Találatok a következő kifejezésre: Peteérés a előtt van (76 db)

Feher folyas a peteeres elott van, vagy utana, vagy mikor?

Onnantol kezdve mennyi ido van a megtermekenyitesre?

Legjobb válasz: Fehér folyás? Folyás mindíg van.. és az hogy kinek milyen az egyénenként változó. Van akinek átlátszó a folyása peteéréskor, van akinek fehér és krémes. VAn akinek mindíg fehér, csak a mennyisége nõ meg peteéréskor, stb.. www.babatervezok.otthona.net

Fehér folyás? Folyás mindíg van.. és az hogy kinek milyen az egyénenként változó. Van akinek átlátszó a folyása peteéréskor, van akinek fehér és krémes. VAn akinek mindíg fehér, csak a mennyisége nõ meg peteéréskor, stb.. http://www.babatervezok.otthona.net
Nem pont a kerdesedre valaszolva, de hatha segit valakinek! Nekem a 28napos ciklusom 11.napjatol volt az a bizonyos tojcsis nyak, kb.3nspih, viszont peteeresem csak a 18.napon, ezt csak azert irom, mert lam-lam nem mindig a nxak megjelenesekor van a peteeres!

Csak peteéréskor van esély a babára? Mikor van peteérés? Vannak testi tünetei? Méhem megduzzadt kemény picit, ilyen nem csak mensi előtt van? Még csak egy hete csak, hogy elmúlt a mensim.

Kisbabát szeretnénk kb 3 hónapja próbálkozunk.Mikor megjön van hogy 1-2 nap a vérzés a többi barnázás.Normális ez?Nem így szokott megjönni.

A peteérés minden esetben 14 nappal a menstruáció kezdete előtt van?

Kislányom születése óta többnyire megérzem a peteérést, félid? körül egyszer szokott pár órás er?s alhasi fájdalmam lenni, hogy az nem is lehet más. Legutóbb 31-n volt, össze is bújtunk a férjemmel, mert szeretnénk ha összejönne a következ? baba. Vasárnapra nem várom, ehhez képest ma valami barnás vérzésem van. Menstruációnak korai (viszont mindig így szokott kezd?dni, enyhe barnázással), de ha mégis az, akkor meg nem 31-n volt a peteérésem???? Akkor mégis mi ez a fájdalom félid?ben?

Legjobb válasz: Igen mindig a menstruáció elõtti 14. napon van peteérés, függetlenül a ciklushossztól.

Igen mindig a menstruáció elõtti 14. napon van peteérés, függetlenül a ciklushossztól.
Nekem 32 napos ciklusaim voltak, mensi utána a 13. napig voltunk együtt a párommal, és a lányom mégis megfogant, úgyhogy megdönteném a tuti receptet, mely szerint biztos, hogy a mensi elõtti 14. napon van peteérés. Ettõl még beágyazódásos vérzés tényleg lehet neked is, és lehetett akkor a peteérésed amikor gondolod. Csak nem mindenkinek szabályos minden teljesen. Viszont, ha te éreztél fájdalmat félidõben, akkor lehet hogy valóban akkor volt a peteérésed, és lehet hogy ebbõl baba lesz. Ha megvan az eredmény, megírod? Kíváncsi lettem .:)
Nem, nem mindig akkor van peteérés, fõleg ha nem 28 napos a ciklusod. De ha 28 napos, akkor sem 100% a peteérés ideje. Van olyan is, hogy beágyazódásos vérzés (esetleg ez is lehet most neked), de az is lehet, hogy most elõbb fog megjönni.
A kérdező hozzászólása: Sajnos mára bepirosodott a barnázás, úgyhogy nincs baba. Ebbõl leszûrhetõ, hogy 1. vagy nem 14 nappal elõtte van nekem a peteérésem 2. vagy az a fájdalom amit érzek és peteérésnek gondolok utána van 1-2 nappal. Na mindegy, következõnél már veszek ovutesztet és azzal csekkolom.
A kérdező hozzászólása: Ja és köszi a drukkolást mindenkinek, ez most sajnos nem jött össze, remélem a következõ próbálkozásnál sikerül. :)
Szia! Én is így voltam sokáig, mindig éreztem, és utána jött a petefészek szurka, feszülés a ciklus második felében végig. Hónapokig ovuteszteltem, és a fájdalom idején volt pozi. Szerintem te is az ovut érzed, és valami más oka lehet, hogy nem sikerül.
Lehet, hogy egyeseknek nem ártana egy bioszkönyv, de az is fontos lenne, hogy higgyünk a szemünknek. Nálam tuti nem 14 nappal elõtte volt peteérés. Mert nem voltam akkor együtt sokáig a párommal. Egyértelmûen elõbb volt peteérésem, de gondolom a tapasztalatot még inkább le kell pontozni, mert ha nem szabály szerint fogan egy baba, akkor az már hazugság, ugye? Ha mindenkinek ilyen egyszerû lenne megállapítani a peteérés idejét, sokkal könnyebben és hamarabb fogannának a babák.
És, hogy még egy kicsit okoskodjak...:p Amikor késõbb jön meg valakinek a mensije akkor nem a luteális fázis lett hosszabb mert az mindenkinek állandó. Olyankor a ciklus elejével történt valami ami miatt késõbb történt meg az ovu de az ovulációtól számolva mindig pl.a 14.napon jön meg. Vagy a 16.napon vagy amennyi az illetõnek van. Ez elég kiszúrás mert akinek nem pontos a mensije (mint nekem sem mert +/-1-2nap szokott lenni) az sosem tudhatja mikor ovulál csak max ha érzi. Ezért jó az ovuteszt és ezért kell mindig használni mert sosem tudhatod mikor tolódik akár 1-1 napot a ciklus valami miatt. De tényleg megéri, mert én az elsõ ovutesztelõs hónapban terhes lettem. Ja, és úgy, hogy pont tolódott elég sokat a ciklusom már abba akartam hagyni a tesztelést, hogy nekem ez biztos nem is jó vagy nem tudom de mindig egyformák voltak rajta a csíkok sosem erõsödött, amikor egyik nap (asszem mensitõl számolva a 18.vagy 19.napon) végre pozi lett! És el is kaptuk a kis huncutot! :D Ja, és fiú is lett belõle de ez már megint egy másik kérdés de tuti, hogy mi éppen abban a 12 órában voltunk együtt (2x is) amikor ott volt készen a megtermékenyítésre a petesejt. (Állítólag az ovuláció idejében fiú lesz elõtte és utána pedig lány)
A kérdező hozzászólása: Na ezt a pillanatot akarom én is elkapni, mert most jól jönne egy öcsike a kiscsaj mellé. :) Ovu teszt megvéve, 1 hét és indulhat a tesztelés. :)
Utolsó vagyok. Biztosan sikerül! Szorítok, hogy minél elõbb! Nekünk is van egy lassan 3 éves kislányunk és januárban születik a kisfiúnk. :)
Peteérés valóban: - nem csak középidõben van - nem 100%, de nagy eséllyel peteérés után 14 nappal kell jönnie (vagy nem jönnie) a menstruációnak. Ha hosszú a ciklus, akkor a normál peteéréskor nem a ciklus második, hanem az elsõ fele hosszabbodik. - 25-26 éves korig "kósza" peteérés is elõfordul. Pl: ismered olyan lányt, akinek a babája a ciklusa 4-dik illetve a 27-dik napján fogant. Ha valakinek pont 28 napos a ciklusa és 14. napon van peteérése, simán elõfordul, hogy kb a 10 napon vannak utoljára együtt, de a spermák megvárják a peteérést. Ne tévesszük össze a szeretkezést a tényleges fogamzással. Ami pedig a nem várt vérzés elõtt pecsételés, valóban lehet beágyazódás, bár valaki egyáltalán semmit nem érez... Remélem segítettem. K.
Kedves 25-ös! Honnan tudod, hogy pl az elsõ válaszoló a másik oldalon (akinek a babája a 8-dik napon fogant) honnan tudod, hogy neki éppen akkor nem lett volt 8+14 vagyis 22 napos az adott ciklusa? Hiszen babás lett és nem jött meg neki :) )) Ugyanez igaz annak is, aki a 18-dik napon... 18+14=32 napos ciklus..... Õk mind-mind már babát várnak... :)
Én is szeretnék tanácsot kérni, azzal h kb. melyik az az idõszak amikor még nem eshetek teherbe!?És hogy a menses utáni 14.nap körül vagyok ezek szerint termékeny??Nem nagyon értem ezt és kicsit már belezavarodtam....(15 éves vagyok)
Ja elõzõ vagyok, remélem baba van és nem a menstruációd közeledik! Drukkolok nagyon!
Én is szülés óta érzem egyértelmûen a peteérésemet. Nekem 27 napos ciklusnál a 10-11. napon van peteérésem. A kisfiam is így fogant meg a 9. ciklusnapnál. Szóval nálam sem igaz, hogy a peteérésem a mensi elõtti 14. napon van.
Aki lepontozott 0-ra, menjen már vissza általános iskola 8. osztályába, és olvassa el a bioszkönyvet! Köszi!
A kérdező hozzászólása: Nem a menstruáció utáni 14. napra gondolok, hanem a következõ elõttire. Úgy tudom, hogy 30 napos ciklusnál pl ez a 16. nap. Ezért kérdem, hogy ez lehet-e rövidebb?
Én is csak az elsõ szülés után éreztem középidõs fájdalmat. Viszont én hõmérõztem is, és kiderült, hogy az erõteljes hasfájás 2-3 nappal peteérés elõtt van.
peteérésed lehet akár 1 nappal a mensi után vagy elött is. De 28 napos átlagos ciklusnál 14 nappal az elözö mensi kezdetétöl van. Persze ha a mensi maga másképp van kitolódik. na de az ikrek úgy fogganak (két petéjüek) hogy egy idöben 2 pete érik, pedig az egyiknek nem is kellene.
A kérdező hozzászólása: Mindenesetre holnapra kiderül, milyen típusú a vérzésem, csak azt hittem ez a középidõs fájdalom tutira a peteérés jele.
A kérdező hozzászólása: Persze, szerintem holnapra úgyis kiderül bedurvul-e a dolog vagy abbamarad. :)
Nekem kb. 12 napos a luteális fázisom. Vagyis az amit kérdezel. Hazsnálj ovutesztet, én elsõre terhes lettem a segítségével pedig én is érzem az ovut, 3 napig fáj a hasam de mégsem sikerült nélküle. Jó, nem sokat próbálkoztunk mert a 3.próbálkozós hónapban használtam tesztet. De nem akkor kellett együtt lennünk amikor én gondoltam szóval nagyon hasznos volt a tesztelés.
Ja és hozzáteszem, hogy nekem úgy 12 napos a luteális fázis, hogy 32-34 naposak a ciklusaim.
Én is úgy tudom, hogy akkor van peteérés, de az még nem tuti, hogy meg is termékenyül az adott pete. Szerintem jól érzed (de az is lehet, hogy maga a "fájdalom" elõtt vagy utána van neked ahogy elõttem is írták) de sok mindenen múlik, hogy megtermékenyül-e vagy esetleg beágyazódik-e. Kitartást.
Nekem igen, érzem is 1-2 napig.
A kérdező hozzászólása: Világos, hogy nem minden pete termékenyül meg és lehet, hogy jól érzem mikor van, mégsem jön össze a dolog. A kérdésem lényege az volt, hogy lehet-e, hogy ez nem is az a fájdalom, bármilyen rendszerességgel is jelentkezzék ez minden ciklus félidejében. Ha most nem jön össze a dolog, következõ hónapban tuti veszek ovu tesztet, most már baromira érdekel, hogy mi van. :)
Utolsónak: a fentiek is azt bizonyítják inkább, hogy nem szabad arra hagyatkozni, hogy a 14. napon van az ÁTLAGNÁL (van egyáltalán olyan, hogy átlagember?) ovuláció. Mert sokaknak lehet a ciklus legelején, végén (mint nekem is volt, 20. napon, amikor megfogant a kisfiam), és bizony akár menzesz alatt is! Szóval aki nem akar még babát, a ciklus teljes hosszában védekezzen.

Ha fogamzásgátló szedése közben az adott időben (a menses előtt 12-16 nappal) kívánós az ember, akkor az azt jelenti, hogy van peteérése? Minden fogamzásgátló úgy működik, hogy közben nincs peteérése a nőnek?

Legjobb válasz: Gyógyszert szedtem én is!Csak kicsit összevissza:S Aztán megjött illetve csak pecsételt!Majd abba hagytam a gyógyszert megjött (késve) aztán abba is hagytam a gyógyszert de azóta is folyton hányingerem van, a kajától rosszul vagyok és fogytam is!Kívánós vagyok de megenni nem bírom...a héten veszek tesztet és kiderül mi a baj. Rokonságomba elõfordult gyógyszer mellett teherbeesés!!!!De ritka..

Gyógyszert szedtem én is!Csak kicsit összevissza:S Aztán megjött illetve csak pecsételt!Majd abba hagytam a gyógyszert megjött (késve) aztán abba is hagytam a gyógyszert de azóta is folyton hányingerem van, a kajától rosszul vagyok és fogytam is!Kívánós vagyok de megenni nem bírom...a héten veszek tesztet és kiderül mi a baj. Rokonságomba elõfordult gyógyszer mellett teherbeesés!!!!De ritka..
A kérdező hozzászólása: még mindig nem tudom, mit jelent, hogy gátolja, de mégis van?? hogy mûködik, mit tesz a szervezetemben a fogamzásgátló
a fogamzasgatlok gatoljak a peteerest, a fogantatast es a beagyazodast de attol, hogy gatolja, meg nem iktatja ki
A kérdező hozzászólása: akkor mit jelent az, hogy gátolja a peteérést? számomra azt, hogy akkor nincs.
a gatlas alatt azt ersd, hogy nem segiti elo, peteeres van, kulonben nem lenne mensid, de a pete nem olyan mertekben erik meg, ami kepes befogadni a himivarsejtet
Szia! Megpróbálja meggátolni a peteérést a fogamzásgátló. Ez azt jelenti, hogy nincs peteérés. Elvileg így mûködik mindegyik. Néha azonban mégiscsak sikerül egy-egy nagyon életképes petének, hogy megérjen és kiszabaduljon, ilyenkor lép életbe a tabi második védelmi vonala, hogy nem tud beágyazódni a megtermékenyített petesejt. Pontosan nem tudom, mi módon teszi ezt, csak tippelek, hogy le van nyomva a progeszteron szint, ami megvastagítaná a méhnyálkahártyát. Vékonyba pedig nem tud beágyazódni. Vérzés azért van, mert az ember 21 nap után abbahagyja a szedést, és jön a megvonásos vérzés. A tablettaszedés alatti vérzés nem rendes menses, ezért van az, hogy a tabletta továbbszedésével el lehet tolni évente egy alkalommal büntetlenül. Jól jön ez nyaraláskor néha. :o)
lehet és most kb 5 napig pozitívat is fognak mutatni..amikor nekem ez volt mindennap együtt voltunk, most töltöm a 29. hetet!
Amegjön érzés az nem ilyenkor lenne, hanem beágyazódás után..a peteérés elõtti napokon már pozitív lehet, de a kifakadás pillanatát nem lehet pontosan tudni. Elsõ válaszoló voltam.
A kérdező hozzászólása: Juj, köszi! Akkor belehúzunk! Csak nagyon meglepõ a dolog, mert eddig ezt mindig félidõben éreztem. Köszönöm a gyors választ! További boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Igen, a megjön érzést én sem értettem... Na mindegy, ez a hónap úgy látszik ilyen :)

Szerintem nincs peteérésem a mikroszkóp szerint. Megyek a dokimhoz, de csak a mensi előtt pár nappal. Õ hogyan, és mikor tudja megállapítani, hogy igazam van-e? Mit tesz ilyenkor, és mennyi idő múlva lesz peteérésem?

Legjobb válasz: Szia, A doki látni fogja a nyálkahártya vastagságból.Nekem se ért a petém, ezért kaptam egy gyógyszert/ lehet, hogy rosszl írom, de clostybeg a neve/ ami stimulálta az agyamat az agyam meg a petémet.Hozzáteszem ennek nincs hormon tartalma se.Az elsõ 5 napos szedés után már ért a petém és most boldogan várom a babát:D 15 hetes kismama

Szia, A doki látni fogja a nyálkahártya vastagságból.Nekem se ért a petém, ezért kaptam egy gyógyszert/ lehet, hogy rosszl írom, de clostybeg a neve/ ami stimulálta az agyamat az agyam meg a petémet.Hozzáteszem ennek nincs hormon tartalma se.Az elsõ 5 napos szedés után már ért a petém és most boldogan várom a babát:D 15 hetes kismama
Szia! Én uh-ra jártam a ciklusom 9. napjától, minden második nap kellett mennem. Nekem szerencsére volt peteérésem, igy nem kellett gyógyszert szednem.
A gyógyszer neve clostylbegit
Ha normál a ciklusod akkor max a 20. napon hüvelyi uh.n meg tudják mondani volt e peteérés. Ha nincs vagy ennek merül fel a gyanúja és szeretnétek hosszabb ideje babát, de nem jön akkor írják fel a fent említett gyógyszert nekem is felírták.. ki is váltottam, de a baba beelõzte a gyógyszert.. :) 23 hetes vagyok... és van egy doboz bontatlan clostylbegytem :) ))) meg egy tündéri bébi a szívem alatt! Sok sikert!!!

Peteérés a menstruáció előtt van kb. egy héttel?

Legjobb válasz: nem. két héttel

nem. két héttel
Általában 14 nappal van a mensi elõtt a peteérés. De lehet ez 10-17 is. Láttam már ilyet is. A peteérés jelei: a hõ hirtelen leesik, vagy utána lévõ napokon hirtelen emelkedni kezd a ciklus elsõ feléhez viszonyítva. A nyálka nagyon krémes, vagy tojásfehérjeszerû. Van aki érez szúrást a petefészek körül. Van aki peteérés után cicifeszülést érez. Van akinek van ovulációs vérzése. A méhszáj nagyon fenn van peteéréskor és nyitott. (ezt ha nem nézed te magad, szexuális aktuskor lehet érezni, hogy jobban fennt van mint szokott). Igaz, nem kérdezted ezeket, de a peteérést csak nagyjából tudod kiszûrni a mensid idõpontja alapján. Az ovulációs teszt is sokat segíthet. Sok szerencsét, bármit is szeretnél!
Nekem akkor volt, és meg is fogant a baba, pedig percre pontos 28 napos ciklusaim voltak...ne azzal törõdj, hogy mindenféle számolások és mikroszkópok mikorra becslik a peteérést.Az orgazmus is válthat ki spontán peteérést.Egyszerûen csak szexelj sokat felszabadultan a kedveseddel, és szeressétek egymást nagyon-nagyon.

1 héttel mensi előtt a méhszájam eléggé lent volt amiről azt olvastam, hogy peteérés idején lent van, együtt is voltam a párommal aznap, másnap pedig rózsaszínes-barnás "folyásom volt reggel. Érdemes tesztet csinálni?

Ez múlt hét kedden volt. most hétf?n megjött és nem csak sima vér, hanem kicsit darabosan. Elvileg beágyzódáskor is lehet némi "áttöréses" vérzés. Haspuffadás, mellfájás, fejfájás, meg hasbizsergés volt.

Legjobb válasz: Szia! Nem akarlak elkeseríteni de ha megjött akkor valószinüleg nem vagy terhes!

Szia! Nem akarlak elkeseríteni de ha megjött akkor valószinüleg nem vagy terhes!
Hát szerinem sem lehetsz terhes, de ha ettõl jobb neked, akkor várd meg amig elmúlik a vérzés és csinálj egy tesztet. Addigra már mindenképpen kimutatná, ha mégis az vagy.
Sajnos én is voltam már így, baba pedig sehol... :(
Szia! Kevés nyálat használsz és várj min:1 órát amíg rászárad. És ne legyen habos.

Van valaki, aki peteérés előtt 4-5 nappal volt együtt a párjával, és terhes lett?

Legjobb válasz: Hat, ha peteeres elott ilyen sok nappal van valaki eggyutt a parjaval abbol aligha hiszem hogy lehet baba. A spermiumok ugyan egy ket napig meg eletkepesek odabenn, de ennyi ideig azert nem. Ha pedig arra gondolsz hogy a felido elott 4-5 nappal teherbe lehet-e esni a valaszom eggyertelmu igen. Pl. egy 28 napos ciklus eseten a peteeres altalaban a ciklus 14. napjan van,es ekkor legvaloszinubb a teherbeeses. A masodik gyerkoccel en a ciklus 10. napjan estem teherbe.

Hat, ha peteeres elott ilyen sok nappal van valaki eggyutt a parjaval abbol aligha hiszem hogy lehet baba. A spermiumok ugyan egy ket napig meg eletkepesek odabenn, de ennyi ideig azert nem. Ha pedig arra gondolsz hogy a felido elott 4-5 nappal teherbe lehet-e esni a valaszom eggyertelmu igen. Pl. egy 28 napos ciklus eseten a peteeres altalaban a ciklus 14. napjan van, es ekkor legvaloszinubb a teherbeeses. A masodik gyerkoccel en a ciklus 10. napjan estem teherbe.
Az igaz, hogy a ciklus 14. napján van, de vissza felé számolva. Pontosan, ha a mensitõl számoljuk, akkor 15. nap, és utánna 14. nap jön meg egy 28 napos ciklusban. A sperma 3 napig életképes. (Ettõl lehet egy kis eltérés.)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!