Találatok a következő kifejezésre: Pelenkát, ruhát a babának a (9 db)

A Szent István Kórházban mit kell a babának bevinni a kis ruhákon kívül? Pelenkát, popsitörlőt adnak, vagy azt is vinni kell?

Legjobb válasz: Napi 3 pelenkát adnak, szóval azt is vigyél, meg popsitörlõt, krémet. Saját babaruhákat. Elõkét is rakj be, lehet, hogy bukni fog. Fürdetéshez saját törölközõ, utána kis sapi is kellhet. A köldökcsonkhoz most, második babámnál fogok bevinni hintõport, alkoholt, gézlapot. Elsõnél volt szobánként, ahogy popsikrémm is, de aztán egyik nap valami ellenõrzés miatt összeszedték.

Napi 3 pelenkát adnak, szóval azt is vigyél, meg popsitörlõt, krémet. Saját babaruhákat. Elõkét is rakj be, lehet, hogy bukni fog. Fürdetéshez saját törölközõ, utána kis sapi is kellhet. A köldökcsonkhoz most, második babámnál fogok bevinni hintõport, alkoholt, gézlapot. Elsõnél volt szobánként, ahogy popsikrémm is, de aztán egyik nap valami ellenõrzés miatt összeszedték.
Ami minden szobában van, az a popsikrém, gézlap, alkohol, és 4db pelust adnak minden nap. A többit nked kell vinni: popsitörlõ, pelenkázó alátét, törölközõ, meg ami még eszedbe jut. Ja és ha ebben a melegben mész szülni, akkor ventillátort is vigyél, mert baromi meleg van bent. 6 hete szültem ott
Csatlakozom moira-hoz.Én 2x szültem ott, és mindkét alkalommal így volt!Könnyû szülést.
15.11-es vagyok:textilpelenka is jól jöhet.
Igen, én 3 hónapja szültem ott! Takaró! Fülbevalót, ha akarsz szuratni (3000 Ft). Bimbóvédõ (szilikon), ha nagyon kisebesítene a szoptatás (nekem kellett volna, már nagyon szenvedtem). Szopipárnát, mellszívót adnak a szopi tanító szobában, sterilizálni segítenek a nõvérek

A Bajzsy-Zsilinszky kórházban fogok szülni, kell a babának vinni ruhát, pelenkát? Vagy adnak?

Legjobb válasz: Iden augusztusban szultem a Bajcsy-ban, amit kertek: - eldobhato pelenka (mindig legyen a baba mellett 3-4 db) - textilpelenka (par db) - kiskesztyu - zokni - cumisuveg Ruhat adnak a babara, azt nem kell vinni. Amig a fenti cuccokat nem viszi be neked valaki hozzatartozo, addig termeszetesen a fentieket is adjak! Konnyu szulest kivanok neked! :)

Iden augusztusban szultem a Bajcsy-ban, amit kertek: - eldobhato pelenka (mindig legyen a baba mellett 3-4 db) - textilpelenka (par db) - kiskesztyu - zokni - cumisuveg Ruhat adnak a babara, azt nem kell vinni. Amig a fenti cuccokat nem viszi be neked valaki hozzatartozo, addig termeszetesen a fentieket is adjak! Konnyu szulest kivanok neked! :)
Ruhát adnak, de pelenkát vigyél, mert van csecsemõs, aki kér. Persze van olyan, amikor ráadnak sajátot, de van, hogy kérnek. Inkább vigyél. Ruhát csak olyat vigyél legfeljebb, amiben hazahozod, mert ha saját ruhát viszel, lehet nem látod viszont:) (nem direkt, de egy helyre gyûjtik a szennyest, és küldik mosni, ki tudja, mikor ér vissza, és nem biztos, hogy eszükbe jutna figyelni)
Februárban szültem ott. Ruhát csak elmenetelre vigyél, kap a baba ruhát. Én kis kesztyüt vittem csak. Szerencsére, mert eléggé karmolászta az arcocskáját. Pelenkát vigyél, és textilpelenkákat is, mert kell a füdetéshez, valamint az orvosi vizsgálatok és egyebek alatt is ez van alatta. Be tudod majd rakni a "versenyautó" aljába, így a saját dolgaidat a saját babádhoz használják.

Anyukák, leendő anyukák! Akik interneten vesznek a babának babakocsit, kiságyat, ruhát, játékot, pelenkát, stb, linkelnétek nekem bevált oldalakat? Ahol minőségi, de jó áru dolgok vannak.

Legjobb válasz: Szia! http://www.manobabahaz.hu/- innen vettünk babakocsit, autósülést. Megnéztük a brendonban, de itt olcsóbb volt, ott kipróbáltuk, itt megvettük. Egy nap alatt kihozták, korrektek. ruhákat: www.scamp.hu- de eddig csak 4szer rendeltem innen, nagyon rendesek. Gyorsak. http://www.babavar.hu/- eddig csak kismamaruhát rendeltem tõlük, de más is van, nagyon- nagyon korrektek itt is. www.mamami.hu- itt szerzek be minden mást újonnan, használtan is. A legjobb hely. :D

Szia! http://www.manobabahaz.hu/- innen vettünk babakocsit, autósülést. Megnéztük a brendonban, de itt olcsóbb volt, ott kipróbáltuk, itt megvettük. Egy nap alatt kihozták, korrektek. ruhákat: http://www.scamp.hu- de eddig csak 4szer rendeltem innen, nagyon rendesek. Gyorsak. http://www.babavar.hu/- eddig csak kismamaruhát rendeltem tõlük, de más is van, nagyon- nagyon korrektek itt is. http://www.mamami.hu- itt szerzek be minden mást újonnan, használtan is. A legjobb hely. :D
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Szívesen. :)


Aki a budapesti István kórházban szült, mit kellett a babának bevinni? Gondolok itt arra, hogy saját ruhában volt ott baba? Vigyek pelenkát, fürdetőt? Vagy ott adnak?

Milyenek a körülmények? Császár után mennyi id?vel lehetett hazamenni, akinek az volt?

Legjobb válasz: A babának mindent vinni kell. Naponta 2-3 pelust, krémet adnak. De már a szülés után a saját ruhájába öltöztetik a babát, és popsitörlõt is vinni kell. Azért nincs gond, ha otthon marad a cucc, van nekik kincstári is a feledékenyeknek, mint én:)

A babának mindent vinni kell. Naponta 2-3 pelust, krémet adnak. De már a szülés után a saját ruhájába öltöztetik a babát, és popsitörlõt is vinni kell. Azért nincs gond, ha otthon marad a cucc, van nekik kincstári is a feledékenyeknek, mint én:)
Szia! Az elõzõ nagyjából mindent elmondott, de a szoptatást még kiegészíteném annyival, hogy ha nem indul be idõben a tejed, és szeretnéd, adnak lefejt anyatejet a kicsinek. Nem hagyják éhezni, mint sok helyen. Nekem is nagyon bejött, a másodikat is szeretném majd ott szülni, bár engem az egész napos látogatás kicsit zavart. De szülni nagyon jó ott.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok! Akkor most jön az 5. baba? Köszönöm a válaszokat, remélem minden rendben lesz.
Császárnál sajnos nem lehet benn a férjed, legalábbis 2009-ben így volt. Erre én is rákérdeztem, biztos, ami biztos. De a mûtét után ugyanott teszik rendbe a babát, ahol a többieket, és ott már Õ is ott lehet, sõt meg is foghatja. A szoptatás miatt ne aggódj. Tényleg nem adnak semmit a babának, de hidd el, nincs is rá szüksége, amíg beindul a tejed. Ezt nyugodt szívvel merem neked mondani, 4 gyereket szültem, és sosem volt ebbõl probléma, pedig sem a MÁV-ban, sem az Istvánban nem adtak nekik pótlást.
A kérdező hozzászólása: Nekem császármetszés lesz ez biztos egészségügyi okok miatt.Majd megkérdezem bent lehet e apa, nagyon szeretném. Mi 200 km-re lakunk. Már fel kell mennem elõtte 1 héttel, látogatóm nem lesz csak a férjem, ha soron kívül feljön. Már nagyon várom, hogy túl legyek rajta. Félek a szoptatástól is azt hallottam, hogy nem adnak neki semmit várják, hogy legyen tejem. Ebben van tapasztalatod?
Az apukás kérdésekben is nagyon lazák. Végig benn volt a férjem, sõt azért sem szólnak, ha több kísérõ van veled. Egyszemélyesek a szülõszobák, van alternatív is labdával káddal, bordásfallal, szülõszékkel, franciaággyal. De a sima szoba is klassz, fenyõkomód, karosszék, labda van mindegyikben. Képzeld, madeira függöny van az ablakokon. Nagyon normálisak voltak velünk: egy nappal eltolódott az indítás, és mivel messzirõl jöttünk, megengedték, hogy a férjemmel az alternatív szobában aludjunk együtt.
A kérdező hozzászólása: Programozott szülés lesz így kb március 10. Majd felhívom õket, de jó olyanoktól infót kapni akik már tapasztaltak. A látogatást persze megkérdem csak gondoltam hátha tudja valaki. Nálunk a férjem még a terhesgondozásra sem jöhet be velem annyira szigorúan veszik, pedig alig bírok menni.
2009 nyarán szültem ott, és ha minden jól megy idén nyáron is ott fogok. Én is messze lakom, jó 110 km-re, de nálunk császároztak volna, ott pedig ez szóba sem került. A látogatási tilalomról nem tudok semmit, hívd fel Õket telefonon. Mikorra vagy kiírva?
A kérdező hozzászólása: Mikor szültél? Házassági anyakönyvi kivonatban elfogadják az eredetit (2005-ös). Szerinted most ott is látogatási tilalom van az influenza miatt?
A kérdező hozzászólása: Köszi, messze lakom, úgy izgulok, hogy minden rendben legyen, vigyek mindent ami kell, de jó, hogy van kincstári.:)
Bocsi, rányomtam az entert. A körülmények: kicsit zsúfolt, és mivel a szobákban reggeltõl estig szabad a látogatás, elég nagy a zsivaj. Én imádtam, ahogyan azt is, hogy a baba folyamatosan velem lehetett, már elsõ éjszakára sem vittél el. Nincs is rá helyük. A fürdõ kulturált, nekem valahogy még azt is sikerült kifognom, hogy mindig egyedül tussoltam. Pedig naponta 3-szor is mentem, mert július volt. A császárosokat nem tudom, mikor engedik haza, én normálban szültem, 48 órásan már kinn voltunk. A személyzet kedves, segítõkész, bár általában erõsen el vannak havazva. De ha valakinek segítség kell a szoptatáshoz, mindig segítenek. Összességében nagyon szerettem ott szülni. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Örülök, hogy nem hagyják éhezni. Lehet ott is látogatási tilalom lesz, nálunk az van, senkit nem engednek be, de lehet az István az más.

A Baros utcai korházba mit kell vinni a babának eesetleg ruhát vagy pelenkát vagy valami hasonlót?

Legjobb válasz: Szia! Adnak kórházi kisinget a babákra, a pólya alá, de én inkább vittem sajátot és azt adtam rá, pelussal nem találkoztam, azt jó, hogy vittem. Este mikor fürdetni vitték a piciket kérdeztem adjak-e pelust, azt mondták, ha van akkor megköszönik. Én adtam. Popsitörlõ, alkohol, hintõpor, vattapamacs, tehát, ami pelenkázáshoz és köldökápoláshoz kellett, az mind volt.

Szia! Adnak kórházi kisinget a babákra, a pólya alá, de én inkább vittem sajátot és azt adtam rá, pelussal nem találkoztam, azt jó, hogy vittem. Este mikor fürdetni vitték a piciket kérdeztem adjak-e pelust, azt mondták, ha van akkor megköszönik. Én adtam. Popsitörlõ, alkohol, hintõpor, vattapamacs, tehát, ami pelenkázáshoz és köldökápoláshoz kellett, az mind volt.
szia! Csak popsitörlõt kell vinni! Mást adnak.

Setahoz visztek magatokkal pelenkat, torlokendot, egy valtas ruhat, enni-innivalot a babanak?

Legjobb válasz: nem, de a fiam 22 hónapos. bár sétához mindig csak teát vittem.

nem, de a fiam 22 hónapos. bár sétához mindig csak teát vittem.
Keveset evõ, hányós fiam van, ezért még a boltba is viszek túlélõ felszerelést(mind, amit leírtál).Inkább cipelem, mint hogy gond legyen.
Én a pelenkázó táskát viszem magammal mindenhová, ami a babakocsihoz volt. Ebben mindig van pelus, törlõkendõ, krém, zsepi, víz, kölesgolyó vagy babakeksz, meg üveges bébi kaja is, általában amit nem kell melegíteni. Bár még sosem pelenkáztam parkban, de etetni már etettem padon. Ezek mindig legyenek nálad és akkor baj nem érhet. ja és esõvédõ is mindig van nálunk.
Én pelenkát, popsitörlõt, innivalót mindig viszek magammal ha sétálni megyünk, bár eddig csak az innivaló kellett. Egy éves a kislányom.
Csak teát, de nem szoktunk messzire menni. Ha tudom, hogy eltart a séta több, mint 2 órát, akkor viszek mindent, de ez csak akkor van, ha valakihez látogatóba megyünk. 8 hónapos.
Ilyen felszerelessel csak akkor indulok el ha valakihez megyunk vendegsegbe, setahoz csak innivalot viszek es zse bkendot.
Attól függ mekkora, és milyen a séta hossza. Mert pl a nagyobb (2-3óra) sétához vittem amit leírtál, mondjuk fél éves koráig, utána már csak teát, zsepit.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat! Csak azert kerdeztem, mert egy ismeros szerint ezeket a dolgokat egy 10 perces setahoz is vinnem kene magammal. Ezt akkor mondta amikor par hetes volt a kisfiam.Most 9 honapos es epp osszefutottam vele a napokba es megjegyezte:"latom nem hallgattal ram".Termeszetesen hosszabb idore viszek magammal mindent de egy sima setahoz csak teat es zsebkendot.

Milyen dolgokat csomagoljak be a babámnak szülés utánra? Hány darab kis ruha kell neki? Mindenféleképpen pólyában adják ki? És a pelenkát, popsikrémet stb nekem kell bevinnem?

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Hosszú ujjú bodi, rugdalózó, eldobható pelenka, textil pelenka (az arcát betakarni, mikor kiviszitek), overál, meleg takaró, hordozó vagy mózeskosár. Nem kell a pólya, mert az nem köthetõ be a hordozóba.

Hosszú ujjú bodi, rugdalózó, eldobható pelenka, textil pelenka (az arcát betakarni, mikor kiviszitek), overál, meleg takaró, hordozó vagy mózeskosár. Nem kell a pólya, mert az nem köthetõ be a hordozóba.
Elfelejtettem a sapkát: egy pamut és egy meleg sapi is kell!
Szia! Ez szülészetenként változó. Nálunk nem kell vinni semmit a babának, esetleg néhány pelenkát, mert azt korlátozott számban adnak. Azon kívül csak azt a ruhát, amiben hazahozzuk. Abban adják ki, amit viszel! Mi viszünk pólyát, de a legtöbben autósülésbe teszik az újszülöttet, így overál kell neki. Tehát ottanra nemigen kell semmi, hazahozni viszont minden: pelus, body vagy kising, rugdalózó, sapi, overál vagy pólya, pléd és textilpelus.
1. vagyok, bocsi félreértettem a kérdést. Én azt írtam, amiben hazaviheted. Hogy az ottlétre kell-e bármi is, azt a védõnõ vagy a szülésznõ tudja megmondani esetleg a doki.
Nekem szóltak, hogy vigyek magammal mindent mert nem tudnak biztosítani, ez a fehérvári kórházban van.
Kórházanként változik, általában ruha csak hazamenõs kell, sapit érdemes vinni, takarót szoktak adni, textilpelust büfihez is, de abból nem árt, ha van pluszban, a pelenkázós cuccokat (popótörlõ, pelenka, popsikrém, és egy csomag pelenkázó eldobható alátét) vinni szokás, ha rooming-in van, akkor különösen.
Nálunk mindent (ruhát, popsikrémet is) a kórház adott, pelust is annyit, amennyire szükség volt. De mivel ez kórházanként változik, a legjobb olyanoktól érdeklõdni, akik a helyi viszonyokat ismerik. Hol fogsz szülni?
Én még nem szültem, csak hamarosan fogok, és megkérdeztem a védõnénimet, hogy a "mi kórházunkba" mit kell vinni. Csak napi 3 pelust adnak, az meg valószínû kevés lesz, és vinni kell popsitörlõt és popsikrémet is. Nekünk "csak" ezt a 3 dolgot kell majd bevinni, rucit adnak rá.
Van, ahol adnak popsikrémet és mindent mást is, ami kell. Ruhát pedig szinte mindenhol. De kérdezz rá ott, ahol szülni fogsz, vagy a védõnõtõl, mert változó! Nekem pl. nem kell semmit vinnem a babának, csak a hazahozós ruhát -Miskolc.
A kérdező hozzászólása: De ha nem abban a ruhában van, amit én viszek be neki, akkor miben? Egyenrugi:) ? És amikor tisztába teszik, teszem, akkor oda csak kell popsikrém, hintõpor stb nem? Nálatok hogy volt a kórházi pelenkázás? Köszönöm az eddigi válaszokat, zöld ujjacskát kapott mindenki:) !
Elõzõnek: A kórházból így adták ki az enyémet is... Bocs az Off-ért!
A baba arcát sosem szabad letakarni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, biztos ami biztos, a babának is készítek csomagot. Mindenkinek nagyon békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok:) !

Pelenkát, ruhát adnak a babának a kórházban?

Legjobb válasz: Attól függ hol,pl a szt.Imrében adnak rucit csak a hazahozós kell,pelust is pár dbot,de a Szt.Istvánban meg nem azt hallottam.ezt érdeklõdd meg ott ahol szülni fogsz az a legtutibb,de pelust vigyél mert amennyit adnak annyi nem elég úgy sem

Attól függ hol, pl a szt.Imrében adnak rucit csak a hazahozós kell, pelust is pár dbot, de a Szt.Istvánban meg nem azt hallottam.ezt érdeklõdd meg ott ahol szülni fogsz az a legtutibb, de pelust vigyél mert amennyit adnak annyi nem elég úgy sem
A kérdező hozzászólása: Ja igen, az lemaradt hogy a Dél Pestiben fogok szülni!
Kórháza válogatja, de az tuti, hogy én inkább magam vinnék a babának cuccot, nem foglal olyan nagy helyet a táskában és legalább a sajátot használja.
Nekem ruhát adtak, de pelust popsitörlõt csak korlátozott számban. Viszont a lelkes babalátogatókkal még mindig mindent bevitethetsz amire úgy érzed szükségetek van és lemaradt!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!