Találatok a következő kifejezésre: Pesten vagy érdemes (18 db)

Pesten vagy Pécsen érdemes egészségügyi főiskolát végezni?

Nem tudom eldönteni,hova jelentkezzek. Akinek van rálátása,megköszönném,ellátna pár infóval. Melyik intézmény a jobb? Hol kevésbé szigorúak a tanárok? Elhelyezkedni melyik diplomával könnyebb? stb.

Legjobb válasz: ez attol is függ sztem h milyen szakra szeretnél jelentkezni.én most diplomáztam dietetikus szakon Pécsett.a diploma egyenértékü a pestivel,mert ugyanazt az irásbeli államvizsgát irtuk stb.de pár tanárt kivéve nem mondhatnám h meg voltunk elégedve.a nálunk 2évvel idösebb kistanárok szétszivatták az évfolyamot.de lehet h ez mindenhol igy van.de ha ujrakezdhetném nem valoszinü h itt tenném.de jelöld meg mind a 2t szerintem,és amelyik sikerül.hajrá

ez attol is függ sztem h milyen szakra szeretnél jelentkezni.én most diplomáztam dietetikus szakon Pécsett.a diploma egyenértékü a pestivel, mert ugyanazt az irásbeli államvizsgát irtuk stb.de pár tanárt kivéve nem mondhatnám h meg voltunk elégedve.a nálunk 2évvel idösebb kistanárok szétszivatták az évfolyamot.de lehet h ez mindenhol igy van.de ha ujrakezdhetném nem valoszinü h itt tenném.de jelöld meg mind a 2t szerintem, és amelyik sikerül.hajrá
Szerintem egy budapesti diplomának nagyobb súlya van.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) Kedves elsõ válaszoló: igen, én is dietetikus szeretnék lenni, hú, lenne pár kérdésem a szakról, de ezt inkább emilben tenném fel ha nem baj.Meg tudnád adni az emil címed? Elõre is köszi! :) írjatok még egyébként, aki tud még infókat!
Szia! Itt az én címem is ha akarod. Én 2002-ben végeztem Pécsen dietetikusként. Nagyon szerettem odajárni. Jók a tanárok nagyon.([email protected]) Ja és ismerem azokat a tanárokat személyesen akik "szétszivatták" elsõ válaszoló évfolyamát:) ))
Szia! Én most Pesten csinálom (igaz, nem dietetikán). A diploma elvileg egyenértékû, azonban egy pestivel könnyebb elhelyezkedni szerintem. Azonban sokkal több a felesleges tárgy, magasabbak a követelmények is (ez viszont tapasztalat)
na hi itt az elsö válaszolo:) én is személyesen ismerem öket, bár nekem személyes konfliktusom annyira nem volt, s nem voltam hál isten a nem kedveltek közt, tehát a szivatásban sem vettem ki annyira a részem, de azért tudnék mesélni mi van azokkal akiket nem kedveltek vmi miatt. mailcimem ahova irhatsz: [email protected]

Hol érdemes most sárgabarackfát vásárolni Pesten vagy a környékén?

Szeretnénk ültetni a kertünkben egy sárbarackfát, Pesten lakunk, a déli részén. Azt hallottam, hogy ilyen Baumax meg ilyesmi jellegû helyeken nem érdemes venni, igaz ez, vagy nem? Árat is írhatnátok esetleg, hogy hol mennyibe kerül, mert azért lehetõleg olcsót szeretnénk, de a minõség is számít. Hol vegyünk?

Legjobb válasz: Beírod a gugliba, hogy faiskola, meg a kerületet. Felhívod õket, hogy mennyiért adják, meg milyen fajták vannak. A neten megnézed a legolcsóbb helyen lévõket, hogy melyik fajta felelne meg neked. Ritka, hogy egy faiskolában ne jó minõségût áruljanak, esetleg ha nagyon kicsi, vagy az adott példánynak nagyon kicsi a gyökere, akkor választasz másikat. Tavasszal, kihajtáskor úgyis vissza kell csonkolni arasznyira az ágakat, tehát inkább csak arra figyelj, hogy ne legyen túl fejletlen az oltvány, és minél nagyobb legyen a gyökérzet.

Beírod a gugliba, hogy faiskola, meg a kerületet. Felhívod õket, hogy mennyiért adják, meg milyen fajták vannak. A neten megnézed a legolcsóbb helyen lévõket, hogy melyik fajta felelne meg neked. Ritka, hogy egy faiskolában ne jó minõségût áruljanak, esetleg ha nagyon kicsi, vagy az adott példánynak nagyon kicsi a gyökere, akkor választasz másikat. Tavasszal, kihajtáskor úgyis vissza kell csonkolni arasznyira az ágakat, tehát inkább csak arra figyelj, hogy ne legyen túl fejletlen az oltvány, és minél nagyobb legyen a gyökérzet.
Nekem is kell venni, mert a pajor elrágta nyáron a gyökereket és csak vegetált. Lehet, hogy buta dolog, de 1 db fánál engem nem érdekel, hogy 1500 vagy 2000Ft ha szép állású és egészséges vagy pont az a fajta amit szeretnék. A barkácsáruházasak tényleg drágábbak és nem jobbak.
Soroksár-péteri majornál van a Kertészeti Egyetem tangazdaságának a faiskolája, eddig minden fa hibátlan lett amit ott vettem. Azért mielõtt veszel, válaszd ki, hogy milyen fajtát szeretnél, mert elég sokféle van.

Debreceni Klinikán van olyan vizsgálat, hogy már a 12 hetes magzatnál kimutatják ha esetleg beteg? Vagy érdemes felutazni Pestre? Istenhegyi Klinikára. És milyen vizsgálatokat csinálnak? Tapasztalatok?

Az elözõ babámnál 23 hetesen derült ki h vízfejû. Akkor megfogadtam h ha még egyszer kismama lészek akkor megcsináltatjuk akár mennyibe kerül is.

Legjobb válasz: Ez engem is èrdekelne

Ez engem is èrdekelne
Igen, van 12 hetes genetikai szûrés. Idõpont sem kell, csak egy beutaló a nõgyógyásztól és a terheskönyved. Csinálnak ultrahangot és chorionbiopsziát is. Ingyenes.


Hol érdemes házat venni, Budán vagy Pesten?

Ha csak azt figyelitek, hogy melyik áll közelebb a szívetekhez, akkor melyiket választanátok? ( nem kell belekalkulálni sem munkahelyet,sem pedig iskolát).

Legjobb válasz: Nehéz kérdés. Pest olcsóbb, Buda drágább, ezt szögezzük le. Egy frekventáltabb budai lakás árából Pesten kettõt veszel. Ha ez nem szempont... Budának vannak gyönyörû, káprázatos részei, ahol nem is városban érzi magát az ember. Bájosak az utak a hegy miatt, össze-vissza kanyarognak. Télen viszont kínszenvedés rajtuk menni és nekem Buda valahogy sznob. Ott gazdagabb emberek laknak és más a mentalitás is. Ezzel szemben Pest néhány szeglete egy lepratanya a maga romantikájával. Sok a hajléktalan, a rosszarcú... Pesten talán nagyobb a nyüzsgés a körutakon. Ha csak a szívemre hallgatnék, Budára költöznék, de valami elszigeteltebb részre vagy egy egyszerû polgári lakást vennék a 6-7 kerület környékén. Vannak olyan peremkerületek, amik teljesen jellegtelenek számomra, ilyen a XXIII. kerület (Soroksár), vagy a IV. kerület (Újpest)...

Nehéz kérdés. Pest olcsóbb, Buda drágább, ezt szögezzük le. Egy frekventáltabb budai lakás árából Pesten kettõt veszel. Ha ez nem szempont... Budának vannak gyönyörû, káprázatos részei, ahol nem is városban érzi magát az ember. Bájosak az utak a hegy miatt, össze-vissza kanyarognak. Télen viszont kínszenvedés rajtuk menni és nekem Buda valahogy sznob. Ott gazdagabb emberek laknak és más a mentalitás is. Ezzel szemben Pest néhány szeglete egy lepratanya a maga romantikájával. Sok a hajléktalan, a rosszarcú... Pesten talán nagyobb a nyüzsgés a körutakon. Ha csak a szívemre hallgatnék, Budára költöznék, de valami elszigeteltebb részre vagy egy egyszerû polgári lakást vennék a 6-7 kerület környékén. Vannak olyan peremkerületek, amik teljesen jellegtelenek számomra, ilyen a XXIII. kerület (Soroksár), vagy a IV. kerület (Újpest)...
Budán.
Buda. Ha átérek Budára, megértem miért mondják, hogy szép Budapest.
Pest. Pest egyik kertvárosában élek, és amikor Budán járok, mindig elszörnyülködöm, hogy ha a házunk ott lenne, pusztán attól, hogy Budán van, dupla ennyibe kerülne... Buda sznob hely és drága, nem szeretnék ott lakni. Persze nem az egész, tisztelet a kivételnek.

Már most érdemes Pesten albétlatet keresni vagy már késő?

Ha minden igaz, pontok alapján Pestre vesznek fel. Ti mikor néztetek albérletet? Mikor már tudtátok biztosra, hogy hova vettek fel? Illetve Pest melyik részein olcsóbb vmelyest a város többi részéhez az albérlet?

Legjobb válasz: Minél hamarabb keress albérletet, ha kiderült a felvétel. Pesten az árat nem mindig érdemes nézni, mert durva részek vannak. Amiket ajánlok:1, 2, 3, 4 csak újpest központ közelében,5, 6, 7,8 csak asztória közelében, 9, 11, 12,13,14 ezek közlekedés és biztonság szempontjából jók, de drágábbak mint a többi.

Minél hamarabb keress albérletet, ha kiderült a felvétel. Pesten az árat nem mindig érdemes nézni, mert durva részek vannak. Amiket ajánlok:1, 2, 3, 4 csak újpest központ közelében, 5, 6, 7, 8 csak asztória közelében, 9, 11, 12, 13, 14 ezek közlekedés és biztonság szempontjából jók, de drágábbak mint a többi.
Mit vársz, hogy bólogassunk, hogy indulj albérletet keresni, vagy azt, hogy albérletet ajánljunk. Utóbbit tudok V. került 120 000 + rezsiért :)
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a gyors választ. Várom a további válaszokat!:D
Ha érdekel egy ajánlat, tudok a belvárosban, a Kálvin térnél albérleti szobát 30-35 000 + rezsiért egy nagy lakásban 3 másik diákkal.

Vidéken élek, de Pesten szeretnék szülni (kb 80 km a táv). Ha netán elfolyik a magzatvíz akkor is érdemes még Pestre elindulnom, vagy a legközelebbi kórházat válasszam? 37 hetes km

Legjobb válasz: Ez nagyon helyzetfüggõ. Ha csak "simán" elfolyik a magzatvíz, nincs semmi gond (nem vérzel), akkor szerintem nyugodtan bemehettek Pestre, viszont ha bármi gond adódna, érdemesebb a legközelebbi kórházat választani. Ha ott mindent rendben találnak, én elképzelhetõnek tartom,h. bemehessetek a kiválasztott kórházba szülni. Könnyû szülést kívánok!

Ez nagyon helyzetfüggõ. Ha csak "simán" elfolyik a magzatvíz, nincs semmi gond (nem vérzel), akkor szerintem nyugodtan bemehettek Pestre, viszont ha bármi gond adódna, érdemesebb a legközelebbi kórházat választani. Ha ott mindent rendben találnak, én elképzelhetõnek tartom, h. bemehessetek a kiválasztott kórházba szülni. Könnyû szülést kívánok!
Ez egy érdekes kérdés, mert minden attól függ mennyi ídõ lesz nálad a vajúdás! Van aki egy-két óra alatt megszül, van akinek napok kellenek! Én a helyedben beszélnék a dokimmal! Jó szülést kívánok:-)
Pesten keresztül gyorsabb és jóval rövidebb.
Hogy Bp-n belül merre menyj, az attól is függ, hogy mennyire ismered :) Ha nem nagyon, akkor M3-Hungári körút (Lágymányosi híd felé, tehát balra)-a stadionoknál jobbra a Kerepesi útra az Erzsébet-híd felé, onnantól csak "egyenesen": át a hídon, fel a dombon, a BAH-csomópontnál a felüljárón, onnantól már kivisz az út az M1-M7-re. Vagy: M3-Hungária körút szintén a Lágymányosi híd felé-át rajta, aztán a Galvani utca-Andor utca-Egér út útvonalon ki az autópályára. Vagy (legutóbb erre mentem): M3-M0 a Megyeri híd felé, be a Szentendrei úton, gyakorlatilag végig egyenesen a Clark Ádám téri körforgalomig, ott át az alagúton, ki az Alkotás útra, onnan szintén kivisz az M1-M7-re. De van még számos lehetõség. Nehéz megmondani, hogy éppen akkor éppen merre lesz a leggyorsabb.
Szerintem szombat délelõtt esélyes, hogy strandidõben megindul a nép a tavak felé, és az M7 bevezetõ nagyon belassul. Én inkább végigszáguldanék a nulláson.

Koleszos szeretnék lenni de nemtom h hogy működik. Az iskoláknak van koleszuk? Vagy van vhol 1 hely pesten és onnan be lehet járni suliba? Mennyibe kerül a kollégium, és mit érdemes vinni?

ocs a regényért, csak így tuttam leírni:P

Legjobb válasz: Hali. Nem minden sulinak van kolesza. Csak enyiben tudtam segyteni mert azt hogy mit vigyél te tudod eldönteni és hogy pesten merrevan ilyan azt meg nemtudom:(

Hali. Nem minden sulinak van kolesza. Csak enyiben tudtam segyteni mert azt hogy mit vigyél te tudod eldönteni és hogy pesten merrevan ilyan azt meg nemtudom:(
Szia! Meg kell nézni, hogy a sulinak, ahova szeretnél menni, van-e kolesza. Ha van, akkor oda kell jeletnkezni, középsulinál a gazdasági irodát hívd fel, vagy hasonlót. Felsõoktatásban a HÖK-öt (hallgatói önkormányzat), vagy a TO-t (tanulmányi osztály) hívd. Ha nincs a sulinak kollégiuma, akkor is érdemes felhíni a fent említett helyeket, mert nálunk a középiskolában nem volt a sulinak kolesza, de volak olyan kollégiumok, amik vállalták az ide járó diákokat.

Mennyibe kerul a 4D UH pesten? Tudtok helyeket ajanlani ahova mehetnek? Hany hettol erdemes? Most vagyok 14.

Legjobb válasz: Mi mindig akkor mentünk 4D re mikor a genetikai uh-k voltak soron. (12, 18, 28, 36. hét) (pénteken megyünk a 28. hetire) A Kleopatra Medical Centert nagyon ajánlom, hisz genetikai uh - t is megcsinálják, és babamozizunk is :) Kb. 30 percnyi felvételt kapunk DVD-N, és kb 25 képet CD-n. Az árak fenn vannak a weboldalon, nem vészes. 7-10 között mozog. (mindig van akciójuk) Hogy mikor érdemes? 12 hetesen látod az egész babát mocorogni, 18 hetesen már arcvonásokat is látsz hozzá, szintén az egész babát. Most 28 hetesen csak részletekbe fogjuk látni, hisz már nem fér bele az egész képbe, csak egy arc, vagy tappancs :) Én mindegyiket nagyon élveztem, mindegyik különleges volt :)

Mi mindig akkor mentünk 4D re mikor a genetikai uh-k voltak soron. (12, 18, 28, 36. hét) (pénteken megyünk a 28. hetire) A Kleopatra Medical Centert nagyon ajánlom, hisz genetikai uh - t is megcsinálják, és babamozizunk is :) Kb. 30 percnyi felvételt kapunk DVD-N, és kb 25 képet CD-n. Az árak fenn vannak a weboldalon, nem vészes. 7-10 között mozog. (mindig van akciójuk) Hogy mikor érdemes? 12 hetesen látod az egész babát mocorogni, 18 hetesen már arcvonásokat is látsz hozzá, szintén az egész babát. Most 28 hetesen csak részletekbe fogjuk látni, hisz már nem fér bele az egész képbe, csak egy arc, vagy tappancs :) Én mindegyiket nagyon élveztem, mindegyik különleges volt :)
HA szemfüles vagy elcsíphetsz féláras kuponokat pl kuponvilágon vagy babakasszán. Elvileg 20 hetestõl "ajánlják", de igazából 26-32 hét között a legszebb a baba. Ekkor még van akkora helye, hogy ne lógjon folyton bele valamelyik testrésze az arcába, de már van annyira husis és formás, hogy szépen látszódjanak a vonásai.

A pesti plázákba van még választék az akciós cuccokból? Hova érdemes menni? (westend, árkád, aréna) hol van még ilyen cipő? Vagy hasonló.

http://speedstore.hu/termek.php?termek_ID=1314

Legjobb válasz: Szerintem a Mammutban vagy a Speedben, vagy a Gokerben van. De mivel nem hordok ilyen cipõket, nem tudom biztosra mondani, keress rá a neten.

Szerintem a Mammutban vagy a Speedben, vagy a Gokerben van. De mivel nem hordok ilyen cipõket, nem tudom biztosra mondani, keress rá a neten.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!