, másnap felmegy. Akkor kell akciózni. És mikor femnet, utána általában a 6. napon újra felmegy, akkor történik meg a beágyazódás. Ez nagyon ígéretes. 13 DPO-nál tesztelhetsz. Nekem akkor már pozitív lett.

Ha a peteérés előtt 3 nappal este együtt voltunk és a peteérés napjának estéjén akkor van remény, hogy sikerül teherbe esnem? A többi napon sajnos nem volt mód.

A hőm mára leesett és az ovuteszt tegnap + volt, ma már -. A mai nap még nem késő ugye?

Legjobb válasz: A spermáknak meg van az a nagyszerû tulajdonsága,hogy akár 5 napig is életképesek! Tehát,ha ma mégsem sikerülne együtt lenni,akkor még mindig van esély,hogy megfoganjon a baba-ha csak az elõzõ csapatból egy már meg nem termékenyítette a petesejted! Ha még nem történt meg a megtermékenyülés,akkor ma és holnap még nem késõ! Sok sikert!!! Üdv:3 lányos

A spermáknak meg van az a nagyszerû tulajdonsága, hogy akár 5 napig is életképesek! Tehát, ha ma mégsem sikerülne együtt lenni, akkor még mindig van esély, hogy megfoganjon a baba-ha csak az elõzõ csapatból egy már meg nem termékenyítette a petesejted! Ha még nem történt meg a megtermékenyülés, akkor ma és holnap még nem késõ! Sok sikert!!! Üdv:3 lányos
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Együtt tudtunk lenni, remélem sikerült! :) 2 hét és kiderül. :)
Mi újság kedves kérdezõ? K.
A kérdező hozzászólása: A 13. hétben vagyok, sikerült. :)
GRATULÁLOK!!! K.
GRATULÁLOK!!!

Az jó jel, ha a mensi előtt 4 nappal jobban felment a hőm (37, 0), pedig már a peteérést követően is magasabb lett (36, 7), csak most még jobban? Peteérés előtt pedig 36, 3-4 volt. Baba lehet?

Legjobb válasz: ha magasbb a höd a szokásosnál akkor ugorjatok egymásnak már ha szeretnél babát!mert ha magasabb a höd a szokásosnál akkor pete érésed van!tehát készen állsz a baba gyrtásra!

ha magasbb a höd a szokásosnál akkor ugorjatok egymásnak már ha szeretnél babát!mert ha magasabb a höd a szokásosnál akkor pete érésed van!tehát készen állsz a baba gyrtásra!
Szia! A peteérés után mindig felmegy a hõ és ott is marad a köv. mensiig. Ha a mensid elmarad és a hõmérsékleted nem esik le, akkor van esély, hogy baba. És vitatkoznék az elsõ hozzászoloval, mert a peteérés a legalacsonyabb hõmérsékletû napon következik be.
hát ebbe nem lennék olyan biztos!aztán végülis én se tudhatok mindent nekem ezt vizsgálaton mondta a nögyogyász meg egy másik csaj is aki igy lett terhes 2szer is!attol függetlenül lehet hogy én tévedek!
A kérdező hozzászólása: Figyu! Peteérés már volt két hete (egyébként igen pé-kor hõleesés és utána megy föl!). Utána felment szépen a hõ...aztán két napja még jobban felment. Szóval újra megemelkedett, de közben nem ment vissza. Nem stagnál, hanem újabb "hõemelkedési fázisban" vagyok.
A kérdező hozzászólása: bocs, ha bénán írom...a pé-utáni magas még magasabb lett

Ki eset úgy teherbe és biztosan tudja, hogy csak 2-3 nappal peteérés előtt volt együttlét?

Legjobb válasz: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/198aea7853b5993794bc9f.. Én. A ciklus.hu 2 nappal korábbra tette a peteérést, de a tünetek, és az uh szerint is csütörtökön volt. Tehát mi 4 nappal elõtte voltunk együtt. El sem hittem, hogy sikerült. Kislányunk lesz. 25 hkm

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/198aea7853b5993794bc9f.. Én. A ciklus.hu 2 nappal korábbra tette a peteérést, de a tünetek, és az uh szerint is csütörtökön volt. Tehát mi 4 nappal elõtte voltunk együtt. El sem hittem, hogy sikerült. Kislányunk lesz. 25 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat és gratulálok!:)
Mi is kb 3-4 nappal voltunk elõtte, kislány lett volna. Sajnos azóta már õ nincs, mert kiderült a 13. héten, hogy genetikai probléma van :( Sok sikert nektek! :) )
A kérdező hozzászólása: megjött!:(
Sajnálom, talán ebben a hónapban sikerül!

Ha peteérés előtt egy nappal, peteérés napján és utána egy nappal is összebújtunk akkor is csak 25% esélyem van ebben a hónapban?

Legjobb válasz: szerintem több hiszen pont a kritikus napokban vagytok együtt. persze ettõl még lehet hogy nem jön össze de én nem mondanék számot. Lehet hogy beletrafáltok!

szerintem több hiszen pont a kritikus napokban vagytok együtt. persze ettõl még lehet hogy nem jön össze de én nem mondanék számot. Lehet hogy beletrafáltok!
Nekem azt mondták nincs esélyes kihordani egy gyereket, az elsõvel el is vetéltem. Mikor pedig nagy váratlanul mégis teherbe estem azt mondták 10 % esélyem van, hogy rendesen megtapadt és hogy egészséges lesz, ki tudom hordani. Sokan rá akartak beszélni, hogy vetessem el. És most 16 hónapos nagy legény és semmi baja, 110%-ban egészséges és rosszcsont! Úgyhogy ennyit a számokról :)
A kérdező hozzászólása: Hát köszi igyekeztünk... :)
Ha minden ideális és tökéletes volt, akkor is nagyjából ennyi az esélyed, de kár ezen agyalni, nagyban befolyásolja az esélyt a korod, a párod spermaszáma, a szerencse... Viszont gondolj bele, van akinek 0%-ot adtak az orvosok (az kicsit kevesebb, mint 25 ;) ) és mégis összejött nekik! Sok sikert és türelmet!
Nekem a doki azt mondta, hogy a túl gyakori együttléttel nem növeljük az esélyt, mivel a spermiumok gyengébbek, éretlenebbek lehetnek, mivel nincs elég idejük rá... De annyi mindentõl függ még... Hajrá!!!! Nagy esélyetek van!

Azt mondják a spermium 3 napig is életképes, tehát ha peteérés előtt szeretkeztünk 3 nappal, akkor is teherbe eshetek? Valakinél történt így?

Legjobb válasz: inkább 48 óráig életképes és nem 3 napig, így ha peteérés elõtt 48 órával szeretkeztek könnyen teherbe eshetsz.

inkább 48 óráig életképes és nem 3 napig, így ha peteérés elõtt 48 órával szeretkeztek könnyen teherbe eshetsz.
Igen, inkább 48 óra. Meg igazából az sem mindegy, hogy azt a petesejtet egy frissen kiszabadult vagy egy 2 napja ott kóválygó spermium termékenyíti meg.
szia! mi keddi napon voltunk együtt s pénteken volt peteérésem. teljesen lemondtam róla, s mégis sikerült!
Szia, mensim harmadik napján voltunk együtt, és 9-10 nap körül volt az ovum.Mai napig így van, 9-10 nap körülre megvan, és akkor általában már a nyálkahártyám is 13mm szokott lenni.
Hat nappal ovu elõtt voltunk együtt, utána a párom elutazott, és baba lett belõle!!
Szia, épp elõbb olvastam ezt a cikket. http://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/ferfi-egeszseg/2010100..
kedves elõzõ! Nem lehet hogy hamarabb volt és ovud, és akkor nem 6 napig várakoztat a spermák?
lehet és most kb 5 napig pozitívat is fognak mutatni..amikor nekem ez volt mindennap együtt voltunk, most töltöm a 29. hetet!
Amegjön érzés az nem ilyenkor lenne, hanem beágyazódás után..a peteérés elõtti napokon már pozitív lehet, de a kifakadás pillanatát nem lehet pontosan tudni. Elsõ válaszoló voltam.
A kérdező hozzászólása: Juj, köszi! Akkor belehúzunk! Csak nagyon meglepõ a dolog, mert eddig ezt mindig félidõben éreztem. Köszönöm a gyors választ! További boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Igen, a megjön érzést én sem értettem... Na mindegy, ez a hónap úgy látszik ilyen :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!