Találatok a következő kifejezésre: Pesten a ultrahangon kell (5 db)

Hétfőn megyek a dél pesti kórházba, ultrahangra. Még sohasem voltam, van kartonozó, vagy valami ahol be kell jelentkeznem? Vagy csak a beutalómmal várom, hogy rám kerüljön a sor?

Gondolom van számítógépes rendszer, be mikor kell bejelentkeznem, a vizsgálat során regsiztrálnak, vagy el?tte kell?

Legjobb válasz: igen a földszinten be kell jelentkezned. elõször az automatából kell sorszámot húznod, aztán ha az ablaknál látod a számod odabenni és bejelentkezni. aztán mehetsz a megfelelõ osztályra a vizsgálatra.

igen a földszinten be kell jelentkezned. elõször az automatából kell sorszámot húznod, aztán ha az ablaknál látod a számod odabenni és bejelentkezni. aztán mehetsz a megfelelõ osztályra a vizsgálatra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Nagyon sokan szoktak lenni, sokat kell várni?
Szia 37 hetes vagyok voltam már egy párszor.:-) Ahogy bemész ott vannak a nõvérkék sorba egy üvegkalitkába..:-) Mivel kismama vagy soron kivül mehetsz bárhova..:-) Szoval odamész soron kivül valakihez akinél elfogynak vagy nincs senki vagy csak ugy beálsz a sorba és mehetsz is. Sok sikert! Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: 11 hetes vagyok elvileg, de utolsó vizsgálaton azt mondta a doki, hogy szerinte már erõsen 11 hetes a bébi. :) Akkor nem is kell sorszámot húzogatnom? :)
A kérdező hozzászólása: mármint 10 hetesen mondta a doki, hogy 11 hetes, tehát most a doki szerint már 12 hetes :) Remélem érthetõen írtam le :)
Szia Bocsi hogy késõn irok. Nem nem kell huzogatni..:-) Gratula akkor ha 12 hetes vagy akkor henetikai uh lesz majd irj mi volt ha van kedved!
elsõ vagyok, bocs azt nem tudtam, hogy kismamákat soron kívül engednek bejelentkezni

Pesten a genetikai ultrahangon kell fizetni, és ugyan olyan az UH mint a rendes? Ha gond lenne a babával, akkor ott fogják javasolni a magzatviz levételt?

Legjobb válasz: Teljesen ugyanolyan mint egy rendes UH,csak a gép egy kicsit komolyabb.Fizetni nem kell érte,hacsak nem magándokihoz mész.A magzatvízvételt csak akkor javasolják,ha elmúltál 35 éves,vagy bmiféle kóros elváltozást látnak a babán.Illetve ha te nagyon reszketsz,akkor az istenhegyi klinikán pár 10 ezer forintért megcsinálják neked a komplett genetikai szúrést.

Teljesen ugyanolyan mint egy rendes UH, csak a gép egy kicsit komolyabb.Fizetni nem kell érte, hacsak nem magándokihoz mész.A magzatvízvételt csak akkor javasolják, ha elmúltál 35 éves, vagy bmiféle kóros elváltozást látnak a babán.Illetve ha te nagyon reszketsz, akkor az istenhegyi klinikán pár 10 ezer forintért megcsinálják neked a komplett genetikai szúrést.

12-heti ultrahangra megyek a Dél Pestibe kell oda beutaló?

Több ismer?söm is mondta ,hogy nem kell de elötte itt olvastam olyanokról akik vitték a beutalót ..

Legjobb válasz: Hát a nõgyógyászod nem adott? Akkor biztos nem kell.

Hát a nõgyógyászod nem adott? Akkor biztos nem kell.
Nekem adott a szülészem beutalót az összes uh-ra vizsgálatra.Igaz én pécsi vagyok, de szerintem ez máshol is így van.Telefonálj be a kórházba hogy kell e vinned.Lehet hogy nem kérik, ha a szülészed is ott dolgozik.
A kérdező hozzászólása: Jelenleg nincsen fogadott dokim és gyermekeimet nem itt szültem nem ismerem a szokásokat .
Mi a délpestibe jártunk az elsõ babánkkal is és most a másodikkal is. Mindig adott az orvosom beutalót, azzal mentünk uh-kra.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)


Végtaghiányosan született a sógornőm kislánya. Volt rendszeres tanácsadáson már a terhessége elejétől, Pesten is volt genetikai ultrahangon aminek a papírjára ráírták: ép végtagok! Tanácsot kérek kit kell/lehet perelni ez esetben?

Ja és szülés előtt 1 hónappal már kórházban volt ahol 2 naponta (! ) ultrahangon nézték és senki nem szólt neki semmit csak a szülésnél! Felháborító! Mindez Cegléden most októberben!

Legjobb válasz: Meg lehet keresni egy erre szakosodott ügyvédet,de nem valószínû.h megéri. Az UH vizsgálat sem 100%-os,ha nem úgy fekszik a "magzat",nem látható minden anomália. Sajnálom nagyon,ami történt,de lenne egy kérdésem,ha pl. a 20 héten kiderül,mit tettek volna?

Meg lehet keresni egy erre szakosodott ügyvédet, de nem valószínû.h megéri. Az UH vizsgálat sem 100%-os, ha nem úgy fekszik a "magzat", nem látható minden anomália. Sajnálom nagyon, ami történt, de lenne egy kérdésem, ha pl. a 20 héten kiderül, mit tettek volna?
Elõzõekkel tudok egyetérteni, de kérdeznék még egy dolgot, ha nem bánod: Ha kártérítést kapnak a sógornõdék akkor a kislány végtagja hirtelen kinõ? Vagy az a baj, hogy amennyiben tudták volna elõre elvetethették volna? Az is szép dolog ám...
Sajnos ilyen esetben nem sok esély van pert nyerni. Tudod, orvosi esetekben gyakorta elõveszik az "egyik teszt sem megbízható 100%-osan" aduászt. Ha mégis perre akarjátok vinni, javaslom, elõbb a betegjogi képviselõtõl kérjetek tanácsot! Bár szerintem sógornõdéknek most a legkisebb gondjuk az, hogy kit pereljenek :/
Nagyon sajnálom. A kórházban van jogi képviselõ. Vele is beszélhettek, bár nem tudom, õ mennyire független. Ügyvéd, jogász? Ez elég speciális dolog, mert az orvos arra fog hivatkozni, hogy õ protokoll szerint járt el, és lehet olyan, hogy ha teszem azt 98% az esély, akkor így állítják ki a leletet. Nem tudom. VOlt nekem is hasonló esetem, illetve ettõl nagyon különbözõ, de majdnem meghaltam, mert egy vizsgálat nem mutatott ki valamit, amit ki kellett volna. Én nem mentem perre, örülök, hogy élek, de nekem azt mondták, hogy minimális volt az esély, hogy félreértelmezzék, és éreztették, hogy õk védve vannak, mert mindent elõírás szerint csináltak.
Igen is perelni kell, és nagyon is sok esélyük van. Itt egy link , diagnosztikai tévedések stb, http://www.orvosper.hu/
Tudod, lehet, hogy itt is leordítja a fõnök a fejét annak, aki felelõs. Sõt volt már olyan, h utána nem végezhetett felügyelet nélkül valamit. Próbáljatok meg egy erre szakosodott ügyvédet keresni, tõle tanácsot kérni, arra vonatkozóan is, hogy érdemes-e perelni.

A Mediacal Centerben (XVII. kerület, Pesti út) a nőgyógyászati rendelésen fizetni kell (itt gondolok pldul hasi ultrahangara)?

17.kerületi lakos vagyok.Aki már volt itt irna kb. árakat ha fizetni kell?

Legjobb válasz: http://www.medicalcenter.hu/ A honlap szerint XVII. kerületi lakosoknak ingyenes.

http://www.medicalcenter.hu/ A honlap szerint XVII. kerületi lakosoknak ingyenes.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!