Találatok a következő kifejezésre: Pelenkát, ruhát a (14 db)

Vácon még mindig az a szokás hogy szülés után adnak betétet az anyukáknak vagy már vinni kell? Ha kell, akkor milyet érdemes? A pelenkát és a ruhát is ők adják még ott a gyerkőcnek vagy azt is vinni kell?

Legjobb válasz: Általában majd mindenhol adnak v. tesznek ki de vihetsz is. én is vittem a biztonság kedvéért és jól tettem mert a kórháziról lepattant a vér nem szivta rendesen mert müszálas volt a felülete. én Tenát vettem a gyógyszertárban lehetett venni db-onként. 10 db.-ot vittem és nagyon bevállt. vettem hozzá hálós bugyit is 230,- volt darabja ebbõl kettõt vettem hogy ha véletlenül véres lehessen mosni. nagyon könnyen megszárad és kényelmes. mivel nem vagyok váci a kérdésed második felére nem tudok válaszolni mert nem ismerem az ottani viszonyokat de annyit azért tudok irni hogy textil pelenkát 3-4 db-ot a szoptatáshoz és a büfiztetéshez érdemes vinni. ezt szülés elött mosd ki és vasald ki.

Általában majd mindenhol adnak v. tesznek ki de vihetsz is. én is vittem a biztonság kedvéért és jól tettem mert a kórháziról lepattant a vér nem szivta rendesen mert müszálas volt a felülete. én Tenát vettem a gyógyszertárban lehetett venni db-onként. 10 db.-ot vittem és nagyon bevállt. vettem hozzá hálós bugyit is 230, - volt darabja ebbõl kettõt vettem hogy ha véletlenül véres lehessen mosni. nagyon könnyen megszárad és kényelmes. mivel nem vagyok váci a kérdésed második felére nem tudok válaszolni mert nem ismerem az ottani viszonyokat de annyit azért tudok irni hogy textil pelenkát 3-4 db-ot a szoptatáshoz és a büfiztetéshez érdemes vinni. ezt szülés elött mosd ki és vasald ki.
Én vittem magammal betétet.Ha veled lessz a babád akkor neked kell pelust vinni ha a csecsemõosztályon lessz akkor ott adnak neki pelust+ruhát is.
Én tavaly augusztusbanszültem Vácon, akkor még mindent adtak:anyukáknak betétet, a babának pelust, ruhát és popsitörlõt is.Gondolom azóta ez nem változott.
Én két hónapja szültem Vácon.Betétet csak a szülõszobán adnak.A babának vigyél pelust, ruhát adnak.
én tavaly szültem akkor adtam betétet minden nap egy csomaggal!de hívd fel õket!

Ha pelenkát cserélek a baba ruháit is át kell cserélni minden alkalommal?

Legjobb válasz: Ha pisis,vagy széklettel szennyezett. Ha sikerült a babának leböffenteni a ruháját,akkor is kicserélem,azonnal. Üdv:3gyermekes

Ha pisis, vagy széklettel szennyezett. Ha sikerült a babának leböffenteni a ruháját, akkor is kicserélem, azonnal. Üdv:3gyermekes
Csak ha koszos lesz. Ha tiszta, miért cserélném?
Miért kellene lecserélni?Ha pisis vagy kakis lett akkor igen...különben nem gyõznél mosni és vasalni ha minden peluscserénél átöltöztetnéd.
Már fenn említették, csak akkor kell, ha nagyon összekoszolta magát valamivel. Nem is bírnánk ruhával a sok átöltöztetést. :) Nem beszélve a mosásról, szárításról, vasalásról...
Ha az is pisis akkor igen....de miért kérdezed ez nem egyértelmü?vagy te minden pisilás után átöltözöl?
dehogy, csak ha ok van rá. ha kakis, akkor megy mosásba, ha pisis, akkor én félretettem száradni, másnap hasonló szituációban még ráadtam az ilyen "futottak már" ruhát. (én textil pelusoztam, napi 3-4 ruhacsere volt.)
én sem cserélem csak ha kakis vagy pisis lett és azért naponta kap tisztát :-)
Ha nem koszolja össze semmivel, 2 napig simán hordja ugyanazt a bodyt, nadrágot 3 napig is.
Ha nem pisis, kakis, büfis, akkor nem kell átöltöztetni. (Nem bunkóságból, de: végül is mi, felnõttek sem öltözünk át minden WC-re menetel után :) )
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! nekem nincs gyerekem és érdekelt.

Mennyi a GYED-etek? Akinek kevés az mennyi és hogyan osztjátok be, ha a férjetek minimálbért keres? Hogy lehet kevés pénzből pelenkát, ruhát, kaját stb. venni, csekket befizetni.

Legjobb válasz: Õszintén fogalmam sincs. Múltkor itt volt egy ilyen kérdés ahol így a pénzbeosztás felé kanyarodott a téma, nekem 3 kicsi gyerekem van de az hogy egy hónapban 40-50 ezer forintból kijöjjünk kaja ügyileg egyszerûen ha megfeszülök se sikerül... Nekem a gyedem most az intézkedést követõen 72 ezer lesz 80 helyett. Kapásból lejön belõle a lakáshitelünk. A férjem nem minimálbért keres szerencsére de én is igyekszem mindenen és mindenhol spórolni de ha boltban vásárolunk (heti egy nagyot szoktunk) nem jövök ki 13-15 ezer ft alatt!!! Az egy hónapban 52-60 ezer ft...(jó lehet hogy ebben nem CSAK szigorúan kaja van, van benne wc papír papírzsepi szalvéta egy csomag pelus ha épp elfogyott, vagy tusfürdõ sampon egy egy.)

Õszintén fogalmam sincs. Múltkor itt volt egy ilyen kérdés ahol így a pénzbeosztás felé kanyarodott a téma, nekem 3 kicsi gyerekem van de az hogy egy hónapban 40-50 ezer forintból kijöjjünk kaja ügyileg egyszerûen ha megfeszülök se sikerül... Nekem a gyedem most az intézkedést követõen 72 ezer lesz 80 helyett. Kapásból lejön belõle a lakáshitelünk. A férjem nem minimálbért keres szerencsére de én is igyekszem mindenen és mindenhol spórolni de ha boltban vásárolunk (heti egy nagyot szoktunk) nem jövök ki 13-15 ezer ft alatt!!! Az egy hónapban 52-60 ezer ft...(jó lehet hogy ebben nem CSAK szigorúan kaja van, van benne wc papír papírzsepi szalvéta egy csomag pelus ha épp elfogyott, vagy tusfürdõ sampon egy egy.)
Ha nincs hiteletek, akkor nagyon jól be lehet osztani. MI már hónapok óta élünk úgy, hogy befizetjük amit be kell és marad 16 ezrünk minden másra... mind ez azért, mert a tgyás kérvényemet még nem bírálták el. Nagyon szûken, de megoldható volt eddig. Üdv:3 lányos
A kérdező hozzászólása: Bizton én/mi csinálunk valamit rosszul, mert az én gyedem 51.000 Ft, a férjem minimálbért keres, közös gyermekünk 14 hónapos, de van egy gyereke a férjemnek, aki után 20.000Ft gyerektartást fizet, és persze még van hitelünk is. Szegény családomtól minden hónapban kérünk "kölcsön", de hogy mikor tudjuk megadni, fogalmam sincs. És persze mindezek mellett férjem édesanyjához kellett költöznünk, mert meghalt az apukája... Nagyon nem egyszerû.. Ezért kérdeztem, hogy mit csináltok..


Pelenkát, ruhát adnak a babának a kórházban?

Legjobb válasz: Attól függ hol,pl a szt.Imrében adnak rucit csak a hazahozós kell,pelust is pár dbot,de a Szt.Istvánban meg nem azt hallottam.ezt érdeklõdd meg ott ahol szülni fogsz az a legtutibb,de pelust vigyél mert amennyit adnak annyi nem elég úgy sem

Attól függ hol, pl a szt.Imrében adnak rucit csak a hazahozós kell, pelust is pár dbot, de a Szt.Istvánban meg nem azt hallottam.ezt érdeklõdd meg ott ahol szülni fogsz az a legtutibb, de pelust vigyél mert amennyit adnak annyi nem elég úgy sem
A kérdező hozzászólása: Ja igen, az lemaradt hogy a Dél Pestiben fogok szülni!
Kórháza válogatja, de az tuti, hogy én inkább magam vinnék a babának cuccot, nem foglal olyan nagy helyet a táskában és legalább a sajátot használja.
Nekem ruhát adtak, de pelust popsitörlõt csak korlátozott számban. Viszont a lelkes babalátogatókkal még mindig mindent bevitethetsz amire úgy érzed szükségetek van és lemaradt!

A Szent István Kórházban mit kell a babának bevinni a kis ruhákon kívül? Pelenkát, popsitörlőt adnak, vagy azt is vinni kell?

Legjobb válasz: Napi 3 pelenkát adnak, szóval azt is vigyél, meg popsitörlõt, krémet. Saját babaruhákat. Elõkét is rakj be, lehet, hogy bukni fog. Fürdetéshez saját törölközõ, utána kis sapi is kellhet. A köldökcsonkhoz most, második babámnál fogok bevinni hintõport, alkoholt, gézlapot. Elsõnél volt szobánként, ahogy popsikrémm is, de aztán egyik nap valami ellenõrzés miatt összeszedték.

Napi 3 pelenkát adnak, szóval azt is vigyél, meg popsitörlõt, krémet. Saját babaruhákat. Elõkét is rakj be, lehet, hogy bukni fog. Fürdetéshez saját törölközõ, utána kis sapi is kellhet. A köldökcsonkhoz most, második babámnál fogok bevinni hintõport, alkoholt, gézlapot. Elsõnél volt szobánként, ahogy popsikrémm is, de aztán egyik nap valami ellenõrzés miatt összeszedték.
Ami minden szobában van, az a popsikrém, gézlap, alkohol, és 4db pelust adnak minden nap. A többit nked kell vinni: popsitörlõ, pelenkázó alátét, törölközõ, meg ami még eszedbe jut. Ja és ha ebben a melegben mész szülni, akkor ventillátort is vigyél, mert baromi meleg van bent. 6 hete szültem ott
Csatlakozom moira-hoz.Én 2x szültem ott, és mindkét alkalommal így volt!Könnyû szülést.
15.11-es vagyok:textilpelenka is jól jöhet.
Igen, én 3 hónapja szültem ott! Takaró! Fülbevalót, ha akarsz szuratni (3000 Ft). Bimbóvédõ (szilikon), ha nagyon kisebesítene a szoptatás (nekem kellett volna, már nagyon szenvedtem). Szopipárnát, mellszívót adnak a szopi tanító szobában, sterilizálni segítenek a nõvérek

Anyukák, leendő anyukák! Akik interneten vesznek a babának babakocsit, kiságyat, ruhát, játékot, pelenkát, stb, linkelnétek nekem bevált oldalakat? Ahol minőségi, de jó áru dolgok vannak.

Legjobb válasz: Szia! http://www.manobabahaz.hu/- innen vettünk babakocsit, autósülést. Megnéztük a brendonban, de itt olcsóbb volt, ott kipróbáltuk, itt megvettük. Egy nap alatt kihozták, korrektek. ruhákat: www.scamp.hu- de eddig csak 4szer rendeltem innen, nagyon rendesek. Gyorsak. http://www.babavar.hu/- eddig csak kismamaruhát rendeltem tõlük, de más is van, nagyon- nagyon korrektek itt is. www.mamami.hu- itt szerzek be minden mást újonnan, használtan is. A legjobb hely. :D

Szia! http://www.manobabahaz.hu/- innen vettünk babakocsit, autósülést. Megnéztük a brendonban, de itt olcsóbb volt, ott kipróbáltuk, itt megvettük. Egy nap alatt kihozták, korrektek. ruhákat: http://www.scamp.hu- de eddig csak 4szer rendeltem innen, nagyon rendesek. Gyorsak. http://www.babavar.hu/- eddig csak kismamaruhát rendeltem tõlük, de más is van, nagyon- nagyon korrektek itt is. http://www.mamami.hu- itt szerzek be minden mást újonnan, használtan is. A legjobb hely. :D
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Szívesen. :)

A Bajzsy-Zsilinszky kórházban fogok szülni, kell a babának vinni ruhát, pelenkát? Vagy adnak?

Legjobb válasz: Iden augusztusban szultem a Bajcsy-ban, amit kertek: - eldobhato pelenka (mindig legyen a baba mellett 3-4 db) - textilpelenka (par db) - kiskesztyu - zokni - cumisuveg Ruhat adnak a babara, azt nem kell vinni. Amig a fenti cuccokat nem viszi be neked valaki hozzatartozo, addig termeszetesen a fentieket is adjak! Konnyu szulest kivanok neked! :)

Iden augusztusban szultem a Bajcsy-ban, amit kertek: - eldobhato pelenka (mindig legyen a baba mellett 3-4 db) - textilpelenka (par db) - kiskesztyu - zokni - cumisuveg Ruhat adnak a babara, azt nem kell vinni. Amig a fenti cuccokat nem viszi be neked valaki hozzatartozo, addig termeszetesen a fentieket is adjak! Konnyu szulest kivanok neked! :)
Ruhát adnak, de pelenkát vigyél, mert van csecsemõs, aki kér. Persze van olyan, amikor ráadnak sajátot, de van, hogy kérnek. Inkább vigyél. Ruhát csak olyat vigyél legfeljebb, amiben hazahozod, mert ha saját ruhát viszel, lehet nem látod viszont:) (nem direkt, de egy helyre gyûjtik a szennyest, és küldik mosni, ki tudja, mikor ér vissza, és nem biztos, hogy eszükbe jutna figyelni)
Februárban szültem ott. Ruhát csak elmenetelre vigyél, kap a baba ruhát. Én kis kesztyüt vittem csak. Szerencsére, mert eléggé karmolászta az arcocskáját. Pelenkát vigyél, és textilpelenkákat is, mert kell a füdetéshez, valamint az orvosi vizsgálatok és egyebek alatt is ez van alatta. Be tudod majd rakni a "versenyautó" aljába, így a saját dolgaidat a saját babádhoz használják.

Bpen, a Szent István Kórházba, tényleg nekünk kell mindenféle ruhát, plédet, pelenkát, stb. majd bevinni a kicsinek?

Van aki december végén ott fog majd szülni?

Legjobb válasz: Én februárban szültem ott és valóban jó volt hogy vittem a babámnak ruhát meg takarót, bár ha nem lett volna nálam akkor is biztos megoldották volna,hisz van nekik minden, de azért jó volt hogy már kezdettõl fogva a saját kis cuccai voltak körülötte. Pelát és mindent ami ahhoz kell azt adtak max ha elfogyott szólni kellett a csecsemõsöknek. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom.

Én februárban szültem ott és valóban jó volt hogy vittem a babámnak ruhát meg takarót, bár ha nem lett volna nálam akkor is biztos megoldották volna, hisz van nekik minden, de azért jó volt hogy már kezdettõl fogva a saját kis cuccai voltak körülötte. Pelát és mindent ami ahhoz kell azt adtak max ha elfogyott szólni kellett a csecsemõsöknek. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom.
Szia! Én vasárnap lesz 2 hete, hogy az Istvánban szültem.Adnak ruhát de jobb ha sajátot viszel meg fürdõlepedõt és 3-4 textil pelust, popsi törlõkendöt..Pelenkát tényleg adnak 3db-ot egy napra. Popsi kenõcs és ami a köldök ápoláshoz kell azt is kapsz. Könnyû szülést kivánok neked.
Én 5 hónapja szültem az Istvánban Dr.Szõczei Beánál és minden tökéletes volt.Fogadott szülésznõm is volt, a Hajdú Barbara.Nagyon aranyos és jó fej.A babának ruhát, takarót, fürdõlepedõt kell bevinni. A köldökcsonk ápolásához mindent adnak.Nekünk adtak plusz pelust, ha kértünk, azért bementünk a csecsemõ osztályra.Liberot használnak.Cumit, cumisüveget látni sem bírnak, azzal még a khzban ne is próbálkozz.Könnyû szülést.
Szia! Én nov. elején-közepén fogok ott szülni. A tapasztalatokat olvasva, én is mindent beraktam ami nekem és a picinek kellhet. Hagy ne mondjam mekkora táskákkal fogok menni ;D Minden jót, egy 35 hetes kismammut
Szia! Az elsõ válaszoló vagyok. Én Petik Dóra doktornõnél szültem.
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek!
Szia!Én elég rég szültem ott, 2006 május, de jobban jársz ha tényleg bepakolsz mindent a babádnak!!!Érdemes vinned pelust is neki, mert tényleg csak 3-4db-ot adnak egy napra.Én egyébként Német Miklós-nál szültem, nagyon megvoltam elégedve vele, azóta is õ az orvosom!!!A babádhoz gratulálok, sok boldogságot, és egészséget kívánok mindkettõtöknek!!
Én 3 hónapja szültem az Istvánban, a hirtelen indulás miatt nem vittünk a babának ruhát, így a kórhában adtak neki, aztán persze a férjem behozta a saját ruhákat, stb. Pelenkából egyébként 3-4 db-t adtak naponta a kórházban.
A kérdező hozzászólása: KÖSZIKE!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Te kinél szültél? :-)
szia! Csak popsitörlõt kell vinni! Mást adnak.

Szülésre a picinek is mindenféle cumót kell bevinni? Cumit, ruhát, pelenkát meg ilyeneket?

Legjobb válasz: elvileg nálunk mindenbõl volt a kórházban kincstári. de sztem ez kórházankánt változik. (én sopronban szültem 2,5 éve).

elvileg nálunk mindenbõl volt a kórházban kincstári. de sztem ez kórházankánt változik. (én sopronban szültem 2, 5 éve).
Tartalék kisruha hasznos, mégha adnak is a kórházban, kellemetlen tud lenni, ha véletlenül az egészet összekakilja a baba, és újat kell kérni, velem volt egy nap, hogy 2x is megtörtént, pedig már egy párszor pelenkáztam, és nem lelkesültek a csecsemõsök.
Kecskeméten csak a hazamenõs ruha kell, és popsitörlõ. De kérdezz rá.
Én Szolnokon szülök. Védõnõ tanácsolta, hogy mindent vigyek be a babának. 4-5 váltás ruha + hazahozós törlõkendõ pelenka, de ezt ne nagyon mutogassam, mert akkor 1 darabot se kapunk... kis sapka, kis kesztyû törülközõ ami tiltott nálunk, mivel bababarát kórház: mellszívó cumisüveg (esetleg estére vagy szájpenész ellen) cumi Amúgy szerintem tiszta röhej, hogy egy bababarát kórház vagy legyen bármilyen kórházról is szó, nem tud semmit se biztosítani. Amit meg tudna, arról meg megvan a véleményem .. (1 héten 1× mosnak...)
Nekem csak popsitörlõt kellet vinni.Én vittem cumit, és nagy hasznát vettem mikor éjjel óránként kelt a kislányom, beadtam neki és legalább én is tudtam pihenni egy kicsit.Azzal meg ne törödj hogy mit szólnak a korházban a cumihoz.(Én csak éjjel adtam be neki.)Ja és még bimbóvédõ sem árt ha van nálad, elõfordulhat hogy csak úgy tudsz szoptatni.
Nekem mindent vinnem kellett: ruha, pelenka, törölközõ, takaró, ha akarsz cumi. Meg kell tényleg kérdezni.
Kecskeméten csak a hazamenõs ruha kell, mindent adnak. Cumit is vihetsz, ha akarsz, nem bababarát kórház. Szentest nem tudom.
Kórház válogatja. Nekem pelenkát, popsitörlõt kellett bevinnem, minden mást adtak. De ez máshol volt, nem ott ahol kérded.
szia, legjobb ha megkérded a védõnõdet, õ meg tudja ezt mondani.
A kérdező hozzászólása: Kecsón vagy Szentesen. Még egész pontosan nem tudom, még nem tartok ott. Csak hallottam hogy van ahol kell neki cucimuci.
Attól függ, hol szülsz. A legtöbb helyen semmit, csak amiben hazahozod. A maradékban meg mindent, mert max 3. pelust kapsz naponta, de saját ruhában van a bab. Bababarát kórházban meg a cumit tûrik nehezen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!