Találatok a következő kifejezésre: Pesten, a hogy (285 db)

Sokan hogyan mernek Pesten a belvárosban belső tükör nélkül vezetni? Például a teherautósok is, de láttam már olyat is hogy személyautóban le volt esve a tükör vagy nem volt rendesen beállítva. Ez nem veszélyes?

Legjobb válasz: Jelenleg kamiont vezetgetek pár éve, de elõtte teherautóztam is Pesten. Meg lehet szokni, hogy csak külsõ tükör van ( pl ha betévedek kamionnal a fõvárosba akkor sem szakad meg atér-idõ kontinuum...). Viszont személyautóban szoktam használni a belsõ tükröt,van amikor kifejezetten jól jön.

Jelenleg kamiont vezetgetek pár éve, de elõtte teherautóztam is Pesten. Meg lehet szokni, hogy csak külsõ tükör van ( pl ha betévedek kamionnal a fõvárosba akkor sem szakad meg atér-idõ kontinuum...). Viszont személyautóban szoktam használni a belsõ tükröt, van amikor kifejezetten jól jön.
Teherautósoknak természetes hogy csak a két szélsõt használják, mivel ha sima platós is, de gyakran a rakomány miatt úgysem látnának hátra. Márha van a fülke hátulján ablak. Személyautón felelõtlenségnek tartom kiiktatni a középsõ tükröt, ezzel növelve az amúgy is veszélyes holttereket.
Hoppá, most hogy igy gondolkodom, soha nem néztem bele a belsõ tükörbe, pedig rendes autóm van nem vagyok kamionsofõr, vagy ilyesmi. Múltkor mondta is valaki, hogy látok a tükörben, mikor még szinte jobbra volt tekerve, én akkor vettem észre elõször, hogy be kellene állitani a belsõ tükröt. Szerintem nem is ér sokat, az hátsó autó tipusa sem látszik benne rendesen, ha belenézek a külsõbe, rendesen látom az egész autót.
A mai autók már mások, mint régen. Sokkal nagyobb teret belátni a tükörbõl, mint pl. egy Ladánál, vagy Wartburgnál. Régen jobboldali tükör nem is volt minden autón (szocialista autón) gyárilag. Jobbra sávváltáskor forgolódni kellett, hátranézni. A maiak jobbak, nagyobbak, ezért csökkent a jelentõsége a középsõ tükörnek, én sem nagyon használom, mondjuk én kamionnal teszem meg a kilométereim zömét.
aki tud vezetni, az belsõ tükör nélkül is tud... aki nem, annak amúgyis mindegy. Jó, elismerem fontos a belsõ tükör, fõleg sminkeléshez nélkülözhetetlen.
A dobozos furgonokban sincs belsõ tükör. Na és? Lehet, hogy neked nehéz megsokni, de aki ilyennel jár, az el van a külsõkkel is.
Még valami, csak érdekességképp. A múltkor találkoztam egy kollégámmal, a jobboldali tükre - kamionon - tokkal, vonóval hiányzott, le volt törve tõbõl. Vonattal vitték a kocsit Svájcon keresztül, s ezen nagyszerû vonaton valahogy elmaradt a tükör útközben. Kicsire nem adott a barátunk, s Olaszországban lepakolt, visszarakodott, s a Brenneren keresztül, immár lábon, feljött a vagány Svédországba. Jobb tükör nélkül. Aki vezetett már nagy autót, el tudja képzelni milyen lehet ez. Na, ez már vérfagyasztó, felléphetne valami parafenomén show - ban, hogy baj nélkül megcsinálta.

Pesten Kelenföldről hogyan jutok át Zuglóba? A Ferihegyi vonatra, ha miden igaz, csak így tudok átszállni.

Legjobb válasz: Felszállsz Kelenföldön a gyors 7-es vagy a 173-as buszra, és Pesten a Hungária körúti megállónál leszállsz. Pont ott van Zugló vasútállomás egy töltésen, elég feltûnõ. Onnan az ötödik megálló Ferihegy, ha személyvonattal mész.

Felszállsz Kelenföldön a gyors 7-es vagy a 173-as buszra, és Pesten a Hungária körúti megállónál leszállsz. Pont ott van Zugló vasútállomás egy töltésen, elég feltûnõ. Onnan az ötödik megálló Ferihegy, ha személyvonattal mész.
Az elsõ jól leírta de az már nem Hungária körút( vagyis az de buszban már Zugló vasútállomásként mondják be)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget!

Ki járt pestre a minerva iskolába? Véleményeket szeretnék, hogy milyen ott az okj-s vizsga? Kkönnyű, nehéz, bunkok lesznek vagy kedvesek?

Legjobb válasz: erre én is kíváncsi vagyok, mivel szeretnék hangmester szakra menni, ugy h most tettem le az általános rendszergazdait

erre én is kíváncsi vagyok, mivel szeretnék hangmester szakra menni, ugy h most tettem le az általános rendszergazdait
Én oda jártam, ma volt az utolsó vizsgám. Kedvesek voltak nagyon és segítettek. De írásbelin 2 pont hiányzott és képtelenek voltak keresni 2 pontot :) emiatt mehetek pótvizsgára....


Hogy tudnám oviba, bölcsibe iratni Pesten a kicsiket?

Nemrég felköltöztünk Pestre, és szerettem volna beiratni a fiaimat oviba, bölcsibe, de mindenhonnan elküldtek, mert minden hely tele van. A nagyobbik fiam 3,5 éves és már egy évet kijárt az oviban, a kisebbik meg 8 hónapos, ?t is szerettem volna bölcsibe iratni. Muszáj lenne ?ket valahova beiratnom, mert nagyon sz?kösen vagyunk és muszáj lenne elmennem dolgozni. már az albérletet sem nagyon tudjuk kifizetni. próbáltam segítgéteg kérni a gyermekjólétiben, ahol el?ször azt mondták, higy elintézik az ovit legalább, de most már ?k sem csinálnak semmit, azt mondták, hogy próbálkozzak tovább. na de legalább 30 ovit felhivtam már, ha valaki tud segitsen, akár tanáccsal. a magánovit nem tudjuk megengedni.

Legjobb válasz: lehetetlen. mi meg pestrõl mentünk volna el,de egyik pest környéki oviban sem volt hely,pedig ez májusban volt..csak annyit tudsz h maradsz otthon,és beiratkozáskor idõben mész.

lehetetlen. mi meg pestrõl mentünk volna el, de egyik pest környéki oviban sem volt hely, pedig ez májusban volt..csak annyit tudsz h maradsz otthon, és beiratkozáskor idõben mész.
Semmit nem tudsz csinálni. Meg kell oldani a dolgot jövõ szeptemberig máshogy. Minden ovi, bölcsi túltelített. Még olyanokat sem vettek fel oviba, akik körzetesek, és idõben beiratkoztak. A bölcsibe meg kb akkor kell a gyereket beiratni, bejelenteni, amikor megszületett. Pesten ez van. :(
Sajnos azt kell mondjam, hogy tényleg szinte lehetetlen dolog, mert pl. a mi ovinkban is többszörös volt a túljelentkezés, elsõnek azokat vették fel, akiknek tesójuk már járt oda, aztán a körzeteseket, albérleteseket általában elutasították, fõleg hogy sokaknak közeli volt a bejelentési dátuma. A körzetes ovi nem tudott ajánlani másik ovit a kerületben, ahová felvennék esetleg? A bölcsi viszont tényleg szinte lehetetlen, de gondolom az ovival is úgy vannak, ha úgyis maradsz a kicsivel otthon, akkor a nagy is maradhat...
http://archiv.bp18.hu/hivatal/ugyintezes/?catalog3_id=4990&M.. ezt olvasd át, lehet h ilyen van ott is ahol te laksz

Meg tudná mondani valaki, hogy hol tudok Pesten A and F Hollister pólókat venni személyesen, nem pedig interneten keresztül? Telefonos elérhetőség és pontos cím érdekelne!

http://www.abercrombiebudapest. Org/sz%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1s-%C3%A9s-garancia-ezp-12. html - err?l a weboldalról rendelni elég bonyolult, ráadásul méretet próbálni sem tudok.

Nem tudná leírni nekem hogy Pestre a Semelweis 1. sz. Nőgyógyászati klinikára hogyan jutok el vonattal és metro használatával?

Fel szeretnék menni a genetikára mivel a 12 hetes genetikai tesztről lekéstem. A következő genetikai vizsgálatra nincs 25000 forintom mert olcsóbban megúszom, ha felmegyek de biztos akarok lenni benne hogy minden rendben van oda bent!Aki járt mostanság fent vagy emlékszik hogyan lehet oda eljutni az kérem hogy írja le nekem! Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeket!

Legjobb válasz: Honnan jönnél vonattal? Melyik pályaudvarra érkezel?

Honnan jönnél vonattal? Melyik pályaudvarra érkezel?
A kérdező hozzászólása: Tatabányáról és Délibe vagy a Keletibe érkeznék! Onnan nem tudom az utat!
Nyugatiból simán 4/6-os villamos. Baross utcánál leszállsz és 2 saroknyi séta. Keletibõl 7-es busz és Blahán átszállsz a 4/6-os villamosra. Délibõl M2 Astoriáig, ott átszállsz a 9-es buszra és elmész vele a Szentkirályi utcáig. Onnan pár lépés a Klinika bejárata. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm hogy segítettél! Nagyon kedves vagy!
Nagyon szívesen! :)

Ha kiveszek egy szobát Pesten, a tulaj meg fogja engedni, hogy bejelentsem magam oda?

muszáj hogy legyen pesti tartózkodási helyem, a melóm miatt...

Legjobb válasz: tulajtól függ, mielõtt kivennéd, ezt tisztázd vele feltétlenül, nehogy késõbb érjen meglepetés

tulajtól függ, mielõtt kivennéd, ezt tisztázd vele feltétlenül, nehogy késõbb érjen meglepetés
semmi hátránya nincs belõle, ha te ott tartózkodási helyet létesítesz...sõt törvényi kötelezettséged 3 munkanapon belül bejelenteni de a munkahelyednek tök mindegy van-e ottani tartózkodási helyed, nekik azt kell tudni, hogy hol lehet elérni
A kérdező hozzászólása: ez egy olyan munkahely ahol ez létfontosságú! én se tudom minek ilyen fontos nekik, de kell...
Akkor még mielõtt kimész megnézni egy lakást, kérdezd meg, hogy ha úgy adódik, bejelentheted-e így oda magad, mert a munkahelyed miatt muszáj. Ahol nem hajlandó erre a tulaj, azt ne is menj el megnézni.
miért létfontosságú, semmi köze hozzá, a törvény nem kötelez rá, hogy oda jelentkezz be, ahol a munkahelyed kéri... 1 a törvény arra kötelez, hogy a tartózkodási helyed bejelentsd a hatóságok felé 2 a munkahelyed felé meg köteles vagy bejelenteni, hogy hol érhetnek el bármennyire is paradoxon így a kettõ együtt, de tényleg nem kötelezhetnek rá, hogy pesti munkahely esetén pesti lakóhelyed legyen
A kérdező hozzászólása: köszi, de nem akarok velük összeveszni ezen, ha már felvettek:)
Azért fontos a munkahelynek, mert akkor kötelesek lennének az állandó lakcím és a munkahely közötti távolság miatt költségtérítés fizetésére. Nyilván ezért akarják, hogy bejelentkezz. A kérdésre válaszolva, van ahol megengedik, de nem minden tulaj ilyen megértõ. Mindenképpen elõre tisztázni kell a fõbérlõvel.
ezt honnan veszitek? egyáltalán nem köteles a munkáltató útiköltségterítést fizetni, csak fizetHET

Egy decemberi előadáson a Pesti Színházban hogyan tudom megnézni, hogy melyik nap melyik szereposztással megy az adott darab?

Mert mostanában kéne jegyet foglalni, mert már kevés van, viszont fontos lenne, hogy benne legyen a kedvenc színészem...
Bélának.
nem is, mert õ a Feri.
úgy hívják, hogy Ragyás Tóni
Szerintem õt kérdezd meg, hogy hogy hívják.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!