Találatok a következő kifejezésre: Passzív dohányos Az (3 db)

Mennyire káros egy babának, ha az anyja aktív / passzív dohányos?

Azért kérdezem, mert ismerek egy lányt (helyesebb ha azt írom, tudok valakit) aki nemrég szült, és akkor vette észre, hogy terhes, amikor már kés? volt, ergo megtartotta. Azt is tudom a lányról, hogy amellett, hogy asztmás, elég er?s dohányos is. Godolom tehát az els? pár hónapban dohányozott, és bulizni is járt. S?t, találtam róla interneten olyan képeket, amikor már gömbölyöd? pocakkal volt egy bulin (bár csak egyszer, és biztosan nem alkoholt ivott).

Legjobb válasz: Én iszonyat cigiellenes vagyok. De azzal azért vitatkoznék, hogy az passzív dohányzás károsabb, mint az aktív.Pláne ilyen indokkal, mert h a passzív dohányos nem szûrõn keresztül szívja be. Gondoljunk csak bele józan paraszti ésszel, mindenféle orvosi diploma nélkül. Aki aktívan dohányzik és szívja a cigit az nem szívja be ugyanúgy a füstöt??? Mondhatnám úgy is, hogy van aki csak belélegzi azaz passzívan dohányzik még valaki aktívan + be is szívja azaz passzívan is. Ha ezt összegzem egyértelmû, hogy a második a károsabb variáció...

Én iszonyat cigiellenes vagyok. De azzal azért vitatkoznék, hogy az passzív dohányzás károsabb, mint az aktív.Pláne ilyen indokkal, mert h a passzív dohányos nem szûrõn keresztül szívja be. Gondoljunk csak bele józan paraszti ésszel, mindenféle orvosi diploma nélkül. Aki aktívan dohányzik és szívja a cigit az nem szívja be ugyanúgy a füstöt??? Mondhatnám úgy is, hogy van aki csak belélegzi azaz passzívan dohányzik még valaki aktívan + be is szívja azaz passzívan is. Ha ezt összegzem egyértelmû, hogy a második a károsabb variáció...
Egyik sem jó. Sok helyrõl hallottam h a passzív dohányzás soxor károsabb mint az aktív. Ha lehet, kerüld a nagyon füstös helyeket. Én ezt javaslom, és ezt is teszem. Természetesen mindemellett az aktív dohányzást sem pártolom.
A rizikós idõszak a 6-12 hét között van, amikor a baba legfontosabb szervei fejlõdnek, ilyenkor okozhat gondot a nem megfelelõ gyógyszerek szedése, illetve az alkohol. Úgy általában az egész terhesség folyamán kerülni kell az alkoholt, mert a rendszeres ivászat fejlõdési rendellenességekhez, illetve koraszüléshez vezethet. Az nem gond, ha karácsonykor iszunk egy korty pezsgõt, sõt vannak orvosok, akik szerint napi 1 deci vörösbor fogyasztása kifejezetten ajánlott.
Még annyit, (elsõ vagyok) H tudtommal azért károsabb a passzív dohányzás, mert azoknak az embereknek akik azt belélegzik, szûrésmentesen juthat a tüdejükbe. Akik aktívan szívják, azok ugye szûrõn át juttatják a nikotint a szervezetükbe. Ettõl még káros, de valójában a cigi elején az a parázsló izé a nagyon káros. Én sohasem cigiztem, de passzívan sajnos ki vagyok téve a károknak...kerüldd el a füstös helyeket.
A tajvani Egészségügyi Minisztérium illetékese néhány éve kijelentette, hogy azokat a tajvani nõket, akik terhességük ellenére dohányoznak, pénzbírsággal sújtják.Iszonyú károkat okozhat a baba idegrendszerében, késöbb is akár kialakulhat asztma, légzés problémák.A placenta álapotából kiderûl, /uh/dohányos-e az anya?...
A kérdező hozzászólása: Én nem vagyok terhes, még nem is tervezem a babát, csak úgy érdekelt volna. Mert a lány azelõtt elég bulizós volt, nem nehéz interneten találni róla képeket mindenféle szórakozóhely oldalán. És hallottam, hogy teherbe esett, véletlenül, de meg kellett tartania. Igaz, azóta nagyon boldog, és látszólag a kisbabának sincs semmi baja! De azért gondolom ez nem normális, ha valaki terhesen diszkóba jár. Aztán ezek után felmerült bennem a kérdés, mert hiszen egyszer nekem is lesz babám, és azért 9 hónap elég hosszú idõ...
A kérdező hozzászólása: Ja és aktívan sem dohányzom, szerencsére már passzívan sem! Soha nem próbáltam ki, drága, büdös és egészségtelen is!
Hogy a terhesség elõtti dohányzás hogyan befolyásolja a késõbbi terhességet, arra kevés adat áll rendelkezésre. Azt azonban pontosan tudjuk, hogy a várandósság alatti dohányzás milyen súlyosan árt a magzatnak. A füstölés spontán vetélést okozhat. A magzat szénmonoxid mérgezése, rossz oxigénellátása lassúbb fejlõdést eredményez és az átlagosnál kisebb születési súlyhoz vezet. Kimutatták, hogy a dohányosok gyermekei még tizennégy éves korukban is betegesebbek, alacsonyabbak és tanulmányi eredményeik is rosszabbak, mint a nem dohányzó anyák gyermekei. A terhesség alatt mindenképpen le kell szokni a cigarettáról! Zárójelben: a passzív dohányzás csaknem ugyanilyen káros a magzatra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Passzív dohányos vagyok. Az anyósom szerint túlságosan beleélem magam a terhességbe, ő két gyereket szült és mindkettővel dohányzott, nyugodt szívvel megitta a konyakot is mert attól szép lesz a baba bőre. Túlreagálom?

Én csak féltem a picit a passzív dohányzástól. Szerintem igen is ártalmas lehet. Most költözzek el?

Legjobb válasz: Igazad van!!! Döbbenetes, hogy épp az a baja hogy vigyázol a babádra! oldjátok meg, hogy csak a kijelölt helyen dohányozzon! Hihetetlen hogy ilyen tapintatlan... Te pedig nyugodtan ragaszkodj az elveidhez, pláne, hogy helyesek! sok sikert

Igazad van!!! Döbbenetes, hogy épp az a baja hogy vigyázol a babádra! oldjátok meg, hogy csak a kijelölt helyen dohányozzon! Hihetetlen hogy ilyen tapintatlan... Te pedig nyugodtan ragaszkodj az elveidhez, pláne, hogy helyesek! sok sikert
Anyósod szégyellheti magát, hogy a cigi fontosabb volt neki, mint a saját gyermeke. Áljj ki az igazad mellett, szerintem más is melléd fog állni. Mindenesetre nem irigyellek, mert ha az egész lakásban dohányzik, akkor nálatok nem babaillat lesz, hanem bagószag és akárhová mész a picivel cigiszag fog áradni belõle. Ezt mielõbb meg kell beszélnetek, mert az újszülöttnek sem tesz jót, ha a feje fölött szívják!
Csatlakozom az elõttem szólókhoz.Attól, mert még õ egy felelõtlen barom nem kell neked is annak lenni.Én apósomékat amikor náluk vagyunk a saját házukból kiküldtem, hogy addig próbáljanak meg kint bagózni, de legalább nyissanak ki minden ablakot, hogy szellõzzön, ha egészséges unokát akarnak, akkor tegyenek meg õk is érte mindent.
Próbáld meg megértetni vele, hogy egy emberi lényrõl van szó, akiért Te tartozol felelõsséggel! Ezért aztán Te szabod meg, hogy a gyerek milyen körülmények között növekedjen a pocidban és utána hogyan élje gyermekéveit. Neki semmi köze hozzá és kész!! Én már arra is kiakadtam, hogy a párom nagymamija vendégségben dohányzott a konyhában, nyitva volt minden ablak, de akkor is éreztem szobákkal arrébb. Ilyenkor érzékenyebbek is vagyunk a cigire, mert jelez a szervezetünk, hogy "mentsd a babát". Szóval igenis állj ki az igazadért!! Ha kell, költözz el!
Szia Az a baj, h szeritnem az anyosoddal nem lehet megertetni, h ez igen is karos, mert O ugy gondolja, h ket gyereket is szult igy, es ugye elvileg nincsen semmi baj a gyerekeivel. En azt is elfogadom, h vki annyira felelotlen, h cigizik a terhessege alatt, mert ez az O dontese, igaz, ha a baba beszelni tudna biztos mondana, h ez neki nem jo, es ne csinalja. En is cigiztem, de ahogy megtudtam, h babas vagyok letettem, es a parom meg mindig cigizik /nem sokat/ es nem is mellettem hanem kint az udvaron, vagy leginakbb amikor nincs itthon, de meg igy is borzalmasan zavar a cigiszag, es biztos, h ez az agyam miatt is van, es igy akarom vedeni a picit mindentol. Azert probalj meg beszelni az anyossal, hatha kicsit megertobb lesz, es meg lehet oldani a dolgot koltozes nelkul is. Nagyon drukkolok, h rendezodjon ez az ugy

A passzív dohányosok számára melyik a rosszabb: ha a szájukon vagy az orrukon szívják be a füstöt?

Legjobb válasz: Nyilvánvalóan az a legjobb, ha egyáltalán nem szívják a füstöt, de ez sokszor sajnos elkerülhetetlen. Valószínûleg ilyenkor az orron át beszívott füst a kevésbé ártalmas, hiszen orrunkban olyan szõrszálak vannak, amíg megszûrhetik a káros levegõt. Persze az is lehet, hogy a "dohánymolekulák" olyan kicsik, hogy akadálytalanul bejutnak itt is.

Nyilvánvalóan az a legjobb, ha egyáltalán nem szívják a füstöt, de ez sokszor sajnos elkerülhetetlen. Valószínûleg ilyenkor az orron át beszívott füst a kevésbé ártalmas, hiszen orrunkban olyan szõrszálak vannak, amíg megszûrhetik a káros levegõt. Persze az is lehet, hogy a "dohánymolekulák" olyan kicsik, hogy akadálytalanul bejutnak itt is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!