Találatok a következő kifejezésre: Pelenkát vinni a kórházba (13 db)

Kell vinni a kórházba pelenkát a babának?

Legjobb válasz: Elviekben természetesen ott adnak neki, de ha gondolod, te is vihetsz be a pelenkázáshoz. Attól is függ, mennyire bababarát a kórház. Ha pl. végig veled lesz, akkor jobb, ha viszel, nem pedig rohangálsz majd a nõvérekhez, hogy elfogyott a pelus.

Elviekben természetesen ott adnak neki, de ha gondolod, te is vihetsz be a pelenkázáshoz. Attól is függ, mennyire bababarát a kórház. Ha pl. végig veled lesz, akkor jobb, ha viszel, nem pedig rohangálsz majd a nõvérekhez, hogy elfogyott a pelus.
Teljesen kórházfüggõ, hogy kell-e vinni. Valahol adnak, valahol csak elviekben. Ahol én fogok szülni ott pl. elvileg van, de ki szokott fogyni és nem mindig tudják gyorsan feltölteni a készletet. A kórház szülészetén, az orvostól vagy a védõnõtõl tudsz pontos információhoz jutni csak szerintem.
Szerintem jobb ha viszel, és vigyél popsitörlõ kendõt is. Nekünk pelusból adtak naponta kb 3 -4 db-ot, de törlõkendõt nem (csak, ha odavittem pelenkázni a babát a csecsemõsnõvérhez).
Szia. Nekem szólt a védõnõ, hogy vigyek egy csomag pelenkát, mert a kórházban nem adnak (röhej), sõt, mindenféle más kozmetikumot! Csak azt nem tudom, mi a francnak vonnak a férjem fizetésébõl havonta 50-60 ezer TB-t, plusz amit még én fizetek... Van kis csomagos is, huszonvalahány darabos, nem árt, ha azt viszel, nehogy meglepetés érjen.
Ahol én szültem ott kellett vinni pelust, meg textilpelust is a büfiztetéshez, mert ott az az alapelv ha bennt van a baba az újszülöttön a kórház pelenkázza, ha kinnt van az anyukánál akkor anyuka. A kenõcsöt hintõport, kistakaróját, lázmérõjét kiadták a babával de a pelust nekünk kellett bevinni.
Szi, én Orosházán szülten. A baba nincs kint veled, mégis a szülsé után reggel már jöttek, hogy miét nem dtam még le pelenkát a gyerekne, mertõk nem adnak.
Kórház függõ, hogy kell-e bevinni. Nálam volt pár darab a kórházban, és nem bántam meg. Elviekben õk adtak, csak éppen volt olyan, hogy elfogyott.Általában õk reggelente adják a "fejadagot", van hogy elég, van hogy nem. És ha nem akarsz kuncsorogni, akkor jó ha kéznél van nálad pár darab.
betétet és pelenkát is neked kell vinned!
Kórház válogatja. Székesfehérváron betét vinni kell. de a szülõszobán adnak. pelenkát adnak a picinek
Egészségügyi betétrõl természetesen nekünk kellett gondoskodni, azt nem adtak, viszont összesen egy darab eldobható pelust kellett vinni a hazaadáshoz, a kórházi napokon ellátták pelenkával az újszülötteket.
Szia Betétet nem adnak Nálunk nem kellet vinni pelenkát
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Nálunk szülés után kapsz 1 db betétet, pelust végig adnak.
Pesten az Istvánban adnak mind a kettõt... Kérdezz utána a szülészeten, hogy nálatok mi a szokás...
2. Nõi Klinika: mindkettõt vinni kell. Pelust ugyan adnak a babára, de cserébe adnod kell helyette. Eü betét: Tena incontinence, nekem 5 napig kellett, az alatt kb 30 fogyott, de szerintem nekem nem volt erõs vérzés, ja és császáros voltam, az más.

A szt János kórházba kell vinni a babának pólyát vagy azt adnak ott? Ezen kívül nekem kell vinnem a pelenkát vagy azt is adnak?

Legjobb válasz: Pelenkat kell vinni. Polyat, ha szeretnel, vigyel, ott nem polyazzak a babakat, kis bodyt meg rugit adnak rajuk, de a ruhacskak eleg viseltesek, bar termeszetesen patyolattisztak. En viszek ruhacskakat is.

Pelenkat kell vinni. Polyat, ha szeretnel, vigyel, ott nem polyazzak a babakat, kis bodyt meg rugit adnak rajuk, de a ruhacskak eleg viseltesek, bar termeszetesen patyolattisztak. En viszek ruhacskakat is.

A kórházba szülésre hány db eldobható bugyit kell vinni, és tena betétet, textil pelenkát, eldobható pelenkát, és popsitörlőt? Mennyit vigyek, nehogy kevés legyen.

Kismama melltartót és szoptató melltartót is vittetek, mennyit?

Legjobb válasz: Vedd alapul a benn töltött napok számát. pl. ha 3 napig leszel benn, akkor - bugyi 6 db (átázol, napjában többször tusolsz, meleg van, izzadsz) - hálóing/pizsama/benti ruha 3-4 db (én a koszost hazaküldtem, a férjem rögtön mosógépbe dobott mindent, ha kellett tudott hozni) - ne csak Tena betéttel készülj, pl. császárosként nekem már második nap elég volt az éjszakai betét is, nem vittem be, behozattam. 10 db mindenképp kell, ha több kell hozatsz be. - textilpelus 3 db. - eldobható pelus, minden napra 6 db-ot számolj (majdnem egy csomag elmegy, ha újszülött méretet veszel, mert azok kis kiszerelésûek). - popsitörlõ, 1 csomag. - melltartó 2-3 db. Melltartóbetétet is vihetsz pár darabot, hátha mázlista vagy és a sok tej miatt kelleni fog már a kórházban. :)

Vedd alapul a benn töltött napok számát. pl. ha 3 napig leszel benn, akkor - bugyi 6 db (átázol, napjában többször tusolsz, meleg van, izzadsz) - hálóing/pizsama/benti ruha 3-4 db (én a koszost hazaküldtem, a férjem rögtön mosógépbe dobott mindent, ha kellett tudott hozni) - ne csak Tena betéttel készülj, pl. császárosként nekem már második nap elég volt az éjszakai betét is, nem vittem be, behozattam. 10 db mindenképp kell, ha több kell hozatsz be. - textilpelus 3 db. - eldobható pelus, minden napra 6 db-ot számolj (majdnem egy csomag elmegy, ha újszülött méretet veszel, mert azok kis kiszerelésûek). - popsitörlõ, 1 csomag. - melltartó 2-3 db. Melltartóbetétet is vihetsz pár darabot, hátha mázlista vagy és a sok tej miatt kelleni fog már a kórházban. :)
A kórházban ahol dolgozok ezeket a dolgokat mi adjuk a kismamáknak, amennyi csak kell. Furcsa hogy lassan már akár vizet is magának mell vinnie az embernek...
A kérdező hozzászólása: köszi szépen! akkor majd lesz csomagom :) kell jó nagy bõrönd :) . 2.válaszoló. Hát jó nekik hogy nem kell vigyenek sok mindent , nekünk ezeket mind vinni kell, mondta a szülésznõ. Melyik kórházba van ilyen kényelem? :-)
Huh...kettes, erre én is kíváncsi vagyok. Hol van ilyen szupi hely? A fiam születésénél csak babaruha nem kellett, de most már saját ruhát kell vinni a bébiknek. Mindent nekünk kellett vinni a budipapírtól kezdve a kézmosó szappanig. Csak az ágynemû volt kórházi...
Ealing Hospital :)
A kérdező hozzászólása: ez vicces :-) Nem is itt van Mo.on :-) gondoltam :) azért olyan messze nem megyek el szülni :)
Minden kórházban más a protokoll. Nálunk ez kell: http://www.szentjanosszuleszet.hu/mit_vigyek.html A férjed úgyis bemegy, tehát tud vinni pótlást mindenbõl. Én minden napra vittem 1 tiszta hálóinget, 1 tiszta melltartót (baromira megizzadsz, ha belövell a tej, lesz egy hülye szaga is) naponta legalább 3-4-5 betét/bugyi/pelenkabugyi, amit szeretsz. Eltérõ, ki mennyire vérzik. Eldobható pelus napi 5 legalább, eleinte sokat kakálnak, popsitörlõ 1 csomag. 37+6 h km
Hát kedves utolsó, így is kevés az orvos meg a nõvér, úgyhogy inkább ne küldjük õket börtönbe. A másik meg, hogy olyan kevés fizetésért dolgoznak, hogyha nem lenne hálapénz, egy sem maradna itthon. Amúgy mellékesen megjegyezném, hogy más országokban a terhesgondozás messze nem ilyen alapos, több helyrõl hallottam, hogy legfeljebb 2 Uh van, és orvos se látja többször a kismamákat. Minden külföldön élõ panaszkodik, és rengeteg kérdést tesznek fel itt a gyakorin, mert ott kint nem kapnak válaszokat. Szóval nem biztos, hogy ez annyira rossz....
Ealing Hospital szuleszetehez volt szerencsem harom evvel ezelott... Egy remalom volt. A Labour Ward es a Maternity Ward egyarant. De valoban, eldobhato bugyit es oriasbetetet adtak...

Újszülöttnek pelenka - mennyit és milyen méretűt érdemes elsőre bevásárolni, ha a kórházba is nekem kell vinni a pelenkát és az első napokra, otthonra is bevásárolnék előtte?

Ti hogyan számítottátok ki, hogy hogyan éri meg?

Legjobb válasz: Ne vegyél elõre sok pelenkát, mert nem tudhatod, hogy mekkora kell és milyen márka. Egy csomag 1-es méretet vegyél a kórházi napokra. 20-30 darab van benne, bõven elég lesz. A többit akkor vedd meg, ha már megszületett. Lehet, hogy nem is kell több 1-es csomag, hanem nagy babád lesz és akkor 2-es méret kell. Sok babának érzékeny a bõre a pelusokra, kinek a libero válik be, kinek a pampers, stb. Nem érdemes elõre betankolni, mert könnyen a nyakadon maradhat a pelus. Remélem tudtam segíteni.

Ne vegyél elõre sok pelenkát, mert nem tudhatod, hogy mekkora kell és milyen márka. Egy csomag 1-es méretet vegyél a kórházi napokra. 20-30 darab van benne, bõven elég lesz. A többit akkor vedd meg, ha már megszületett. Lehet, hogy nem is kell több 1-es csomag, hanem nagy babád lesz és akkor 2-es méret kell. Sok babának érzékeny a bõre a pelusokra, kinek a libero válik be, kinek a pampers, stb. Nem érdemes elõre betankolni, mert könnyen a nyakadon maradhat a pelus. Remélem tudtam segíteni.
Elsõvel teljesen egyet értek. Annyival egészíteném ki, hogy az 1-es méretet Newborn-nak hívják. Illetve érdemes a vége felé a súlybecslést figyelni, és ha 3, 5 vagy akár 4 kilót becsülnek, akkor vegyél egy 2-es (mini) csomagot is. Utóbbi 3-6 kilós babára jó, elõzõ pedig 2-5 kilósra. Nekem elsõ babával, aki 2850-el született, még otthon is hetekig elég volt az újszülött méret, másodikkal, aki 3660-al született, már azt az egy csomagot is kínlódás volt elhasználni, mert kifolyt állandóan a pisi... Ha veszel egy csomag egyel nagyobbat, abból meg baj nem lehet, mert ahogy nõ, úgyis kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Súlybecslést csak a 36 hetes ultrahangon mondanak, nem? Vagy utána is van még olyan vizsgálat, ahol tippelnek a születési súlyra? (Mármint ami után még tuti van idõ pelenkát venni...) Egyébként melyik newborn márkát ajánlanátok?
Az, hogy mekkora babát jósolnak az ultrahangon, marhára nem mérvadó, ne erre alapozd a pelenkavásárlást. Újszülött méretû pelusból a kórházba tényleg elég egy csomag és otthonra sem vásárolnék be túlzottan, mert nagyon hamar kinövi. Pl. amikor már 4kg volt a babám kicsi volt neki az a pelus, ami 5kg-ig jó, de ezt majd úgyis kitapasztalod te is. Mi a látogatóktól is kaptunk pelust, nem is keveset és volt, amit már ki se bontottunk, mert kicsi volt. Szóval arra is számíts, hogy kapni is fogsz, max. 1 kicsi csomagot vennék és 1 nagyobbat kezdésnek, aztán majd meglátjátok mekkora méret kell.
A súlybecslést megközelítõleg értettem, persze vannak eltérések, de azért azt általában bejön, hogy ha óriásbébit jósolnak, akkor azért alacsony súllyal nem fog születni és fordítva... :o) Nekem pl. 36. héten mondtak 3800 grammot és 38-on lett 3660, tehát azt lehetett tudni, hogy nem lesz 2, 5 kilós babám...
Mi például elég sokáig használtuk a newborn pelust(Liberót). A kórházban 2-es méretet adtak, ott is Liberot, elég nagy volt rá. (2950 grammal, 51 cm-rel született a lányom). Próbáltuk még a Huggiest, az nem igazán jött be, így azóta is a Liberonál maradtunk. Szóval nem vásároltunk be elõre x csomaggal, de jó pár hétig a kezdõ méretet használtuk.

Nyíregyházi Kismamik! Október 1 után aki szül, tényleg vinnie kell pelenkát, popsitörlőt, mert annyira nincs már pénz a kórháznak? Akkor is ha nem baba-mama vagy VIP szobát választ valaki? Vagy ez csak egy rémhír?

Legjobb válasz: Pont a héten kérdeztem errõl a védõnõt, aki elég tájékozatlannak tûnt. Nem tudott semmi infót, szerinte nem kell semmit vinni, mindent adnak. Ha tényleg kell vinni valamit, legfeljebb behozatjuk a családdal. Mikorra vagy kiírva? Én okt. 24-re.

Pont a héten kérdeztem errõl a védõnõt, aki elég tájékozatlannak tûnt. Nem tudott semmi infót, szerinte nem kell semmit vinni, mindent adnak. Ha tényleg kell vinni valamit, legfeljebb behozatjuk a családdal. Mikorra vagy kiírva? Én okt. 24-re.
A kérdező hozzászólása: Én "mázlista" vagyok, mert október 1-re!:-) Na majd elválik, mi lesz. Mindenesetre csütörtökön megyek NST-re, rákérdezek. Majd írok, hogy mit tudtam meg! Neked van dokid? Szülésznõt fogadsz?
Sziasztok!Én október 19-re vagyok kiírva.Pár hete (azt hiszem 2)voltunk tanfolyamon, ott azt mondta a védõnõ és a gyermekorvos, hogy mindent adnak, csak popsitörlõt kell vinni, mert az nincs.Nem tudom, hogy azóta mi változhatott, de majd én is rákérdezek a védõnõmtõl, és a dokimtól!Remélem tudtam segíteni.
szia! Csak popsitörlõt kell vinni! Mást adnak.

A Baros utcai korházba mit kell vinni a babának eesetleg ruhát vagy pelenkát vagy valami hasonlót?

Legjobb válasz: Szia! Adnak kórházi kisinget a babákra, a pólya alá, de én inkább vittem sajátot és azt adtam rá, pelussal nem találkoztam, azt jó, hogy vittem. Este mikor fürdetni vitték a piciket kérdeztem adjak-e pelust, azt mondták, ha van akkor megköszönik. Én adtam. Popsitörlõ, alkohol, hintõpor, vattapamacs, tehát, ami pelenkázáshoz és köldökápoláshoz kellett, az mind volt.

Szia! Adnak kórházi kisinget a babákra, a pólya alá, de én inkább vittem sajátot és azt adtam rá, pelussal nem találkoztam, azt jó, hogy vittem. Este mikor fürdetni vitték a piciket kérdeztem adjak-e pelust, azt mondták, ha van akkor megköszönik. Én adtam. Popsitörlõ, alkohol, hintõpor, vattapamacs, tehát, ami pelenkázáshoz és köldökápoláshoz kellett, az mind volt.

Pelenkát vinni kell a kórházba?

Legjobb válasz: Nálunk nem kellett. Csak a hazavitelhez azt az 1-t amit ráadtak.

Nálunk nem kellett. Csak a hazavitelhez azt az 1-t amit ráadtak.
Mi csak három darabot kaptunk. Ez kevés volt, így nekünk kellett. Én a gyõri kórházba szültem.
Budapesten születem, kaptunk napi 3 pelust, ez kevés volt, vittünk sajátot is.
Bp-en szültem. Napi 3 pelust adtak. Az nem elég. Jobb ha viszel tartalékba.
Pécsen szültem, napi 2 volt az adag, de szerintem az a legjobb, ha a választott kórházban felkeresed a gyermekágyas osztályt (vagy felhívod õket telefonon) és megkérdezed, mi az, amit be kell vinned.
Én Vácon szültem és napi 5 pelust kapnak a babák, nem kellett bevinnem.
Én vittem magammal, mert mondták, hogy a kórházi nem jó minõségü.De nem kellett egy sem, mert amit ott kaptunk az elég volt és teljesen jó is.Sopronban szûltem.

Hány darab pelenkát kell vinni kib. a gyereknek a kórházba amikor megszületik. Vegyünk alapból 3-5bent tartózkodási napot?

Legjobb válasz: napi max 2-3 fogyott el, mert a születése utáni napokban még alig eszik, alig ürít a baba szerintem elég kb 10 db-ot bevinni, ha netán kell még, akkor bevisz neked valaki

napi max 2-3 fogyott el, mert a születése utáni napokban még alig eszik, alig ürít a baba szerintem elég kb 10 db-ot bevinni, ha netán kell még, akkor bevisz neked valaki
biztos, hogy kell bevinni? nekünk adott a kórház
Ha jól emlékszem napi 3mat kaptunk az Istvánban. Az én lányomnak nem volt elég. Ha nem kapsz a kórházban, akkor napi 5öt számolj, ha kapsz, akkor meg 2 elég. Azért, ha belegondolunk, reggel tuti tisztát adsz rá, napközben legalább egyszer cseréled és fürdéskor is tisztát adsz rá, plusz mi van, ha kakil? Ez már 4 pelus.
A kérdező hozzászólása: jánosba megyünk és rajta van a listán, hogy pelenka is kell
Nálunk a kórházban napi 5-öt adtak, de még az is sok volt, el sem használtuk (bár a tejem alig indult be, így kaka sem volt - az elsõt leszámítva - csak a 4. napon. Sajátot nem használtunk el egyet sem.
Én 25-öt vittem be, és kevés lett. 6 napig voltunk bent.
Jánosban nem adnak pelust (ott szültem). Elég napi 3 pelenka.
Napi 3-at kaptunk és fûrdetésnél és adtak rá, a többit ki kellett egészíteni. Nekem ûrített rendesen, sokx kellett cserélni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!